לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מעדניית מנחם פותחת את מסעדת מנא עם שף ינון אלעל

כשנה לאחר הקמתה, מעדניית מנחם התל אביבית משתדרגת והופכת למסעדת מנא עם תפריט של שף ינון אלעל בהשראת המטבח הירושלמי והים התיכון
מסעדת מנא של שף ינון אלעל
מסעדת מנא של שף ינון אלעל | צילום: יח"צ
שיתוף

מעדניית מנחם שהוקמה לפני כשנה ברחוב הירקון בתל אביב, משתדרגת והופכת למסעדת מנא (Mena) עם צירופו של שף ינון אלעל לצוות. אלעל, שזכור כמתמודד בעונה השלישית של משחקי השף, עבד בעבר במחניודה של אסף גרניף, כשף התפעולי של מלי מלו מבית מאיר אדוני ואף בילה תקופה במסעדת מישלן במקסיקו.

אלעל חבר למי שעומדים מאחורי מנחם, המסעדנים הצעירים עמרי קאופטייל ונעה ברלינסקי ויחד יצרו לביסטרו מנא תפריט שקורץ לשורשיו של המטבח הירושלמי ובהשראת הים התיכון.

מסעדת מנא של שף ינון אלעל
מסעדת מנא של שף ינון אלעל | צילום: יח"צ

מסעדת מנא (Mena) – מה בתפריט?

בתפריט הבוקר של מנא תוגש ארוחת בוקר של מנחם עם ביצים לבחירה, מטבלים, גבינות, סלט ירקות ולחם הבית; שקשוקה אדומה עם מטבלים, סלט ירוק ולחם; ברוסקטה סלמון מלחם קסטן, שמנת, ביצה רכה, רוקט ובצל או פנקייקיםבטעמים מתחלפים.

בנוסף יוצעו בתפריט הבוקר סלט עלים וסלט פאטוש; כריך סלט ביצים עם רוקט ועגבניות; כריך של סבא עם דג כבוש, שמנת וצ'ילי; טוסט כמהין עם גאודה, גרוייר, כמהין וסלט ירוק; ברוסקטה בושה צלויה מלחם מחמצת עם ריבת פלפלים ובצל ירוק; צלחת גבינות ודגים כבושים ומבחר צלוחיות קטנות.

עוד טעימה: נפתח סניף הדגל של מעדניית חוות נעמי בתל אביב

תפריט הערב כולל מנות ראשונות כמו ברוסקטה ראגו פטריות וכמהין עם בושה צלויה; פריקפורי פריקסה קלאסי בפאני פורי עם איולי לימון כבוש; סייגון ים תיכוני עם שרימפס כבוש, חסה לאליק ופיסטוק ואבנה מתובלת וקובנה עם יוגורט מצומצם ומטבוחה (28-32 ש"ח)

במנות הביניים ובעיקריות תמצאו קלמרי מטוגן עם איולי צ'יפוטלה; רוסטביף סינטה עם תבשיל עלי גפן, דמי גלאס, ביצה רכה ואולד אמסטרדם; ניוקי עננים עם רוטב בר בלאן, ברוקולי, בצל מפוחם ופרמזן; טורטליני דלעת ודואה עם חמאת פלפל שחור ומייפל, מרווה טרייה, פטה וגרעיני דלעת; קארי תימני עם גזר, תפוח אדמה, חציל בטמפורה ואורז; המבורגר בקר עם איולי וויסקי, צ'דר, בצל מקורמל וקרעי תפוחי אדמה; פילה מוסר ברוטב בר בלאן עם תפוחי אדמה צלויים, ברוקולי וצנוברים ומחבת פירות ים עם חמאה, יין לבן וקובנה (52-120 ש"ח)

מסעדת מנא MENA | הירקון 88, תל אביב | 03-6736136 | הזמנת מקומות באתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

"אדם וחווה" - אוכל מוכן של חוות נעמי ושף הלל תווקולי

אדם וחווה: ארוחות ביתיות בטייק אווי של שף הלל תווקולי

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן

בורשט, ורניקס ופירוגי בשר: שבוע פולין מגיע לדליקטסן

אירועים ופסטיבלים
מתחם האוכל החדש של דבאח ביג מרקט מעלות תרשיחא

דבאח ביג מרקט משיקים מתחם אוכל ובילויים ענק בצפון הארץ

חדשות האוכל
אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב

חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית

חדשות האוכל
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

חדשות האוכל
בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

יין, כנאפה ואווירה יפואית: בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

חדשות האוכל
מעדני צדקיהו פוד מרקט (Food Market)

מעדני צדקיהו פוד מרקט: מתחם קולינרי חדש בשוק מחנה יהודה

חדשות האוכל
חוות נעמי סניף תל אביב

נפתח סניף הדגל של מעדניית חוות נעמי בתל אביב

חדשות האוכל
N19 - קצבייה, מעדנייה וקונדיטוריית בשרים באשדוד

נפתחה N19 – קונדיטוריית בשרים מושחתת באשדוד

חדשות האוכל