זה עובד: כך תמנעו מעור של דג להידבק למחבת

עור דג מטוגן ופריך הוא מעדן בעיני רבים. בכדי להשיג עור קריספי שלא נדבק למחבת בכל טיגון מחדש תוכלו להשתמש בשיטה המפתיעה הבאה.
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת

העולם מתחלק לשניים, מי שלא יכולים לוותר על העור הפריך של הדג לאחר טיגון או מי שלא מסוגלים להתמודד עם המרקם הלא צפוי כשהקריספיות לא מגיעה כמתוכנן ומסירים את העור לפני הטיגון.

מלבד המימד הקראנצ'י של עור מטוגן כהלכה מוסיף לכל דג, עור הדג עמוס ביתרונות בריאותיים כמו ריכוז גבוה של חומצות אומגה 3, כך שכדאי להשקיע בעור עשוי כהלכה.

הרתיעה של רבים מטיגון דגים עם העור נובעת בין השאר מהנטייה של חלקים מעור הדג להידבק למחבת בזמן הטיגון, מה שגורם למפח נפש קולינרי אבל גם למחבת מלוכלכת במיוחד שקשה לנקות במיוחד לאחר מכן.

עדכונים טעימים למייל!

אמנם מחבת נון-סטיק איכותית יכולה לפתור את הבעיה פעמים רבות, אך לרוב גם מספקת תוצאות פחות טוב בכל מה שנוגע לקריספיות של העור עצמו.

שיטה אחת להתמודדות עם הסוגיה הכאובה עלתה לאחרונה לכותרות שוב בזכות מי אם לא הרשת החברתית טיקטוק שמספקת אין ספור מדריכים וטיפים למטבח מדי יום.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור סלמון במקרר?

איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת?

בכדי למנוע מעור של דג להידבק למחבת בזמן הטיגון תוכלו להשתמש בשיטה הוותיקה שמצריכה מכם מוצר אחד בלבד שניתן למצוא בכל מטבח – נייר אפייה. בשיטה הזו המחבת תישאר נקייה בהרבה, העור לא יידבק למחבת ועדיין יישאר פריך בדיוק במידה הנכונה.

1. הוציאו את הדג מהמקרר והביאו אותו לטמפרטורת החדר.
2. ייבשו את הדג היטב בעזרת מגבת נייר.
3. גזרו נייר אפייה לריבוע גדול במעט מהדג שאתם רוצים לטגן.
4. הוסיפו מעט שמן למחבת וחממו במשך דקה.
5. טבלו ויישרו את נייר האפייה בשמן שבמחבת והוסיפו עוד מעט שמן מעל.
6. הניחו את הסלמון מעל עם העור למטה ולחצו בעדינות על הדג עם מרית למשך חצי דקה.
7. טגנו מבלי להפוך למשך כמה דקות עד שעור הדג זהוב וקריספי והבשר כמעט מוכן.
8. כבו את האש והפכו את הדג, המשיכו לטגן עם אש כבויה עד שהדג מוכן לחלוטין.

עוד טעימה: איך להוריד עור של דג בקלות ובמהירות, בלי לבזבז דג.

איך לטגן דג עם עור פריך שלא נדבק?

אם אתם מעדיפים להיצמד לדג מטוגן קריספי קלאסי, תוכלו להפחית את הסיכויים להידבקות של העור למחבת ולקבל דג עם עור פריך בכל פעם בעזרת כמה צעדים פשוטים.

1. הוציאו את הדג מהמקרר והביאו אותו לטמפרטורת החדר.
2. ייבשו את הדג היטב מכל הצדדים בעזרת מגבת נייר.
3. חממו מחבת כבדה 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהמחבת חמה מאוד והוסיפו מעט שמן.
4. בינתיים עסו היטב את הדג במלח ופלפל.
5. כשהשמן מבעבע הניחו את הדג במחבת עם העור למטה וטגנו עד פריכות.
6. הפכו את הדג רק כשהעור משתחרר בקלות מהמחבת בעזרת מרית. הקפידו להפוך את הדג רק פעם אחת במהלך הטיגון.

טיגון של דג בטמפרטורת החדר שיובש היטב בטרם נכנס למחבת, יעזור לשמור על הטמפרטורה הגבוהה הרצויה ולייצר עור קריספי שלא נדבק. שכבת המלח על עור הדג חוצצת בין פני המחבת לדג עצמו ועוזרת למנוע הידבקות גם כן.

ניסיתם את אחת השיטות? יש לכם שיטה מנצחת משלכם שעובדת כמו קסם בכל פעם מחדש? שתפו אותנו בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטה מבושלת שלא נדבקת לעצמה

השיטה שעובדת: מה עושים כשפסטה נדבקת לעצמה?

מדריכים וטיפים
איך להוריד עור של דג

זה עובד: הטריק הגאוני להורדת עור של דג ללא מאמץ

מדריכים וטיפים
קילוף ביצים קשות עם אבקת סודה לשתייה

כן, זה עובד: כפית אחת והביצים הקשות מתקלפות בשניות

מדריכים וטיפים
שיטות וטיפים לחיתוך בצל

שיטות לקיצוץ בצל שכל בשלן ביתי צריך להכיר

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

תפוחי אדמה ובטטות בשוק, צילום - AlbanyColley

בטטה או תפוח אדמה: מי לוקח?

מדריכים וטיפים
כשזה מגיע לבחירה בין בטטה לתפוח אדמה, ההחלטה מורכבת יותר מ"טעם מתוק מול מלוח". שניהם אהובים מאוד במטבח הישראלי, אך מי מהן טובה יותר? בדקנו את הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים >>
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו

צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

חדשות האוכל
השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו >>

מדריכים שאהבתם

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים

ארוחה מפסקת: מה לאכול לפני יום כיפור?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?