רק בסופשבוע: היריד שמציע ריבת שמן זית של רהב וחלות של קומרובסקי

מתחם שרונה מרקט מארח את יריד משקים ומשקאות - תוצרת ארטיזנלית, עם דוכנים של טובי המסעדנים והיצרנים, מנות חד פעמיות ויבול מקומי איכותי.
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון | צילום: קובי מהגר

יריד חדש ומסקרן צפוי להתקיים לראשונה בסוף השבוע הקרוב (5-6.9) בשרונה מרקט בתל אביב – יריד מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – תוצרת ארטיזנלית.

במסגרת האירוע יגיעו מסעדנים, משקים, יצרנים ויבואנים ישראליים מובילים למתחם שרונה ויציעו ביותר מ-20 דוכנים מנות משותפות על בסיס תוצרת מקומית ייחודית ושלל יבול חקלאי ישירות מהשדה, בשר, גבינות וקוקטיילים מפתיעים כחול לבן. הכניסה לאירוע – חופשית.

החלות של קומרבסקי, הרטבים של OPA ו-OCD

בין הדוכנים שיככבו ביריד תמצאו את "המאפייה החברתית של ארז", הלא הוא ארז קומרובסקי, שיציע בשיתוף סטודנטים מבית הספר לקולינריה דנון, שלל חלות ייחודיות ויצירתיות על בסיס מרכיבים טריים שילוקטו מדוכני היריד האחרים.

עדכונים טעימים למייל!

בין השאר תוכלו לזלול חלת גבינות המשלבים תוצרת של מחלבת גרינלי ופרויקט ואדי עתיר; חלת זיתים בשמן זית איכותי ממסיק מגל וחלת קראנץ קינמון או חלת קוזונאק שוקולד, לחובבי המתוק. הדוכן יפעל במתכונת "שלם כפי יכולתך" וההכנסות יועברו במלואן למטה החטופים.

דוכן מסקרן נוסף שייך למסעדת OPA המוערכת שתציע מגוון של ברוסקטות וצנצנות רטבים, ממרחים ומטבלים כבושים מהמסעדה של השפית שיראל ברגר, תחת המטריה של אג'נדת צמצום בזבוז מזון.

הצנצנות של טנא מבית OCD
הצנצנות של טנא מבית OCD | צילום: חיים יוסף

גם השף רז רהב יגיע עם דוכן של צנצנות, רטבים ותיבולים "טנא", מותג הבית של מסעדת OCD, מעשה ידיו של שף מחקר ופיתוח, שלום שמחה אלברט. בין השאר תוצע ריבת שמן הזית המפורסמת של OCD ו"אבקת קסמים" שמשדרגת כל מנה.

עוד תמצאו דוכן מסיק מגל שיציעו מנת סינייה עם מוצר טחינה חדש משומשום מקומי בשיתוף פעולה עם מסעדת מזנון של שף איל שני ודוכן של מיזם הצלת המזון "אדמה לאדם" שיציע תוצרת משובחת משאריות חקלאות.

גבינות, בשר, דגים ומאפים

באגף הגבינות יככבו מחלבת גרינלי מרמת הגולן עם שלל גבינות איכות וואדי עתיר שיגיעו עם מגוון מוצרי חלב צאן ועשבי תבלין בשיטות הכנה מסורתיות של קהילות בדואים בנגב.

הרעבים במיוחד יוכלו לבקר בדוכן של חוות קפנדה שתציע נתחי בקר מיושנים מקיבוץ נחשולים בשיתוף מעדניית מיטמן. שיצרו יחד מנות כמו נקניקיות פרה מבכירה עם טימין, שום ומלח הדרים או קרפצ'יו בוקרים משייטל עם תאנים טריות וסירופ תאנים.

הגבינות של מחלבת גרינלי
הגבינות של מחלבת גרינלי | צילום: רינה נגילה

עוד ביריד – מסעדת FISHOP עם מנות ספיישל על בסיס נישי וואסבי – ווסאבי ישראלי מרמת הגולן כמו טרטר דג ים בויניגרט דבש, פרי עונתי, ווסאבי שאלוט ועשבי תבלין בתוך עלה ווסאבי או גספצ'ו ווסאבי עם ענבים, מלפפון וליים עם סשימי דג ים וקריספי קינואה אדומה.

מלבד אלו תמצאו דוכן של מאפיית החושה מעין זיוון שתציע שלל מאפים מתוקים, לחמים ובאגטים; דוכן של חוות יער עם פטריות מאכל מזנים ייחודים של חווה באבן יהודה; דוכן של שדה ארומטיקס פארם עם מוצרי לוונדר ישראלי כמו סבונים, תרסיסים וקרם גוף.

ומה שותים?

את כל הטוב הזה ילוו דוכני אלכוהול וקוקטיילים של מיטב היצרנים המקומיים כמו מזקקת הוויסקי עטורת הפרסים Milk&Honey; מזקקת יוליוס של יובל (ג'וב) הרגיל; Holy!Bitters של מור קורל ואורי גופר או וורמוט Vedetta 52 של אייל דרורי.

עוד באגף המשקאות – סיידרים אלכוהוליים ומיצים טבעיים של המתססה; קוקטיילים מבוקבקים ותמציות ייחודיות מהמעבדה של גיא גרלניק; קוקטיילים מבוקבקים עם פירות טריים של PAPEDA ועוד ועוד.

וורמוט Vedetta 52 של אייל דרורי
וורמוט Vedetta 52 של אייל דרורי | צילום: ליאם גורולוב

מדברים קולינריה מקומית

במהלך היריד יתקיימו גם אירועי שיח על חומרי גלם, היסטוריה, חקלאות וניצול שאריות מזון בבר ה"מידל איסט" בשרונה מרקט. יש להירשם לשיחות מראש באתר בעלות סמלית.

בין השאר תוכלו לשמוע השפים שיראל ברגר ושלום שמחה אלברט משוחחים על ניצול מלא של חומרי גלם ועל המסע להצלחה; את מנכ"ל מסיק מגל אורן הכסטר על תולדות השומשום בישראל ועתידו המקומי ואת אוצר היריד אבירם כץ בשיחה עם מור קורל על עולם הביטרס.

רשימת המשתתפים המלאה: המתססה | בר | מכוורת פרנקין |פרויקט ואדי עתיר | גרינלי | חוות יער | אדמה לאדם | מסיק מגל | לונה ביסטרו | ארז קומרובסקי | דנון – בית הספר למצוינות | חוות קפנדה | החושה – מאפייה לחמי מחמצת | מזקקת יוליוס | Liquidium | PAPEDA | Holy!Bitters | The Spirit Curator | Opa | Sadé | Nishi Wasabi | Vedetta 52 | Milk and Honey Whisky Distillery | Stern-Licht | FREE SPIRITS & Co

יריד "מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – יריד תוצרת ארטיזנלית" | מתחם שרונה מרקט, תל אביב | חמישי-שישי (5-6.9) | חמישי 10:00-23:00, שישי 10:00-16:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד

House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד

אירועים ופסטיבלים
מסעדת בנג'מין בהוד השרון

הוד השרון מתחדשת עם בנג'מין – ביסטרו ישראלי של שף דניאל שליט

חדשות האוכל
שלוש כפות שמן ושני מכחולים - תערוכת פופ-אפ במוזיאון אנו

כשסכין שף ומכחול נפגשים: תערוכה קולינרית מעוררת תיאבון במוזיאון אנו

אירועים ופסטיבלים
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה

יובל בן נריה משיק ארוחות אומקסה אינטימיות במסעדת a

חדשות האוכל

טרי מהתנור

גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים

חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח

חדשות האוכל
חודש לאחר שהפסקת האש בצפון נכנסה לתוקף, יצאנו למסע טעים ומעורר השראה של התחדשות, יצירתיות וחוסן בין עסקי הגליל שחזרו לפעילות עם אהבה ותקווה >>
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

איך להכין ביצים קשות בנינג'ה גריל ללא מאמץ

מדריכים וטיפים

לא רק בסיר: כך תכינו ביצה קשה במיקרוגל

מדריכים וטיפים

מה לזלול?