פינוק לחול המועד: איך מכינים פנקייק כשר לפסח

חול המועד פסח בעיצומו וזה בדיוק הזמן לחגוג עם הילדים ולהכין ארוחת בוקר מפנקת של פנקייקים כשרים לפסח הכי קרוב לדבר האמיתי
איך מכינים פנקייק כשר לפסח
איך מכינים פנקייק כשר לפסח
שיתוף

חול המועד פסח בעיצומו ובין ליל הסדר לארוחות חג עמוסות תבשילים, נדמה שהרעיונות לארוחת בוקר עם הילדים שתהיה גם מפנקת וגם כשרה לפסח הולכים ואוזלים.

אם הילדים דורשים שוב פנקייקים, אל תתנו למחסור בקמח רגיל לעצור אתכם מלהכין פנקייק כשר לפסח אוורירי ושמנמן שיהפוך את חול המועד לחגיגי במיוחד.

עוד טעימה: איך להכין פנקייק מושלם לשבת בבוקר

מתכון לפנקייק כשר לפסח

מצרכים:

כוס קמח מצה
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
כוס חלב
2 ביצים
2 כפות שמן או חמאה מומסת
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

1. ערבבו קמח מצה או קמח תפוחי אדמה עם סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
2. הוסיפו בהדרגה חלב, ביצים, תמצית וניל ושמן או חמאה מומסת וערבבו היטב עד איחוד.
3. תנו לבלילה לנוח כמה דקות וחממו מחבת עם מעט שמן או חמאה על אש בינונית-גבוהה
4. מזגו כרבע כוס בלילה אל המחבת בעזרת מצקת וטגנו כשתי דקות עד שהקצוות מתייצבים ופני השטח מתחילים לבעבע והפנקייק מזהיב מלמטה.
5. הפכו את הפנקייק והמשיכו לטגן כשתי דקות נוספות עד הזהבה.
6. חזרו על התהליך עם שאר הפנקייקים, הקפידו לשמן את המחבת בין כל פנקייק.
7. הגישו עם רוטב מייפל, שוקולד או פירות טריים.

  • רוצים לשמור על הפנקייקים חמים עד להגשה? חממו מראש תנור ל-120 מעלות והכניסו את הפנקייקים המוכנים בשכבה אחת בתבנית עם נייר אפייה.
  • בשביל פנקייקים אווריריים ותפוחים אף יותר מומלץ להקציף את החלבונים והחלמונים בנפרד ולקפל לבלילה בעדינות.
  • אם לא זללתם את הכל, אפשר לשמור את הפנקייקים בכלי סגור במקרר עד לשבוע ימים.
  • אין לכם קמח מצה? ניתן להשתמש גם בקמח תפוחי אדמה אך התוצאה תהיה פחות אופטימלית.

מתכוננים לערב החג? כל מה שצריך לשים בצלחת ליל הסדר.

ניסיתם? שתפו אותנו בתגובות. יש לכם סוד משלכם לפנקייק כשר לפסח? שתפו את הקוראים

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת