השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות

קילוף עגבניות טריות יכול להיות פעולה מתישה, מלכלכת שאורכת זמן רב. בעזרת השיטה הבאה תוכלו לקלף עגבניות בקלות, במהירות וללא מאמץ.
עגבניות טריות על השיש במטבח
קילוף עגבניות טריות במטבח הביתי

אם זה למרק או לתבשילים שונים, קילוף עגבניות יכול להיות משימה לא פשוטה אם היא לא נעשית נכון. אך בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לחסוך זמן, לכלוך ומאמץ ולקלף עגבניות בקלות ובמהירות.

ישנן מספר דרכים לקלף עגבניות ביעילות אך אין ספק שהשיטה המוצלחת והמהירה ביותר שתסיר את קליפת העגבנייה בקלות היא חליטה במים רותחים. בשיטה זו העגבניות ייפרדו מהקליפה בלי מאמץ תוך כדי שמירה על הטעמים הטריים.

איך לקלף עגבניות ב-5 צעדים פשוטים

1. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול והכינו בצד קערה עם קרח ומים.
2. מסירים את הגבעול אם יש וחורצים בתחתית כל עגבנייה צורת איקס בעזרת סכין חדה, אך לא עמוק מדי, רק בכדי לחדור את הקליפה.
3. הרתיחו את העגבניות במים, כמה עגבניות בכל פעם למשך 45 שניות.
4. מעבירים מיד עם כף גדולה ומחוררת לאמבט הקרח.
5. כשהעגבניות התקררו מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת סכין קטנה או האצבעות מקלפים כל עגבנייה מהאיקס שחרצתם.

ואפשר גם בצלייה

שיטה נוספת אמנם לוקחת זמן רב יותר אך יעילה מאוד גם היא לקילוף עגבניות ביעילות וללא מאמץ. השיטה מעולה למתכונים הדורשים צלייה של העגבניות, למשל ברטבים שונים.

1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. חתכו את העגבניות לחצאים או רבעים והסירו את הגבעול אם קיים.
3. הניחו את העגבניות על תבנית עם נייר אפייה.
4. זלפו שמן זית ופזרו מלח ופלפל לפי טעמכם.
5. צלו את העגבניות למשך חצי שעה לערך עד שהקליפה מתחילה להתקמט ולהיפרד מעט.
6. הוציאו מהתנור והניחו לעגבניות להתקרר לטמפרטורת החדר.
7. קלפו כל עגבנייה על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה או האצבעות.

עוד טעימה: רוצים לחסוך את הבלגן? קילוף עגבניות במיקרוגל יפתור את הבעיה

טעויות להימנע מהן וטיפים לקילוף עגבניות

  • העדיפו להשתמש בעגבניות בשלות. הן יתקלפו בצורה קלה ומהירה יותר.
  • הימנעו מבישול יתר של העגבניות במים הרותחים. זמן בישול ארוך מדי ישפיע על המרקם ועל הטעם של העגבנייה.
  • אם אתם לא מתכוונים להשתמש בעגבניות המקולפות מיד, ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים או במקפיא עד לחצי שנה.
  • הקפידו להעביר את העגבניות לאמבט הקרח עם כף מחוררת בכדי למנוע התזה וכוויות מהמפגש של המים הרותחים עם הקפואים.

בכדי שתוכלו לשמור עליהן טריות לאורך זמן כדאי לדעת איך לשמור עגבניות במדריך לזלול לבשלן המתחיל.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לבחור חציל טרי
איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר
טיפים למטבח
איך לבחור מלפפונים טריים
פעם אחת ולתמיד: איך לבחור מלפפונים טריים אצל הירקן
טיפים למטבח
למה אסור לשמור עגבניות במקרר
זו הסיבה שאסור לשמור עגבניות טריות במקרר
טיפים למטבח
ברוקולי בתנור עם לימון, צ'ילי ופרמזן
מתכון לברוקולי פריך בתנור עם לימון, צ'ילי ופרמזן
מתכונים
טרנדים קולינריים טריים
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הסודות של השפים: איך לטגן שום בלי לשרוף אותו
טיפים למטבח
איך לייבש חסה: כל השיטות המובילות – מדורגות
טיפים למטבח
רגע לפני חנוכה: כמה קלוריות יש בסופגנייה?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל