השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות

קילוף עגבניות טריות יכול להיות פעולה מתישה, מלכלכת שאורכת זמן רב. בעזרת השיטה הבאה תוכלו לקלף עגבניות בקלות, במהירות וללא מאמץ.
עדכונים טעימים למייל!

אם זה למרק או לתבשילים שונים, קילוף עגבניות יכול להיות משימה לא פשוטה אם היא לא נעשית נכון. אך בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לחסוך זמן, לכלוך ומאמץ ולקלף עגבניות בקלות ובמהירות.

ישנן מספר דרכים לקלף עגבניות ביעילות אך אין ספק שהשיטה המוצלחת והמהירה ביותר שתסיר את קליפת העגבנייה בקלות היא חליטה במים רותחים. בשיטה זו העגבניות ייפרדו מהקליפה בלי מאמץ תוך כדי שמירה על הטעמים הטריים.

איך לקלף עגבניות טריות
איך לקלף עגבניות טריות | תמונה: מערכת לזלול

איך לקלף עגבניות ב-5 צעדים פשוטים

1. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול והכינו בצד קערה עם קרח ומים.
2. מסירים את הגבעול אם יש וחורצים בתחתית כל עגבנייה צורת איקס בעזרת סכין חדה, אך לא עמוק מדי, רק בכדי לחדור את הקליפה.
3. הרתיחו את העגבניות במים, כמה עגבניות בכל פעם למשך 45 שניות.
4. מעבירים מיד עם כף גדולה ומחוררת לאמבט הקרח.
5. כשהעגבניות התקררו מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת סכין קטנה או האצבעות מקלפים כל עגבנייה מהאיקס שחרצתם.

ואפשר גם בצלייה

שיטה נוספת אמנם לוקחת זמן רב יותר אך יעילה מאוד גם היא לקילוף עגבניות ביעילות וללא מאמץ. השיטה מעולה למתכונים הדורשים צלייה של העגבניות, למשל ברטבים שונים.

1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. חתכו את העגבניות לחצאים או רבעים והסירו את הגבעול אם קיים.
3. הניחו את העגבניות על תבנית עם נייר אפייה.
4. זלפו שמן זית ופזרו מלח ופלפל לפי טעמכם.
5. צלו את העגבניות למשך חצי שעה לערך עד שהקליפה מתחילה להתקמט ולהיפרד מעט.
6. הוציאו מהתנור והניחו לעגבניות להתקרר לטמפרטורת החדר.
7. קלפו כל עגבנייה על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה או האצבעות.

עוד טעימה: רוצים לחסוך את הבלגן? קילוף עגבניות במיקרוגל יפתור את הבעיה

טעויות להימנע מהן וטיפים לקילוף עגבניות

  • העדיפו להשתמש בעגבניות בשלות. הן יתקלפו בצורה קלה ומהירה יותר.
  • הימנעו מבישול יתר של העגבניות במים הרותחים. זמן בישול ארוך מדי ישפיע על המרקם ועל הטעם של העגבנייה.
  • אם אתם לא מתכוונים להשתמש בעגבניות המקולפות מיד, ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים או במקפיא עד לחצי שנה.
  • הקפידו להעביר את העגבניות לאמבט הקרח עם כף מחוררת בכדי למנוע התזה וכוויות מהמפגש של המים הרותחים עם הקפואים.

בכדי שתוכלו לשמור עליהן טריות לאורך זמן כדאי לדעת איך לשמור עגבניות במדריך לזלול לבשלן המתחיל.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר

אדום עולה: איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן

מדריכים וטיפים
אחסון אספרגוס טרי

אחסון אספרגוס טרי במקרר: כך תעשו זאת נכון

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>

מדריכים שאהבתם

תפסיקו לייבש: איך יודעים שהעוגה מוכנה בזמן האפייה?

מדריכים וטיפים

לא גזרת גורל: איך למנוע מקציצות להידבק למחבת

מדריכים וטיפים

מה לזלול?