חובה לנגוס: תפוחי אדמה קריספיים בתנור ששברו את הרשת

אחד המתכונים האהובים והמדוברים של השנים האחרונות לתפוחי אדמה צלויים בתנור אקסטרא קריספיים עושה קאמבק מעורר תאבון.
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור | תמונה: מערכת לזלול

לאחר שהפך ללהיט בתקופת הקורונה ועשה קאמבק בשנה שעברה, המתכון הוויראלי לתפוחי אדמה צלויים בתנור של כוכב הטיקטוק ג'רמי שק חוזר לשגע את הרשתות החברתיות.

האינטרנט מוצף כבר שנים ארוכות באין ספור טריקים ומתכונים לתפוחי אדמה מושלמים בתנור עם קהל אוהדים שיכול להישבע שהנה הוא המתכון שישנה את עולמכם.

אחד מהמתכונים האלו מתרוצץ ברשתות כבר מאז תקופת סגרי הקורונה של שנת 2020 אז העלה הטבח המקצועי ויוצר התוכן ג'רמי שק את הגרסא שלו לתפוחי אדמה צלויים בתנור לרשת הטיקטוק כשהסרטון צבר במהירות מליוני צפיות ואלפי תגובות, בין השאר מכוכבות על כמו קיילי ג'נר ואמילי בלאנט.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: איך להכין תפוח אדמה במיקרו

איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור ע"פ טיקטוק

הסוד של שק לתפוחי אדמה קריספיים בתנור מתבסס במהותו על כמה עקרונות מדעיים בסיסיים. בתחילה ג'רמי חותך לרבעים תפוחי אדמה זהובים מסוג יוקון ומניח אותם בסיר עם מים קרים וכמות גדולה במיוחד של מלח ומרתיח לכ-15 דקות עד שסכין חודרת בקלות את תפוחי האדמה,

לאחר מכן הוא מרוקן את המים מהסיר ומועך קלות את תפוחי האדמה בעזרת כף בכדי להגדיל את שטח הפנים ולתרום לקריספיות, מעביר לתבנית עם נייר אפייה, מזלף שמן זית בנדיבות ומוסיף תבלינים הכוללים בין השאר פפריקה, פלפל שחור, רוזמרין ומלח גס.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחי אדמה בחורף

את התבנית הוא מכניס לתנור על 220 מעלות למשך 20 דקות כשמדי פעם הוא הופך אותם בכדי שישחימו היטב מכל הצדדים. לאחר מכן הוא מכבה את התנור ונותן לתפוחי האדמה להמשיך להצלות ל-10 דקות נוספות. לבסוף לאחר היציאה מהתנור שק מוסיף עשבי תיבול ומגיש חם.

@scheckeats updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan ♬ original sound – LLusion

מה הופך את תפוחי האדמה לקריספיים?

על פי שק, מה שהופך את המתכון שלו לתפוחי אדמה בתנור לפופולרי במיוחד הוא שילוב בין כמה צעדים פשוטים: שימוש בכמות נדיבה של מלח שעוזר לתבל את תפוחי האדמה כראוי מפנים, הרתחה מוקדמת של תפוחי האדמה במים שעוזרת בריכוך מיטבי שלהם ולבסוף פעולת המעיכה בטרם הצלייה שעוזרת להרחיב את פני תפוח האדמה ולייצר שכבה קריספית ומלאת טעם במיוחד.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
משקה פריים בישראל
משקה פריים: כל מה שחשוב לדעת על הלהיט השנוי במחלוקת
חדשות האוכל
איך להכין צ'יפס אבטיח
הלהיט הבא? צ'יפס אבטיח בבית בחמש דקות
מדריכים וטיפים
החזרת מלפפונים עייפים לחיים
השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים
מדריכים וטיפים
איך לחתוך בצל במהירות ובקלות
במהירות שיא: הטריק לחיתוך בצל שיחסוך לכם המון זמן
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כדאי לדעת: איך לשמור שאריות מרק במקרר או במקפיא?
מדריכים וטיפים
אחת ולתמיד: מה ההבדל בין מלח שולחן למלח ים?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל