פעם אחת ולתמיד: כמה זמן מותר לשמור סלמון במקרר?

סלמון הפך לאחד הדגים הפופולריים בישראל אך חיי המדף שלו קצרים במיוחד באחסון לא נכון. כמה זמן מותר לשמור סלמון טרי ומבושל במקרר?.
כמה זמן אפשר לשמור סלמון במקרר?
כמה זמן אפשר לשמור סלמון במקרר? | תמונה: מערכת לזלול

לאט לאט ובטוח הפך הסלמון לאחד הדגים הפופולריים ביותר בישראל. אם צלוי בתנור כמנה עיקרית בשולחן השבת או החג או בצורתו הנאה בסושי, סביצ'ה ושלל מאכלים אהובים אחרים.

מלבד טעמו הייחודי הסלמון עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים עם רמות גבוהות של חומצת אומגה 3 שמסייעת במניעת מחלות לב ומקלה על שלל סימפטומים בריאותיים אחרים. יש שאריות סלמון מאתמול? קראו כאן איך לחמם סלמון מחדש.

עוד טעימה: כל הטיפים לבחירת דגים טריים ואיכותיים בשווקים ובחנויות הדגים

איך לבחור סלמון טרי

עוד לפני שנבדוק את דרך האחסון הרצויה לסלמון, כדאי לדעת איך לבחור סלמון טרי ככל האפשר. מלבד העדפה של קניית סלמון דרך ספקים וחנויות דגים אמינות, תוכלו בעיקר להשתמש בחושים בכדי לדעת האם מדובר בסלמון טרי.

סלמון טרי יהיה בעל צבע חי, אחיד ומלא עם מראה בוהק וללא שינויי צבע, כתמים או חלקים שמאפירים. לסלמון טרי תהיה ארומה עדינה יחסית של ים. אם הסלמון בעל צבע דהוי וחסר חיים uהריח חזק מדי כנראה שהסלמון כבר לא טרי.

גם לחיצה קלה על הסלמון יכולה לרמוז על מצב טריותו. לחיצה על סלמון טרי לא אמורה להשאיר שקע ובשרו ירגיש מוצק יחסית ולא רך למגע.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור עוף טרי במקרר
וגם – כמה זמן מותר לשמור בשר בקר במקרר

כמה זמן אפשר לשמור סלמון טרי במקרר?

סלמון טרי אפשר לשמור במקרר עד ליומיים באחסון נכון. הוציאו את הסלמון מהאריזה, שטפו במים קרים וייבשו היטב במגבת נייר. עטפו את הסלמון בניילון נצמד ולבסוף עטפו בשכבה של נייר אלומיניום. וודאו כי הסלמון עטוף היטב בכדי למנוע חדירת לחות. ניתן להניח את הסלמון בקופסא אטומה נוספת אם רוצים.

שמרו את הסלמון באזור הקר ביותר של המקרר, בדרך כלל במדף התחתון. ההוראות שונות כמובן אם מדובר באריזת וואקום.הקפידו שלא להשאיר סלמון בטמפרטורת החדר לזמן שעולה על שעה-שעתיים. לאחר מכן, הדג עלול לפתח בקטריות ולגרום לקלקול קיבה והרעלת מזון.

ומה לגבי סלמון מבושל?

סלמון מבושל ניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים סך הכל. יש לשמור את הסלמון בקופסא אטומה באזור הקר של המקרר, לרוב במדף התחתון.

חשוב לאחסן את הסלמון המבושל לאחר שהתקרר מעט ולא להשאיר בטמפרטורת החדר לזמן ארוך מדי בכדי למנוע התפתחות בקטריות.

כמה זמן אפשר לשמור סלמון במקפיא?

אם אתם לא מתכננים לצרוך את הסלמון בתוך יומיים, יש להעביר אותו להקפאה בפריזר. סלמון יכול להישאר טרי במקפיא לתקופה של בין חודשיים לחצי שנה. גם כאן עטפו בניילון נצמד ונייר אלומיניום והניחו בשקית אטומה עם תאריך במקפיא.

ניתן להקפיא גם סלמון מבושל בדרך דומה לתקופה של עד 3 חודשים.

עוד טעימה: איך להפשיר סלמון קפוא בדרך הנכונה

בכל מקרה, כמו בכל דילמה עם בשר טרי או מבושל, אם יש ספק אין ספק, סמכו על החושים והעדיפו שלא לצרוך אם יש לכם חשד שהסלמון מקולקל.

לא מפספסים אף טיפ – עוקבים עכשיו באינסטגרם של לזלול

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
11 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת
זה עובד: כך תמנעו מעור של דג להידבק למחבת
טיפים למטבח
מזונות עשירים באומגה 3
5 מאכלים עשירים באומגה 3 שכדאי לשלב בתפריט
טיפים למטבח
איך לחמם סלמון מחדש
איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא
טיפים למטבח
איך יודעים שהסלמון מוכן
מדיום או וול דאן: איך יודעים שסלמון מוכן?
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
חשוב לדעת: זו הטמפרטורה המומלצת למקפיא הביתי
טיפים למטבח
איזו הברקה: איך לנקות כוסות יין בדרך הנכונה
טיפים למטבח
די לתסכול: כל השיטות לפתיחת צנצנת עיקשת
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל