האם בקרוב לא תוכלו לזלול גלידה לאחר חצות? כך לפחות מתכננת העיר מילאנו באיטליה עם הגשתו של חוק חדש לאיסור מכירת גלידה בלילות, חוק שנועד להתמודד עם תלונות הרעש הרבות של התושבים.
על פי הרשויות, החוק החדש נועד להגן על הבריאות והשלווה של הדיירים בסביבת מסעדות מזון מהיר שפועלות בשעות הלילה המאוחרות. אם יעבור, החוק ייכנס לתוקף כבר מהחודש הבא עם תחילת עונת התיירות ועד לסופה בחודש נובמבר.
עוד טעימה: כן – גלידת מיינקראפט זה דבר עכשיו.
גלידה ופיצה – לא אחרי חצות
אמנם ההצעה התמקדה תחילה בגלידריות אך תאסור למעשה על טייק אווי של מזון מהיר על סוגיו כמו פיצות ומשקאות לאחר השעה 0:30 בימי חול ולאחר 1:30 בחגים ובסוף השבוע. בנוסף מסעדות וברים ייאלצו לסגור מתחמים חיצוניים באותה השעה, כל זאת מנת למתן את הרעש הרב שגורמות קבוצות רבות שגודשות את הרחובות ומפריעים לדיירים.
הצעת החוק לא עוברת בשקט כמובן, במיוחד בקרב בעלי עסקים מקומיים שרגילים למכור ג'לטו מאוחר בלילה כבר שנים ארוכות. מתנגדי המהלך טוענים שהצעת החוק מחסלת למעשה מסורת איטלקית קלאסית של משפחות המשוטטות ברחובות מילאנו לאחר ארוחת הערב בלילות הקיץ החמים.
בחודש שעבר הצהיר ראש העיר, ג'וזפה סאלה כי חלק ניכר מהתושבים מתלוננים על רעש מוגזם וכי הצעת החוק נועדה ליצור איזון בין בידור ומפגשים חברתיים לרווחת הציבור ולפעילות המסחרית בעיר.
זו לא הפעם הראשונה שחוק שכזה נידון במילאנו. ב-2013, מועצת העיר נכשלה בצמצום כמות המבלים ברחובות בשעות הלילה המאוחרות. הצעדים שהוצעו התקבלו עם ביקורת נרחבת ומחאה שהוגדרה בתקשורת האיטלקית כ"מלחמת גביעי הגלידה".
איטליה – הראשונה לאסור בשר מתורבת
לפני כחצי שנה עלה לכותרות חוק נוסף של ארץ המגף כשבית הנבחרים באיטליה הפכה למדינה הראשונה בעולם שאוסרת ייצור ומכירה של בשר מתורבת שיוצר במעבדה. החוק נועד להגן לכאורה על ענף החקלאות ותעשיית הבשר המקומית שמכניסה יותר יותר מ-10 מיליארד יורו בשנה.
החוק שאושר בחודש נובמבר האחרון אוסר על יצרנים גם להשתמש במילים המתארות בשר במוצרים שמופקים מחלבונים מהצומח. העוברים עליו עלולים לשלם קנס של עד 150 אלף יורו. בשר מתורבת אושר לצריכה עד היום רק בארצות הברית וסינגפור. בישראל קיבלה חברת אלף פארמס אישור ממשרד הבריאות לשיווק הבשר המתורבת מתוצרתה.