מסעדת מנא של שף ינון אלעל
קרדיט תמונה – יח"צ
שיתוף

תוכן עניינים

מעדניית מנחם שהוקמה לפני כשנה ברחוב הירקון בתל אביב, משתדרגת והופכת למסעדת מנא (Mena) עם צירופו של שף ינון אלעל לצוות. אלעל, שזכור כמתמודד בעונה השלישית של משחקי השף, עבד בעבר במחניודה של אסף גרניף, כשף התפעולי של מלי מלו מבית מאיר אדוני ואף בילה תקופה במסעדת מישלן במקסיקו.

אלעל חבר למי שעומדים מאחורי מנחם, המסעדנים הצעירים עמרי קאופטייל ונעה ברלינסקי ויחד יצרו לביסטרו מנא תפריט שקורץ לשורשיו של המטבח הירושלמי ובהשראת הים התיכון.

מסעדת מנא של שף ינון אלעל
מסעדת מנא של שף ינון אלעל | צילום: יח"צ

מסעדת מנא (Mena) – מה בתפריט?

בתפריט הבוקר של מנא תוגש ארוחת בוקר של מנחם עם ביצים לבחירה, מטבלים, גבינות, סלט ירקות ולחם הבית; שקשוקה אדומה עם מטבלים, סלט ירוק ולחם; ברוסקטה סלמון מלחם קסטן, שמנת, ביצה רכה, רוקט ובצל או פנקייקיםבטעמים מתחלפים.

בנוסף יוצעו בתפריט הבוקר סלט עלים וסלט פאטוש; כריך סלט ביצים עם רוקט ועגבניות; כריך של סבא עם דג כבוש, שמנת וצ'ילי; טוסט כמהין עם גאודה, גרוייר, כמהין וסלט ירוק; ברוסקטה בושה צלויה מלחם מחמצת עם ריבת פלפלים ובצל ירוק; צלחת גבינות ודגים כבושים ומבחר צלוחיות קטנות.

עוד טעימה: נפתח סניף הדגל של מעדניית חוות נעמי בתל אביב

תפריט הערב כולל מנות ראשונות כמו ברוסקטה ראגו פטריות וכמהין עם בושה צלויה; פריקפורי פריקסה קלאסי בפאני פורי עם איולי לימון כבוש; סייגון ים תיכוני עם שרימפס כבוש, חסה לאליק ופיסטוק ואבנה מתובלת וקובנה עם יוגורט מצומצם ומטבוחה (28-32 ש"ח)

במנות הביניים ובעיקריות תמצאו קלמרי מטוגן עם איולי צ'יפוטלה; רוסטביף סינטה עם תבשיל עלי גפן, דמי גלאס, ביצה רכה ואולד אמסטרדם; ניוקי עננים עם רוטב בר בלאן, ברוקולי, בצל מפוחם ופרמזן; טורטליני דלעת ודואה עם חמאת פלפל שחור ומייפל, מרווה טרייה, פטה וגרעיני דלעת; קארי תימני עם גזר, תפוח אדמה, חציל בטמפורה ואורז; המבורגר בקר עם איולי וויסקי, צ'דר, בצל מקורמל וקרעי תפוחי אדמה; פילה מוסר ברוטב בר בלאן עם תפוחי אדמה צלויים, ברוקולי וצנוברים ומחבת פירות ים עם חמאה, יין לבן וקובנה (52-120 ש"ח)

מסעדת מנא MENA | הירקון 88, תל אביב | 03-6736136 | הזמנת מקומות באתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס