חשוב לדעת: זו הטמפרטורה המומלצת למקפיא הביתי

אם האוכל במקפיא לא שומר על טריותו לאחר ההפשרה ולא נשמר לאורך זמן ייתכן שהמעלות בו גבוהות מדי. זו הטמפרטורה המומלצת למקפיא הביתי.
טמפרטורה מומלצת למקפיא הביתי
טמפרטורה מומלצת למקפיא הביתי

ההבנה של הטמפרטורה הרצויה במקפיא הביתי עשתה מהפך בדרך בה אני מאחסן מזון ועזרה לי לשמור על הבטיחות ועל האיכות עם כוונון פשוט. המספר הזה, 18- מעלות, הוא הרבה יותר ממספר, הוא בחירה אסטרטגית שמגובה על ידי מדעני מזון להקפאה לאורך זמן תוך שמירה על הערכים התזונתיים.

במאמר הבא נבדוק את ההשפעה המהותית שיש לטמפרטורה הספציפית הזו על כל מה שאנחנו שומרים במקפיא, מהגלידה ועד שאריות מארוחת השבת ונציע טיפים מעשיים לשמירה על הטמפרטורה האידיאלית בפריזר שלכם. תלבשו מעיל, אנחנו מתחילים.

עוד טעימה: זו הטמפרטורה המומלצת למקרר הביתי

טמפרטורה מומלצת במקפיא הביתי

אמנם מזונות רבים יקפאו כבר בטמפרטורה של 0 מעלות, אך בכדי לשמור על המזון המוקפא לאורך זמן ולמנוע קלקול מוקדם, יש לדאוג לכוון את המקפיא על טמפרטורה של 18- מעלות.

בחלק מן המקררים החדשים תוכלו לבדוק את טמפרטורת המקפיא על גבי תצוגה דיגיטלית ולכוון מחדש במידת הצורך. במקררים קלאסיים יותר, תמצאו את חוגת הטמפרטורה בתוך המקפיא עצמו והיא מסומנת לרוב במספרים שמייצגים רמות קור שונות.

בדרך כלל המספר הגבוה ביותר מייצג את טמפרטורה הרצויה הנמוכה ביותר אך בכדי לוודא במקרה כזה שהטמפרטורה היא זו הנכונה, רצוי לעיין בעלון לצרכן של הדגם הספציפי שלכם או להשתמש במדחום חיצוני.

הניחו את המדחום בין 2 קופסאות שהיו במקפיא לפחות 24 שעות וסגרו את הדלת למשך 3 דקות. בדקו אם הטמפרטורה שהתקבלה היא גם זו הרצויה.

עוד טעימה: איך להפשיר עוף קפוא בצורה בטוחה

איך לשמור על טמפרטורה נכונה במקפיא?

רבים חוששים מטמפרטורה נמוכה מדי במקפיא מאחר והם רואים שכבות של קריסטלים ושבבי קרח שמצטברים על המזון. חשוב לדעת שהתופעה הזו של כוויות קור על גבי המזון במקפיא אינה נגרמת מהטמפרטורה עצמה אלא מחשיפה של המזון לאוויר.

הקפידו לארוז מוצרי מזון בשקיות או קופסאות אטומות על מנת לצמצם ככל האפשר את החשיפה של המוצרים הקפואים לאוויר. חשוב גם לא להכניס אוכל חם ישירות לפריזר על מנת למנוע שינויי טמפרטורה קיצוניים.

עוד טעימה: איך להכין קוביות קרח שקופות – המדריך המלא

בנוסף חשוב לשמור על המקפיא מלא יחסית אך לא יותר מדי, בסביבות 70-80 אחוז. במצב הזה המקפיא יצליח לשמור על הטמפרטורה הרצויה בקלות יותר. מקפיא עמוס מדי לעומת זאת יתקשה לשמור על טמפרטורה קבועה ונמוכה מאחר וזרימת האוויר בו עלולה להיחסם.

הפסקת חשמל בבית? הימנעו מלפתוח את הפריזר בכדי לשמור את הקור בתוכו. בדרך זו הטמפרטורה תישאר קרה מספיק למשך כמה שעות.

הימנעו מלפתוח את המקפיא בתדירות גבוהה מדי בכדי למנוע חשיפה לאוויר, חדירת לחות ושינויי טמפרטורה קיצוניים. בנוסף, הקפידו להפשיר את המקפיא אחת לכמה חודשים כדי למנוע הצטברות קרח ולכלוך.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?
קפוא פה: כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?
טיפים למטבח
איך לנקות כיריים חשמליות
כל השיטות: איך לנקות כיריים חשמליות בקלות וביעילות
טיפים למטבח
גזרים צלויים בתנור ביתי
גזרים צלויים מושלמים בתנור – קל, טעים, בריא ומנחם
מתכונים
ניקיון עמוק של מדיח הכלים
איך לנקות מדיח כלים: המדריך המלא להברקה עמוקה
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
מדריכי אוכל שאסור לפספס
5 טעויות בהכנת פנקייק שכולם עושים ואיך להימנע מהן
טיפים למטבח
שוב העוגה נסדקת ומתפקעת במרכז? זו הסיבה וזה הפתרון
טיפים למטבח
טריים לשבועיים: זו הדרך הנכונה לשמור עשבי תיבול במקרר
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל