איך להפשיר סלמון קפוא
קרדיט תמונה – Unsplash

עניין של זמן: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה

הפשרת סלמון קפוא הוא שלב מהותי בהכנתו והקפדה על הכללים תוודא שמירה על טעמו ועל בטיחותו. כך תפשירו סלמון בקלות וביעילות
שיתוף

תוכן עניינים

יחד עם העלייה בפופולריות והפיכתו לאורח קבוע בארוחות משפחתיות של רבים מהישראלים, מחירו של הסלמון הטרי הרקיע שחקים בשנים האחרונות והציג עלייה של עשרות אחוזים בזמן קצר במיוחד.

גם מחיר הסלמון הקפוא עלה בשנים האחרונות ברשתות השיווק השונות אך בצורה מתונה בהרבה. המחיר הנוח יחסית הופך את הסלמון הקפוא לאלטרנטיבה נוחה וטעימה לא פחות בטיפול נכון, למי שלא מוכנים להוציא הדג האהוב מהתפריט.

כמו סוגי בשר רבים אחרים, תהליך ההפשרה של הסלמון צריך להתבצע בזהירות תוך הפקדה על כמה כללים פשוטים בכדי להבטיח דג בטוח לאכילה ומוכן להכנה. כלל האצבע הוא לשמור על הסלמון בטווח טמפרטורות ספציפי בכל זמן תהליך ההפשרה, לכן חשוב לא לחפש קיצורי דרך.

הימנעו מהפשרת סלמון בטמפרטורת החדר, מה שעלול להוביל להתפתחות בקטריות ולקלקול של הסלמון. הימנעו גם מהפשרה במים חמים או במיקרוגל שעלולה לגרום לבישול חלקי של הסלמון, התפתחות בקטריות והרעלת מזון.

עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון בקלות וביעילות

איך להפשיר סלמון קפוא

ישנן כמה שיטות מומלצות להפשרת סלמון קפוא בהתאם לזמן שיש ברשותכם עד לארוחה. במקרה ונותר לכם זמן קצר בהרבה עד לארוחה בה אתם מתכננים להגיש את הסלמון, ניתן להשתמש בכמה שיטות הפשרה אחרות שגם כן בטוחות וקלות לביצוע.

במקרר

השיטה המומלצת והבטוחה ביותר להפשרת סלמון קפוא היא במקרר למשך הלילה. אמנם זו הדרך הארוכה ביותר ומתאימה רק אם יש לכם מספיק זמן עד לארוחה, אך גם זו שתבטיח הפשרה אחידה שתשמור על הסלמון בטווח הטמפרטורות הרצוי.

הוציאו את הסלמון מהמקפיא והניחו אותו במגש או קערה עם נייר סופג במדף התחתון של המקרר. כסו עם ניילון נצמד או מכסה מתאים והפשירו בין 8 ל-24 שעות אך לא יותר מכך. הוציאו את הסלמון מהמקרר כשאתם רוצים להתחיל בהכנתו.

עוד טעימה: איך להפשיר עוף קפוא בצורה בטוחה

בקערת מים קרים

שיטה זו מומלצת אם נותרו רק מספר שעות עד לארוחה ויש צורך להפשיר את הסלמון במהירות תוך כדי שמירה על בטיחות מזון ומניעה של התרבות בקטריות.

מלאו קערה גדולה עם מים קרים והניחו את הסלמון בשקית אטומה לחלוטין בתוך המים, אם מדובר בסלמון בוואקום, העבירו אותו קודם לכן לשקית אטומה אחרת. החליפו את המים הקרים מדי 20 דקות. הסלמון אמור להפשיר לחלוטין תוך שעה בערך בהתאם לגודל ולעובי הנתח.

ישר מהמקפיא

אם נזכרתם ממש ברגע האחרון בסלמון הקפוא, הארוחה מתקרבת והאורחים כבר בדרך, תוכלו גם להכין את הסלמון בתנור כמו שהוא ישירות מן המקפיא. שיטה זו לא מתאימה לצלייה או טיגון על מחבת.

הניחו את הסלמון הקפוא בתבנית עם נייר אפייה וכסו את הסלמון לחלוטין עם נייר כסף. חממו תנור ל-220 מעלות והכניסו את הסלמון למשך רבע שעה. הסירו את נייר הכסף וצלו למשך 10 דקות נוספות. הסלמון מוכן כשהטמפרטורה הפנימית שלו חוצה את ה-60 מעלות.

מהי השיטה המועדפת עליכם? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס