איך לנקות מקפיא
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

האביב כבר עוד רגע כאן והקיץ החם מחכה לכולנו מעבר לפינה. עם קשר לניקיונות פסח או לא, זה בדיוק הזמן להעביר את הפריזר הביתי ניקיון יסודי ועמוק שיבטיח לכם מקפיא נקי משאריות מזון, לכלוך, בקטריות וריחות לא נעימים וישמור על תקינותו לאורך זמן.

אספנו את כל המידע שיעזור לכם לנקות את המקפיא ביעילות, במהירות וללא מאמץ בכל פעם מחדש עם כמה חומרים שאפשר למצוא בכל בית.

עוד טעימה: 8 טעויות שגורמות לאוכל להתקלקל במקררו
וגם – איך לנקות את תנור האפייה הביתי

איך לנקות מקפיא

בכדי לנקות את המקפיא כל מה שתצטרכו זה סבון כלים, חומץ, מים, שפריצר, ספוג, מטלית רכה, מגבות נייר וקולר או צידנית שומרת קור לאחסון המוצרים עד לסיום הניקיון. לניקיון עמוק יותר ניתן גם להשתמש באבקת סודה לשתייה.

1. נתקו את המקפיא מהחשמל בטרם תתחילו בניקיון עצמו.
2. רוקנו את המזון ושאר המוצרים שנמצאים במקפיא והניחו בצידנית.
3. הוציאו את תבניות הקרח, רוקנו לקערה והניחו בצידנית.
4. לאחר שתבניות הקרח התחממו מעט, הניחו אותן בכיור עם מים חמים וסבון כלים.
5. לאחר שהמקפיא הפשיר הוציאו מדפים ומגרות שניתנות להסרה ולאחר שהתחממו לטמפרטורת החדר השרו בכיור עם מים חמים וסבון כלים.
6. ערבבו כמות שווה של מים וחומץ או ליטר מים חמימים עם רבע כוס אבקת סודה לשתייה והעבירו לשפריצר. רססו בחופשיות בתוך המקפיא.
7. נגבו היטב את חלל המקפיא עם מטלית רכה או ספוג וחזרו על התהליך אם יש צורך. ניתן לשפשף בעדינות כתמים קשים יותר עם מברשת שיניים.
8. נגבו באותה שיטה גם את דלת המקפיא ואת אטם הגומי שאחראי על סגירת המקפיא.
9. ייבשו היטב בעזרת נייר מגבת את כל חלל המקפיא ואת הדלתות.
10. החזירו את המדפים והמגרות שניקיתם לפני כן למקומם.
11. החזירו את כל המזון והמוצרים מהקולר אל המקפיא וחברו בחזרה לחשמל.

עוד טעימה: איך לנקות את המקרר הביתי ביעילות

טעויות נפוצות בניקוי המקפיא

  • הקפידו להפשיר את המקפיא לחלוטין בטרם תתחילו בניקיון עצמו. הסרת קרח שלא נמס יצריך הפעלת כח רב יותר, מה עלול לגרום לסדקים ושריטות.
  • אל תשמשו במים חמים מדי לניקוי הפריזר, הפרש הטמפרטורות עלול לגרום לחלקי הפלסטיק להתעוות ולהיסדק.
  • הימנעו משימוש בסקוצ'ים או מברשות גסות מדי. העדיפו שימוש בספוג או מטלית עדינה בכדי לא לשרוט את החלקים השונים
  • לאחר ניקיון המקפיא חשוב לייבש אותו לחלוטין לפני החיבור לחשמל בכדי למנוע תקלות או קצרים.
  • הקפידו להעביר את המקפיא ניקיון יסודי לפחות פעם בשנה על מנת לשמור על פעילותו התקינה ולהאריך את תוקף המוצרים שהקפאתם.
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס