קרמי וחלק: איך לחמם פירה מאתמול למרקם המושלם

גלו את הסוד לחימום פירה בצורה הנכונה במגוון שיטות. הטיפים, הטעויות הנפוצות וכל השאלות בדרך לפירה קרמי ומלא טעם בכל פעם מחדש.
איך לחמם פירה מאתמול
איך לחמם פירה מאתמול

חימום פירה מהמקרר נראה כמו משימה פשוטה לכאורה אך הקפדה על הפרטים הקטנים עושים את כל ההבדל בטעם ובמרקם שתקבלו לאחר החימום. לא משנה אם מדובר בשאריות מארוחת הערב של אתמול או שהכנתם כמו גדולה מראש למועד מאוחר יותר, בחירה בשיטת החימום הנכונה לפירה יכולה לעשות את כל ההבדל.

הסוד לפירה קרמי מושלם נמצא במרקם הקרמי והחלק והטעם העשיר. חימום מחדש בצורה הנכונה לא רק ישמור על איכויות הפירה אלא גם יוודא את בטיחות המזון על ידי השמדת בקטריות מזיקות. חימום לא נכון עלול להוביל לפירה יבש וגרגרי ולאזורים שלא התחממו היטב, מה שמציב גם סכנות בריאותיות. במדריך הבא נציע 3 שיטות יעילות לחימום פירה שיבטיחו מרקם קרמי ותוצאות מיטביות בכל פעם מחדש.

עוד טעימה: איך לחמם צ'יפס מאתמול ולשמור על הפריכות

עדכונים טעימים למייל!

איך לחמם פירה מהמקרר

לפני חימום הפירה עצמו, כדאי לבדוק כמה פרטים בכדי לוודא תוצאה מיטבית לאחר מכן:

אם הפירה נראה יבש מדי, הוסיפו מעט שמן, חמאה או חלב.
בדקו שהפירה אחיד על ידי ערבוב מהיר בכדי לוודא חימום אחיד לאחר מכן.

חימום פירה במיקרוגל

חימום במיקרוגל הוא בחירה פופולרית בזכות הקלות, הנוחות והמהירות. השיטה יעילה למנות קטנות יותר של פירה.

מידת יעילות: 8/10

1. העבירו את כמות הפירה שאתם רוצים לחמם לכלי מתאים לשימוש במיקרוגל.
2. הוסיפו מעט חלב או ציר בכדי להוסיף קרמיות.
3. כסו עם מכסה מתאים לשימוש במיקרוגל בכדי לשמור על הלחות ולוודא חימום אחיד.
4. חממו בסבבים של דקה בכל פעם וערבבו בין לבין עד שהפירה חם. וודאו לא לחמם יותר מדי בכדי לא לייבש את הפירה.
.

חימום פירה בסיר

חימום פירה בסיר על גבי הכיריים מעניק יותר שליטה על תהליך החימום ועל המרקם מאשר בשיטות האחרות אך מצריך השגחה מלאה.

מידת יעילות: 9/10

1. חממו מחבת נון סטיק על אש בינונית-נמוכה והוסיפו את הפירה.
2. הוסיפו מעט חלב, חמאה או ציר על מנת להחזיר את המרקם הקרמי.
3. ערבבו תוך כדי הבישול עם כף עץ בכדי למנוע מהפירה להישרף.
4. אם הפירה הופך סמיך מדי הוסיפו עוד נוזלים. אם הפירה נוזלי מדי, הגבירו את האש.

חימום פירה בתנור

חימום פירה בתנור יעיל במיוחד אם אתם צריכים לחמם כמות גדולה יותר של פירה אך השיטה דורשת זמן רב יחסית לשיטות האחרות.

מידת יעילות: 7/10

1. חממו תנור ל-180 מעלות והעבירו את הפירה לתבנית בשכבה אחידה.
2. זלפו מעט חלב או חמאה מעל הפירה בכדי להוסיף קרמיות.
3. כסו את התבנית עם נייר כסף בכדי לשמור על הלחות ולמנוע היווצרות קראסט מלמעלה.
4. חממו במשך 20-25 דקות עד שהחלק העליון מתחיל להשחים.

עוד טעימה: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?

טעויות נפוצות

חימום פירה הוא פשוט לכאורה אך עדיין רבים מבצעים טעויות נפוצות מדי פעם שמונעות את התוצאה הרצויה.

אש גבוהה: הקפידו תמיד לחמם את הפירה על חום נמוך עד בינוני בכדי להבטיח חימום עדין, אחיד ועקבי, במיוחד כשמדובר בכמויות גדולות.
לא מוסיפים לחות: ויתור על הוספת נוזלים לפירה בעת החימום יוביל לפירה יבש עם מרקם גרגרי. הוסיפו מעט חלב או חמאה אם מדובר בפירה חלבי ושמן או ציר אם לא.
לא מערבבים מספיק: אם אתם מחממים על הכיריים, הקפידו לערבב את הפירה בכל זמן החימום בכדי לוודא שתפוחי האדמה לא נדבקים לתחתית הסיר או נשרפים.

איך לחמם פירה מאתמול
איך לחמם פירה מאתמול

אחסון פירה נכון

בכדי לוודא שהפירה מהמקרר נשמר במצב מיטבי יש להקפיד על אחסון נכון שלו. וודאו שאתם מאחסנים את הפירה רק לאחר שהגיע לטמפרטורת החדר ושמרו את הפירה בקופסא אטומה בכדי למנוע אובדן לחות. שמרו את הפירה במקרר עד ל-3 ימים.

עוד טעימה: חימום תפוחי אדמה בתנור ביום שאחרי

שאלות נפוצות

אפשר להקפיא פירה?

כן. ניתן להקפיא פירה בקופסא אטומה עד לחודש ימים. הקפידו להפשיר לחלוטין את הפירה במקרר בטרם חימום מחדש.

מה לעשות אם הפירה הופך נוזלי?

אם הפירה שאתם רוצים לחמם הפך לנוזלי, חממו אותו בסיר על הכיריים ואפשרו ללחות להתאדות תוך כדי ערבוב.

מותר לחמם פירה יותר מפעם אחת?

בכדי לשמור על איכות מיטבית מבחינת בטיחות מזון, טעם ומרקם, מומלץ לחמם פירה לא יותר מפעם אחת.

אפשר לחמם פירה בנינג'ה או סיר טיגון ללא שמן?

כן. אך עצרו מדי פעם את הפעולה בכדי לערבב את הפירה ועקבו מקרוב בכדי למנוע מהפירה להתייבש. הוסיפו מעט נוזלים בכדי לשפר את הקרמיות והמרקם.

יש לכם טיפ מנצח משלכם לחימום פירה? שתפו אותנו בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

תפוחי אדמה צלויים בנינג'ה גריל

צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל

פריך וזהוב: איך להכין צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
תפוח אדמה ירוק - לאכול או לזרוק?

תפוח אדמה ירוק: לבשל ולאכול או לזרוק לפח?

מדריכים וטיפים
חימום פסטה מהמקרר

אתגר חימום הפסטה מליל אמש – השיטות המובילות

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף ענר בן רפאל

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו

צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

חדשות האוכל
השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו >>

מדריכים שאהבתם

בדקנו: הטריק הפשוט ששומר על חסה טרייה ל-10 ימים

מדריכים וטיפים

עוגה לפרצוף: 7 מלחמות אוכל קולנועיות מלוכלכות ובלתי נשכחות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?