לזלול - מגזין אוכל ישראלי

חובה לנגוס: תפוחי אדמה קריספיים בתנור ששברו את הרשת

אחד המתכונים האהובים והמדוברים של השנים האחרונות לתפוחי אדמה צלויים בתנור אקסטרא קריספיים עושה קאמבק מעורר תאבון
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

לאחר שהפך ללהיט בתקופת הקורונה ועשה קאמבק בשנה שעברה, המתכון הוויראלי לתפוחי אדמה צלויים בתנור של כוכב הטיקטוק ג'רמי שק חוזר לשגע את הרשתות החברתיות.

האינטרנט מוצף כבר שנים ארוכות באין ספור טריקים ומתכונים לתפוחי אדמה מושלמים בתנור עם קהל אוהדים שיכול להישבע שהנה הוא המתכון שישנה את עולמכם.

אחד מהמתכונים האלו מתרוצץ ברשתות כבר מאז תקופת סגרי הקורונה של שנת 2020 אז העלה הטבח המקצועי ויוצר התוכן ג'רמי שק את הגרסא שלו לתפוחי אדמה צלויים בתנור לרשת הטיקטוק כשהסרטון צבר במהירות מליוני צפיות ואלפי תגובות, בין השאר מכוכבות על כמו קיילי ג'נר ואמילי בלאנט.

עוד טעימה: איך להכין תפוח אדמה במיקרו

איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור ע"פ טיקטוק

הסוד של שק לתפוחי אדמה קריספיים בתנור מתבסס במהותו על כמה עקרונות מדעיים בסיסיים. בתחילה ג'רמי חותך לרבעים תפוחי אדמה זהובים מסוג יוקון ומניח אותם בסיר עם מים קרים וכמות גדולה במיוחד של מלח ומרתיח לכ-15 דקות עד שסכין חודרת בקלות את תפוחי האדמה,

לאחר מכן הוא מרוקן את המים מהסיר ומועך קלות את תפוחי האדמה בעזרת כף בכדי להגדיל את שטח הפנים ולתרום לקריספיות, מעביר לתבנית עם נייר אפייה, מזלף שמן זית בנדיבות ומוסיף תבלינים הכוללים בין השאר פפריקה, פלפל שחור, רוזמרין ומלח גס.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחי אדמה בחורף

את התבנית הוא מכניס לתנור על 220 מעלות למשך 20 דקות כשמדי פעם הוא הופך אותם בכדי שישחימו היטב מכל הצדדים. לאחר מכן הוא מכבה את התנור ונותן לתפוחי האדמה להמשיך להצלות ל-10 דקות נוספות. לבסוף לאחר היציאה מהתנור שק מוסיף עשבי תיבול ומגיש חם.

@scheckeats updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan ♬ original sound – LLusion

מה הופך את תפוחי האדמה לקריספיים?

על פי שק, מה שהופך את המתכון שלו לתפוחי אדמה בתנור לפופולרי במיוחד הוא שילוב בין כמה צעדים פשוטים: שימוש בכמות נדיבה של מלח שעוזר לתבל את תפוחי האדמה כראוי מפנים, הרתחה מוקדמת של תפוחי האדמה במים שעוזרת בריכוך מיטבי שלהם ולבסוף פעולת המעיכה בטרם הצלייה שעוזרת להרחיב את פני תפוח האדמה ולייצר שכבה קריספית ומלאת טעם במיוחד.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות בהכנת פירה תפוחי אדמה

5 טעויות נפוצות שכולם עושים בהכנת פירה תפוחי אדמה

מדריכים וטיפים
השיטה המפתיעה לסינון פסטה

איך לא חשבנו על זה? השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

מדריכים וטיפים
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

איך להכין גלידת קוטג': הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

מדריכים וטיפים
איך להכין פירה חלק וקרמי

אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי

מדריכים וטיפים
קילוף תפוחי אדמה לפני או אחרי הבישול

בדקנו: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?

מדריכים וטיפים
איך להכין פנקייק דגני בוקר

בוקר טוב: מתכון לפנקייק דגני בוקר שמשגע את טיקטוק

מתכונים
איך לחתוך בצל במהירות ובקלות

במהירות שיא: הטריק לחיתוך בצל שיחסוך לכם המון זמן

מדריכים וטיפים
איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים
איך לקלף תפוחי אדמה במהירות ובקלות

די לפציעות: מסתבר שקילפנו תפוחי אדמה לא נכון כל החיים

מדריכים וטיפים
איך להכין צ'יפס אבטיח

הלהיט הבא? איך להכין צ'יפס אבטיח בבית בחמש דקות

מדריכים וטיפים
איך לתקן מרק מלוח מדי

המרק מלוח מדי? יש דרך קלה לתקן – וזה לא מה שאתם חושבים

מדריכים וטיפים
איך להחיות מלפפונים עייפים

השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים

מדריכים וטיפים