בלי כל הבלגן: 3 שיטות שעובדות לחיתוך רימון

מדריך צעד אחר צעד לכבוד ראש השנה לחיתוך רימון בלי כל הבלגן וללא מאמץ. כל השיטות והטיפים הקטנים בדרך אל הגרגירים העסיסיים .
חיתוך רימון - השיטות המובילות
חיתוך רימון - השיטות המובילות

כל אחד זוכר את הפעם הראשונה שהוא ניסה לחתוך, לקלף, לפתוח ולפרק רימון. גם אנחנו עמדנו במטבח, חמושים בסכין וקערה, לחלוטין לא מודעים לבלגן ההיסטרי שעומד לפנינו.

המיץ שמשפריץ לכל מקום והופך את השיש למשהו שנראה שיצא מסרט אימה, גורם לך לחשוב אם העבודה על חילוץ הגרעינים העסיסיים שווה את המאמץ. החדשות הטובות? עם השיטות הנכונות, חיתוך רימון יהפוך לקל, נקי ואפילו מהנה.

במדריך הבא נחלוק את השיטות הטובות ביותר שעובדות באמת, בכדי שגם אתם תשלטו באמנות פתיחת הרימון לקראת ראש השנה והחגים.

עדכונים טעימים למייל!

קצת על רימונים

פרי הרימון נמצא אתנו כבר אלפי שנים. הוא החל דרכו במזרח התיכון וכונה לעיתים קרובות כ"תכשיט החורף". הוא מסמל שגשוג, פוריות ושפע בתרבויות רבות. מהמיתולוגיה היוונית ועד המסורת היהודית והשימוש בו בחגים ובסעודות מפוארות, באמנות ובאדריכלות.

רימונים נחשבים גם לעתירים ביתרונות בריאותיים. הם עמוסים בנוגדי חמצון שעוזרים להילחם בדלקות, וויטמין C שמחזק את מערכת החיסון ושומר על בריאות העור, סיבים תזונתיים שמסייעים לתפקוד מערכת העיכול, אשלגן שתומך בבריאות הלב ותפקוד השרירים ועוד ועוד.

כלים דרושים

בכדי להתחיל בחיתוך הרימון, אספו את הכלים הבאים:

  • סכין חדה: סכין חיתוך איכותית או סכין שף נחשבת אידאלית לקילוף ופתיחת הרימון.
  • קרש חיתוך: עדיף להשתמש במשטח חיתוך שאינו מעץ וללא נקבוביות בכדי למנוע הכתמה.
  • קערה גדולה: לאיסוף גרעיני הרימון.
  • כף עץ: בחרו כף עץ יציבה ואיכותית.
  • מגבות נייר: לניקיון כתמים מהיר.

איך לפתוח רימון – השיטות המובילות

כל השיטות שנזכיר מהירות ויעילות, הכול תלוי בהעדפה האישית שלכם ועד כמה אתם מוכנים להתלכלך בדרך.

קערת מים

שיטה זו מעולה לצמצום בלגן ובעלת איכותיות תרפיות.

  1. צרו חריצים: החזיקו את הרימון בצורה יציבה על משטח העבודה וחתכו בעדינות בעזרת סכין חדה סביב הכתר. היזהרו לא לחתוך לעומק.
  2. הסירו את הכתר: הרימו בעדינות את כתר הרימון בכדי לחשוף את האזור הפנימי של הפרי.
  3. חתכו לאורך: צרו חתכים עדינים בצורה אנכית על בליטות הפלחים מהכתר למטה. בדרך כלל 6-7 חתכים סך הכול.
  4. פתחו במים: מלאו קערה גדולה במים קרים, השרו את הרימון ופתחו אותו בעדינות בתוך המים בעזרת החתכים שיצרתם.
  5. הפרידו את הגרעינים: עדיין בתוך המים, הפרידו את גרעיני הרימון מהממברנות. הגרעינים ישקעו לתחתית בעוד שאר חלקי הפרי הלבנים יצופו.
  6. סננו וייבשו: הוציאו וזרקו את החלקים הצפים. שפכו הכול דרך מסננת בכדי לאסוף את גרעיני הרימון. ייבשו אותם היטב בעזרת מגבת נייר.

חיתוך יבש

אם אתם מעדיפים להישאר יבשים, שיטה זו נחשבת לפשוטה ויעילה.

  1. הסירו את הכתר: הניחו את הרימון על קרש החיתוך והסירו כסנטימטר מהחלק העליון של הכתר.
  2. חרצו את הקליפה: חפשו אחר הממברנות הלבנות בתוך הפרי וצרו חתכים עדינים מלמעלה למטה לאורך הממברנות, בדרך כלל 6 חתכים סך הכול.
  3. הפרידו בין החלקים: אחזו בעדינות את הרימון עם 2 הידיים והפרידו אותו לחלקים, כאילו אתם פותחים פרח.
  4. שחררו את הגרעינים: קלפו את הממברנות והוציאו בעדינות את הגרעינים אל תוך קערה גדולה.
איך לפתוח רימון - 3 שיטות שעובדות
איך לפתוח רימון – 3 שיטות שעובדות

כף עץ

שיטה זו יעילה במיוחד אם אתם ממהרים ואתם לא חוששים מקצת לכלוך.

  1. חצו את הרימון: חתכו את הרימון בצורה אנכית ל-2 חצאים שווים.
  2. שחררו את הגרעינים: החזיקו חצי רימון אחד מעל הקערה והשתמשו באצבעות בכדי לשחרר את הקליפה ואת הגרגירים
  3. הקישו עם כף עץ: החזיקו את הרימון ביד אחת והקישו עם היד השנייה על הקליפה בעזרת כף עץ מעל הקערה עד שהגרעינים ישתחררו וייפלו.

מניעת לכלוך וכתמים

  • הגנו על אזור העבודה: השתמשו בקרש חיתוך גדול, עדיף עם חריצים בכדי לתפוס את המיץ. נגבו מיד לאחר השימוש.
  • לבשו בגדים כהים או סינר: בכדי למנוע כתמים מהמיץ. אם נוצרים כתמים, שטפו היטב את הבגד במים קרים לפני הכביסה.
  • השתמשו במיץ לימון: אם הידיים הוכתמו משמעותית, שפשפו אותן במיץ לימון למשך דקה.

לסיכום, פתיחה וקילוף של רימונים לא חייבת להיות משימה מתסכלת. בעזרת השיטות הפשוטות שהזכרנו, תוכלו גם אתם ליהנות מגרעיני הפרי העסיסיים והיתרונות הבריאותיים בלי כל הבלגן.

ניסיתם אחת מהשיטות? יש לכם שיטה מועדפת או שיטה אחרת מנצחת משלכם? נשמח לשמוע על הניסיון שלכם. שתפו את הטיפים והסיפורים בתגובות למטה ואל תשכחו לשתף את המדריך שלנו עם חברים שזקוקים לעזרה.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לבחור עגבניות מושלמות
אמנות בחירת העגבנייה – הטיפים שכדאי להכיר
מדריכים וטיפים
סחיטת לימון ללא חיתוך
השיטה נחשפת: איך לסחוט לימון בלי לחתוך אותו לחצי?
מדריכים וטיפים
פורים 2023: אוזני המן מומלצות בקונדיטוריות
פורים 2023: 8 אוזני המן מפתיעות בקונדיטוריות ובמאפיות
חדשות האוכל
טריק מהיר לחיתוך מנגו
זה עובד: קילוף מנגו בפחות מ-10 שניות
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כמו מקצוענים: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם
מדריכים וטיפים
שמים סוף לגושים: איך לאחסן תבלינים במטבח
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל