איך לחמם תפוחי אדמה צלויים בתנור
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

מחזירים את הקראנץ': איך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש

כל השיטות, הטיפים ומדריך צעד אחר צעד לחימום תפוחי אדמה צלויים בתנור שיוצאים פריכים ונימוחים בכל נגיסה, בדיוק כמו בפעם הראשונה
שיתוף

תוכן עניינים

קשה לעמוד בפני תפוחי אדמה צלויים בתנור עם מעטה פריך במיוחד מבחוץ ופנים רך ונמס בפה. אך מה קורה כשאנחנו רוצים לחמם תפוחי אדמה צלויים מיום אמש ולהצליח לשמור על הקריספיות הזכורה לטוב?

השחזור הזה נשמע לעיתים כמו אתגר קולינרי לא קטן, אך בעזרת מעקב אחר כמה כללים פשוטים תוכלו גם אתם להפוך את תפוחי האדמה מאתמול מבלגאן רך מדי לשלמות פריכה וזהובה.

פריכות אינה רק עניין של מרקם אלא של חוויה שלמה. זה לא רק הצליל המספק שהמרקם הקראנצ'י יוצר בכל ביס אלא גם התחושה שנוצרת לנו בפה. המרקם הפריך במאכלים כמו תפוחי אדמה צלויים מעורר בגוף תחושות חיוביות ואת הארוחה למהנה יותר.

כשתפוח אדמה מתקרר, העמילנים בו עובר תהליך שנקרא רטרוגרדציה, שהופך אותם למוצקים וגרגריים. חימום נכון אמור להחזיר את התהליך לאחור מבלי להוסיף יותר מדי לחות, לכן שימוש במיקרוגל למשל, שמאדה את תפוחי האדמה, לא יספק את הפריכות הרצויה.

הבנה של האיזון הנכון בין טמפרטורה, מרקם ולחות היא המפתח להשגת תפוחי אדמה פריכים ומושלמים.

עוד טעימה: איך מכינים צ'יפס בנינג'ה גריל?

איך לחמם תפוחי אדמה צלויים – צעד אחר צעד

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות. החום הגבוה הכרחי על מנת לשחזר את המעטה החיצוני הפריך.
  2. סדרו את תפוחי האדמה בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה מבלי שייגעו אחד בשני. כך יובטח חימום אחיד ותימנע הצטברות אדים.
  3. הברישו את תפוחי האדמה עם מעט שמן זית. השמן יעזור להחיות את הפריכות. אם תפוחי האדמה יבשים במיוחד, התיזו עליהם מעט מים.
  4. כשהתנור חם, הכניסו את התבנית וחממו במשך 10-15 דקות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. הפכו את תפוחי האדמה באמצע בכדי לוודא פריכות אחידה.
  5. תפוחי האדמה מוכנים כשהם זהובים ופריכים במידה. היזהרו לא לצלות את תפוחי האדמה יתר על המידה על מנת לא לייבש אותם.
  6. הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והניחו להם להתקרר למשך 2 דקות לפני ההגשה.

טיפים למתקדמים

  • אם יש לכם זמן, הוציאו את תפוחי האדמה מהמקרר והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר בטרם תכניסו לחימום בתנור.
  • פזרו מעט מלח ים ותבלינים אהובים אחרים רגע לאחר חימום תפוחי האדמה בכדי להעמיק את הטעמים.
  • הניחו את תפוחי האדמה על רשת תנור מעל תבנית אפייה בכדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר ופריכות אחידה.
  • חימום ישירות על תבנית ללא נייר אפייה או נייר כסף תגביר גם כן את הקריספיות המיוחלת בזכות המגע הישיר עם המתכת.
  • אם מדובר בכמות גדולה של תפוחי אדמה, העדיפו לחמם אותם בקבוצות קטנות בכדי לא להעמיס על התנור ולוודא חימום אחיד ופריכות מיטבית.
  • לאקסטרה פריכות, העבירו את התנור למצב צלייה ל-2 דקות בסוף החימום. השגיחו על התנור לוודא שתפוחי האדמה לא נשרפים.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם תפוחי האדמה מתייבשים במהלך חימום מחדש?

אם אתם מבחינים שתפוחי האדמה מתייבשים במהלך החימום, אפשר לכסות אותם בנייר כסף ולהמשיך בחימום. זכרו להסיר את נייר הכסף לקראת סוף החימום בכדי לאפשר להם לקבל מעטה פריך.

אפשר לחמם תפוחי אדמה צלויים בסיר טיגון ללא שמן?

כן. סיר טיגון ללא שמן כגון נינג'ה גריל הוא כלי נהדר לחימום מחדש של תפוחי אדמה על מנת לספק להם פריכות מחודשת. להכנת תפוחי אדמה בנינג'ה גריל חממו על חום של 200 מעלות ל-5-10 דקות והגישו.

איך לאחסן תפוחי אדמה לחימום מחדש

דאגו לקרר את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר ואחסנו בקופסא אטומה במקרר. כך תמנעו הצטברות אדים שתהפוך את תפוחי האדמה לסמרטוטיים

תפוחי האדמה יצאו רטובים לאחר החימום. מה עשיתי לא נכון?

תפוחי אדמה שיוצאים סמרטוטיים ולחים לאחר החימום נובעים לרוב מהעמסה של יותר מדי תפוחי אדמה בתבנית או מטמפרטורה לא גבוהה מספיק. הקפידו לרווח בין תפוח האדמה ולחמם לחום של פחות 200 מעלות.

אנחנו מקווים שהמדריך יעזור לכם לחמם תפוחי אדמה מחדש לקריספיות מושלמת. יש לכם סיפורי הצלחה לחלוק? טיפ מנצח לחימום תפוחי אדמה בשיטה שמשאירה אותם פריכים במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות. לעוד טיפים למטבח, הירשמו לניוזלטר של מגזין לזלול.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס