כמו הדבר האמיתי: איך להכין שניצל אקסטרה קריספי בתנור

מעדיפים שניצל אפוי על מטוגן? בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו להכין שניצל קריספי מושלם ועסיסי בתנור שכאילו יצא ברגע זה מהשמן הרותח.
איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות
איך להכין שניצל קריספי בתנור בקלות ובמהירות

אמנם אין כמו שניצל חם ופריך שיצא הרגע מהשמן הרותח אך פעמים רבות אנחנו רוצים להימנע מטיגון שניצלים אם זה בגלל הריח, הבלגן והלכלוך אם מנימוקי דיאטה ושמירה על הבריאות בניסיון להמעיט את צריכת השמן.

כל מי שאופה שניצל באופן קבוע מכיר את אחת הבעיות העיקריות של השיטה הזו – הקושי להשיג את הקריספיות הקלאסית הידועה שמתקבלת בטיגון שניצלים. אספנו עבורכם כמה צעדים פשוטים וכללים קלים להבנה שאם רק תיישמו תקבלו שניצל קריספי בתנור בכל פעם מחדש.

עוד טעימה: השניצל ממשחקי השף מגיע לקפה לנדוור
ומה עם תוספת? תפוחי אדמה קריספיים בתנור

שניצל קריספי בתנור – הסוד הוא בפירורי הלחם

הסוד לשניצל קריספי בתנור נעוץ בפירורי הלחם. בכדי לקבל את אפקט ההשחמה המוכר מטיגון שניצלים יחד עם ציפוי קריספי במיוחד תצטרכו לטפל בפירורים בשני שלבים:

ראשית יש לאפות את פירורי הלחם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות עד השחמה קלה. לאחר מכן יש להעביר את הפירורים האפויים לצלחת שטוחה ורחבה ולהוסיף שמן קנולה (2 כפות על כל 100 גרם פירורי לחם). מערבבים עם הידיים ומאחדים היטב.

לאחר מכן ממשיכים בטבילה של השניצל בקמח, ביצה ולבסוף בפירורים האפויים עם השמן. מכניסים לתנור למשך רבע שעה, הופכים ואופים לעשר דקות נוספות.

בשיטה זו מתקבלים שניצלים קריספיים במיוחד עם צבע שחום ומפתה כאילו הוצאתם אותם הרגע מן השמן העמוק הרותח.

עוד טעימה: באיזה טמפרטורה מטגנים שניצל לתוצאה פריכה במיוחד?

מתכון לשניצל בתנור

מתכון לשניצל אפוי קריספי בתנור
מתכון לשניצל אפוי קריספי בתנור | צילום: מערכת לזלול

שניצל קריספי אפוי בתנור שיוצא בדיוק כמו שניצל מטוגן

מצרכים:

  • קילו שניצלים חזה עוף
  • 300 גרם פירורי לחם מוזהבים או פאנקו
  • 6 כפות שמן קנולה (אפשר פחות או יותר שמן על פי העדפתכם)
  • 3 ביצים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת שום
  • כף רוטב סויה
  • כף חרדל
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • משטחים על תבנית עם נייר אפייה את פירורי הלחם בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות עד השחמה קלה.
  • מעבירים לצלחת שטוחה ורחבה ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב את הידיים עד לקבלת פירורים אחידים.
  • מכינים צלחת עם קמח ומערבבים היטב בצלחת נפרדת ביצים, חרדל, סויה ותבלינים.
  • טובלים עם יד אחת את השניצלים בקמח ומנערים היטב, מעבירים לצלחת הביצים ומשם לפירורי הלחם.
  • מהדקים את הפירורים היטב על השניצל ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים במשך רבע שעה על 180 מעלות, הופכים את השניצלים ואופים למשך 10 דקות נוספות.
  • ב-5 הדקות האחרונות ניתן גם לעבור למצב גריל בכדי לקבל השחמה יפה יותר.
  • מוציאים מהתנור ומגישים חם.

טיפים נוספים לשניצל קריספי מושלם בתנור

  • השניצל לא יצא מספיק קריספי? נסו להוסיף לפירורים יותר שמן בפעם הבאה.
  • להעמקת הטעמים ניתן להשרות את חזה העוף בטרם הציפוי והאפייה בבריין של מים ומלח לחצי שעה או בתערובת הביצים בקערה מכוסה במקרר לשעה.
  • ניתן להוסיף לפירורי הלחם גם שומשום למרקם אקסטרא קריספי.
הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מדריך לסוגי קמח: איך להתאים קמח ללחם
המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?
טיפים למטבח
סניף KFC פתח תקווה - יכין סנטר
יש תקווה: נפתח סניף KFC פתח תקווה ביכין סנטר
חדשות האוכל
איך למנוע מעוגה לשקוע לאחר האפייה
לא גזרת גורל: כך תמנעו מהעוגה לצנוח לאחר האפייה
טיפים למטבח
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre
בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש
חדש על המדף
טרנדים קולינריים טריים
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
קיץ עסיסי: איך לבחור ולשמור אפרסקים במטבח
טיפים למטבח
החביתה שוב נדבקת למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון
טיפים למטבח
די לפציעות: מסתבר שקילפנו תפוחי אדמה לא נכון כל החיים
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל