לזלול - מגזין אוכל ישראלי

זה עובד: כך תמנעו מעור של דג להידבק למחבת

עור דג מטוגן ופריך הוא מעדן בעיני רבים. בכדי להשיג עור קריספי שלא נדבק למחבת בכל טיגון מחדש תוכלו להשתמש בשיטה המפתיעה הבאה
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת
שיתוף

העולם מתחלק לשניים, מי שלא יכולים לוותר על העור הפריך של הדג לאחר טיגון או מי שלא מסוגלים להתמודד עם המרקם הלא צפוי כשהקריספיות לא מגיעה כמתוכנן ומסירים את העור לפני הטיגון.

מלבד המימד הקראנצ'י של עור מטוגן כהלכה מוסיף לכל דג, עור הדג עמוס ביתרונות בריאותיים כמו ריכוז גבוה של חומצות אומגה 3, כך שכדאי להשקיע בעור עשוי כהלכה.

הרתיעה של רבים מטיגון דגים עם העור נובעת בין השאר מהנטייה של חלקים מעור הדג להידבק למחבת בזמן הטיגון, מה שגורם למפח נפש קולינרי אבל גם למחבת מלוכלכת במיוחד שקשה לנקות במיוחד לאחר מכן.

אמנם מחבת נון-סטיק איכותית יכולה לפתור את הבעיה פעמים רבות, אך לרוב גם מספקת תוצאות פחות טוב בכל מה שנוגע לקריספיות של העור עצמו.

שיטה אחת להתמודדות עם הסוגיה הכאובה עלתה לאחרונה לכותרות שוב בזכות מי אם לא הרשת החברתית טיקטוק שמספקת אין ספור מדריכים וטיפים למטבח מדי יום.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור סלמון במקרר?

איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת?

בכדי למנוע מעור של דג להידבק למחבת בזמן הטיגון תוכלו להשתמש בשיטה הוותיקה שמצריכה מכם מוצר אחד בלבד שניתן למצוא בכל מטבח – נייר אפייה. בשיטה הזו המחבת תישאר נקייה בהרבה, העור לא יידבק למחבת ועדיין יישאר פריך בדיוק במידה הנכונה.

1. הוציאו את הדג מהמקרר והביאו אותו לטמפרטורת החדר.
2. ייבשו את הדג היטב בעזרת מגבת נייר.
3. גזרו נייר אפייה לריבוע גדול במעט מהדג שאתם רוצים לטגן.
4. הוסיפו מעט שמן למחבת וחממו במשך דקה.
5. טבלו ויישרו את נייר האפייה בשמן שבמחבת והוסיפו עוד מעט שמן מעל.
6. הניחו את הסלמון מעל עם העור למטה ולחצו בעדינות על הדג עם מרית למשך חצי דקה.
7. טגנו מבלי להפוך למשך כמה דקות עד שעור הדג זהוב וקריספי והבשר כמעט מוכן.
8. כבו את האש והפכו את הדג, המשיכו לטגן עם אש כבויה עד שהדג מוכן לחלוטין.

עוד טעימה: איך להוריד עור של דג בקלות ובמהירות, בלי לבזבז דג.

איך לטגן דג עם עור פריך שלא נדבק?

אם אתם מעדיפים להיצמד לדג מטוגן קריספי קלאסי, תוכלו להפחית את הסיכויים להידבקות של העור למחבת ולקבל דג עם עור פריך בכל פעם בעזרת כמה צעדים פשוטים.

1. הוציאו את הדג מהמקרר והביאו אותו לטמפרטורת החדר.
2. ייבשו את הדג היטב מכל הצדדים בעזרת מגבת נייר.
3. חממו מחבת כבדה 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהמחבת חמה מאוד והוסיפו מעט שמן.
4. בינתיים עסו היטב את הדג במלח ופלפל.
5. כשהשמן מבעבע הניחו את הדג במחבת עם העור למטה וטגנו עד פריכות.
6. הפכו את הדג רק כשהעור משתחרר בקלות מהמחבת בעזרת מרית. הקפידו להפוך את הדג רק פעם אחת במהלך הטיגון.

טיגון של דג בטמפרטורת החדר שיובש היטב בטרם נכנס למחבת, יעזור לשמור על הטמפרטורה הגבוהה הרצויה ולייצר עור קריספי שלא נדבק. שכבת המלח על עור הדג חוצצת בין פני המחבת לדג עצמו ועוזרת למנוע הידבקות גם כן.

ניסיתם את אחת השיטות? יש לכם שיטה מנצחת משלכם שעובדת כמו קסם בכל פעם מחדש? שתפו אותנו בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מזונות עשירים באומגה 3

5 מאכלים עשירים באומגה 3 שכדאי לשלב בתפריט

מדריכים וטיפים
טעויות נפוצות בבישול פסטה

7 טעויות שכולם עושים בבישול פסטה – ואיך להימנע מהן

מדריכים וטיפים
איך לבשל אורז בנינג'ה גריל

אחד אחד: איך לבשל אורז מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
איך לבחור קרש חיתוך למטבח

אחת ולתמיד: איך לבחור קרש חיתוך למטבח

מדריכים וטיפים
איך לבשל קינואה כמו שצריך - המדריך השלם

אחת ולתמיד: איך לבשל קינואה כמו שצריך?

מדריכים וטיפים
איזה קרש חיתוך הכי בריא ומומלץ - עץ או פלסטיק?

איזה קרש חיתוך עדיף – עץ או פלסטיק?

מדריכים וטיפים
איך לבחור מיקרוגל למטבח

איך לבחור מיקרוגל שמתאים למטבח שלכם: המדריך למתלבט

מדריכים וטיפים
איך לבשל עדשים שחורות

איך לבשל עדשים שחורות בקלות ובמהירות – מדריך למתחילים

מדריכים וטיפים
קציצות מושלמות שלא מתפרקות

איך להכין קציצות שלא מתפרקות בבישול: הטיפים שעובדים

מדריכים וטיפים
איך לחמם סלמון מחדש

איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא

מדריכים וטיפים
איך לקצוץ בצל כמו מקצוענים

איך לקצוץ בצל כמו מקצוענים: הסודות של השפים

מדריכים וטיפים
איך מכינים בורגול

איך מכינים בורגול במהירות ובקלות – מדריך למתחילים

מדריכים וטיפים