איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

לאחר שהפך ללהיט בתקופת הקורונה ועשה קאמבק בשנה שעברה, המתכון הוויראלי לתפוחי אדמה צלויים בתנור של כוכב הטיקטוק ג'רמי שק חוזר לשגע את הרשתות החברתיות.

האינטרנט מוצף כבר שנים ארוכות באין ספור טריקים ומתכונים לתפוחי אדמה מושלמים בתנור עם קהל אוהדים שיכול להישבע שהנה הוא המתכון שישנה את עולמכם.

אחד מהמתכונים האלו מתרוצץ ברשתות כבר מאז תקופת סגרי הקורונה של שנת 2020 אז העלה הטבח המקצועי ויוצר התוכן ג'רמי שק את הגרסא שלו לתפוחי אדמה צלויים בתנור לרשת הטיקטוק כשהסרטון צבר במהירות מליוני צפיות ואלפי תגובות, בין השאר מכוכבות על כמו קיילי ג'נר ואמילי בלאנט.

עוד טעימה: איך להכין תפוח אדמה במיקרו

איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור ע"פ טיקטוק

הסוד של שק לתפוחי אדמה קריספיים בתנור מתבסס במהותו על כמה עקרונות מדעיים בסיסיים. בתחילה ג'רמי חותך לרבעים תפוחי אדמה זהובים מסוג יוקון ומניח אותם בסיר עם מים קרים וכמות גדולה במיוחד של מלח ומרתיח לכ-15 דקות עד שסכין חודרת בקלות את תפוחי האדמה,

לאחר מכן הוא מרוקן את המים מהסיר ומועך קלות את תפוחי האדמה בעזרת כף בכדי להגדיל את שטח הפנים ולתרום לקריספיות, מעביר לתבנית עם נייר אפייה, מזלף שמן זית בנדיבות ומוסיף תבלינים הכוללים בין השאר פפריקה, פלפל שחור, רוזמרין ומלח גס.

את התבנית הוא מכניס לתנור על 220 מעלות למשך 20 דקות כשמדי פעם הוא הופך אותם בכדי שישחימו היטב מכל הצדדים. לאחר מכן הוא מכבה את התנור ונותן לתפוחי האדמה להמשיך להצלות ל-10 דקות נוספות. לבסוף לאחר היציאה מהתנור שק מוסיף עשבי תיבול ומגיש חם.

@scheckeats updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan ♬ original sound – LLusion

מה הופך את תפוחי האדמה לקריספיים?

על פי שק, מה שהופך את המתכון שלו לתפוחי אדמה בתנור לפופולרי במיוחד הוא שילוב בין כמה צעדים פשוטים: שימוש בכמות נדיבה של מלח שעוזר לתבל את תפוחי האדמה כראוי מפנים, הרתחה מוקדמת של תפוחי האדמה במים שעוזרת בריכוך מיטבי שלהם ולבסוף פעולת המעיכה בטרם הצלייה שעוזרת להרחיב את פני תפוח האדמה ולייצר שכבה קריספית ומלאת טעם במיוחד.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס