השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות

קילוף עגבניות טריות יכול להיות פעולה מתישה, מלכלכת שאורכת זמן רב. בעזרת השיטה הבאה תוכלו לקלף עגבניות בקלות, במהירות וללא מאמץ.
עגבניות טריות על השיש במטבח
קילוף עגבניות טריות במטבח הביתי

אם זה למרק או לתבשילים שונים, קילוף עגבניות יכול להיות משימה לא פשוטה אם היא לא נעשית נכון. אך בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו לחסוך זמן, לכלוך ומאמץ ולקלף עגבניות בקלות ובמהירות.

ישנן מספר דרכים לקלף עגבניות ביעילות אך אין ספק שהשיטה המוצלחת והמהירה ביותר שתסיר את קליפת העגבנייה בקלות היא חליטה במים רותחים. בשיטה זו העגבניות ייפרדו מהקליפה בלי מאמץ תוך כדי שמירה על הטעמים הטריים.

איך לקלף עגבניות ב-5 צעדים פשוטים

1. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול והכינו בצד קערה עם קרח ומים.
2. מסירים את הגבעול אם יש וחורצים בתחתית כל עגבנייה צורת איקס בעזרת סכין חדה, אך לא עמוק מדי, רק בכדי לחדור את הקליפה.
3. הרתיחו את העגבניות במים, כמה עגבניות בכל פעם למשך 45 שניות.
4. מעבירים מיד עם כף גדולה ומחוררת לאמבט הקרח.
5. כשהעגבניות התקררו מניחים אותן על קרש חיתוך ובעזרת סכין קטנה או האצבעות מקלפים כל עגבנייה מהאיקס שחרצתם.

עדכונים טעימים למייל!

ואפשר גם בצלייה

שיטה נוספת אמנם לוקחת זמן רב יותר אך יעילה מאוד גם היא לקילוף עגבניות ביעילות וללא מאמץ. השיטה מעולה למתכונים הדורשים צלייה של העגבניות, למשל ברטבים שונים.

1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. חתכו את העגבניות לחצאים או רבעים והסירו את הגבעול אם קיים.
3. הניחו את העגבניות על תבנית עם נייר אפייה.
4. זלפו שמן זית ופזרו מלח ופלפל לפי טעמכם.
5. צלו את העגבניות למשך חצי שעה לערך עד שהקליפה מתחילה להתקמט ולהיפרד מעט.
6. הוציאו מהתנור והניחו לעגבניות להתקרר לטמפרטורת החדר.
7. קלפו כל עגבנייה על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה או האצבעות.

עוד טעימה: רוצים לחסוך את הבלגן? קילוף עגבניות במיקרוגל יפתור את הבעיה

טעויות להימנע מהן וטיפים לקילוף עגבניות

  • העדיפו להשתמש בעגבניות בשלות. הן יתקלפו בצורה קלה ומהירה יותר.
  • הימנעו מבישול יתר של העגבניות במים הרותחים. זמן בישול ארוך מדי ישפיע על המרקם ועל הטעם של העגבנייה.
  • אם אתם לא מתכוונים להשתמש בעגבניות המקולפות מיד, ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים או במקפיא עד לחצי שנה.
  • הקפידו להעביר את העגבניות לאמבט הקרח עם כף מחוררת בכדי למנוע התזה וכוויות מהמפגש של המים הרותחים עם הקפואים.

בכדי שתוכלו לשמור עליהן טריות לאורך זמן כדאי לדעת איך לשמור עגבניות במדריך לזלול לבשלן המתחיל.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
5 טעויות נפוצות באחסון מלפפונים
5 טעויות שכולם עושים באחסון מלפפונים (ואיך להימנע מהן)
מדריכים וטיפים
איך לאחסן חצילים
זו הדרך הנכונה לאחסן חצילים במקרר לאורך זמן
מדריכים וטיפים
עגבניות שרי טריות
בחוץ או במקרר? הדרך הנכונה לשמור עגבניות שרי במטבח
מדריכים וטיפים
איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי
טיפ של אלופים: איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זו הדרך הנכונה להקפיא בשר בלי לאבד את הטעמים
מדריכים וטיפים
אחת ולתמיד: איך לבחור אבוקדו מושלם
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל