בשורה מרגשת לחובבי הפיין דיינינג תושבי המרכז. מיכאל ביסטרו מקומי, מסעדת השף הוותיקה והמוערכת שמככבת ברשימת המסעדות הטובות ביותר בישראל באופן קבוע, מגיעה לתל אביב למשך ארבעה ערבי ספיישל חד פעמיים.
הארוחות ייערכו במהלך חודש ספטמבר בחלל הקומה השנייה במסעדת רביבה וסיליה בתל אביב בשיתוף היקב הניו-זילנדי הפופולרי Cloudy Bay.
במסגרת שיתוף הפעולה המסקרן בין המותגים הקולינריים המובילים יגישו מיכאל והצוות המהוקצע שלו מנות עונתיות המתבססות על תוצרת מקומית איכותית, אם אלו ירקות מחקלאים מקומיים וגבינות ובשר מיצרני בוטיק מרחבי הארץ עם דגש על אזור הצפון.
עוד טעימה: טרטוריה מקומית – מסעדת פופ אפ חדשה בגליל
הסועדים יוכלו ליהנות מתפריט טעימות מיוחד המורכב מ-10 מנות מיתולוגיות ואהובות ממיכאל ביסטרו במושב בלימן לצד קינוחים מושקעים מהפטיסרי של רביבה וסיליה. הארוחה תלווה ביינות תוצרת Cloudy Bay שהותאמו למנות התפריט.
מיכאל ביסטרו ממושב לימן בגליל המערבי הפך מזמן לנקודת ציון אליה נוהרים פודיז במיוחד או כעצירת חובה בטיול בצפון בכדי ליהנות ממטבח שף מוקפד באווירת הטבע
רביבה וסיליה X מיכאל ביסטרו – מה בתפריט?
תפריט הטעימות יכלול כאמור מנות נבחרות ממיכאל ביסטרו ומנות מיוחדות לקראת האירוע. בין המנות בתפריט תמצאו טרטר דג ים קצוץ עם קרקר שמן זית ועלי תבלין; בסטרומה טורקית; כרישה קבורה בגחלים עם גבינת פקורינו; סלט אביב עם פאקוס; פרחי קישוא במילוי אורז ירוק ופונדו פרמז'ן; כיסונים מסרידניה עם גבינת כבשים; בורקס סרטנים; כתף טלה מפורקת בטאקו ערבי וציזיקי עלי בר.
מצא שם, למרבה השמחה, לא מעט ממנות הדגל של המסעדה ממושב לימן: פרחי קישואים פריכים עם אורז ירוק ופונדו פרמז'ן, טרטר דג ים קצוץ עם קרקר שמן זית בייצור עצמי ועלי תבלין, כיסונים במילוי תפוחי אדמה מעושנים וחמאה מלוחה וכתף טלה מפורקת בטאקו ערבי וציזיקי עלי בר.
בין הקינוחים תוצרת רביבה וסיליה יוגשו פנקוטה חמאה חומה וצנוברים; קרמו שקדים ושוקולד או צלחת פטיפורים מובחרים.
הארוחה תלווה ביין, סודה ושתיה חמה. ניתן גם להזמין מראש תפריט המותאם לצמחונים. המחיר לסועד עומד על 450 ש"ח.
השף מיכאל גרטופסקי החל דרכו בלימודים בקורדון בלו והתמקצע בין השאר במסעדות של שף גורדון ראמזי בחו"ל, במסעדת רפאל המוערכת של רפי כה, בהרברט סמואל של יונתן רושפלד, במסעדת צ'יקטי ובביסטרו וניה החיפאית. לפני מספר שנים עבר גרטופסקי לצפון עם משפחתו והקים במושב לימן את המסעדה הנושאת את שמו שהפכה עד מהרה למוקד עלייה לרגל
הארוחות יתקיימו ב"רביבה הקומה השנייה", חלל קולינרי פיין דיינינג המגשים את החזון של רביב אפל שהלכה לעולמה לפני כארבע שנים ומעניק לאורחים חוויה קולינרית אלגנטית ואינטימית. במקום נערכים גם אירועים פרטיים ועסקיים יוקרתיים.
יקב Cloudy Bay מאזור מרלבורו הניו-זילנדי הוקם בשנת 1985 והיה מחלוצי תעשיית היין במדינה. יינות היקב מתהדר בעיקר בזני סוביניון בלאן ופינו נואר. אחד היינות הידועים של היקב הוא "קלאודי ביי סוביניון בלאן" שזכה במספר רב של פרסים בתחרויות מסביב לעולם.
רביבה וסיליה מארחים את מיכאל ביסטרו ממושב לימן ויקב Cloudy Bay | ימים א' – ד' 11-14/09/22 | vחלל של רביבה הקומה השניה | רחוב ניסים אלוני 10, תל אביב | הזמנת מקומות באתר