בזמנים לחוצים כמו עכשיו אין לנו תמיד אנרגיה פיזית או נפשית לבשל ארוחות רציניות. בישול מנות שונות במיקרוגל הפך לטרנדי במיוחד בשנים האחרונות בזכות הרשתות החברתיות וכעת הטרנד מתברר כיעיל במיוחד כשאנחנו מעוניינים בארוחה קלה, מזינה ומהירה.
במדריך הבא נסביר לכם צעד אחר צעד איך להכין חביתה במיקרוגל לארוחת הבוקר או הערב בקלות ובתוך מספר דקות בלבד מבלי להשתמש במחבתות ולהתעסק עם בישול ארוך ומלכלך על הכיריים. בנוסף, חביתה במיקרוגל מצריכה כמות שמן או חמאה פחותה, מה שהופך אותה למועדפת למי שמשתדל לחסוך בכמויות השומן.
עוד טעימה: איך להכין ביצה קשה במיקרוגל
מתכון לחביתה במיקרוגל
מרכיבים
- 2 ביצים
- 2 כפות חלב
- מלח ופלפל
- גבינת צ'דר או מוצרלה מגוררת (לא חובה)
- ירקות חתוכים כמו פלפלים, בצל פטריות או תרד (לא חובה)
- עשבי תיבול (לא חובה)
הוראות הכנה
1. שברו 2 ביצים לתוך ספל או קערה בטוחה לשימוש במיקרוגל.
2. הוסיפו 2 כפות חלב או מים וערבבו היטב.
3. תבלו עם מלח ופלפל והוסיפו תוספות לפי טעמכם.
4. ערבבו היטב כדי להבטיח פיזור אחיד של המרכיבים. הקפידו שהתערובת לא תכסה יותר ממחצית הקערה.
5. הניחו במיקרוגל והפעילו את המיקרוגל על חום בינוני-נמוך למשך דקה.
6. הוציאו בזהירות וערבבו היטב והחזירו ל-1-2 דקות נוספות. עקבו בכדי לוודא שהביצים לא מתבשלות יותר מדי.
7. אם החביתה עדיין לא מוכנה בפנים, הכניסו לסבבים של 30 שניות עד שהיא מוכנה לטעמכם.
8. בסיום תנו לחביתה לנוח כדקה, שחררו את החביתה מקצוות הכלי והעבירו לצלחת בעזרת מזלג.
הוראות בטיחות
אמנם הכנת חביתה במיקרוגל נחשבת פשוטה ובטוחה יחסית, אך חשוב לשים לב לכמה הוראות בטיחות שימנעו תקלות ותאונות מצערות.
- הקפידו להשתמש בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל בכדי למנוע זליגת כימיקלים לא רצויים למזון שלכם ולוודא שהקערה לא תיסדק או תישבר מהחום.
- השתמשו במגבת או כפפות בכדי להוציא את הקערה החמה מהמיקרוגל על מנת להימנע מכוויות
- הקפידו לא לבשל את הביצים יותר מדי. חימום יתר עלול לגרום לביצים להתחמם מדי ולהתפוצץ. מה שיגרום לבלגן לא קטן במיקרוגל שלכם.
- אל תאטמו את הקערה בזמן הבישול. אם אתם משתמשים במכסה השאירו חרך בכדי לאפשר לאדים לברוח החוצה.
טעויות נפוצות
למרות המתכון הפשוט, ישנן כמה טעויות קטנות ונפוצות שעלולות לפגום בחביתה שלכם.
- הקפידו לא להעמיס יתר על המידה על הספל או הקערה. מומלץ שהתערובת לא תעבור את מחצית הקערה בכדי לאפשר לביצים להתרחב בזמן הבישול.
- הימנעו מהפעלת המיקרוגל על העוצמה הגבוהה ביותר בכדי למנוע בישול לא אחיד. תמיד השתמשו בחום נמוך יותר לתוצאות הטובות ביותר.
- זכרו לערבב את החביתה באמצע החימום בכדי להעניק מרקם אוורירי ולוודא בישול אחיד של הביצים.
- אם אתם מוסיפים לתערובת הביצים גם גבינות או ירקות והחביתה לא מוכנה מבפנים, חממו למשך דקה נוספת.
- לאחר סיום הבישול הקפידו להניח לחביתה לעמוד במשך דקה כדי לאפשר לה להתבשל עד הסוף.
יש לכם טיפ מעולה משלכם שיעזור לקוראים להבין איך להכין חביתה במיקרוגל בקלות ובמהירות? שתפו אותנו בתגובות