איך לקלף עגבניות טריות
קרדיט תמונה – Pixabay

השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות

קילוף עגבניות טריות יכול להיות פעולה מתישה, מלכלכת שאורכת זמן רב. בעזרת השיטה הבאה תוכלו לקלף עגבניות בקלות, במהירות וללא מאמץ
שיתוף

תוכן עניינים

אם זה למרק או לתבשילים שונים, קילוף עגבניות יכול להיות משימה לא פשוטה אם היא לא נעשית נכון. אך בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לחסוך זמן, לכלוך ומאמץ ולקלף עגבניות בקלות ובמהירות.

ישנן מספר דרכים לקלף עגבניות ביעילות אך אין ספק שהשיטה המוצלחת והמהירה ביותר שתסיר את קליפת העגבנייה בקלות היא חליטה במים רותחים. בשיטה זו העגבניות ייפרדו מהקליפה בלי מאמץ תוך כדי שמירה על הטעמים הטריים.

איך לקלף עגבניות ב-5 צעדים פשוטים

1. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול והכינו בצד קערה עם קרח ומים.
2. מסירים את הגבעול אם יש וחורצים בתחתית כל עגבנייה צורת איקס בעזרת סכין חדה, אך לא עמוק מדי, רק בכדי לחדור את הקליפה.
3. הרתיחו את העגבניות במים, כמה עגבניות בכל פעם למשך 45 שניות.
4. מעבירים מיד עם כף גדולה ומחוררת לאמבט הקרח.
5. כשהעגבניות התקררו מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת סכין קטנה או האצבעות מקלפים כל עגבנייה מהאיקס שחרצתם.

ואפשר גם בצלייה

שיטה נוספת אמנם לוקחת זמן רב יותר אך יעילה מאוד גם היא לקילוף עגבניות ביעילות וללא מאמץ. השיטה מעולה למתכונים הדורשים צלייה של העגבניות, למשל ברטבים שונים.

1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. חתכו את העגבניות לחצאים או רבעים והסירו את הגבעול אם קיים.
3. הניחו את העגבניות על תבנית עם נייר אפייה.
4. זלפו שמן זית ופזרו מלח ופלפל לפי טעמכם.
5. צלו את העגבניות למשך חצי שעה לערך עד שהקליפה מתחילה להתקמט ולהיפרד מעט.
6. הוציאו מהתנור והניחו לעגבניות להתקרר לטמפרטורת החדר.
7. קלפו כל עגבנייה על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה או האצבעות.

עוד טעימה: רוצים לחסוך את הבלגן? קילוף עגבניות במיקרוגל יפתור את הבעיה

טעויות להימנע מהן וטיפים לקילוף עגבניות

  • העדיפו להשתמש בעגבניות בשלות. הן יתקלפו בצורה קלה ומהירה יותר.
  • הימנעו מבישול יתר של העגבניות במים הרותחים. זמן בישול ארוך מדי ישפיע על המרקם ועל הטעם של העגבנייה.
  • אם אתם לא מתכוונים להשתמש בעגבניות המקולפות מיד, ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים או במקפיא עד לחצי שנה.
  • הקפידו להעביר את העגבניות לאמבט הקרח עם כף מחוררת בכדי למנוע התזה וכוויות מהמפגש של המים הרותחים עם הקפואים.

בכדי שתוכלו לשמור עליהן טריות לאורך זמן כדאי לדעת איך לשמור עגבניות במדריך לזלול לבשלן המתחיל.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס