איך לחמם פירה מאתמול
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

קרמי וחלק: איך לחמם פירה מאתמול למרקם המושלם

גלו את הסוד לחימום פירה בצורה הנכונה במגוון שיטות. הטיפים, הטעויות הנפוצות וכל השאלות בדרך לפירה קרמי ומלא טעם בכל פעם מחדש
שיתוף

תוכן עניינים

חימום פירה מהמקרר נראה כמו משימה פשוטה לכאורה אך הקפדה על הפרטים הקטנים עושים את כל ההבדל בטעם ובמרקם שתקבלו לאחר החימום. לא משנה אם מדובר בשאריות מארוחת הערב של אתמול או שהכנתם כמו גדולה מראש למועד מאוחר יותר, בחירה בשיטת החימום הנכונה לפירה יכולה לעשות את כל ההבדל.

הסוד לפירה קרמי מושלם נמצא במרקם הקרמי והחלק והטעם העשיר. חימום מחדש בצורה הנכונה לא רק ישמור על איכויות הפירה אלא גם יוודא את בטיחות המזון על ידי השמדת בקטריות מזיקות. חימום לא נכון עלול להוביל לפירה יבש וגרגרי ולאזורים שלא התחממו היטב, מה שמציב גם סכנות בריאותיות. במדריך הבא נציע 3 שיטות יעילות לחימום פירה שיבטיחו מרקם קרמי ותוצאות מיטביות בכל פעם מחדש.

עוד טעימה: איך לחמם צ'יפס מאתמול ולשמור על הפריכות

איך לחמם פירה מהמקרר

לפני חימום הפירה עצמו, כדאי לבדוק כמה פרטים בכדי לוודא תוצאה מיטבית לאחר מכן:

אם הפירה נראה יבש מדי, הוסיפו מעט שמן, חמאה או חלב.
בדקו שהפירה אחיד על ידי ערבוב מהיר בכדי לוודא חימום אחיד לאחר מכן.

חימום פירה במיקרוגל

חימום במיקרוגל הוא בחירה פופולרית בזכות הקלות, הנוחות והמהירות. השיטה יעילה למנות קטנות יותר של פירה.

מידת יעילות: 8/10

1. העבירו את כמות הפירה שאתם רוצים לחמם לכלי מתאים לשימוש במיקרוגל.
2. הוסיפו מעט חלב או ציר בכדי להוסיף קרמיות.
3. כסו עם מכסה מתאים לשימוש במיקרוגל בכדי לשמור על הלחות ולוודא חימום אחיד.
4. חממו בסבבים של דקה בכל פעם וערבבו בין לבין עד שהפירה חם. וודאו לא לחמם יותר מדי בכדי לא לייבש את הפירה.
.

חימום פירה בסיר

חימום פירה בסיר על גבי הכיריים מעניק יותר שליטה על תהליך החימום ועל המרקם מאשר בשיטות האחרות אך מצריך השגחה מלאה.

מידת יעילות: 9/10

1. חממו מחבת נון סטיק על אש בינונית-נמוכה והוסיפו את הפירה.
2. הוסיפו מעט חלב, חמאה או ציר על מנת להחזיר את המרקם הקרמי.
3. ערבבו תוך כדי הבישול עם כף עץ בכדי למנוע מהפירה להישרף.
4. אם הפירה הופך סמיך מדי הוסיפו עוד נוזלים. אם הפירה נוזלי מדי, הגבירו את האש.

חימום פירה בתנור

חימום פירה בתנור יעיל במיוחד אם אתם צריכים לחמם כמות גדולה יותר של פירה אך השיטה דורשת זמן רב יחסית לשיטות האחרות.

מידת יעילות: 7/10

1. חממו תנור ל-180 מעלות והעבירו את הפירה לתבנית בשכבה אחידה.
2. זלפו מעט חלב או חמאה מעל הפירה בכדי להוסיף קרמיות.
3. כסו את התבנית עם נייר כסף בכדי לשמור על הלחות ולמנוע היווצרות קראסט מלמעלה.
4. חממו במשך 20-25 דקות עד שהחלק העליון מתחיל להשחים.

עוד טעימה: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?

טעויות נפוצות

חימום פירה הוא פשוט לכאורה אך עדיין רבים מבצעים טעויות נפוצות מדי פעם שמונעות את התוצאה הרצויה.

אש גבוהה: הקפידו תמיד לחמם את הפירה על חום נמוך עד בינוני בכדי להבטיח חימום עדין, אחיד ועקבי, במיוחד כשמדובר בכמויות גדולות.
לא מוסיפים לחות: ויתור על הוספת נוזלים לפירה בעת החימום יוביל לפירה יבש עם מרקם גרגרי. הוסיפו מעט חלב או חמאה אם מדובר בפירה חלבי ושמן או ציר אם לא.
לא מערבבים מספיק: אם אתם מחממים על הכיריים, הקפידו לערבב את הפירה בכל זמן החימום בכדי לוודא שתפוחי האדמה לא נדבקים לתחתית הסיר או נשרפים.

איך לחמם פירה מאתמול
איך לחמם פירה מאתמול

אחסון פירה נכון

בכדי לוודא שהפירה מהמקרר נשמר במצב מיטבי יש להקפיד על אחסון נכון שלו. וודאו שאתם מאחסנים את הפירה רק לאחר שהגיע לטמפרטורת החדר ושמרו את הפירה בקופסא אטומה בכדי למנוע אובדן לחות. שמרו את הפירה במקרר עד ל-3 ימים.

שאלות נפוצות

אפשר להקפיא פירה?

כן. ניתן להקפיא פירה בקופסא אטומה עד לחודש ימים. הקפידו להפשיר לחלוטין את הפירה במקרר בטרם חימום מחדש.

מה לעשות אם הפירה הופך נוזלי?

אם הפירה שאתם רוצים לחמם הפך לנוזלי, חממו אותו בסיר על הכיריים ואפשרו ללחות להתאדות תוך כדי ערבוב.

מותר לחמם פירה יותר מפעם אחת?

בכדי לשמור על איכות מיטבית מבחינת בטיחות מזון, טעם ומרקם, מומלץ לחמם פירה לא יותר מפעם אחת.

אפשר לחמם פירה בנינג'ה או סיר טיגון ללא שמן?

כן. אך עצרו מדי פעם את הפעולה בכדי לערבב את הפירה ועקבו מקרוב בכדי למנוע מהפירה להתייבש. הוסיפו מעט נוזלים בכדי לשפר את הקרמיות והמרקם.

יש לכם טיפ מנצח משלכם לחימום פירה? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס