גאמברי צרובים במסעדת דל מאר של שף עידו מלכין
קרדיט תמונה – אנטולי מיכאלו

דל מאר: מסעדת שף חדשה בחיפה עם נוף שלא רואים כל יום

מסעדת שף חדשה של השף עידו מלכין נפתחה בחיפה על צלע הר הכרמל ומגישה תפריט פיין דיינינג עם המיטב שיש לים התיכון להציע באווירה אירופאית קלאסית
שיתוף

תוכן עניינים

דל מאר, מסעדת שף חדשה ומסקרנת של השף עידו מלכין (הנמל 24, כתית), מתווספת לגל המסעדות החדשות ששוטף את אזור חיפה והכרמל בשנה האחרונה מבר ים עד לראסיף 33. המסעדה ממוקמת במבנה היסטורי עתיק בן 2 קומות ומרפסת על צלע הר הכרמל עם נוף מרהיב לנמל חיפה והאזור כולו.

השף עידו מלכין שעבד בין השאר במבחר של מסעדות עטורות כוכבי מישלן באירופה, כולל תקופה אצל מושיק רוט באמסטרדם מתרכז בתפריט שבנה בדגים טריים ופירות ים מובחרים בטכניקות בישול קלאסיות עם טוויסט מודרני.

מסעדת דל מאר בחיפה
מסעדת דל מאר בחיפה | צילום: יח"צ

דל מאר מעניקה למבקרים חוויה קלאסית של מסעדת שף פיין דיינינג עם וייב אירופאי כולל המפות הלבנות כמובן. על העיצוב של המקום אמונה מעצבת הפנים ואשתו של השף, ליהי ולדמן מלכין שהקפידה על עיצוב קלאסי, שקט ופשוט.

מסעדת דל מאר – מה בתפריט?

התפריט של דל מאר מורכב ממנות פתיחה, ביניים ועיקריות עם התמקדות בדגה הטרייה שהגיעה באותו היום. במנות הראשונות תמצאו בין השאר סלט ספגטי קישואים עם גזר צהוב, צנונית, נענע, צ'ילי, לימון, פיסטוק ואבן יוגורט; חציל חם עם לאבנה עיזים, חמאה חומה, דבש, מרווה ופקאן וטרטר פילה בקר עם שאלוט, פטרוזיליה, ציר בקר ובריוש (48-68 ש"ח)

עוד בראשונות מבחר מנות קטנות מהים כמו אויסטר ג'ילארדו; טרטר דג בקונכייה עם איירן, שמן קארי ושאלוט; ברוסקטה עם בויאבז זעפרן, פסטיס, איולי, דגים, עגבניות ועשבים; טרטר דג ים עם ויניגרט מלפפון, נורי, קינואה, קרם פרש ושאלוט וסביצ'ה טונה עם בזיל תאילנדי, וואסבי, אבוקדו, צנונית ואגוז ברזיל (40-72 ש"ח)

גאמברי צרובים במסעדת דל מאר של שף עידו מלכין
גאמברי צרובים במסעדת דל מאר של שף עידו מלכין | צילום: אנטולי מיכאלו

במנות הביניים תוכלו לטעום מנות כמו נתחי מוסר ים מטוגנים בחמאת מיסו עם טוגרישי ועשבים; תמנון על הפלאנצ'ה עם תפוחי אדמה, דמיגלאס, קולי צ'ילי וקרם פרש; טונה צרובה פרוסה עם קרם פרש וחמאת ליים וצ'ילי; קלאמרי ממולא בגבינת עיזים, כרישה, קרם שום, לאבנה ופרמזן או גאמברי צרובים ביין לבן, כפיר ליים, צ'ילי, חמאת שום וברוקולי (66-82 ש"ח).

תפריט העיקריות כולל מנות כמו פילה לברק על הפלאנצ'ה עם פריקי, מנגולד, חמאת יוגורט ושמן פטרוזיליה; שניצל מוסר עם איולי רמולד וקרם תפוחי אדמה; לינגוויני פירות ים עם ביסק, פריום, טרגון ופרמזן; פילה בקר 230 גרם עם קרם תרד, שאלוט, ציר בקר וקרם תפוחי אדמה; פסטה בוראטה עם פרפיום עגבניות, שמן ובזיליקום או פטריות ירדן צרובות עם קרם חיטה, מנגולד וציר שיטאקי (82-168 ש"ח).

מסעדת דל מאר | יפה נוף 99, חיפה | שלישי-ראשון 18:00-00:00 | הזמנות בטלפון 04-8668813 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס