לילדים ולגדולים: פנקייק של שבת בבוקר

גם אתם יכולים להכין פנקייק של בוקר שבת עם הילדים בקלות ובמהירות. כל הסודות והטיפים הקטנים וגם מתכון לפנקייק אוורירי לפי הספר.
עדכונים טעימים למייל!

אין כמו לפתוח את שבת בבוקר עם ערמת פנקייקים גבוהה וחמימה עם סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שאתם או הקטנטנים אוהבים. למרות שהכנת פנקייק נחשבת פשוטה יחסים, ישנם כמה כללים וטיפים שיעזרו לכם לקבל פנקייק מושלם בכל פעם.

מהבלילה ועד לטיגון, אספנו את כל מה שרציתם לדעת על פנקייקים ולא העזתם לזלול.

פנקייק של שבת בבוקר עם הילדים
פנקייק של שבת בבוקר עם הילדים | תמונה: מערכת לזלול

עוד טעימה: מתכון לספגטי פנקייק שמשגע את הרשת

איך מכינים פנקייק מושלם – הטיפים

1. הדליקו את התנור: כן, אמנם את הפנקייקים עצמם נהוג לטגן במחבת, אך הטיפ הזה יעזור לכם לשמור את הפנקייקים המוכנים חמים בזמן שאתם מכינים את השאר ולהגיש את כולם בחום אחיד. חממו תנור ל-100 מעלות והכינו תבנית עם עם נייר אפיה ורשת מעליה, את הפנקייקים המוכנים הניחו על הרשת בשכבה אחת והשאירו בתנור עד להגשה.

2. בדקו את אבקת האפייה: רובנו לא בודקים את תאריך התפוגה של אבקת האפייה מאחר ויש לה לרוב תוקף ארוך. מאחר ושימוש באבקת אפייה ישנה עלול לגרום לפנקייקים להישאר שטוחים, כדאי לבדוק את תאריך התפוגה לפני ההוספה לבלילה.

3. הימנעו מערבוב יתר: הקפידו לערבב את החומרים היבשים והרטובים בנפרד ואחדו ביניהם בעזרת לקקן ולא עם מיקסר או כלי אחר. אל תיבהלו אם נשארים מעט גושים בבלילה, זה עדיין עדיף מבלילה שעורבבה יותר מדי. ההתעסקות המינימלית עם הבלילה תבטיח פנקייקים רכים ולא דחוסים.

4. הקפידו על מנוחה: תנו לבלילה שהכנתם לנוח ל-10 דקות לפני הטיגון. המנוחה תאפשר לסודה לשתייה ליצור בועות קטנות בבלילה והתוצאה תהיה פנקייקים אווריריים וקלילים יותר.

5. הפכו בזמן הנכון: חשוב להפוך את הפנקייק פעם אחת בלבד בזמן הטיגון. הפכו את הפנקייק כדקה לאחר שבועות קטנות יחלו להופיע על חלקו העליון.

6. אל תשכחו לנגב: חשוב לזכור לנגב את המחבת בין פנקייק לפנקייק על מנת למנוע הצטברות בלילה שנשרפה ולשמור על ניקיון. ניגוב של המחבת עם נייר מגבת בין פנקייק לפנקייק יעזור בקבלת פנקייקים יפים וטעימים יותר בכל פעם.

7. תמיד העדיפו סירופ מייפל אמיתי: עם כל הכבוד לתחליפים בטעם מייפל, לדבש או לסירופים שונים, השילוב הקלאסי בין פנקייקים לסירופ מייפל אמיתי מנצח בכל פעם. כיום ניתן להשיג סירופ מייפל אמיתי ומקורי במחירים הוגנים ברשתות שיווק רבות.

8. חממו את המחבת. הקפידו לחמם את המחבת היטב והוסיפו בלילה כשהחמאה מבעבעת אך לא יותר מדי. טגנו את הפנקייקים על אש בינונית בכדי למנוע שריפה.

9. אם תרצו להשקיע במיוחד תוכלו להכין את הבלילה (ללא ביצים ואבקת אפייה) יום לפני ולהניח מכוסה בטמפרטורת החדר במטבח. הוסיפו את הביצים ואבקת האפייה כעשר דקות לפני הטיגון והמשיכו כרגיל. התוצאה היא פנקייקים אקסטרא קלילים ואווריריים.

עוד טעימה: מתכונים לפנקייק של השפים המובילים בישראל

מתכון לפנקייק לילדים ולגדולים

ל-8-10 פנקייקים

מרכיבים:

1 כוס קמח
1.5 כפות סוכר
1.5 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
כוס חלב
1 ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
חמאה או שמן לטיגון

הוראות הכנה:

1. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת ערבבו את החלב, הביצים ותמצית וניל עד איחוד.
3. הוסיפו את הרכיבים הרטובים לקערה עם הרכיבים היבשים וערבבו בעדינות בעזרת לקקן עד לאיחוד. הקפידו לא לערבב יותר מדי.
4. הניחו לבלילה לנוח כעשר דקות עד חצי שעה לפני הטיגון.
5. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו חמאה או שמן.
6. כשהמחבת חמה הוסיפו כרבע כוס מהבלילה וטגנו למשך 2-3 דקות עד שנוצרות בועות והקצוות של הפנקייק מתייצבות.
7. הפכו את הפנקייק בעזרת מרית וטגנו ל-2 דקות נוספות עד להזהבה.
8. שמרו את הפנקייקים המוכנים על רשת המונחת על תבנית אפייה בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
9. הגישו עם סירופ מייפל אמיתי ותוספות לבחירתכם.
10. ניתן לשמור פנקייקים מוכנים בקופסא סגורה במקרר עד לחמישה ימים או להקפיא עד לחודשיים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב

מוגזם: פסטיבל הפנקייק הראשון מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
איך למנוע עייפות אחרי ארוחת צהריים

עייפים אחרי ארוחת הצהריים? זה מה שאתם עושים לא נכון

מדריכים וטיפים
ארוחת בוקר של אלנה במלון נורמן

בשורה לזללנים: אחת מארוחות הבוקר הטובות בתל אביב חוזרת

חדשות האוכל
פנקייק עננים סופלה יפני

מתכון לפנקייק עננים יפני שאי אפשר להפסיק לזלול

מתכונים

טרי מהתנור

מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>

מדריכים שאהבתם

זו הדרך הנכונה לשמור חצי אבוקדו במקרר מבלי שישחיר

מדריכים וטיפים

שונאים לקלף שום? תכניסו אותו למיקרוגל

מדריכים וטיפים

מה לזלול?