הדרך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש ולהחזיר את הקראנץ'

כל השיטות, הטיפים ומדריך צעד אחר צעד לחימום תפוחי אדמה צלויים בתנור שיוצאים פריכים ונימוחים בכל נגיסה, בדיוק כמו בפעם הראשונה.
חימום מחדש של תפוחי אדמה צלויים בתנור
חימום מחדש של תפוחי אדמה צלויים בתנור

קשה לעמוד בפני תפוחי אדמה צלויים בתנור עם מעטה פריך במיוחד מבחוץ ופנים רך ונמס בפה. אך מה קורה כשאנחנו רוצים לחמם תפוחי אדמה צלויים מיום אמש ולהצליח לשמור על הקריספיות הזכורה לטוב?

השחזור הזה נשמע לעיתים כמו אתגר קולינרי לא קטן, אך בעזרת מעקב אחר כמה כללים פשוטים תוכלו גם אתם להפוך את תפוחי האדמה מאתמול מבלגאן רך מדי לשלמות פריכה וזהובה.

פריכות אינה רק עניין של מרקם אלא של חוויה שלמה. זה לא רק הצליל המספק שהמרקם הקראנצ'י יוצר בכל ביס אלא גם התחושה שנוצרת לנו בפה. המרקם הפריך במאכלים כמו תפוחי אדמה צלויים מעורר בגוף תחושות חיוביות ואת הארוחה למהנה יותר.

עדכונים טעימים למייל!

כשתפוח אדמה מתקרר, העמילנים בו עובר תהליך שנקרא רטרוגרדציה, שהופך אותם למוצקים וגרגריים. חימום נכון אמור להחזיר את התהליך לאחור מבלי להוסיף יותר מדי לחות, לכן שימוש במיקרוגל למשל, שמאדה את תפוחי האדמה, לא יספק את הפריכות הרצויה.

הבנה של האיזון הנכון בין טמפרטורה, מרקם ולחות היא המפתח להשגת תפוחי אדמה פריכים ומושלמים.

עוד טעימה: איך מכינים צ'יפס בנינג'ה גריל?

איך לחמם תפוחי אדמה צלויים – צעד אחר צעד

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות. החום הגבוה הכרחי על מנת לשחזר את המעטה החיצוני הפריך.
  2. סדרו את תפוחי האדמה בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה מבלי שייגעו אחד בשני. כך יובטח חימום אחיד ותימנע הצטברות אדים.
  3. הברישו את תפוחי האדמה עם מעט שמן זית. השמן יעזור להחיות את הפריכות. אם תפוחי האדמה יבשים במיוחד, התיזו עליהם מעט מים.
  4. כשהתנור חם, הכניסו את התבנית וחממו במשך 10-15 דקות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. הפכו את תפוחי האדמה באמצע בכדי לוודא פריכות אחידה.
  5. תפוחי האדמה מוכנים כשהם זהובים ופריכים במידה. היזהרו לא לצלות את תפוחי האדמה יתר על המידה על מנת לא לייבש אותם.
  6. הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והניחו להם להתקרר למשך 2 דקות לפני ההגשה.

טיפים למתקדמים

  • אם יש לכם זמן, הוציאו את תפוחי האדמה מהמקרר והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר בטרם תכניסו לחימום בתנור.
  • פזרו מעט מלח ים ותבלינים אהובים אחרים רגע לאחר חימום תפוחי האדמה בכדי להעמיק את הטעמים.
  • הניחו את תפוחי האדמה על רשת תנור מעל תבנית אפייה בכדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר ופריכות אחידה.
  • חימום ישירות על תבנית ללא נייר אפייה או נייר כסף תגביר גם כן את הקריספיות המיוחלת בזכות המגע הישיר עם המתכת.
  • אם מדובר בכמות גדולה של תפוחי אדמה, העדיפו לחמם אותם בקבוצות קטנות בכדי לא להעמיס על התנור ולוודא חימום אחיד ופריכות מיטבית.
  • לאקסטרה פריכות, העבירו את התנור למצב צלייה ל-2 דקות בסוף החימום. השגיחו על התנור לוודא שתפוחי האדמה לא נשרפים.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם תפוחי האדמה מתייבשים במהלך חימום מחדש?

אם אתם מבחינים שתפוחי האדמה מתייבשים במהלך החימום, אפשר לכסות אותם בנייר כסף ולהמשיך בחימום. זכרו להסיר את נייר הכסף לקראת סוף החימום בכדי לאפשר להם לקבל מעטה פריך.

אפשר לחמם תפוחי אדמה צלויים בסיר טיגון ללא שמן?

כן. סיר טיגון ללא שמן כגון נינג'ה גריל הוא כלי נהדר לחימום מחדש של תפוחי אדמה על מנת לספק להם פריכות מחודשת. להכנת תפוחי אדמה בנינג'ה גריל חממו על חום של 200 מעלות ל-5-10 דקות והגישו.

איך לאחסן תפוחי אדמה לחימום מחדש

דאגו לקרר את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר ואחסנו בקופסא אטומה במקרר. כך תמנעו הצטברות אדים שתהפוך את תפוחי האדמה לסמרטוטיים

תפוחי האדמה יצאו רטובים לאחר החימום. מה עשיתי לא נכון?

תפוחי אדמה שיוצאים סמרטוטיים ולחים לאחר החימום נובעים לרוב מהעמסה של יותר מדי תפוחי אדמה בתבנית או מטמפרטורה לא גבוהה מספיק. הקפידו לרווח בין תפוח האדמה ולחמם לחום של פחות 200 מעלות.

אנחנו מקווים שהמדריך יעזור לכם לחמם תפוחי אדמה מחדש לקריספיות מושלמת. יש לכם סיפורי הצלחה לחלוק? טיפ מנצח לחימום תפוחי אדמה בשיטה שמשאירה אותם פריכים במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות. לעוד טיפים למטבח, הירשמו לניוזלטר של מגזין לזלול.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לחמם אורז
זו הדרך הטובה ביותר לחמם אורז קר מהמקרר
מדריכים וטיפים
ניוקי תפוחי אדמה
ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת
מתכונים
ערכים תזונתיים לאחר חימום מזון במיקרוגל
שוברי המיתוסים: חימום מזון במיקרוגל משמיד ערכים תזונתיים?
מדריכים וטיפים
איך לחמם סלמון מחדש
איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
עסיסי ופריך: איך לחמם עוף בגריל מבלי לייבש אותו
מדריכים וטיפים
השיטה המנצחת: איך לנקות רשתות תנור אפייה ביתי
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל