כל אחד זוכר את הפעם הראשונה שהוא ניסה לחתוך, לקלף, לפתוח ולפרק רימון. גם אנחנו עמדנו במטבח, חמושים בסכין וקערה, לחלוטין לא מודעים לבלגן ההיסטרי שעומד לפנינו.
המיץ שמשפריץ לכל מקום והופך את השיש למשהו שנראה שיצא מסרט אימה, גורם לך לחשוב אם העבודה על חילוץ הגרעינים העסיסיים שווה את המאמץ. החדשות הטובות? עם השיטות הנכונות, חיתוך רימון יהפוך לקל, נקי ואפילו מהנה.
במדריך הבא נחלוק את השיטות הטובות ביותר שעובדות באמת, בכדי שגם אתם תשלטו באמנות פתיחת הרימון לקראת ראש השנה והחגים.
קצת על רימונים
פרי הרימון נמצא אתנו כבר אלפי שנים. הוא החל דרכו במזרח התיכון וכונה לעיתים קרובות כ"תכשיט החורף". הוא מסמל שגשוג, פוריות ושפע בתרבויות רבות. מהמיתולוגיה היוונית ועד המסורת היהודית והשימוש בו בחגים ובסעודות מפוארות, באמנות ובאדריכלות.
רימונים נחשבים גם לעתירים ביתרונות בריאותיים. הם עמוסים בנוגדי חמצון שעוזרים להילחם בדלקות, וויטמין C שמחזק את מערכת החיסון ושומר על בריאות העור, סיבים תזונתיים שמסייעים לתפקוד מערכת העיכול, אשלגן שתומך בבריאות הלב ותפקוד השרירים ועוד ועוד.
כלים דרושים
בכדי להתחיל בחיתוך הרימון, אספו את הכלים הבאים:
- סכין חדה: סכין חיתוך איכותית או סכין שף נחשבת אידאלית לקילוף ופתיחת הרימון.
- קרש חיתוך: עדיף להשתמש במשטח חיתוך שאינו מעץ וללא נקבוביות בכדי למנוע הכתמה.
- קערה גדולה: לאיסוף גרעיני הרימון.
- כף עץ: בחרו כף עץ יציבה ואיכותית.
- מגבות נייר: לניקיון כתמים מהיר.
איך לפתוח רימון – השיטות המובילות
כל השיטות שנזכיר מהירות ויעילות, הכול תלוי בהעדפה האישית שלכם ועד כמה אתם מוכנים להתלכלך בדרך.
קערת מים
שיטה זו מעולה לצמצום בלגן ובעלת איכותיות תרפיות.
- צרו חריצים: החזיקו את הרימון בצורה יציבה על משטח העבודה וחתכו בעדינות בעזרת סכין חדה סביב הכתר. היזהרו לא לחתוך לעומק.
- הסירו את הכתר: הרימו בעדינות את כתר הרימון בכדי לחשוף את האזור הפנימי של הפרי.
- חתכו לאורך: צרו חתכים עדינים בצורה אנכית על בליטות הפלחים מהכתר למטה. בדרך כלל 6-7 חתכים סך הכול.
- פתחו במים: מלאו קערה גדולה במים קרים, השרו את הרימון ופתחו אותו בעדינות בתוך המים בעזרת החתכים שיצרתם.
- הפרידו את הגרעינים: עדיין בתוך המים, הפרידו את גרעיני הרימון מהממברנות. הגרעינים ישקעו לתחתית בעוד שאר חלקי הפרי הלבנים יצופו.
- סננו וייבשו: הוציאו וזרקו את החלקים הצפים. שפכו הכול דרך מסננת בכדי לאסוף את גרעיני הרימון. ייבשו אותם היטב בעזרת מגבת נייר.
חיתוך יבש
אם אתם מעדיפים להישאר יבשים, שיטה זו נחשבת לפשוטה ויעילה.
- הסירו את הכתר: הניחו את הרימון על קרש החיתוך והסירו כסנטימטר מהחלק העליון של הכתר.
- חרצו את הקליפה: חפשו אחר הממברנות הלבנות בתוך הפרי וצרו חתכים עדינים מלמעלה למטה לאורך הממברנות, בדרך כלל 6 חתכים סך הכול.
- הפרידו בין החלקים: אחזו בעדינות את הרימון עם 2 הידיים והפרידו אותו לחלקים, כאילו אתם פותחים פרח.
- שחררו את הגרעינים: קלפו את הממברנות והוציאו בעדינות את הגרעינים אל תוך קערה גדולה.
כף עץ
שיטה זו יעילה במיוחד אם אתם ממהרים ואתם לא חוששים מקצת לכלוך.
- חצו את הרימון: חתכו את הרימון בצורה אנכית ל-2 חצאים שווים.
- שחררו את הגרעינים: החזיקו חצי רימון אחד מעל הקערה והשתמשו באצבעות בכדי לשחרר את הקליפה ואת הגרגירים
- הקישו עם כף עץ: החזיקו את הרימון ביד אחת והקישו עם היד השנייה על הקליפה בעזרת כף עץ מעל הקערה עד שהגרעינים ישתחררו וייפלו.
מניעת לכלוך וכתמים
- הגנו על אזור העבודה: השתמשו בקרש חיתוך גדול, עדיף עם חריצים בכדי לתפוס את המיץ. נגבו מיד לאחר השימוש.
- לבשו בגדים כהים או סינר: בכדי למנוע כתמים מהמיץ. אם נוצרים כתמים, שטפו היטב את הבגד במים קרים לפני הכביסה.
- השתמשו במיץ לימון: אם הידיים הוכתמו משמעותית, שפשפו אותן במיץ לימון למשך דקה.
לסיכום, פתיחה וקילוף של רימונים לא חייבת להיות משימה מתסכלת. בעזרת השיטות הפשוטות שהזכרנו, תוכלו גם אתם ליהנות מגרעיני הפרי העסיסיים והיתרונות הבריאותיים בלי כל הבלגן.
ניסיתם אחת מהשיטות? יש לכם שיטה מועדפת או שיטה אחרת מנצחת משלכם? נשמח לשמוע על הניסיון שלכם. שתפו את הטיפים והסיפורים בתגובות למטה ואל תשכחו לשתף את המדריך שלנו עם חברים שזקוקים לעזרה.