פופ אפ גרמקנודל בשטפן בייקרי אוסטרי
קרדיט תמונה – יהונתן בן חיים
שיתוף

תוכן עניינים

גרמקנודל – הקאמבק: אם עדיין לא הייתם בטוחים שהחורף באמת כבר כאן, הקינוח החורפי שכבש את המדינה לפני כשנתיים עושה קאמבק מושחת ומחמם לב ולכם יש הזדמנות חד פעמית לזלול אותו בין טיפות הגשם ומזג האוויר הסגרירי.

בסוף השבוע הקרוב (2-3.12) בין השעות 10:00-16:00 יציע שף קונדיטור שטפן מאכר בבית המאפה האוסטרי שלו ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב מנת גרמקנודל לפי הספר עם זרעי פרג, המון ריבת שזיפים ושפע של קרם מעל.

גרמקנודל – קינוח אוסטרי מסורתי מפנק

אמנם חובבי הקונדיטוריה האוסטרית הכירו את הקינוח המושחת הזה כבר שנים ארוכות אך את הפריצה הגדולה לתודעה עשה הגרמקנודל לפני כשנתיים בריאליטי מאסטר שף כשהמתמודדת עדן גינדי הכינה את הגרסא שלה לקינוח האוסטרי המסורתי והגישה אותו באודישן הגורלי שלה.

כבר לאחר שידור התוכנית הציע מאכר את הגרסא הקלאסית למאפה האהוב לזמן מוגבל וכעת הוא נותן לקהל הרחב והרעב הזדמנות נוספת ליומיים בלבד לטעום את הכופתה האוסטרית המסקרנת.

גרמקנודל אוסטרי קלאסי של שטפן אוסטרי בייקרי בתל אביב
גרמקנודל אוסטרי קלאסי של שטפן אוסטרי בייקרי בתל אביב | צילום: יהונתן בן חיים

בבייקרי האוסטרי שלו מציע שטפן, יליד וינה בעצמו, מגוון קינוחים אוסטריים בדיוק כמו באירופה מעוגת זאכר טורט קלאסית ושטרודל תפוחי עץ חם ומנחם ועד עוגת לינצר טורט מפוארת ומבחר עשיר של גלידות עבודת יד שנעשות במקום יום ביומו.

גרמקנודל הוא מאפה שמרים חם בתוספת זרעי פרג ומילוי של ריבת פודיבל שזיפים מסורתית. את הכופתאה מגישים במתכון המסורתי ברוטב חמאה מומסת אך רבים נוטים לשנות את המתכון המקורי ולהכין אותו גם עם רוטב וניל נגיש יותר.

בשביל המאפה המלכותי והעדין הזה תצטרכו לכתת את רגליכם עד למאפייה של שטפן מאחר והוא איננו עמיד במשלוחים, אבל תאמינו לנו, זה שווה את זה.

לצד הגרמקנודל של שטפן, יציעו גלוויין תוצרת בית (יין חם גרמני עם תבלינים וברנדי) שירים לכם את מצב הרוח ויסדר לכם את סוף השבוע.

בקיץ האחרון הציעו בבייקרי של שטפן גם גרסא קייצית למאפה האהוב בדמות אייס קנודל קר ומפנק עם גלידה.

שטפן בייקרי אוסטרי Stefan Austrian Bakery | טשרניחובסקי 21, תל אביב | ראשון-חמישי 12:00-22:00 שישי-שבת 10:00-22:00 | הזמנות בטלפון 03-679-9788 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס