נחמות קטנות: איך להכין שקשוקה מושלמת ומפנקת במיוחד

גלו את הסוד להכנת שקשוקה מושלמת עם מתכון צעד אחר צעד, טיפים שחייבים להכיר וכל מה שצריך לדעת בדרך אל שקשוקה חמה ומפנקת
מתכון לשקשוקה: איך להכין שקשוקה מושלמת
מתכון לשקשוקה: איך להכין שקשוקה מושלמת
שיתוף

בזמנים שכאלו, כל מה שאנחנו רוצים זה לחזור למנות האהובות, המנחמות והפשוטות בכדי להימלט ולו לכמה רגעים מהמציאות המאיימת אל עונג מהביל וטעים בדמות שקשוקה עשירה וקרמית. שקשוקה היא גם פתרון מעולה לימי המלחמה כשאין לנו כוח או רצון להתעסק יותר מדי בבישולים ולהשתמש בהרבה כלים. כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים, מחבת או סיר רחב, קצת אהבה ויש לכם שקשוקה מפנקת תוך 10 דקות בלבד.

עוד טעימה: איך להכין חביתה במיקרוגל ב-5 דקות

מתכון לשקשוקה מושלמת ברבע שעה

רכיבים

  • 6 עגבניות גדולות, טריות וקצוצות
  • 4 ביצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • פלפל צ'ילי ירוק פרוס
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • בצל גדול קצוץ דק (לא חובה)
  • גבינת פטה מפוררת (לא חובה)

הוראות הכנה

1. חממו מחבת גדולה עם שמן זית על אש בינונית, הוסיפו את השום הכתוש ואת הצ'ילי הירוק וטגנו במשך 2 דקות.
2. הוסיפו את העגבניות הקצוצות ותבלו עם כמון, פפריקה מתוקה וחריפה ומלח. ערבבו היטב.
3. בשלו למשך 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם, מתאחד ומתעבה.
4. צרו בארות קטנות ברוטב בעזרת כף עץ ושברו בעדינות ביצה לתוך כל באר.
5. הורידו לאש נמוכה וכסו עם מכסה. בשלו ל-5-7 דקות לחלמון נוזלי ויותר אם אתם מעדיפים חלמון יציב.
6. הסירו מהאש, פזרו פטרוזיליה או כוסברה קצוצה והגישו ישירות מהמחבת.

מתכון לשקשוקה מושלמת ומנחמת
מתכון לשקשוקה מושלמת ומנחמת

טיפים לשקשוקה מושלמת

אמנם הכנת שקשוקה היא משימה קלה יחסית, אך בעזרת כמה טיפים פשוטים תוכלו להביא אותה לגבהים חדשים.

ביצים: שקשוקה קלאסית לא תרגיש אותו דבר ללא חלמון נוזלי שמתפרץ ומתערבב עם העגבניות ליצירת תבשיל קרמי ומפנק. השגיחו על הביצים בזמן בישול עד שהחלבון הופך לבן והחלמון עדיין מתנודד מעט. אם אתם מעדיפים בכל זאת חלמון מוצק יותר, בשלו כמה דקות נוספות.

עגבניות: הקפידו להשתמש בעגבניות טריות להכנת השקשוקה שיעניקו לה מתיקות טבעית ועומק שעגבניות משומרות לא תמיד יעניקו.

זמן בישול: אם יש לכם יותר זמן פנוי להכנת השקשוקה, מומלץ להניח לרוטב לבעבע על אש נמוכה ל-15-20 דקות בכדי לאפשר לטעמים להתאחד ולשקשוקה להפוך לעשירה וארומטית יותר.

תבלינים: תבלו את השקשוקה בהתאם לטעמכם האישי. הקפידו לאזן בין התבלינים והיזהרו עם הוספת התבלינים החריפים. תמיד קל יותר להוסיף עוד חריף לאחר מכן מאשר לתקן שקשוקה חריפה מדי.

ערכים תזונתיים של שקשוקה

למנה שקשוקה

קלוריות: 200 קלוריות
חלבון: 9 גרם
פחמימות: 14 גרם
שומן: 12 גרם
וויטמין C: כ-30-40 מ"ג (40-50% מהצריכה היומית המומלצת)
וויטמין B12: כ-1 מיקרוגרם (35-50% מהצריכה היומית המומלצת)

גיוונים לשקשוקה

מי שמחפש לגוון את השקשוקה הקלאסית יוכל למצוא שלל אופציות לשקשוקות חמות ומפנקות עם טוויסט

שקשוקה ירוקה: החליפו את העגבניות בתערובת ירקות ירוקים כמו תרד, זוקיני או קייל.
שקשוקה פטריות: הוסיפו לשקשוקה הקלאסית מגוון פטריות כמו פורטבלו או שיטאקי להגברת טעם האוממי והוספת מרקם בשרי.
שקשוקה בשר: הוסיפו לשקשוקה חתיכות צ'וריסו או נקניקיה מפוררת בכדי להוסיף עומק מעושן למנה.
שקשוקה גבינות: הוסיפו קרמיות מפנקת עם פרוסות גבינת עיזים או מוצרלה עד המסה.

שקשוקה היא ללא ספק אחת מן המנות האהובות בישראל, אם לארוחת הבוקר או בסוף היום, בשבת ובחג. יש לכם טיפ משלכם לשקשוקה המושלמת שאנחנו חייבים להכיר? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת