איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

כמו הדבר האמיתי: איך להכין שניצל אקסטרה קריספי בתנור

מעדיפים שניצל אפוי על מטוגן? בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו להכין שניצל קריספי מושלם ועסיסי בתנור שכאילו יצא ברגע זה מהשמן הרותח
שיתוף

תוכן עניינים

אמנם אין כמו שניצל חם ופריך שיצא הרגע מהשמן הרותח אך פעמים רבות אנחנו רוצים להימנע מטיגון שניצלים אם זה בגלל הריח, הבלגן והלכלוך אם מנימוקי דיאטה ושמירה על הבריאות בניסיון להמעיט את צריכת השמן.

כל מי שאופה שניצל באופן קבוע מכיר את אחת הבעיות העיקריות של השיטה הזו – הקושי להשיג את הקריספיות הקלאסית הידועה שמתקבלת בטיגון שניצלים. אספנו עבורכם כמה צעדים פשוטים וכללים קלים להבנה שאם רק תיישמו תקבלו שניצל קריספי בתנור בכל פעם מחדש.

עוד טעימה: השניצל ממשחקי השף מגיע לקפה לנדוור
ומה עם תוספת? תפוחי אדמה קריספיים בתנור

שניצל קריספי בתנור – הסוד הוא בפירורי הלחם

הסוד לשניצל קריספי בתנור נעוץ בפירורי הלחם. בכדי לקבל את אפקט ההשחמה המוכר מטיגון שניצלים יחד עם ציפוי קריספי במיוחד תצטרכו לטפל בפירורים בשני שלבים:

ראשית יש לאפות את פירורי הלחם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות עד השחמה קלה. לאחר מכן יש להעביר את הפירורים האפויים לצלחת שטוחה ורחבה ולהוסיף שמן קנולה (2 כפות על כל 100 גרם פירורי לחם). מערבבים עם הידיים ומאחדים היטב.

לאחר מכן ממשיכים בטבילה של השניצל בקמח, ביצה ולבסוף בפירורים האפויים עם השמן. מכניסים לתנור למשך רבע שעה, הופכים ואופים לעשר דקות נוספות.

בשיטה זו מתקבלים שניצלים קריספיים במיוחד עם צבע שחום ומפתה כאילו הוצאתם אותם הרגע מן השמן העמוק הרותח.

עוד טעימה: באיזה טמפרטורה מטגנים שניצל לתוצאה פריכה במיוחד?

מתכון לשניצל בתנור

מתכון לשניצל אפוי קריספי בתנור
מתכון לשניצל אפוי קריספי בתנור | צילום: מערכת לזלול

שניצל קריספי אפוי בתנור שיוצא בדיוק כמו שניצל מטוגן

מצרכים:

  • קילו שניצלים חזה עוף
  • 300 גרם פירורי לחם מוזהבים או פאנקו
  • 6 כפות שמן קנולה (אפשר פחות או יותר שמן על פי העדפתכם)
  • 3 ביצים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת שום
  • כף רוטב סויה
  • כף חרדל
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • משטחים על תבנית עם נייר אפייה את פירורי הלחם בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות עד השחמה קלה.
  • מעבירים לצלחת שטוחה ורחבה ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב את הידיים עד לקבלת פירורים אחידים.
  • מכינים צלחת עם קמח ומערבבים היטב בצלחת נפרדת ביצים, חרדל, סויה ותבלינים.
  • טובלים עם יד אחת את השניצלים בקמח ומנערים היטב, מעבירים לצלחת הביצים ומשם לפירורי הלחם.
  • מהדקים את הפירורים היטב על השניצל ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים במשך רבע שעה על 180 מעלות, הופכים את השניצלים ואופים למשך 10 דקות נוספות.
  • ב-5 הדקות האחרונות ניתן גם לעבור למצב גריל בכדי לקבל השחמה יפה יותר.
  • מוציאים מהתנור ומגישים חם.

טיפים נוספים לשניצל קריספי מושלם בתנור

  • השניצל לא יצא מספיק קריספי? נסו להוסיף לפירורים יותר שמן בפעם הבאה.
  • להעמקת הטעמים ניתן להשרות את חזה העוף בטרם הציפוי והאפייה בבריין של מים ומלח לחצי שעה או בתערובת הביצים בקערה מכוסה במקרר לשעה.
  • ניתן להוסיף לפירורי הלחם גם שומשום למרקם אקסטרא קריספי.
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס