עוף צלוי עסיסי ופריך: הרכיב הסודי שמבטיח עור קריספי במיוחד

צולים עוף בתנור ורוצים להשיג עור קריספי מושלם ועסיסי? יש מרכיב אחד פשוט ונפוץ שיכול להפוך את העוף לפריך במיוחד בקלות ובמהירות.
עוף צלוי עם עור קריספי
עוף צלוי עם עור קריספי

בכל פעם שאנחנו מכינים עוף בתנור לשבת, יש לנו יעד אחד ברור – לצלות את העוף מספיק טוב בכדי לקבל עור קריספי מושלם, עור קראנצ'י שמתפצח בפה, עסיסי, שחום ומלא טעם, ממש כאילו אנחנו ברוטיסרי מובחר בפריז.

המרכיב הסודי לעוף קריספי בתנור

לא, בשביל להשיג עור פריך ועסיסי במיוחד לא תצטרכו ציוד מתוחכם או חומרי גלם נדירים. למעשה כל מה שצריך על מנת להשיג את הקריספיות המדוברת הוא מרכיב אחד שאפשר למצוא בכל מטבח – אבקת אפייה.

כן, קראתם נכון, החומר הזה שמשמש לאפייה של עוגות ועוגיות יכול להפוך את העור של העוף הצלוי שלכם לקריספי במיוחד.

עדכונים טעימים למייל!

הגיבורה הלא צפויה: אבקת אפייה

איך אבקת אפייה גורמת לעור של העוף להפוך לפריך במיוחד? עניין של כימיה. אבקת אפייה היא למעשה תערובת המורכבת מסודה לשתייה וחומצה כמו קרם טרטר. כשאבקת האפייה באה במגע עם לחות וחום היא משחררת גזים שיוצרים בועיות שמתפיחות בתורן מאפים שונים.

כשאנחנו מפזרים אבקת אפייה על העוף, מתרחש דבר אחר. אבקת האפייה מעלה את רמת ה-PH על גבי עור העוף ומורידה את רמת החומציות. החומציות המופחתת עוזרת לפרק חלק מהחלבונים בעור, מרככים אותו ובכך מסייעים לו להפוך ליותר קריספי במפגש עם החום, מה שמוגדר בעגה המקצועית תגובת מייאר.

בנוסף אבקת האפייה סופחת חלק מהלחות מן העור של העוף, מייבשת אותו ויוצרת שטח פנים נוח יותר להשחמה ראויה והשגת הפריכות המושלמת.

עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור עוף במקרר?

עוף בתנור עם עור קריספי במיוחד – צעד אחרי צעד

עכשיו כשחשפנו את הנשק הסודי להשגת עור עוף עם קריספיות מושלמת , הגיע הזמן לצאת לפעולה.

1. חממו תנור ל-200 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
2. ייבשו את העוף היטב עם מגבות נייר והניחו על מגבות נייר.
3. פזרו אבקת אפייה באופן אחיד על פני כל חלקי העוף (בין כפית לחלקי עוף או עוף שלם קטן או כף לעוף שלם גדול) ועסו בעדינות
4. הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים יבשים וטריים לטעמכם.
5. הכניסו את העוף לתנור ל-50-60 דקות, תלוי בגודל הנתח, עד שהעור זהוב וקריספי והעוף מבושל לחלוטין.
6. הוציאו מהתנור וצננו למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר בטרם ההגשה.

טיפים וטריקים לעור פריך מושלם

הקפידו על שכבה דקה ואחידה של אבקת אפייה בכדי להימנע משינויים מהיווצרות גושים ושינויים במרקם ובטעם.
לעור אקסטרא קריספי מומלץ לשמור את העוף במקרר למשך הלילה עם אבקת האפייה על העור, ההמתה תאפשר לאבקת האפייה לספוג לחות רבה יותר
אפשר להשתמש בשיטה לכל סוג עוף, אם עוף שלם או חלקים כמו כרעיים או שוקיים, הקפידו לעטוף בשכבה אחידה על כל העור בכל מקרה.
ניתן להוסיף לתערובת אבקת האפייה מבחר תבלינים כמו אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, כמון ועוד לגיוון הטעמים.
הברישו את עור העוף במעט שמן להבלטת הצבע והברק.

ניסיתם ואהבתם? יש לכם שיטה מנצחת משלכם להשגת עור קריספי לעוף? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

17 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחמם עוף בגריל

עסיסי ופריך: איך לחמם עוף בגריל מבלי לייבש אותו

מדריכים וטיפים
חימום חזה עוף במיקרוגל

זו הדרך לחמם חזה עוף במיקרוגל בלי לייבש אותו

מדריכים וטיפים
איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות

כמו הדבר האמיתי: איך להכין שניצל אקסטרה קריספי בתנור

מתכונים
עוף פפריקש קלאסי

מתכון: איך מכינים פפריקש עוף הונגרי מסורתי

מתכונים

טרי מהתנור

פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים

פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

אירועים ופסטיבלים
יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים >>
פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>

מדריכים שאהבתם

שמים סוף ליובש: כך תשמרו על עוגה עסיסית ולחה לאורך זמן

מדריכים וטיפים

מדריך: איך להכין ביצה מקושקשת ע"פ שף גורדון רמזי

מדריכים וטיפים

מה לזלול?