לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מיכאל ביסטרו מגיע לתל אביב לפופ אפ מרגש ברביבה וסיליה

מסעדת מיכאל ביסטרו המוערכת ממושב לימן מגיעה לראשונה אל תל אביב לסדרת ארוחות ספיישל במסעדת רביבה וסיליה האהובה עם תפריט טעימות חד פעמי
מיכאל גרטופסקי מגיע עם ביסטרו מיכאל לרביבה וסיליה
מיכאל גרטופסקי מגיע עם ביסטרו מיכאל לרביבה וסיליה | צילום: אסף קרלה
שיתוף

בשורה מרגשת לחובבי הפיין דיינינג תושבי המרכז. מיכאל ביסטרו מקומי, מסעדת השף הוותיקה והמוערכת שמככבת ברשימת המסעדות הטובות ביותר בישראל באופן קבוע, מגיעה לתל אביב למשך ארבעה ערבי ספיישל חד פעמיים.

הארוחות ייערכו במהלך חודש ספטמבר בחלל הקומה השנייה במסעדת רביבה וסיליה בתל אביב בשיתוף היקב הניו-זילנדי הפופולרי Cloudy Bay.

פופ אפ של מיכאל ביסטרו ברביבה וסיליה בתל אביב
פופ אפ של מיכאל ביסטרו ברביבה וסיליה בתל אביב | צילום: אסף קרלה

במסגרת שיתוף הפעולה המסקרן בין המותגים הקולינריים המובילים יגישו מיכאל והצוות המהוקצע שלו מנות עונתיות המתבססות על תוצרת מקומית איכותית, אם אלו ירקות מחקלאים מקומיים וגבינות ובשר מיצרני בוטיק מרחבי הארץ עם דגש על אזור הצפון.

עוד טעימה: טרטוריה מקומית – מסעדת פופ אפ חדשה בגליל

הסועדים יוכלו ליהנות מתפריט טעימות מיוחד המורכב מ-10 מנות מיתולוגיות ואהובות ממיכאל ביסטרו במושב בלימן לצד קינוחים מושקעים מהפטיסרי של רביבה וסיליה. הארוחה תלווה ביינות תוצרת Cloudy Bay שהותאמו למנות התפריט.

מיכאל ביסטרו ממושב לימן בגליל המערבי הפך מזמן לנקודת ציון אליה נוהרים פודיז במיוחד או כעצירת חובה בטיול בצפון בכדי ליהנות ממטבח שף מוקפד באווירת הטבע

רביבה וסיליה X מיכאל ביסטרו – מה בתפריט?

תפריט הטעימות יכלול כאמור מנות נבחרות ממיכאל ביסטרו ומנות מיוחדות לקראת האירוע. בין המנות בתפריט תמצאו טרטר דג ים קצוץ עם קרקר שמן זית ועלי תבלין; בסטרומה טורקית; כרישה קבורה בגחלים עם גבינת פקורינו; סלט אביב עם פאקוס; פרחי קישוא במילוי אורז ירוק ופונדו פרמז'ן; כיסונים מסרידניה עם גבינת כבשים; בורקס סרטנים; כתף טלה מפורקת בטאקו ערבי וציזיקי עלי בר.

מצא שם, למרבה השמחה, לא מעט ממנות הדגל של המסעדה ממושב לימן: פרחי קישואים פריכים עם אורז ירוק ופונדו פרמז'ן, טרטר דג ים קצוץ עם קרקר שמן זית בייצור עצמי ועלי תבלין, כיסונים במילוי תפוחי אדמה מעושנים וחמאה מלוחה וכתף טלה מפורקת בטאקו ערבי וציזיקי עלי בר.

מיכאל ביסטרו מתארח אצל רביבה וסיליה
מיכאל ביסטרו מתארח אצל רביבה וסיליה | צילום: אסף קרלה

בין הקינוחים תוצרת רביבה וסיליה יוגשו פנקוטה חמאה חומה וצנוברים; קרמו שקדים ושוקולד או צלחת פטיפורים מובחרים.

הארוחה תלווה ביין, סודה ושתיה חמה. ניתן גם להזמין מראש תפריט המותאם לצמחונים. המחיר לסועד עומד על 450 ש"ח.

השף מיכאל גרטופסקי החל דרכו בלימודים בקורדון בלו והתמקצע בין השאר במסעדות של שף גורדון ראמזי בחו"ל, במסעדת רפאל המוערכת של רפי כה, בהרברט סמואל של יונתן רושפלד, במסעדת צ'יקטי ובביסטרו וניה החיפאית. לפני מספר שנים עבר גרטופסקי לצפון עם משפחתו והקים במושב לימן את המסעדה הנושאת את שמו שהפכה עד מהרה למוקד עלייה לרגל

מיכאל גרטופסקי מגיע עם מיכאל ביסטרו לרביבה וסיליה
מיכאל גרטופסקי מגיע עם מיכאל ביסטרו לרביבה וסיליה | צילום: אסף קרלה

הארוחות יתקיימו ב"רביבה הקומה השנייה", חלל קולינרי פיין דיינינג המגשים את החזון של רביב אפל שהלכה לעולמה לפני כארבע שנים ומעניק לאורחים חוויה קולינרית אלגנטית ואינטימית. במקום נערכים גם אירועים פרטיים ועסקיים יוקרתיים.

יקב Cloudy Bay מאזור מרלבורו הניו-זילנדי הוקם בשנת 1985 והיה מחלוצי תעשיית היין במדינה. יינות היקב מתהדר בעיקר בזני סוביניון בלאן ופינו נואר. אחד היינות הידועים של היקב הוא "קלאודי ביי סוביניון בלאן" שזכה במספר רב של פרסים בתחרויות מסביב לעולם.

רביבה וסיליה מארחים את מיכאל ביסטרו ממושב לימן ויקב Cloudy Bay | ימים א' – ד' 11-14/09/22 | vחלל של רביבה הקומה השניה | רחוב ניסים אלוני 10, תל אביב | הזמנת מקומות באתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת Bacchetta של שף יהונתן שרביט בדן קיסריה

Bacchetta: מסעדת פופ אפ חדשה של שף יהונתן שרביט

חדשות האוכל
House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד

House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ נקניקיות במסעדת פרוזדור

אוהבים? פופ אפ נקניקיות מושחתות מגיע למסעדת פרוזדור

חדשות האוכל
אל גאטו אזול - פופ אפ מקסיקני במסעדת אואזיס

אל גאטו אזול: פופ אפ מקסיקני לוהט במסעדת אואזיס

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל
פופ אפ לוקאל בורגר במרינדו עין גב

ההמבורגר הכי מושחת בתל אביב מגיע לפופ אפ בצפון

אירועים ופסטיבלים
זופה אמריקנו - פופ אפ איטלקי-אמריקאי

זופה אמריקנו – פופ אפ איטלקי-אמריקאי מושחת נוחת בת"א

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ מקסיקני Playa Patron במסעדת קוקו תאי

טקילה! פופ אפ מקסיקני לוהט מגיע לקוקו תאי של נדב ודניאל

אירועים ופסטיבלים
שף אורי צור - טרטוריה מקומית בחוות ואדי ינשוף

טרטוריה מקומית: מסעדת פופ אפ איטלקית חדשה בגליל

חדשות האוכל
פופ אפ ראמן של מסעדת קמאקורה

יפן זה כאן: פופ אפ מרקי ראמן כשרים במשלוח עד הבית

חדשות האוכל
פסטיבל האוכל הכשר בבית שמש

למהדרין: פסטיבל האוכל הכשר חוזר לפופ אפ בבית שמש

אירועים ופסטיבלים