פינוק לחול המועד: איך מכינים פנקייק כשר לפסח

חול המועד פסח בעיצומו וזה בדיוק הזמן לחגוג עם הילדים ולהכין ארוחת בוקר מפנקת של פנקייקים כשרים לפסח הכי קרוב לדבר האמיתי.
איך מכינים פנקייק כשר לפסח
איך מכינים פנקייק כשר לפסח

חול המועד פסח בעיצומו ובין ליל הסדר לארוחות חג עמוסות תבשילים, נדמה שהרעיונות לארוחת בוקר עם הילדים שתהיה גם מפנקת וגם כשרה לפסח הולכים ואוזלים.

אם הילדים דורשים שוב פנקייקים, אל תתנו למחסור בקמח רגיל לעצור אתכם מלהכין פנקייק כשר לפסח אוורירי ושמנמן שיהפוך את חול המועד לחגיגי במיוחד.

עוד טעימה: איך להכין פנקייק מושלם לשבת בבוקר

עדכונים טעימים למייל!

מתכון לפנקייק כשר לפסח

מצרכים:

כוס קמח מצה
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
כוס חלב
2 ביצים
2 כפות שמן או חמאה מומסת
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

1. ערבבו קמח מצה או קמח תפוחי אדמה עם סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
2. הוסיפו בהדרגה חלב, ביצים, תמצית וניל ושמן או חמאה מומסת וערבבו היטב עד איחוד.
3. תנו לבלילה לנוח כמה דקות וחממו מחבת עם מעט שמן או חמאה על אש בינונית-גבוהה
4. מזגו כרבע כוס בלילה אל המחבת בעזרת מצקת וטגנו כשתי דקות עד שהקצוות מתייצבים ופני השטח מתחילים לבעבע והפנקייק מזהיב מלמטה.
5. הפכו את הפנקייק והמשיכו לטגן כשתי דקות נוספות עד הזהבה.
6. חזרו על התהליך עם שאר הפנקייקים, הקפידו לשמן את המחבת בין כל פנקייק.
7. הגישו עם רוטב מייפל, שוקולד או פירות טריים.

  • רוצים לשמור על הפנקייקים חמים עד להגשה? חממו מראש תנור ל-120 מעלות והכניסו את הפנקייקים המוכנים בשכבה אחת בתבנית עם נייר אפייה.
  • בשביל פנקייקים אווריריים ותפוחים אף יותר מומלץ להקציף את החלבונים והחלמונים בנפרד ולקפל לבלילה בעדינות.
  • אם לא זללתם את הכל, אפשר לשמור את הפנקייקים בכלי סגור במקרר עד לשבוע ימים.
  • אין לכם קמח מצה? ניתן להשתמש גם בקמח תפוחי אדמה אך התוצאה תהיה פחות אופטימלית.

מתכוננים לערב החג? כל מה שצריך לשים בצלחת ליל הסדר.

ניסיתם? שתפו אותנו בתגובות. יש לכם סוד משלכם לפנקייק כשר לפסח? שתפו את הקוראים

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מדריך מימונה - כל מה שצריך לדעת
תרבחו ותסעדו: כל מה שצריך לדעת על המימונה ולא העזתם לזלול
מדריכים וטיפים
חטיפי אסם כשרים לפסח 2024
חטיפים, תבלינים ועל הגריל: חדש וטעים על המדף לפסח 2024
חדש על המדף
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
כמות קלוריות במצה
זוללים בפסח: כמה קלוריות יש במצה, קניידלך ומצה בריי?
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
פעם אחת ולתמיד: איך לבחור מלפפונים טריים אצל הירקן
מדריכים וטיפים
בים בם בם: איך להכין תירס חם בסיר, בתנור ובמיקרוגל
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל