חובה לנגוס: תפוחי אדמה קריספיים בתנור ששברו את הרשת

אחד המתכונים האהובים והמדוברים של השנים האחרונות לתפוחי אדמה צלויים בתנור אקסטרא קריספיים עושה קאמבק מעורר תאבון.
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור | תמונה: מערכת לזלול

לאחר שהפך ללהיט בתקופת הקורונה ועשה קאמבק בשנה שעברה, המתכון הוויראלי לתפוחי אדמה צלויים בתנור של כוכב הטיקטוק ג'רמי שק חוזר לשגע את הרשתות החברתיות.

האינטרנט מוצף כבר שנים ארוכות באין ספור טריקים ומתכונים לתפוחי אדמה מושלמים בתנור עם קהל אוהדים שיכול להישבע שהנה הוא המתכון שישנה את עולמכם.

אחד מהמתכונים האלו מתרוצץ ברשתות כבר מאז תקופת סגרי הקורונה של שנת 2020 אז העלה הטבח המקצועי ויוצר התוכן ג'רמי שק את הגרסא שלו לתפוחי אדמה צלויים בתנור לרשת הטיקטוק כשהסרטון צבר במהירות מליוני צפיות ואלפי תגובות, בין השאר מכוכבות על כמו קיילי ג'נר ואמילי בלאנט.

עוד טעימה: איך להכין תפוח אדמה במיקרו

איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור ע"פ טיקטוק

הסוד של שק לתפוחי אדמה קריספיים בתנור מתבסס במהותו על כמה עקרונות מדעיים בסיסיים. בתחילה ג'רמי חותך לרבעים תפוחי אדמה זהובים מסוג יוקון ומניח אותם בסיר עם מים קרים וכמות גדולה במיוחד של מלח ומרתיח לכ-15 דקות עד שסכין חודרת בקלות את תפוחי האדמה,

לאחר מכן הוא מרוקן את המים מהסיר ומועך קלות את תפוחי האדמה בעזרת כף בכדי להגדיל את שטח הפנים ולתרום לקריספיות, מעביר לתבנית עם נייר אפייה, מזלף שמן זית בנדיבות ומוסיף תבלינים הכוללים בין השאר פפריקה, פלפל שחור, רוזמרין ומלח גס.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחי אדמה בחורף

את התבנית הוא מכניס לתנור על 220 מעלות למשך 20 דקות כשמדי פעם הוא הופך אותם בכדי שישחימו היטב מכל הצדדים. לאחר מכן הוא מכבה את התנור ונותן לתפוחי האדמה להמשיך להצלות ל-10 דקות נוספות. לבסוף לאחר היציאה מהתנור שק מוסיף עשבי תיבול ומגיש חם.

@scheckeats updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan ♬ original sound – LLusion

מה הופך את תפוחי האדמה לקריספיים?

על פי שק, מה שהופך את המתכון שלו לתפוחי אדמה בתנור לפופולרי במיוחד הוא שילוב בין כמה צעדים פשוטים: שימוש בכמות נדיבה של מלח שעוזר לתבל את תפוחי האדמה כראוי מפנים, הרתחה מוקדמת של תפוחי האדמה במים שעוזרת בריכוך מיטבי שלהם ולבסוף פעולת המעיכה בטרם הצלייה שעוזרת להרחיב את פני תפוח האדמה ולייצר שכבה קריספית ומלאת טעם במיוחד.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לחמם פירה מאתמול
קרמי וחלק: איך לחמם פירה מאתמול למרקם המושלם
טיפים למטבח
לחם עננים - המתכון
לחם עננים? זהו הלהיט האחרון שחורך את טיקטוק
חדשות האוכל
קערת פירה קרמי ביתי
אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי
טיפים למטבח
תפוחי אדמה צלויים בנינג'ה גריל
צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
עשו זאת בעצמכם: איך לגדל אבוקדו בבית?
טיפים למטבח
בדקנו: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?
טיפים למטבח
קיץ מתוק: איך לבחור מלון בשל ועסיסי?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל