לזלול - מגזין שבא לאכול
מתכון לקאפקייקס שוקולד של מלכת אנגליה
קרדיט תמונה – The Royal Family

מתכון: קאפקייקס שוקולד של מלכת אנגליה

לכבוד יום הולדתה ה-94 של אליזבת השנייה, מלכת אנגליה, שיתפה משפחת המלוכה והשפים-קונדיטורים של המלכה מתכון לקאפקייקס שוקולד מלכותיים במיוחד.
שיתוף

תוכן עניינים

קאפקייקס שוקולד לרוב מזוהים עם אירועים לילדים כמו ימי הולדת בעיקר בגלל הפשטות בהכנתם והמתיקות שמרצה כל ילד באשר הוא. אך מתברר שיש אופציה מלכותית לעוגות הקטנות הללו היישר מבית המלוכה המפורסם בעולם.

עוד טעימה: מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של פיקסאר

בפוסט ששותף בעמוד האינסטגרם הרשמי של משפחת המלוכה נכתב: "יום הולדת שמח להוד מלכותה! בכדי לחגוג את יום ההולדת של המלכה אנחנו משתפים מתכון לקאפקייקס שוקולד מהשפים-קונדיטורים המלכותיים של הארמון.

אם אתם או היקרים לכם חוגגים אירוע מיוחד בזמן הבידוד, למה לא לפנק את עצמכם עם קצת מאפים מלכותיים? זכרו לשתף את היצירות שלכם איתנו".

עוד טעימה: מתכון למוס שוקולד טבעוני מהיר ופשוט

מתכון לקאפקייקס שוקולד של מלכת אנגליה
מתכון לקאפקייקס שוקולד של מלכת אנגליה

מתכון – קאפקייקס שוקולד של מלכת אנגליה

מרכיבים:
ל-15 קאפקייקס

מרכיבים לקאפקייקס:

  • 15 גרם חומץ
  • 300 מ"ל חלב
  • 50 מ"ל שמן צמחי
  • 60 גרם חמאה מומסת וצוננת.
  • 2 ביצים
  • 5 מ"ל תמצית וניל
  • 250 גרם קמח תופח
  • 75 גרם אבקת קקאו
  • 300 גרם סוכר
  • 10 גרם סודה לשתייה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
  • מנג'טים לקאפקייקס

מרכיבים לקרם חמאה-שוקולד

  • 90 גרם שוקולד מריר איכותי עם לפחות 60% מוצקי קקאו
  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה:

קאפקייקס:

  • חממו תנור ל-150 מעלות.
  • הוסיפו קמח, סוכר, קקאו וסודה לשתייה לקערת מיקסר.
  • בקערה נפרדת ערבבו ביצים עם תמצית וניל, חמאה מומסת, שמן, חלב וחומץ.
  • הוסיפו בזרם איטי את התערובת הרטובה לתערובת היבשה תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבלו מעט.
  • הניחו מג'נטים בתוך תבנית קאפקייקס ומלאו כל אחד עד שלושת רבעי גובה.
  • אפו למשך 15 עד 18 דקות. הוציאו מהתנור כשהקאפקייקס הזהיבו וקיסם יוצא יבש מהעוגה. הניחו לקאפקייקס להצטנן מעט והניחו על רשת ברזל עד צינון מוחלט.

קרם חמאה שוקולד:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ערבלו חמאה וסוכר יחד לכמה דקות עד קבלת מרקם קרמי, בהיר וחלק.
  • הוסיפו שוקולד מומס וערבלו היטב עד קבלת קרם תפוח ואחיד.
  • השתמשו בשקית זילוף וצנתר וזלפו את הקרם על הקאפקייקס לאחר שאלו התקררו לחלוטין.
  • בתאבון!
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לשוקולד

כתבות בשבילך

חבל לפספס