לזלול - מגזין אוכל ישראלי

סוף לחגיגות: העיר שמתכננת לאסור מכירת גלידה ופיצה לאחר חצות

חוק חדש בעיר האיטלקית מילאנו מבקש לאסור על מכירה של גלידה, פיצה ומשקאות בטייק אווי לאחר השעה חצות על מנת להתמודד עם מפגעי הרעש
מילאנו תאסור על מכירת גלידה לאחר חצות?
מילאנו תאסור על מכירת גלידה לאחר חצות? | צילום: מערכת לזלול
שיתוף

האם בקרוב לא תוכלו לזלול גלידה לאחר חצות? כך לפחות מתכננת העיר מילאנו באיטליה עם הגשתו של חוק חדש לאיסור מכירת גלידה בלילות, חוק שנועד להתמודד עם תלונות הרעש הרבות של התושבים.

על פי הרשויות, החוק החדש נועד להגן על הבריאות והשלווה של הדיירים בסביבת מסעדות מזון מהיר שפועלות בשעות הלילה המאוחרות. אם יעבור, החוק ייכנס לתוקף כבר מהחודש הבא עם תחילת עונת התיירות ועד לסופה בחודש נובמבר.

גלידה ופיצה – לא אחרי חצות

אמנם ההצעה התמקדה תחילה בגלידריות אך תאסור למעשה על טייק אווי של מזון מהיר על סוגיו כמו פיצות ומשקאות לאחר השעה 0:30 בימי חול ולאחר 1:30 בחגים ובסוף השבוע. בנוסף מסעדות וברים ייאלצו לסגור מתחמים חיצוניים באותה השעה, כל זאת מנת למתן את הרעש הרב שגורמות קבוצות רבות שגודשות את הרחובות ומפריעים לדיירים.

הצעת החוק לא עוברת בשקט כמובן, במיוחד בקרב בעלי עסקים מקומיים שרגילים למכור ג'לטו מאוחר בלילה כבר שנים ארוכות. מתנגדי המהלך טוענים שהצעת החוק מחסלת למעשה מסורת איטלקית קלאסית של משפחות המשוטטות ברחובות מילאנו לאחר ארוחת הערב בלילות הקיץ החמים.

בחודש שעבר הצהיר ראש העיר, ג'וזפה סאלה כי חלק ניכר מהתושבים מתלוננים על רעש מוגזם וכי הצעת החוק נועדה ליצור איזון בין בידור ומפגשים חברתיים לרווחת הציבור ולפעילות המסחרית בעיר.

זו לא הפעם הראשונה שחוק שכזה נידון במילאנו. ב-2013, מועצת העיר נכשלה בצמצום כמות המבלים ברחובות בשעות הלילה המאוחרות. הצעדים שהוצעו התקבלו עם ביקורת נרחבת ומחאה שהוגדרה בתקשורת האיטלקית כ"מלחמת גביעי הגלידה".

איטליה – הראשונה לאסור בשר מתורבת

לפני כחצי שנה עלה לכותרות חוק נוסף של ארץ המגף כשבית הנבחרים באיטליה הפכה למדינה הראשונה בעולם שאוסרת ייצור ומכירה של בשר מתורבת שיוצר במעבדה. החוק נועד להגן לכאורה על ענף החקלאות ותעשיית הבשר המקומית שמכניסה יותר יותר מ-10 מיליארד יורו בשנה.

החוק שאושר בחודש נובמבר האחרון אוסר על יצרנים גם להשתמש במילים המתארות בשר במוצרים שמופקים מחלבונים מהצומח. העוברים עליו עלולים לשלם קנס של עד 150 אלף יורו. בשר מתורבת אושר לצריכה עד היום רק בארצות הברית וסינגפור. בישראל קיבלה חברת אלף פארמס אישור ממשרד הבריאות לשיווק הבשר המתורבת מתוצרתה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בית הקברות לטעמים של בן אנד ג'ריס

אבל מתוק: בית הקברות לטעמים של בן אנד ג'ריס

חדשות האוכל
נטפליקס מציגה - שולחן השף: פיצה

אוהבים פיצה? נטפליקס מכינה לכם הפתעה מעוררת תיאבון

חדשות האוכל
גלידת פיסטוק של אוטלו ג'לטו בנמל תל אביב

אוטלו ג'לטו בנמל ת"א מציעה פנטזיה בגביע גלידה

חדשות האוכל
גלידת אוראו וגלידת מילקה של נסטלה

אוראו, מילקה וקרמל: טעמנו את הגלידות החדשות של נסטלה

חדש על המדף
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

איך להכין גלידת קוטג': הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

מדריכים וטיפים
פיצה ללא הגבלה - אכול כפי יכולתך במסעדת פיאטו

אכול כפי יכולתך: איפה תוכלו לזלול פיצות ללא הגבלה?

חדשות האוכל
הדיינר איטלו-אמריקנו - תפריט חדש

ארוחת בוקר אוסטרית או בראנץ' איטלקי? תפריטי אביב חדשים במסעדות

חדשות האוכל
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

חדשות האוכל
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre

בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש

חדש על המדף
גלידריית בונה בונו בתל אביב

בואנה איזו גלידה: גלידריית בונה בונו כובשת את תל אביב

חדשות האוכל
בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות

בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות – גלידה חדשה לחורף

חדש על המדף
בן & ג'ריס שוקולד צ'יפס בצק עוגיות Core

בן אנד ג'ריס משיקים טעמי בצק עוגיות חדשים

חדש על המדף