עניין של זמן: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה

הפשרת סלמון קפוא הוא שלב מהותי בהכנתו והקפדה על הכללים תוודא שמירה על טעמו ועל בטיחותו. כך תפשירו סלמון בקלות וביעילות.
איך להפשיר סלמון קפוא
איך להפשיר סלמון קפוא | תמונה: מערכת לזלול

יחד עם העלייה בפופולריות והפיכתו לאורח קבוע בארוחות משפחתיות של רבים מהישראלים, מחירו של הסלמון הטרי הרקיע שחקים בשנים האחרונות והציג עלייה של עשרות אחוזים בזמן קצר במיוחד.

גם מחיר הסלמון הקפוא עלה בשנים האחרונות ברשתות השיווק השונות אך בצורה מתונה בהרבה. המחיר הנוח יחסית הופך את הסלמון הקפוא לאלטרנטיבה נוחה וטעימה לא פחות בטיפול נכון, למי שלא מוכנים להוציא הדג האהוב מהתפריט.

כמו סוגי בשר רבים אחרים, תהליך ההפשרה של הסלמון צריך להתבצע בזהירות תוך הפקדה על כמה כללים פשוטים בכדי להבטיח דג בטוח לאכילה ומוכן להכנה. כלל האצבע הוא לשמור על הסלמון בטווח טמפרטורות ספציפי בכל זמן תהליך ההפשרה, לכן חשוב לא לחפש קיצורי דרך.

הימנעו מהפשרת סלמון בטמפרטורת החדר, מה שעלול להוביל להתפתחות בקטריות ולקלקול של הסלמון. הימנעו גם מהפשרה במים חמים או במיקרוגל שעלולה לגרום לבישול חלקי של הסלמון, התפתחות בקטריות והרעלת מזון.

עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון בקלות וביעילות

איך להפשיר סלמון קפוא

ישנן כמה שיטות מומלצות להפשרת סלמון קפוא בהתאם לזמן שיש ברשותכם עד לארוחה. במקרה ונותר לכם זמן קצר בהרבה עד לארוחה בה אתם מתכננים להגיש את הסלמון, ניתן להשתמש בכמה שיטות הפשרה אחרות שגם כן בטוחות וקלות לביצוע.

במקרר

השיטה המומלצת והבטוחה ביותר להפשרת סלמון קפוא היא במקרר למשך הלילה. אמנם זו הדרך הארוכה ביותר ומתאימה רק אם יש לכם מספיק זמן עד לארוחה, אך גם זו שתבטיח הפשרה אחידה שתשמור על הסלמון בטווח הטמפרטורות הרצוי.

הוציאו את הסלמון מהמקפיא והניחו אותו במגש או קערה עם נייר סופג במדף התחתון של המקרר. כסו עם ניילון נצמד או מכסה מתאים והפשירו בין 8 ל-24 שעות אך לא יותר מכך. הוציאו את הסלמון מהמקרר כשאתם רוצים להתחיל בהכנתו.

עוד טעימה: איך להפשיר עוף קפוא בצורה בטוחה

בקערת מים קרים

שיטה זו מומלצת אם נותרו רק מספר שעות עד לארוחה ויש צורך להפשיר את הסלמון במהירות תוך כדי שמירה על בטיחות מזון ומניעה של התרבות בקטריות.

מלאו קערה גדולה עם מים קרים והניחו את הסלמון בשקית אטומה לחלוטין בתוך המים, אם מדובר בסלמון בוואקום, העבירו אותו קודם לכן לשקית אטומה אחרת. החליפו את המים הקרים מדי 20 דקות. הסלמון אמור להפשיר לחלוטין תוך שעה בערך בהתאם לגודל ולעובי הנתח.

ישר מהמקפיא

אם נזכרתם ממש ברגע האחרון בסלמון הקפוא, הארוחה מתקרבת והאורחים כבר בדרך, תוכלו גם להכין את הסלמון בתנור כמו שהוא ישירות מן המקפיא. שיטה זו לא מתאימה לצלייה או טיגון על מחבת.

הניחו את הסלמון הקפוא בתבנית עם נייר אפייה וכסו את הסלמון לחלוטין עם נייר כסף. חממו תנור ל-220 מעלות והכניסו את הסלמון למשך רבע שעה. הסירו את נייר הכסף וצלו למשך 10 דקות נוספות. הסלמון מוכן כשהטמפרטורה הפנימית שלו חוצה את ה-60 מעלות.

מהי השיטה המועדפת עליכם? שתפו אותנו בתגובות. גלו כאן איך לחמם סלמון מוכן ביום שאחרי.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
לשמור על עוגה רכה ועסיסית עם פרוסת לחם
העוגה מתייבשת במהירות? כך תשמרו עליה רכה ועסיסית
טיפים למטבח
כמה זמן לשמור חמאה במקרר
טיפים מעשיים לאחסון חמאה בצורה הנכונה
טיפים למטבח
אחסון מלפפונים טריים
בדקנו והכרענו: זו הדרך הטובה ביותר לאחסן מלפפונים
טיפים למטבח
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זוללים בפסח: כמה קלוריות יש במצה, קניידלך ומצה בריי?
טיפים למטבח
איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן
טיפים למטבח
איך לחתוך פלפלים ולהוציא את הזרעים בלי כל הבלאגן
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל