חובבי שניצל אמיתיים כנראה לא יצטרכו להשתמש במדריך הבא. אם אתם מטורפים על שניצלים כמונו, סביר להניח שתחסלו את ערמת השניצלים החמה מבלי להשאיר זכר. חלק מהם ייאכלו עוד תוך כדי הטיגון על ידי בני המשפחה הסוררים ואת השאר ככל הנראה נזלול עד סוף הארוחה.
אך אם במקרה נשארתם עם שניצלים אקסטרא והכנסתם אותם למקרר, כדאי לדעת איך תוכלו לחמם אותם בדרך הנכונה לאחר מכן ולהצליח לשמור על הקריספיות הממכרת, על המרקם, העסיסיות ועל הטעם של השניצל האהוב.
עוד טעימה: טמפרטורת שמן לטיגון שניצל מושלם – כל מה שצריך לדעת
למה כל כך קשה לחמם שניצל כמו שצריך?
האתגר הראשי בחימום שניצל הוא כמובן הציפוי. ציפוי פירורי הלחם שהופך לקריספי וממכר בזמן הכנת השניצל בפעם הראשונה מאבד מהמרקם והופך לרך וסמרטוטי אם מחממים אותו מחדש בדרך הלא נכונה.
התופעה מתרחשת ממגוון סיבות. מהלחות בבשר שחודרת אל הציפוי ומרככת אותו ועד לשמן בו השתמשנו לטיגון שנספג בציפוי והופך אותו לשמנוני.
מלבד הציפוי, בשר העוף נוטה להתייבש ולהתבשל יתר על המידה אם הוא חשוף לחום מוגזם. חימום מחדש של עוף לזמן רב מדי לאחר שכבר בושל ואיבד חלק מהמיצים הטבעיים שלו יכול להפוך את השניצל לקשה, יבש ולא נעים לאכילה.
לכן חשוב למצוא שיטה לחימום שניצל שגם תצליח לשמור על הציפוי קריספי וגם לשמור על העסיסיות מבלי לפגוע בטעם ובאיכות.
עוד טעימה: זו הסיבה שהציפוי של השניצל שלכם מתפרק בכל פעם
איך לחמם שניצל ולשמור עליו קריספי – השיטות המובילות
בפוסט הבא נשתף את כל השיטות לחימום שניצל שיעזרו לכם לשמור עליו קריספי ועסיסי. לכל שיטה צירפנו גם את מידת יעילותה כולל היתרונות והחסרונות.
עוד טעימה: איך להכין שניצל בתנור – קריספי במיוחד
חימום שניצל בתנור
שיטה קלאסית, קלה ואמינה יחסית לחימום שניצל. כל מה שתצטרכו זה להביא את השניצלים לטמפרטורת החדר ולהניח אותם בתנור חם אך חשוב להקפיד על הפרטים הקטנים בכדי למנוע התייבשות.
1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
2. בינתיים הוציאו את השניצלים מהמקרר והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר בכדי לוודא חימום אחיד לאחר מכן ולמנוע את התייבשותם.
3. כשהתנור חם הניחו את השניצלים על הרשת של התנור בכדי לאפשר זרימת אוויר ולשמור על השניצלים קריספיים מכל צדדיו.
4. חממו את השניצלים למשך 10-15 דקות בהתאם לגודל והעובי של השניצלים. ניתן גם להשתמש במדחום ולהוציא את השניצלים מהתנור כשהם מגיעים לטמפרטורה של 75 מעלות לפחות.
5. הניחו לשניצלים לנוח מספר דקות לפני ההגשה כדי לאפשר להם לספוג מחדש חלק מהמיצים ולשמור על הלחות של העוף.
מידת יעילות: 7/10
אמנם חימום שניצל בתנור יכול להיות יעיל בשמירה על הקריספיות המיוחלת אך גם לוקח זמן רב יותר משיטות אחרות. שימוש בתנור גם יכול לייבש את העוף עצמו ולהפוך אותו ללא נעים לאכילה.
חימום שניצל במחבת
שימוש במחבת הוא ככל הנראה הדרך הטובה ביותר לחמם שניצל קר על מנת לשמור על הקריספיות כראוי ולהוסיף לו טעם ועסיסיות מחודשת.
1. הוציאו את השניצלים מהמקרר והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר בכדי לאפשר חימום אחיד ומהיר יותר.
2. הוסיפו למחבת מעט שמן וחממו על אש בינונית-גבוהה.
3. כשהשמן חם הוסיפו את השניצל וטגנו למשך 2 דקות לכל צד. הקפידו לא להעמיס יותר מדי שניצלים במחבת.
4. הוציאו את השניצלים מהמחבת והניחו להם לנוח כדקה לפני ההגשה.
מידת יעילות: 9/10
חימום מחדש של שניצל במחבת מאפשר לקבל שניצל קריספי ועסיסי בקלות ובמהירות. בחסרונות השיטה אפשר למנות את השמן הנוסף שנעשה בו שימוש, מה שפחות טוב אם אתם משתדלים לשמור על השניצלים בריאים יותר.
חימום שניצל סיר טיגון ללא שמן
שיטה יעילה נוספת לחימום שניצל מחדש היא שימוש בסיר טיגון ללא שמן או נינג'ה גריל. מדובר בשיטה מהירה, קלה לביצוע ויעילה במיוחד שעוזרת לשמור על הקריספיות של השניצל מבלי להוסיף שמן.
1. חממו את סיר הטיגון ל-200 מעלות או הפעילו על התוכנית המתאימה בנינג'ה גריל.
2. הניחו את השניצלים בסל הטיגון וחממו למשך 4-5 דקות. אין צורך להבריש או לרסס בשמן את שניצלים.
3. ניתן להפוך את השניצלים באמצע החימום אך לא חובה. הוציאו את השניצלים מהסיר כשהם מגיעים לטמפרטורה של 75 מעלות לפחות בפנים.
מידת יעילות: 9/10
חימום מחדש של שניצל בנינג'ה גריל או סיר טיגון יכול להיות יעיל במיוחד לשמירה על קריספיות ללא בלגן, כלים מיותרים והוספת שמן תוך שמירה על העסיסיות.
עוד טעימה: סיימתם עם השניצלים? איך להיפטר משמן טיגון במהירות ובקלות
חימום שניצל בטוסטר קופץ
שיטה קצת פחות שגרתית לחימום שניצל היא בעזרת טוסטר קופץ ביתי. בשיטה זו רצוי לחתוך את השניצל לפני כן לרצועות או לפרוסות שייכנסו כראוי לטוסטר עצמו.
1. פרסו את השניצל לחתיכות שיתאימו לטוסטר עם סכין חדה. הקפידו שהחתיכות לא עבות או גדולות מדי אחרת השניצל לא יתאים לטוסטר או לא יתחמם באחידות.
2. הכניסו את השניצל לתאי הטוסטר וחממו למשך 3-4 דקות על חום נמוך-בינוני או עד שהשניצל חם, זהוב וקריספי.
3. הוציאו את פרוסות השניצל בזהירות מהטוסטר והגישו.
מידת יעילות: 7/10
מדובר בשיטה קלה ויעילה שמעניקה לשניצל קריספיות ומחממת אותו במהירות אך פחות מתאימה לשניצלים גדולים או עבים. השיטה גם עלולה ליצור יותר לכלוך משיטות אחרות והשניצל עלול להישרף במהירות ללא השגחה.
לסיכום, ישנן מספר שיטות יעילות לחימום שניצל מחדש שיכולות לשמור על העסיסיות והקריספיות. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות שונים מבחינת מהירות, קלות ביצוע ועוד. נסו את השיטות השונות בפעם הבאה שאתם רוצים לחמם שניצל ובחרו את המועדפת עליכם.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לחימום יעיל ומהיר של שניצל שגם שומרת על הקריספיות והעסיסיות בכל פעם מחדש? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.