יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח

יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם.
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025 | צילום: פררו

קשה לחשוב על קונצנזוס כמו נוטלה. ממרח אגוזי הלוז והקקאו המפתה קיבל בשנים האחרונות מעמד מיתולוגי כמעט והפך לשם נרדף לשחיתות קולינרית מתוקה. כראוי למעמד, ממרח הנוטלה זכה ליום עולמי משלו שנחגג ממש היום (5.2).

הממרח האהוב שחוגג בימים אלו 60 שנים, מיוצר ב-11 מפעלים של פררו ברחבי העולם בהם מועסקים מעל ל-100 לאומים שונים. פררו פיתחה לאורך השנים קו ייצור טכנולוגי מתקדם שמסוגל לייצר את עוגיות נוטלה עם רובוטים ו-18 מערכות ראייה משוכללות כשמעל 7 מיליארד עוגיות נוטלה יוצרו במפעלים בשנים האחרונות. עמוד הפייסבוק של נוטלה צבר נכון להיום מעל 30 מליון מעריצים.

את יום הנוטלה העולמי יזמה הבלוגרית האמריקאית שרה רוסו, אי שם בשנת 2007 ומאז הוא רק הולך ומתרחב ומתעצם משנה לשנה עם שלל מעריצים במעל ל-170 מדינות שלוקחים חלק בחגיגה המתקתקה.

כחלק מהחגיגה הזו, המותג האייקוני של פררו מזמין את הזללנים לחוות מסע אמנותי ותרבותי דרך מוזיקה, תערוכות, ספרים ועוד. מרחובותיה מלאי התשוקה של איטליה ועד ארוחות הבוקר בישראל, נוטלה שואפת לחבר בין אנשים, תרבויות, יצירתיות וכמובן – טעמים.

יום הנוטלה הבינלאומי 2025 – חגיגה תרבותית טעימה במיוחד

הצליל של נוטלה

החידוש המסקרן של השנה הוא ללא ספק השקת "The Sound of Nutella". לראשונה בהיסטוריה, נוטלה מציגה את החתימה הקולית שלה שנוצרה בשיתוף פעולה עם Massive Music, מנגינה המגלמת בתוכה את רוח היצירתיות והחיוביות של הממרח האהוב ונוצרה מתוך הרעיון שאגוזים וקקאו יכולים להפוך אף הם למוזיקה. לצליל תוכלו להאזין בערוץ היוטיוב הרשמי של פררו החל מאמצע החודש.

תערוכה במוזיאון MAXXI ברומא

אם התמזל מזלכם לבקר בקרוב ברומא, תוכלו לחוות את נוטלה מקרוב בתערוכה מיוחדת שתוצג במוזיאון MAXXI לאמנות עכשווית. התערוכה הזו לא רק מתעדת 60 שנות היסטוריה של הממרח, אלא גם בוחנת איך נוטלה הפך לסמל תרבותי כל כך עמוק בעשורים האחרונים בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.

ספר חדש – "העולם החדש של נוטלה"

אם זה לא מספיק, תוכלו להתפנק גם במהדורה מחודשת של הספר "העולם החדש של נוטלה" ( "The New Nutella World"). הספר, שנכתב על ידי העיתונאי האיטלקי ג'יג'י פאדובאני, לוקח את הזללנים אל מאחורי הקלעים של נוטלה, ומספר על הדרך הארוכה שעבר המוצר ואת האופן שבו הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים של רבים מסביב לגלובוס.

נוטלה בישראל – לא רק ממרח

הממרח של נוטלה הפך כבר מזמן לאורח קבוע בבתים רבים בישראל. בין אם במריחה על חלה או בשילוב בקינוחים שונים. בשנים האחרונות צצו עוד ועוד מוצרים של נוטלה במרכולים שהציעו את הטעם האהוב בשלל צורות מפתיעות, מנוטלה בי-רדי (Nutella B-Ready) המנחם, נוטלה אנד גו! (Nutella and GO!) המפתה ועד לנוטלה ביסקוויט (Nutella Biscuits) המפתיע.

לפרטים נוספים בקרו באתר נוטלה

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
סופלה תותים ושוקולד לבן במשקל קילו של מקס ברנר
מקס ברנר מציגה: סופלה תותים ושוקולד לבן במשקל קילו
חדשות האוכל
טבסקו סקורפיון
טבסקו סקורפיון, הטבסקו החריף בעולם הגיע לישראל
חדש על המדף
בן אנד ג'ריס X שוקולד טוני'ס למען סיום העבדות
בקרוב: שוקולד טוני'ס וגלידת בן אנד ג'ריס מאחדים כוחות
חדשות האוכל
טוויקס חדש של מרס
מארס מציגה סדרת שוקולדים חדשה לכבוד האלווין 2022
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
חודש יפני במסעדת LOFT
מסעדת LOFT במלון ג'ורג' תל אביב חוגגת חודש יפני מפתה במיוחד
חדשות האוכל
מסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב משיקה במהלך חודש פברואר תפריט יפני ייחודי המשלב בין מנות קלאסיות עם אינטרפרטציה מודרנית של השף ניצן רז >>
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הקרב הגדול: מה עדיף – דבש או סילאן?
מדריכים וטיפים
איך לנקות מדיח כלים: המדריך המלא להברקה עמוקה
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל