אין כמו לפתוח את שבת בבוקר עם ערמת פנקייקים גבוהה וחמימה עם סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שאתם או הקטנטנים אוהבים. למרות שהכנת פנקייק נחשבת פשוטה יחסים, ישנם כמה כללים וטיפים שיעזרו לכם לקבל פנקייק מושלם בכל פעם.
מהבלילה ועד לטיגון, אספנו את כל מה שרציתם לדעת על פנקייקים ולא העזתם לזלול.
עוד טעימה: מתכון לספגטי פנקייק שמשגע את הרשת
איך מכינים פנקייק מושלם – הטיפים
1. הדליקו את התנור: כן, אמנם את הפנקייקים עצמם נהוג לטגן במחבת, אך הטיפ הזה יעזור לכם לשמור את הפנקייקים המוכנים חמים בזמן שאתם מכינים את השאר ולהגיש את כולם בחום אחיד. חממו תנור ל-100 מעלות והכינו תבנית עם עם נייר אפיה ורשת מעליה, את הפנקייקים המוכנים הניחו על הרשת בשכבה אחת והשאירו בתנור עד להגשה.
2. בדקו את אבקת האפייה: רובנו לא בודקים את תאריך התפוגה של אבקת האפייה מאחר ויש לה לרוב תוקף ארוך. מאחר ושימוש באבקת אפייה ישנה עלול לגרום לפנקייקים להישאר שטוחים, כדאי לבדוק את תאריך התפוגה לפני ההוספה לבלילה.
3. הימנעו מערבוב יתר: הקפידו לערבב את החומרים היבשים והרטובים בנפרד ואחדו ביניהם בעזרת לקקן ולא עם מיקסר או כלי אחר. אל תיבהלו אם נשארים מעט גושים בבלילה, זה עדיין עדיף מבלילה שעורבבה יותר מדי. ההתעסקות המינימלית עם הבלילה תבטיח פנקייקים רכים ולא דחוסים.
4. הקפידו על מנוחה: תנו לבלילה שהכנתם לנוח ל-10 דקות לפני הטיגון. המנוחה תאפשר לסודה לשתייה ליצור בועות קטנות בבלילה והתוצאה תהיה פנקייקים אווריריים וקלילים יותר.
5. הפכו בזמן הנכון: חשוב להפוך את הפנקייק פעם אחת בלבד בזמן הטיגון. הפכו את הפנקייק כדקה לאחר שבועות קטנות יחלו להופיע על חלקו העליון.
6. אל תשכחו לנגב: חשוב לזכור לנגב את המחבת בין פנקייק לפנקייק על מנת למנוע הצטברות בלילה שנשרפה ולשמור על ניקיון. ניגוב של המחבת עם נייר מגבת בין פנקייק לפנקייק יעזור בקבלת פנקייקים יפים וטעימים יותר בכל פעם.
7. תמיד העדיפו סירופ מייפל אמיתי: עם כל הכבוד לתחליפים בטעם מייפל, לדבש או לסירופים שונים, השילוב הקלאסי בין פנקייקים לסירופ מייפל אמיתי מנצח בכל פעם. כיום ניתן להשיג סירופ מייפל אמיתי ומקורי במחירים הוגנים ברשתות שיווק רבות.
8. חממו את המחבת. הקפידו לחמם את המחבת היטב והוסיפו בלילה כשהחמאה מבעבעת אך לא יותר מדי. טגנו את הפנקייקים על אש בינונית בכדי למנוע שריפה.
9. אם תרצו להשקיע במיוחד תוכלו להכין את הבלילה (ללא ביצים ואבקת אפייה) יום לפני ולהניח מכוסה בטמפרטורת החדר במטבח. הוסיפו את הביצים ואבקת האפייה כעשר דקות לפני הטיגון והמשיכו כרגיל. התוצאה היא פנקייקים אקסטרא קלילים ואווריריים.
עוד טעימה: מתכונים לפנקייק של השפים המובילים בישראל
מתכון לפנקייק לילדים ולגדולים
ל-8-10 פנקייקים
מרכיבים:
1 כוס קמח
1.5 כפות סוכר
1.5 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
כוס חלב
1 ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
חמאה או שמן לטיגון
הוראות הכנה:
1. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת ערבבו את החלב, הביצים ותמצית וניל עד איחוד.
3. הוסיפו את הרכיבים הרטובים לקערה עם הרכיבים היבשים וערבבו בעדינות בעזרת לקקן עד לאיחוד. הקפידו לא לערבב יותר מדי.
4. הניחו לבלילה לנוח כעשר דקות עד חצי שעה לפני הטיגון.
5. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו חמאה או שמן.
6. כשהמחבת חמה הוסיפו כרבע כוס מהבלילה וטגנו למשך 2-3 דקות עד שנוצרות בועות והקצוות של הפנקייק מתייצבות.
7. הפכו את הפנקייק בעזרת מרית וטגנו ל-2 דקות נוספות עד להזהבה.
8. שמרו את הפנקייקים המוכנים על רשת המונחת על תבנית אפייה בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
9. הגישו עם סירופ מייפל אמיתי ותוספות לבחירתכם.
10. ניתן לשמור פנקייקים מוכנים בקופסא סגורה במקרר עד לחמישה ימים או להקפיא עד לחודשיים.