קיץ מתוק: איך לבחור מלון בשל ועסיסי?

עונת המלונים בפתח וזה בדיוק הזמן ללמוד איך לבחור מלון בשל, מתוק ועסיסי בשווקים ואיך לאחסן אותו במטבח בכדי לשמור על הטריות לאורך זמן.
איך לבחור מלון בשל ועסיסי
איך לבחור מלון בשל ועסיסי | תמונה: מערכת לזלול

מלון הוא הגיבור הלא מושר של עולם הפירות, עם מתיקות עסיסית וניחוח מענג שצועק כולו קיץ. לא משנה אם אתם מתכננים ליהנות מהמלון כפי שהוא, לשלב אותו בשייקים או אפילו בסלטים, חשוב לדעת איך לבחור את המלון המושלם בשווקים ואיך לשמור אותו לאורך זמן.

לקראת עונת המלונים בפתח, הרכבנו את המדריך השלם שיעזור לכם לדעת איך לבחור מלון בשל ועסיסי ואיך לאחסן אותו נכון במטבח בכדי לשמור עליו לזמן ארוך ככל האפשר.

עוד טעימה: איך לבחור אבטיח מושלם – הטיפים המובילים

על המלון

למלון יש היסטוריה עתיקה עם שורשים באיראן. המלונים הגיעו לאירופה על ידי נוודים בתחילת המאה ה-17 והפכו פופולריים במיוחד בצרפת ואיטליה, שם כונו Cantalupo על שם העיר האיטלקית באותו שם, שם הוא בוית לראשונה. הזן הצפון אמריקאי, שאפשר למצוא לרוב בסופרים, ידוע בקליפת הרשת ובבשר עסיסי ומתוק.

מלון היה אף אחד מהפירות הראשונים שגודלו גם בחלל, כשבשנת 1984 צוות האסטרונאוטים של המעבורת צ'לנג'ר ערך ניסויים בגידול הפרי בתנאי מיקרו-כבידה. באסיה ובמיוחד ביפן, מלונים נחשבים ליוקרתיים במיוחד. מלון Yubari King למשל נחשב לאחד היקרים בעולם עם תג מחיר של אלפי דולרים במכירות פומביות.

מעבר לטעמו, מלון עמוס ברכיבים תזונתיים מועילים. מנה אחת של כ-150 גרם מספקת יותר מ-100% מהמלצה הצריכה היומית של ויטמין A ו-50% מהכמות המומלצת של ויטמין C. הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים, אשלגן וכמה נוגדי חמצון שתורמים לבריאות הכללית ותפקוד כלי הדם.

איך לבחור מלון בשל

מראה

כשאתם ניגשים לבחור מלון, הדבר הראשון שיש לשים לב אליו הוא הצבע והמרקם של הקליפה. מלון בשל יהיה בעל גוון חום בהיר או צהבהב, עם כתמים ירוקים מועטים.

הרשת שעל הקליפה צריכה להיות מוגדרת היטב ולבלוט על רקע הצבע הכללי. עדיף להימנע ממלונים בעלי גוון ירוק מדי או כאלה שנראים חלקים מדי, שכן אלה מעידים על פרי לא בשל.

ריח

אחד הסימנים האמינים ביותר לבשלותו של מלון הוא הריח והארומה שלו. מלון בשל ידיף ריח מתוק ומושך, במיוחד סביב קצה הגבעול. אם למלון יש ריח חלש, ייתכן והוא עדיין לא בשל. בהתאמה, אם הארומה של המלון חזקה או עם ריח מותסס, הפרי כנראה בשל מדי ומתחיל להירקב.

משקל ומרקם

קצה הגבעול של המלון יכול לספק רמז משמעותי לגבי מידת בשלותו. כשמלון נקטף בשיא בשלותו, הגבעול אמור להתנתק בקלות ולהשאיר סימן שקוע וחלק. אם הגבעול עדיין מחובר או שהאזור מחוספס, המלון נקטף כנראה לפני שהספיק להבשיל.

מלון צריך להרגיש כבד יחסית לגודלו, מה שמצביע על כך שהוא מלא במיץ ובלחות. לחצו בעדנות על המלון עם האגודל; מלון בשל יספק התנגדות קלה אבל לא להרגיש רך מדי. מלון קשה מדי כנראה לא בשל עדיין ואילו רך מדי בשל יתר על המידה.

מלון טרי ועסיסי - איך לבחור ולאחסן במטבח
מלון טרי ועסיסי – איך לבחור ולאחסן במטבח

איך לשמור מלון במטבח

בכדי להבשיל מלון שאינו בשל, אחסנו אותו בטמפרטורת החדר ובאזור מאוורר הרחק מאור שמש ישיר. התהליך לוקח בין 2-4 ימים בדרך כלל, אך אם אתם רוצים לזרז את התהליך, הכניסו את המלון לשקית נייר. גז האתילן הכלוא בשקית יאיץ את ההבשלה.

אם המלון כבר בשל, יש לאחסן אותו במקרר על מנת לשמור על טריותו. אידאלית, מומלץ לשמור את המלון במגירת הירקות, שם הלחות גבוהה יותר בדרך כלל. מלון בשל שלם יכול להישמר היטב במקרר עד ל-5 ימים. אם חתכתם את המלון, שמרו את הפרוסות בקופסה אטומה במקרר עד ל-3 ימים.

במקרה ויש לכם כמות גדולה של מלונים שלא תצליחו לאכול בימים הקרובים, תוכלו גם להקפיא אותם לשימוש עתידי. קלפו והוציאו מהמלון את הזרעים וחתכו לקוביות או פרוסות.

הניחו אותן על תבנית עם נייר אפייה מבלי שייגעו אחד בשני והקפיאו במשך שעתיים. העבירו לקופסה אטומה או שקית מתאימה למקפיא ושמרו עד 10 חודשים. הפשירו את המלון הקפוא במקרר או בטמפרטורת החדר. המלון המופשר יהיה בעל מרקם רך יותר ויתאים בעיקר לשייקים.

תרגישו חופשי לחלוק איתנו ועם הזללנים בתגובות את הטיפים שלכם לבחירה במלון המושלם ושיטות שעוזרות לכם לשמור עליו טרי לאורך זמן.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

Franui - חטיף פטל קפוא ושוקולד במשלוח של יאנגו דלי

הוא חוזר: Franui – חטיף פטל קפוא ושוקולד במשלוח עד הבית

חדש על המדף
איך להקפיא תותים בצורה הנכונה

לשייקים ולמאפים: איך להקפיא תותים בצורה הנכונה?

מדריכים וטיפים
איך לקלף קיווי ואיך לאחסן קיווי בצורה נכונה

עסיסי עם וויטמין C: איך לקלף קיווי בקלות ולשמור על טריותו

מדריכים וטיפים
שף רז רהב - פסטיבל Coast to coast

קיץ על החוף: רהב, רושפלד, ביטון וקומרובסקי מבשלים בחוף הילטון

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

חיתוך רימון - השיטות המובילות

בלי כל הבלגן: 3 שיטות שעובדות לחיתוך רימון

מדריכים וטיפים
מדריך צעד אחר צעד לכבוד ראש השנה לחיתוך רימון בלי כל הבלגן וללא מאמץ. כל השיטות והטיפים הקטנים בדרך אל הגרגירים העסיסיים >>
יום כיפור 2024 - זמני הצום וטיפים לארוחה מפסקת

יום כיפור 2024: זמני כניסת ויציאת הצום וטיפים לארוחה מפסקת

מדריכים וטיפים
כל מה שצריך לדעת על יום כיפור 2024 - זמני כניסת ויציאת הצום, איך להתכונן כראוי, מה כדאי לאכול בארוחה מפסקת ואיך לשבור צום בצורה נכונה >>

מדריכים שאהבתם

אביב הגיע: איך לנקות כיריים גז בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

כמו חדשות: איך לנקות כפות עץ ללא מאמץ

מדריכים וטיפים

מה לזלול?