איך לנקות רשתות תנור
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

התנור הביתי הוא ללא ספק מרכז המטבח עם שימוש קבוע באפייה ובבישול ומצריך ניקיון קבוע בשגרה וניקיון יסודי מעת לעת על כל חלקיו.

רשתות התנור הביתי שמשמשות לצלייה אחידה של נתחים שונים וכמעמד לתבניות אפייה נוטות לצבור לכלוך רב, שומנים ושאריות אוכל קשות להסרה לאורך זמן.

עוד טעימה: איך לנקות ולהבריק את דלת התנור במהירות
וגם – איך לנקות תבניות תנור בקלות ובמהירות

איך לנקות רשתות תנור

בכדי לנקות רשתות תנור בקלות וללא מאמץ ולהפוך אותן למבריקות כמו חדשות תצטרכו כמה אביזרים וחומרים שניתן למצוא בכל בית.

ניקיון באמבטיה: בשיטה זו נשרה את הרשתות המלוכלכות באמבטיה עם חומרי ניקוי למשך הלילה. ניתן גם לנקות את הרשתות בכיור גדול.

1. פרשו על רצפת האמבטיה כמה מגבות ישנות בכדי למנוע מהרשתות לשרוט את ציפוי האמבטיה.
2. הניחו את רשתות התנור המלוכלכות על המגבות ומלאו את האמבטיה במים חמים מאוד עד לכיסוי.
3. הוסיפו חצי כוס נוזל או אבקת ניקיון למדיח הכלים וערבבו היטב.
4. השרו את הרשתות למשך הלילה או לפחות 3 שעות.
5. לאחר מכן הסירו שאריות לכלוך מהרשתות בעזרת מברשת או ספוג רך.
6. שטפו היטב עם מים חמימים וייבשו עם מטלית או מגבות נייר.
7. החזירו את הרשתות היבשות למקומן בתנור.

עוד טעימה: איך לנקות נינג'ה גריל ללא מאמץ ובלי לפגוע במכשיר

סודה לשתייה וחומץ: בשיטה זו נשתמש בחומרי ניקיון טבעיים ויעילים על מנת ליצור משחה עוצמתית שתנקה את רשתות התנור בקלות.

1. ערבבו כמות שווה של אבקת סודה לשתייה וחומץ ופזרו על רשתות התנור.
2. הניחו לתערובת לפעול במשך כ-3 שעות בטמפרטוורת החדר.
3. רססו חומץ על הרשתות והניחו לתערובת לתסוס במשך כמה דקות.
4. שפשפו בעדינות עם מברשת או ספוג את הרשתות והסירו את הלכלוך.
5. שטפו היטב במים חמימים זורמים וייבשו עם מטלית או מגבות נייר.

עוד טעימה: איך לנקות תנור אפייה ביתי לקראת פסח

רוצים לזלול עוד? עקבו אחרינו באינסטגרם

טיפים כללים לניקוי רשתות תנור

הימנעו משימוש בכימיקלים וחומרי ניקוי חזקים שעלולים לגרום לנזק לרשתות התנור ולפגוע בבריאות.
בכדי למנוע הצטברות לכלוך ושומנים הקפידו לנקות את הרשתות לאחר כל שימוש בעזרת מטלית לחה
אמנם רשתות תנור הן בדרך כלל גדולות מדי מכדי להניח במדיח הכלים, אך בכל מקרה רצוי לא לנקות אותם בעזרתו בכדי למנוע שריטות ונזק מהחומרים השונים.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס