מחזירים את הקראנץ': איך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש

כל השיטות, הטיפים ומדריך צעד אחר צעד לחימום תפוחי אדמה צלויים בתנור שיוצאים פריכים ונימוחים בכל נגיסה, בדיוק כמו בפעם הראשונה.
עדכונים טעימים למייל!

קשה לעמוד בפני תפוחי אדמה צלויים בתנור עם מעטה פריך במיוחד מבחוץ ופנים רך ונמס בפה. אך מה קורה כשאנחנו רוצים לחמם תפוחי אדמה צלויים מיום אמש ולהצליח לשמור על הקריספיות הזכורה לטוב?

השחזור הזה נשמע לעיתים כמו אתגר קולינרי לא קטן, אך בעזרת מעקב אחר כמה כללים פשוטים תוכלו גם אתם להפוך את תפוחי האדמה מאתמול מבלגאן רך מדי לשלמות פריכה וזהובה.

איך לחמם תפוחי אדמה צלויים בתנור
איך לחמם תפוחי אדמה צלויים בתנור

פריכות אינה רק עניין של מרקם אלא של חוויה שלמה. זה לא רק הצליל המספק שהמרקם הקראנצ'י יוצר בכל ביס אלא גם התחושה שנוצרת לנו בפה. המרקם הפריך במאכלים כמו תפוחי אדמה צלויים מעורר בגוף תחושות חיוביות ואת הארוחה למהנה יותר.

כשתפוח אדמה מתקרר, העמילנים בו עובר תהליך שנקרא רטרוגרדציה, שהופך אותם למוצקים וגרגריים. חימום נכון אמור להחזיר את התהליך לאחור מבלי להוסיף יותר מדי לחות, לכן שימוש במיקרוגל למשל, שמאדה את תפוחי האדמה, לא יספק את הפריכות הרצויה.

הבנה של האיזון הנכון בין טמפרטורה, מרקם ולחות היא המפתח להשגת תפוחי אדמה פריכים ומושלמים.

עוד טעימה: איך מכינים צ'יפס בנינג'ה גריל?

איך לחמם תפוחי אדמה צלויים – צעד אחר צעד

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות. החום הגבוה הכרחי על מנת לשחזר את המעטה החיצוני הפריך.
  2. סדרו את תפוחי האדמה בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה מבלי שייגעו אחד בשני. כך יובטח חימום אחיד ותימנע הצטברות אדים.
  3. הברישו את תפוחי האדמה עם מעט שמן זית. השמן יעזור להחיות את הפריכות. אם תפוחי האדמה יבשים במיוחד, התיזו עליהם מעט מים.
  4. כשהתנור חם, הכניסו את התבנית וחממו במשך 10-15 דקות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. הפכו את תפוחי האדמה באמצע בכדי לוודא פריכות אחידה.
  5. תפוחי האדמה מוכנים כשהם זהובים ופריכים במידה. היזהרו לא לצלות את תפוחי האדמה יתר על המידה על מנת לא לייבש אותם.
  6. הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והניחו להם להתקרר למשך 2 דקות לפני ההגשה.

טיפים למתקדמים

  • אם יש לכם זמן, הוציאו את תפוחי האדמה מהמקרר והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר בטרם תכניסו לחימום בתנור.
  • פזרו מעט מלח ים ותבלינים אהובים אחרים רגע לאחר חימום תפוחי האדמה בכדי להעמיק את הטעמים.
  • הניחו את תפוחי האדמה על רשת תנור מעל תבנית אפייה בכדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר ופריכות אחידה.
  • חימום ישירות על תבנית ללא נייר אפייה או נייר כסף תגביר גם כן את הקריספיות המיוחלת בזכות המגע הישיר עם המתכת.
  • אם מדובר בכמות גדולה של תפוחי אדמה, העדיפו לחמם אותם בקבוצות קטנות בכדי לא להעמיס על התנור ולוודא חימום אחיד ופריכות מיטבית.
  • לאקסטרה פריכות, העבירו את התנור למצב צלייה ל-2 דקות בסוף החימום. השגיחו על התנור לוודא שתפוחי האדמה לא נשרפים.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם תפוחי האדמה מתייבשים במהלך חימום מחדש?

אם אתם מבחינים שתפוחי האדמה מתייבשים במהלך החימום, אפשר לכסות אותם בנייר כסף ולהמשיך בחימום. זכרו להסיר את נייר הכסף לקראת סוף החימום בכדי לאפשר להם לקבל מעטה פריך.

אפשר לחמם תפוחי אדמה צלויים בסיר טיגון ללא שמן?

כן. סיר טיגון ללא שמן כגון נינג'ה גריל הוא כלי נהדר לחימום מחדש של תפוחי אדמה על מנת לספק להם פריכות מחודשת. להכנת תפוחי אדמה בנינג'ה גריל חממו על חום של 200 מעלות ל-5-10 דקות והגישו.

איך לאחסן תפוחי אדמה לחימום מחדש

דאגו לקרר את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר ואחסנו בקופסא אטומה במקרר. כך תמנעו הצטברות אדים שתהפוך את תפוחי האדמה לסמרטוטיים

תפוחי האדמה יצאו רטובים לאחר החימום. מה עשיתי לא נכון?

תפוחי אדמה שיוצאים סמרטוטיים ולחים לאחר החימום נובעים לרוב מהעמסה של יותר מדי תפוחי אדמה בתבנית או מטמפרטורה לא גבוהה מספיק. הקפידו לרווח בין תפוח האדמה ולחמם לחום של פחות 200 מעלות.

אנחנו מקווים שהמדריך יעזור לכם לחמם תפוחי אדמה מחדש לקריספיות מושלמת. יש לכם סיפורי הצלחה לחלוק? טיפ מנצח לחימום תפוחי אדמה בשיטה שמשאירה אותם פריכים במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות. לעוד טיפים למטבח, הירשמו לניוזלטר של מגזין לזלול.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחמם לביבות תפוחי אדמה

לוהטות ופריכות: זו השיטה שעובדת לחימום לביבות מאתמול

מדריכים וטיפים
איך לחמם שניצל ולשמור עליו קריספי

אחת ולתמיד: איך לחמם שניצל מאתמול ולשמור עליו קריספי?

מדריכים וטיפים
תפוחי אדמה צלויים בנינג'ה גריל

צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
איך להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור

חובה לנגוס: תפוחי אדמה קריספיים בתנור ששברו את הרשת

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>

מדריכים שאהבתם

איך לחתוך פלפלים ולהוציא את הזרעים בלי כל הבלאגן

מדריכים וטיפים

במקום עוד מכונות של מלחמה: איך לגדל תותים בבית?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?