איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

גלו את השיטות הפשוטות לחיתוך עגבניות בקלות ובמהירות. איך לחתוך עגבניות מזנים שונים ובצורות הגשה שונות בלי כל הבלגן ועם מקסימום טעם
שיתוף

תוכן עניינים

אם גם אתם מוצאים את עצמכם נאבקים לחתוך עגבניות כמו שצריך ומסיימים עם בלגאן מעוך על קרש החיתוך, אתם לא לבד. חיתוך עגבניות נשמע כמו משימה פשוטה יחסית אבל מדובר במעשה בסוג של אמנות שמצריכה ידע וטכניקה נכונה.

עגבניות, עם הבשר העדין והקליפה המוצקה, מציבות אתגר ייחודי במטבח. במדריך הבא נבדוק מגוון שיטות חיתוך עגבניות צעד אחר צעד למטרות שונות, מסלט טרי ועד לכריכים עשירים ועיטור מנות גורמה ונלמד אתכם איך לבחור את הסכין הנכונה לחיתוך מושלם. היכולת לשלוט במיומנות זו תשדרג את יכולות הבישול שלכם ותעמיק את הטעמים ואת המראה של המנות שלכם.

עוד טעימה: איך לבחור עגבניות מושלמות בכל פעם מחדש

זני עגבניות

לפני שנבדוק את שיטות החיתוך המובילות, כדאי להבין את זני העגבניות השונים ואיך המאפיינים הייחודיים של כל זן משפיעים על שיטת החיתוך והבישול.

עגבניות חממה

עגבניות שגדלות בתנאים מבוקרים וזמינות לאורך כל השנה. ניתן למצוא עגבניות חממה במגוון גדלים וסוגים. הן נוחות לחיתוך במגוון שיטות ומשתלבות היטב בשלל מנות ממגוון מטבחים מרחבי העולם.

עגבניות תמר

עגבניות תמר שמכונות גם עגבניות רומא או עגבניות שזיפים נחשבות עסיסיות פחות, מה שהופך אותן אידאליות לרטבים וממרחים. הן בעלות בשר מוצק ומכילות פחות זרעים, מה שמאפשר חיתוך אחיד יותר, בעיקר בחיתוך לקוביות.

עגבניות שרי

העגבניות הקטנות הישראליות מתאימות בעיקר לסלטים, למנות קרות או כחטיף בין ארוחות. ניתן לחצות אותן לחצאים או רבעים בכדי לשחרר את המתיקות העסיסית.

עגבניות לב השור

עגבניות שידועות בגודלן המסיבי ובמרקם הבשרני והעסיסי. הן מעולות לפריסה ולשימוש על הגריל בכריכים שונים, במיוחד המבורגרים, בזכות יכולתן לשמור על צורתן ולכסות שטח נרחב מהלחמנייה.

לכל זן עגבנייה כאמור יש מרקם ייחודי שמשפיע על הדרך בה רצוי לחתוך אותה. עגבניות מוצקות יותר כמו תמר קל יותר לחתוך לקוביות מאשר לקצוץ וזנים רכים יותר כמו לב השור מצריכים גישה עדינה יותר בכדי להימנע מלמחוץ אותן.

עוד טעימה: זו הסיבה שאסור לשמור עגבניות במקרר

כלים דרושים והכנות מקדימות

בכדי לחתוך עגבניות כמו מקצוענים תצטרכו קודם כל את הכלים הנכונים בהישג יד. שימוש בציוד נכון לא יבטיח רק חיתוך קל ואחיד אלא ישמור עליכם מפני פציעות.

סכין חיתוך

מומלץ לחתוך עגבניות עם סכין שף חדה. הלהב הארוך מאפשר לפרוס את העגבניות ולחתוך לקוביות עגבניות גדולות יותר בקלות. לעגבניות עם קליפה מוצקה יותר מומלץ להשתמש בסכין משוננת מבלי למעוך את העגבנייה. לעגבניות קטנות כמו עגבניות שרי מומלץ להשתמש בסכין חיתוך קטנה על מנת לייצר חיתוך מדויק יותר.

הקפידו להשחיז את הסכין כדי להבטיח עבודה יעילה ובטוחה יותר ולאפשר חדירה קלה יותר דרך קליפת העגבנייה מבלי למעוך אותה או לבצע חיתוכים לא אחידים.

קרש חיתוך

הקפידו לבחור קרש חיתוך יציב וישר שלא מחליק מפלסטיק או מעץ בכדי למנוע תאונות ולאפשר חיתוך קל ומדויק. מומלץ גם להניח מגבת נייר לחה מעט מתחת לקרש החיתוך לפני תחילת העבודה על מנת למנוע החלקה.

עוד טעימה: איך להכין רוטב עגבניות קלאסי

הכנה מוקדמת של העגבניות

  • התחילו תמיד בשטיפה של העגבניות תחת זרם מים קרים בכדי להסיר לכלוך ושאריות מזהמים.
  • ייבשו את העגבניות בעדינות עם נייר מגבת בכדי לאפשר אחיזה נוחה יותר בעת החיתוך ולמנוע החלקה.
  • השתמשו בקצה של סכין חיתוך קטנה בכדי לחתוך מסביב לגבעול ולהסיר אותו.
איך לחתוך עגבניות בקלות
איך לחתוך עגבניות בקלות

איך לחתוך עגבניות – צעד אחר צעד

פריסת עגבניות

  1. החזיקו את העגבנייה על קרש החיתוך כשקצה הגבעול פונה לצד.
  2. פרסו חתיכה מהחלק העליון על מנת לייצר משטח שטוח.
  3. חתכו דרך העגבנייה בתנועות ניסור עדינות עם סכין שף או סכין משוננת.
  4. הקפידו על פריסה של פרוסות אחידות – פרוסות דקות לכריכים ועבות יותר לסלטים.

חיתוך עגבניות לקוביות

  1. חתכו את העגבנייה לרבעים מלמעלה למטה.
  2. אם אתם מעדיפים חיתוך עם פחות מיצים, ניתן להסיר בעדינות את הזרעים עם האצבעות או עם כף.
  3. הניחו כל רבע כל הצד השטוח וחתכו לרצועות.
  4. הפכו את הרצועות וחתכו שוב לקוביות.

טעויות נפוצות

גם עם הכלים המובחרים ביותר ושימוש בטכניקות נכונות, ישנן כמה טעויות נפוצות שרבים נוטים לעשות בזמן חיתוך עגבניות ושכדאי להימנע מהן.

מעיכת העגבנייה

הטעות: הפעלה של יותר מדי לחץ או שימוש בסכין קהה יכולים לגרום למעיכת העגבנייה, במיוחד בזנים עסיסיים ומלאי מיץ.
הפתרון: הקפידו להשתמש תמיד בסכין חדה. לחיתוך עגבניות רכות במיוחד מומלץ להשתמש בסכין משוננת. הפעילו לחץ עדין ותנו לסכין לעשות את העבודה.

חיתוך לא אחיד

הטעות: חוסר סבלנות בתהליך החיתוך עלול להוביל לחיתוך לא אחיד של העגבניות.
הפתרון: קחו את הזמן ואל תאיצו את התהליך. הקפידו שכל חיתוך הוא מוקפד. עבור קוביות, הקפידו שכל רצועה וחיתוך לאחר מכן נעשים בצורה אחידה.

לא להסיר את הגבעול

הטעות: גבעול העגבנייה יכול להיות קשה ולא נעים לאכילה אך פעמים רבות אנחנו לא מסירים אותו כראוי.
הפתרון: השתמשו בקצה סכין קטנה בכדי לחתוך בזהירות סביב הגבעול והסירו אותו.

חיתוך בכיוון הלא נכון

הטעות: חיתוך עגבניות לאורך הציר הלא נכון יכול להשפיע על המבנה והמראה במנה הסופית.
הפתרון: בכלליות, חיתוך העגבנייה מלמעלה למטה משמר את צורתה טוב יותר. מומלץ לחצות את העגבנייה לפני חיתוך פלחים.

חוסר התחשבות בזן העגבנייה

הטעות: שימוש באותה טכניקת חיתוך לכל סוגי העגבניות
הפתרון: הקפידו להשתמש בשיטת חיתוך בהתאם לזן העגבנייה. עגבניות מוצקות מומלץ לחתוך לקוביות ועגבניות רכות יותר אידאליות לפריסה

יש לכם טיפ מנצח לחיתוך עגבניות בצורה מושלמת? יודעים איך לחתוך עגבניות בשלל שיטות במהירות שיא? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס