העובדה שישראלים אוכלים הרבה עוף ידועה לכולנו, במיוחד בתקופת החגים וספציפית ביום העצמאות. אם נשארתם עם כמויות של עוף מהמנגל האחרון או עוף טרי שלא השתמשתם בו כי שוב קניתם הרבה יותר מדי, כדאי לדעת כמה זמן תוכלו לאחסן אותו במקרר, לשמור על טעמיו ולהימנע מהרעלת מזון ופגיעה בבריאותכם.
עוד טעימה: 8 טעויות שגורמות לאוכל להתקלקל מהר יותר במקרר
וגם – כמה זמן אפשר לשמור סלמון במקרר?
כמה זמן מותר לשמור עוף טרי במקרר
עוף טרי על כל חלקיו, אם מדובר בחזה עוף, כרעיים או כנפיים, רגיש מאוד לשינויי טמפרטורות ומהווה כר פורה להתרבות בקטריות וזיהומים, כך שיש חשיבות רבה בהכנתו קרוב ככל האפשר למועד הקנייה בכדי למנוע הרעלת מזון שיכולה להוביל לבחילות, הקאות, אשפוזים ואף מוות במקרי קיצון.
מאחר וגם מגע של העוף או נוזלי העוף הטרי עם מזון אחר יכול להוביל לזיהום והתפתחות בקטריות, יש להקפיד על אופן אחסונו במקרר בצורה שתפחית את הסיכוי למגע עם מזון אחר. חשוב גם להקפיד על שימוש בכלים נפרדים כמו קופסאות וקרשי חיתוך נפרדים לעוף ולבשר ולמזון אחר בכדי למנוע זיהום צולב.
עוד טעימה: איך לחמם עוף מהמקרר בתנור, במחבת ובמיקרוגל
לשם כך, תמיד העדיפו לשמור עוף טרי במדף התחתון של המקרר בכדי למנוע מצב של טפטוף נוזלים מהאריזה והכניסו לשקית ניילון נוספת בכדי לספק שכבת הגנה מעבר לאריזה המקורית או הכניסו לכלי סגור הרמטית.
על פי ארגוני הבריאות בארצות הברית, ניתן לשמור עוף טרי במקרר בין יום ליומיים לכל היותר. גם עוף שהפשרתם במקרר מומלץ להכין לא יותר מיומיים לאחר הפשרה מלאה.
אם אתם לא מתכננים להשתמש בעוף בימים הקרובים, ניתן גם להקפיא עוף טרי לתקופה של עד לתשעה חודשים. בכל מקרה, הקפידו לבשל את העוף לטמפרטורה של 74 מעלות בכדי לוודא שהוא בטוח לצריכה.
עוד טעימה: האוכל מתקלקל מהר? זו הטמפרטורה המומלצת למקרר
וגם – כמה זמן מותר לשמור בשר בקר טרי במקרר?
כמה זמן אפשר לשמור עוף מבושל במקרר
אם הכנתם כמות גדולה של עוף, בין אם בצלייה, אפייה, טיגון או בישול, תוכלו לשמור אותו באזור הקר של המקרר בקופסא אטומה, לחמם ולאכול בארוחות הבאות,
לאחר שהעוף מוכן, חשוב שלא להשאיר אותו בטמפרטורת החדר יותר משעה-שעתיים ולהעדיף להכניסו למקרר בכדי להאט התפתחות בקטריות. את העוף המבושל אפשר לשמור בחלק הקר של המקרר עד 3-4 ימים לכל היותר.
אם אתם לא מתכננים לאכול את העוף בטווח הזמן הזה, תוכלו גם להקפיא אותו עד לחצי שנה ולהפשיר במועד מאוחר יותר.
עוד טעימה: איך להפשיר עוף קפוא בצורה בטוחה
איך לדעת אם העוף מקולקל
למרות ההוראות הכלליות לאחסון עוף טרי וההערכה לגבי חיי המדף שלו, חשוב להעריך בעצמכם את מצב העוף בכל פעם שאתם ניגשים ומוציאים אותו מהמקרר על מנת להכינו.
אם יש תאריך תפוגה על גבי האריזה, וודאו שהעוף עודנו בתוקף ואז בדקו את המראה ואת הריח של העוף. אם לעוף יש ריח חזק מדי ולא נעים, שינויי גוון והאפרה או מרקם חלקלק ושונה מן הרגיל, עדיף לזרוק את העוף ולא להסתכן משל כשיש ספק אין ספק.
באתר מטעם ממשלת ארצות הברית תוכלו למצוא זמני אחסון נוספים של בשרים ומזונות אחרים