בכל פעם שאנחנו מכינים עוף בתנור לשבת, יש לנו יעד אחד ברור – לצלות את העוף מספיק טוב בכדי לקבל עור קריספי מושלם, עור קראנצ'י שמתפצח בפה, עסיסי, שחום ומלא טעם, ממש כאילו אנחנו ברוטיסרי מובחר בפריז.
המרכיב הסודי לעוף קריספי בתנור
לא, בשביל להשיג עור פריך ועסיסי במיוחד לא תצטרכו ציוד מתוחכם או חומרי גלם נדירים. למעשה כל מה שצריך על מנת להשיג את הקריספיות המדוברת הוא מרכיב אחד שאפשר למצוא בכל מטבח – אבקת אפייה.
כן, קראתם נכון, החומר הזה שמשמש לאפייה של עוגות ועוגיות יכול להפוך את העור של העוף הצלוי שלכם לקריספי במיוחד.
הגיבורה הלא צפויה: אבקת אפייה
איך אבקת אפייה גורמת לעור של העוף להפוך לפריך במיוחד? עניין של כימיה. אבקת אפייה היא למעשה תערובת המורכבת מסודה לשתייה וחומצה כמו קרם טרטר. כשאבקת האפייה באה במגע עם לחות וחום היא משחררת גזים שיוצרים בועיות שמתפיחות בתורן מאפים שונים.
כשאנחנו מפזרים אבקת אפייה על העוף, מתרחש דבר אחר. אבקת האפייה מעלה את רמת ה-PH על גבי עור העוף ומורידה את רמת החומציות. החומציות המופחתת עוזרת לפרק חלק מהחלבונים בעור, מרככים אותו ובכך מסייעים לו להפוך ליותר קריספי במפגש עם החום, מה שמוגדר בעגה המקצועית תגובת מייאר.
בנוסף אבקת האפייה סופחת חלק מהלחות מן העור של העוף, מייבשת אותו ויוצרת שטח פנים נוח יותר להשחמה ראויה והשגת הפריכות המושלמת.
עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור עוף במקרר?
עוף בתנור עם עור קריספי במיוחד – צעד אחרי צעד
עכשיו כשחשפנו את הנשק הסודי להשגת עור עוף עם קריספיות מושלמת , הגיע הזמן לצאת לפעולה.
1. חממו תנור ל-200 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
2. ייבשו את העוף היטב עם מגבות נייר והניחו על מגבות נייר.
3. פזרו אבקת אפייה באופן אחיד על פני כל חלקי העוף (בין כפית לחלקי עוף או עוף שלם קטן או כף לעוף שלם גדול) ועסו בעדינות
4. הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים יבשים וטריים לטעמכם.
5. הכניסו את העוף לתנור ל-50-60 דקות, תלוי בגודל הנתח, עד שהעור זהוב וקריספי והעוף מבושל לחלוטין.
6. הוציאו מהתנור וצננו למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר בטרם ההגשה.
טיפים וטריקים לעור פריך מושלם
הקפידו על שכבה דקה ואחידה של אבקת אפייה בכדי להימנע משינויים מהיווצרות גושים ושינויים במרקם ובטעם.
לעור אקסטרא קריספי מומלץ לשמור את העוף במקרר למשך הלילה עם אבקת האפייה על העור, ההמתה תאפשר לאבקת האפייה לספוג לחות רבה יותר
אפשר להשתמש בשיטה לכל סוג עוף, אם עוף שלם או חלקים כמו כרעיים או שוקיים, הקפידו לעטוף בשכבה אחידה על כל העור בכל מקרה.
ניתן להוסיף לתערובת אבקת האפייה מבחר תבלינים כמו אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, כמון ועוד לגיוון הטעמים.
הברישו את עור העוף במעט שמן להבלטת הצבע והברק.
ניסיתם ואהבתם? יש לכם שיטה מנצחת משלכם להשגת עור קריספי לעוף? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.