סוף לחגיגות: העיר שמתכננת לאסור מכירת גלידה ופיצה לאחר חצות

חוק חדש בעיר האיטלקית מילאנו מבקש לאסור על מכירה של גלידה, פיצה ומשקאות בטייק אווי לאחר השעה חצות על מנת להתמודד עם מפגעי הרעש.
מילאנו תאסור על מכירת גלידה לאחר חצות?
מילאנו תאסור על מכירת גלידה לאחר חצות? | צילום: מערכת לזלול

האם בקרוב לא תוכלו לזלול גלידה לאחר חצות? כך לפחות מתכננת העיר מילאנו באיטליה עם הגשתו של חוק חדש לאיסור מכירת גלידה בלילות, חוק שנועד להתמודד עם תלונות הרעש הרבות של התושבים.

על פי הרשויות, החוק החדש נועד להגן על הבריאות והשלווה של הדיירים בסביבת מסעדות מזון מהיר שפועלות בשעות הלילה המאוחרות. אם יעבור, החוק ייכנס לתוקף כבר מהחודש הבא עם תחילת עונת התיירות ועד לסופה בחודש נובמבר.

עוד טעימה: כן – גלידת מיינקראפט זה דבר עכשיו.

עדכונים טעימים למייל!

גלידה ופיצה – לא אחרי חצות

אמנם ההצעה התמקדה תחילה בגלידריות אך תאסור למעשה על טייק אווי של מזון מהיר על סוגיו כמו פיצות ומשקאות לאחר השעה 0:30 בימי חול ולאחר 1:30 בחגים ובסוף השבוע. בנוסף מסעדות וברים ייאלצו לסגור מתחמים חיצוניים באותה השעה, כל זאת מנת למתן את הרעש הרב שגורמות קבוצות רבות שגודשות את הרחובות ומפריעים לדיירים.

הצעת החוק לא עוברת בשקט כמובן, במיוחד בקרב בעלי עסקים מקומיים שרגילים למכור ג'לטו מאוחר בלילה כבר שנים ארוכות. מתנגדי המהלך טוענים שהצעת החוק מחסלת למעשה מסורת איטלקית קלאסית של משפחות המשוטטות ברחובות מילאנו לאחר ארוחת הערב בלילות הקיץ החמים.

בחודש שעבר הצהיר ראש העיר, ג'וזפה סאלה כי חלק ניכר מהתושבים מתלוננים על רעש מוגזם וכי הצעת החוק נועדה ליצור איזון בין בידור ומפגשים חברתיים לרווחת הציבור ולפעילות המסחרית בעיר.

זו לא הפעם הראשונה שחוק שכזה נידון במילאנו. ב-2013, מועצת העיר נכשלה בצמצום כמות המבלים ברחובות בשעות הלילה המאוחרות. הצעדים שהוצעו התקבלו עם ביקורת נרחבת ומחאה שהוגדרה בתקשורת האיטלקית כ"מלחמת גביעי הגלידה".

איטליה – הראשונה לאסור בשר מתורבת

לפני כחצי שנה עלה לכותרות חוק נוסף של ארץ המגף כשבית הנבחרים באיטליה הפכה למדינה הראשונה בעולם שאוסרת ייצור ומכירה של בשר מתורבת שיוצר במעבדה. החוק נועד להגן לכאורה על ענף החקלאות ותעשיית הבשר המקומית שמכניסה יותר יותר מ-10 מיליארד יורו בשנה.

החוק שאושר בחודש נובמבר האחרון אוסר על יצרנים גם להשתמש במילים המתארות בשר במוצרים שמופקים מחלבונים מהצומח. העוברים עליו עלולים לשלם קנס של עד 150 אלף יורו. בשר מתורבת אושר לצריכה עד היום רק בארצות הברית וסינגפור. בישראל קיבלה חברת אלף פארמס אישור ממשרד הבריאות לשיווק הבשר המתורבת מתוצרתה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

קולקציית הטעמים של גלידריית לג'נדה לקיץ 2022

גלידריית לג'נדה מציגה טעמים חדשים לקיץ 2022

חדש על המדף
BISCOOKIE & CREAM - גלידות סאנדיי של ביסקוטי

פיסטוק או אלפחורס? קולקציית גלידות סאנדיי מפתות לקיץ הלוהט

חדשות האוכל
פיצה פיסטוק ושוקולד לבן של דומינוס

דומינו'ס מציגים: קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן – הפיצה

חדשות האוכל
רוסטיקו חוגגת 18 עם שפית פרנצ'סקה גוסטלה

מסעדת רוסטיקו חוגגת יום הולדת עם אגדת הפסטה מאיטליה

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

ללא מאמץ: איך לנקות תנור אפייה ביתי לקראת פסח

מדריכים וטיפים

כמה קלוריות יש בפיתה מקמח לבן, מלא או כוסמין

מדריכים וטיפים

מה לזלול?