איך לחמם סלמון מחדש
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא

חימום סלמון משאריות ארוחת ליל אמש יכול להפוך למשימה מאתגרת ולייבש את הדג. כך תחממו סלמון בתנור, במיקרוגל או במחבת בצורה הנכונה
שיתוף

תוכן עניינים

סלמון הפך כבר מזמן לאורח קבוע במטבח המקומי ולאחד מהדגים הפופולריים בקרב הצרכן הישראלי. הטעם העשיר, השומניות והיתרונות הבריאותיים מיצבו את הסלמון כבן בית של ממש אצל משפחות רבות. אך מה קורה כשאתם רוצים לחמם את שאריות הסלמון מארוחת ליל אמש?

המחשבה על חימום מחדש של סלמון עלולה להיות מרתיעה, אחרי הכל מדובר עדיין בדג עדין במיוחד כשכל צעד לא מחושב עלול לייבש את הדג ולהפוך אותו למרקם גומי לא נעים.

החדשות הטובות הן שעם הגישה הנכונה, תוכלו לחמם את הסלמון ולהשאיר אותו עסיסי ורך כאילו הכנתם אותו עכשיו לראשונה. במדריך הבא נספר על השיטות השונות לחימום סלמון מחדש ושמירה על הטעם, הלחות והערכים התזונתיים.

עוד טעימה: כמה זמן דג טרי יכול להיות במקרר?

למה חשוב לחמם סלמון בצורה הנכונה?

שמירה על הערכים התזונתיים

דג הסלמון עמוס בשלל ערכים תזונתיים שמועילים לגוף ולבריאות כמו חומצות שומן אומגה 3 ועוד מגוון של וויטמינים ומינרלים. חימום יתר או שימוש בשיטות חימום לא יעילות עלול לגרום לאיבוד הערכים הללו ברמה מסוימת.

שמירה על הלחות והמרקם

המרקם הייחודי והלחות של הסלמון הופכים אותו למועדף על רבים. חימום לא נכון יכול להוביל לייבוש הדג ולמרקם גומי לא נעים שגורם לאיבוד הקסם המקורי שלו.

בטיחות מזון

כמו כל המאכלים, גם סלמון צריך לחמם בטמפרטורה בטוחה בכדי לחסל בקטריות מזיקות. שימוש בשיטת חימום נכונה תוודא שהסלמון יתחמם בצורה אחידה ויפחית את הסיכון בזיהומים שונים והתפתחות בקטריות ומחלות.

עוד טעימה: איך להוריד עור של דג בלי כל הבלגן

איך לחמם סלמון מחדש

חימום סלמון מצריך הקפדה על הפרטים הקטנים ותשומת לב יתרה. הנה כמה מהשיטות היעילות ביותר לחימום מחדש של סלמון עם הסברים צעד אחר צעד, יתרונות וחסרונות של כל שיטה וטיפים לחימום שיניבו לכם סלמון מושלם בדיוק כמו שצריך.

חימום סלמון בתנור

1. חממו את התנור ל-135 מעלות.
2. הוציאו את הסלמון מהמקרר למספר דקות והניחו בתבנית עם נייר אפייה או נייר אלומיניום.
3. זלפו מעל הסלמון מעט שמן זית או מים בכדי להשיב לו לחות
4. כסו את הסלמון בצורה רופפת עם נייר כסף.
5. חממו למשך 15-20 דקות ובדקו מדי פעם לוודא שהסלמון לא מתבשל יתר על המידה.

חימום סלמון בתנור יעיל על מנת לוודא חימום אחיד ששומר על העסיסיות של הדג. השיטה מתאימה לחימום של נתחים גדולים או כמות גדולה של סלמון. לעומת זאת, השיטה מתאימה פחות אם אתם קצרים בזמן.

חימום סלמון במיקרוגל

1. הניחו את הסלמון בצלחת בטוחה לשימוש במיקרוגל.
2. כסו את הצלחת עם מכסה מותאם לשימוש במיקרו או עם צלחת נוספת.
3. הפעילו את המיקרוגל על 50% עוצמה וחממו במשך 2-3 דקות. בדקו מדי פעם בכדי לוודא שהסלמון לא מתבשל יתר על המידה.

חימום סלמון במיקרוגל מהיר ונוח יותר מהשיטות האחרות ומתאים לחימום מנות קטנות יותר. לעומת זאת, קשה יותר בשיטה זו להשגיח על הסלמון שלא יתייבש.

חימום סלמון במחבת

1. חממו מחבת נון-סטיק על אש בינונית-נמוכה.
2. הוסיפו מעט שמן או חמאה.
3. הניחו את הסלמון עם העור למטה וחממו במשך 3-4 דקות. הפכו פעם אחת באמצע.

חימום סלמון במחבת מאפשר להוסיף טעמים נוספים כמו רטבים ועשבי תיבול תוך כדי הבישול וגם נחשב מהיר יחסית לחימום בתנור. לעומת זאת, השיטה מצריכה ערנות והשגחה בכדי למנוע בישול יתר.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור סלמון במקרר?

טיפים לחימום מחדש של סלמון

חימום מוצלח של סלמון לא תלוי רק בשיטה עצמה אלא גם במספר טיפים נוספים שיוודאו סלמון עסיסי ורך ממש כאילו הרגע בושל בפעם הראשונה.

טמפרטורה פנימית: מומלץ לוודא בעזרת מדחום מטבח שהסלמון מגיעה לטמפרטורה פנימית של לפחות 63 מעלות. טמפרטורה זו תעניק לסלמון את החום הדרוש לו ותהרוג בקטריות שצמחו עליו בזמן ששהה במקרר.

הניחו לסלמון להגיע לטמפרטורת החדר: לפני החימום מומלץ להוציא את הסלמון מהמקרר ולתת לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-10-15 דקות. פעולה זו תוודא חימום אחיד ותפחית את הסיכוי שהשכבה החיצונית תתבשל יתר על המידה בזמן שפנים הסלמון יישאר קר.

הוסיפו נוזלים: בכדי למנוע מהסלמון להתייבש בזמן החימום, מומלץ להוסיף מעט מים, ציר, שמן זית או מיץ לימון. הוספת נוזלים חשובה במיוחד כשמחממים את הסלמון בתנור או במיקרוגל.

אל תחממו יותר מפעם אחת: לא מומלץ לחמם את הסלמון יותר מפעם אחת, זאת בכדי למנוע ירידה באיכות, במרקם ובטעם של הדג. חממו רק את הכמות שאתם מתכננים לאכול בכל פעם.

סבלנות: חימום סלמון בטמפרטורה נמוכה ולזמן ארוך יותר יסייע בשמירה על הלחות והמרקם של הדג, במיוחד אם אתם מחממים אותו בעזרת התנור.

עובי נתח: פילה סלמון עבה יצריך זמן חימום ארוך יותר. התאימו את זמן החימום בהתאם לגודל ולעובי של הסלמון בכדי לוודא שהוא לא יתייבש במהירות.

בתנור, במחבת או במיקרוגל: איך לחמם סלמון מחדש
בתנור, במחבת או במיקרוגל: איך לחמם סלמון מחדש

שאלות ותשובות

כמה זמן צריך לחמם סלמון בתנור?

לתוצאות מיטביות, חממו את התנור ל-135 מעלות והכניסו את הסלמון ל-15-20 דקות. זמן החימום המדויק משתנה בהתאם לעובי והגודל של מנת הסלמון.

אפשר לחמם סלמון שבושל אתמול?

כן, עם אחסון נכון במקרר, סלמון יחזיק מעמד עד ליומיים ויהיה בטוח לצריכה לאחר חימום נכון בטמפרטורה הרצויה.

מותר לחמם סלמון במיקרוגל?

כן, אך מומלץ לחמם על 50% עוצמה בלבד ובסבבים קצרים תוך בדיקה מתמדת על מנת לוודא שהסלמון לא מתבשל יתר על המידה ומתייבש.

אהבתם את המדריך? יש לכם שיטה מנצחת משלכם לחימום סלמון תוך שמירה על הטעם, המרקם והעסיסיות? שתפו אותנו ואת הקוראים עם טיפים מנצחים לחימום סלמון בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס