קונדיטוריית פנינה פאי האשדודית של פנינה קונפורטי, שהפכה כבר מזמן למוסד קולינרי ותחנת עצירה חובה לכל חובבי המתוקים באשר הם, חוגגת 25 שנות פעילות בחודש שלם של שיתופי פעולה מסקרנים עם השפים המובילים בעיר.
הקונדיטוריה של פנינה הפכה לשם דבר בקרב פודיז מכל הארץ בזכות המגוון המהפנט של עוגות, עוגיות, מאפים וקרואסונים מושחתים במיוחד, בין השאר קרואסון הפיסטוק הידוע של פנינה פאי שכיכב בלא מעט אירועי אוכל.
חודש של שיתופי פעולה מושחתים
במסגרת חודש ספטמבר יעלו לרגל אל הקונדיטוריה האהובה השפים יחי זינו (פסקאדו), יאן הרוש (פארינו), אייל דיין (עלמא) ואדם שוקרון (זה). כל שף יציע במשך שבוע שלם מנה משותפת בבית הקפה המעוצב שהשתדרג, התרחב והושק מחדש בחגיגיות לפני כחודשיים.
לצד מנת הספיישל שתוגש בימים ראשון-שישי בין השעות 8:00-16:00, יוגש גם התפריט הקבוע של המקום פרי ידיהן של פנינה קונפורטי ובנותיה – גילי, הקונדיטורית הראשית של פנינה פאי, ורוני, מנהלת המקום.
יום הולדת 25 לפנינה פאי – מה יש לזלול?
השף הראשון שישתתף בחגיגות יהיה שף יחי זינו ממסעדת פסקדו, שיציע מנת ספיישל של קרואסון פריקסה עם דג כבוש, לימון כבוש, צ'ילי חריף ועגבניות שרי (1-6.9).
אחריו יעלה ויבוא השף יאן הרוש מפיצה פארינו שיציע מנת קינוח מושחתת מדרום איטליה בדמות טירמיסו פיסטוק עם גבינת מסקרפונה, מחית פיסטוק טהורה ובישקוטים טבולים באספרסו (8-13.9).
בהמשך יגיע שף אייל דיין ממסעדת עלמא שיציע את המנה המשותפות שלו עם פנינה – קרואסון פתוח עם דג ים בכבישה קלה עם סלטון של כוסברה, צ'ילי ותפוז, קרמל סויה וקריספי ג'ינג'ר (15-20.9).
את חודש יום ההולדת יחתום השף אדם שוקרון שיציע "קרואסון בחלב אמו" עם ריבת שרי חריפה, גבינת עזים, צ'דר וחמאת שום-שמיר (22-27.9).
פנינה פאי | הציונות 13, אשדוד | ראשון-חמישי 7:00-21:00, שישי 07:00-15:00 | פרטים בטלפון 08-8557771