לביבות תפוחי אדמה הופכות פופולריות במיוחד בתקופה הזו של השנה עם הגיעו של חג החנוכה. אך הלביבות הקריספיות שעוברות לרוב טיגון בשמן עמוק הן בעלות מחיר קלורי לא קטן עם כמות שומן גדולה. כמו במקרים רבים, גם הפעם מכשיר הפלא נינג'ה גריל נחלץ לעזרה עם יכולת לייצר לביבות קריספיות כמו הדבר האמיתי וללא טיפת שמן.
בזכות רב התכליתיות והיעילות של הנינג'ה גריל ניתן להכין אלטרנטיבה בריאה ללביבות המטוגנות המסורתיות. בעזרתו ניתן להשיג איזון מושלם בין מעטה קריספי לתוכן רך ועדין עם מעט מאוד שמן או בכלל לא. במדריך הבא נלמד אתכם להכין לביבות בנינג'ה גריל צעד אחר צעד, מבחירת תפוחי אדמה ועד לתוצר הזהוב והפריך הסופי.
עוד טעימה: איך מנקים נינג'ה גריל בקלות ובמהירות
מרכיבים ללביבות תפוחי אדמה מושלמות
לביבות הן יצירת מופת של פשטות ומצריכות רק כמה מרכיבים עיקריים. למרות זאת, איכות וסוג המרכיבים יכול להשפיע מהותית על הטעם והמרקם של הלביבות. הנה כל מה שתצטרכו על מנת להכין לביבות מושלמות בפודי נינג'ה גריל.
תפוחי אדמה: הכוכב העיקרי של המנה. לתוצאות הטובות ביותר, העדיפו תפוחי אדמה עתירים בעמילנים כמו סיפרא ודזירה. קל יותר לגרר אותם והם מנפיקים לרוב מרקם פריך יותר.
בצל לבן: להעמקת הטעמים והענקת מתיקות מעודנת. העדיפו בצל לבן בכדי להעניק איזון טעמים שלא יאפיל על שאר הטעמים.
ביצים: חומר מחבר על מנת להחזיק את תערובת הלביבה יחד ולמנוע התפרקות בזמן ההכנה.
קמח לבן או קמח מצה: פועל כחומר מעבה. לגרסא ללא גלוטן החליפו בקמח שקדים או קמח נטול גלוטן.
מלח ופלפל: לתיבול. היו נדיבים אבל אל תגזימו.
אבקת אפייה: בכדי להבטיח שהלביבות יהיו אווריריות ורכות
מעט שמן: אמנם אין חובה לשמן את הנינג'ה גריל אך ליתר בטחון מומלץ להעביר הברשה קלה של שמן זית או שמן צמחי בכדי לייצר לביבות זהובות ופריכות יותר.
עוד טעימה: איך להכין תפוחי אדמה בנינג'ה גריל?
הכנות מקדימות
לפני שנאפה את הלביבות עצמן, חשוב להכין את הנינג'ה גריל כראוי בכדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר.
התחילו בחימום מוקדם של הנינג'ה גריל ל-190 מעלות במצב טיגון באוויר, טמפרטורה אידאלית להשגת הפריכות המיוחלת מבלי לשרוף את הלביבות. אם אתם רוצים, הברישו קלות את משטח הגריל או הסלסלה עם שמן זית בכדי להשיג מראה זהוב ופריכות מוגברת ולמנוע הידבקויות, אך אין חובה לעשות זאת.
עוד טעימה: איך לחמם לביבות מיום אתמול ולהחזיר להן את הפריכות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה בנינג'ה גריל – צעד אחר צעד
הכנת הלביבות
קלפו את תפוחי האדמה וגרדו אותם בחורים הגדולים של הפומפייה, ניתן גם להשאיר את הקליפה לטעם ומרקם נוספים. קלפו וגרדו גם את הבצל. הבצל מסייע גם להחזיק את התערובת וגם מונע השחמת יתר של הלביבות.
העבירו את תפוחי האדמה והבצל המגוררים למגבת נקייה, שקית בד לסינון גבינה או חיתול. עטפו היטב וסחטו כמה שיותר נוזלים. שלב זה הוא קריטי – ככל שתסחטו את התערובת יותר, כך הלביבות ייצאו פריכות יותר.
ערבבו בקערה גדולה את תערובת תפוחי האדמה והבצל שנסחטה עם ביצים טרופות, קמח (או תחליף לבחירתכם), מלח, פלפל ומעט אבקת אפייה. ערבבו היטב עד איחוד ועד הגעה למרקם אחיד וסמיך מספיק אך לא דחוס מדי, מספיק בכדי להכין לביבות שלא יתפרקו בהכנה.
קחו כמות של 1-2 כפות מהתערובת ועצבו לצורת לביבה שטוחה. אל תדחסו מדי בכדי להשאיר בועות אוויר וליצור מרקם אוורירי וקריספיות מענגת.
תנו ללביבות לנוח מספר דקות בכדי לאפשר לקמח לספוג את הלחות ולמצק את הלביבות טוב יותר.
אפייה הלביבות בנינג'ה
הניחו את הלביבות על המשטח שחומם מראש ועם מספיק רווח בין לביבה ללביבה בכדי להבטיח אפייה אחידה.
הפעילו למשך 5-7 דקות, הפכו עם מרית והפעילו ל-5-7 דקות נוספות. הזמן יכול להשתנות בהתאם לעובי הלביבות והמודל הספציפי של הנינג'ה שברשותכם.
השגיחו על הלביבות לאורך ההכנה בכדי לוודא שלא יישרפו. אתם רוצים לקבל לביבות בגוון זהוב עמוק, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
אם הלביבות רכות מדי, הפעילו את הנינג'ה ל-2 דקות נוספות.
בסיום, הניחו את הלביבות על צלחת עם נייר סופג והגישו חם.
עוד טעימה: איך להכין חזה עוף בנינג'ה גריל?
שאלות ותשובות
למה הלביבות שלי לא יוצאות פריכות?
וודאו שאתם סוחטים היטב את תערובת תפוחי האדמה והבצל. בנוסף, הקפידו לחמם את הנינג'ה לטמפרטורה הרצויה לפני הוספת הלביבות.
איך לאחסן לביבות שנשארו?
אחסנו לביבות בקופסא סגורה במקרר עד ל-3 ימים. חממו מחדש בנינג'ה גריל או בתנור לתוצאות הטובות ביותר.
הלביבות שלי מתפרקות, מה אפשר לעשות?
וודאו שתערובת הלביבות מכילה מספיק חומר מחבר (ביצים או קמח). בנוסף, הקפידו לא להפוך את הלביבות מוקדם מדי והמתינו עד שיפתחו קראסט על הגריל.
מתכון ללביבות תפוחי אדמה בנינג'ה גריל
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 15 דקות
לכ-15-20 לביבות
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
- בצל בינוני
- 2 ביצים גדולות טרופות
- חצי כוס קמח לבן (או תחליף קמח ללא גלוטן)
- כפית אבקת אפייה
- 1.5 כפיות מלח
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- שמן זית או שמן צמחי להברשת הגריל
הוראות הכנה:
- גרדו את תפוחי האדמה והבצל עם צד החורים הגדולים בפומפייה.
- עטפו את התערובת המגוררת במגבת נקייה, בד לגבינות או חיתול וסחטו כמה שיותר נוזלים.
- בקערה גדולה ערבבו את התערובת הסחוטה עם ביצים טרופות, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל.
- חממו את הנינג'ה גריל ל-190 מעלות על מצב טיגון אוויר
- הברישו מעט את הגריל או הסלסלה עם שמן זית או שמן צמחי
- צרו לביבות מהתערובת והניחו במרווח על הגריל.
- הפעילו ל-5-7 דקות, הפכו את הלביבות עם מרית והפעילו ל-5-7 דקות נוספת עד הזהבה.
- העבירו את הלביבות המוכנות לצלחת עם מגבת נייר והגישו חם.
יש לכם טיפ מנצח ללביבות מושלמות? ניסיתם להכין לביבות בנינג'ה גריל ורוצים להשוויץ? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.