בתקופה בה אנו מתבשרים על סגירה של עוד מסעדה חדשות לבקרים, ניתן לפחות להתנחם באירוע יוצא דופן שמביא לכאן את השפים היהודיים המובילים בעולם למפגש ושיתוף פעולה קולינרי ותרבותי ייחודי עם שפים ישראלים מובילים.
האירוע מיועד לא רק להציג את יכולותיהם המרשימות של השפים אלא גם להדגיש את הסולידריות והקשרים התרבותיים בין קהילות יהודיות ברחבי העולם לישראל.
במסגרת Round Tables תתקיים סדרת ארוחות בארבע מסעדות שונות למשך ארבעה ימים בלבד בכל אחת. כל מסעדה תציע תפריטים שנבנו בשיתוף פעולה ובהתאם לסגנון האישי של כל אחד מהשפים, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים והשפעות מהמסורת, היצירתיות והטכניקות המגוונות.
סדרת האירועים מהווה הזדמנות יוצאת דופן להכיר מקרוב את הקולינריה הגבוהה ולהתחבר לסיפורים האישיים של השפים. כל אחד מגיע עם מטען תרבותי עשיר משלו, טכניקות בישול מתקדמות וסגנונות ייחודיים שהתפתחו במהלך השנים.
ראונד טייבלס 2024 – מה יש לזלול?
1-4.12: השף ענר בן רפאל ממסעדת "תריסר" יארח את ארז אוחיון, השף הישראלי השני בהיסטוריה שזכה בכוכב מישלן.
אוחיון, קיבוצניק במקור מקיבוץ עין גב, החל את דרכו במסעדת "רפאל" המיתולוגית, המשיך למסעדות מישלן בניו יורק, ולבסוף הגיע לפירנצה, שם זכה בכוכב מישלן במסעדת La Bottega del Buon Caffe.
אוחיון ובן רפאל נפגשו לפני מספר שנים במהלך אירוע קולינרי בניו יורק, וגילו חיבור מיוחד בגישתם לבישול ולעבודת המטבח. מאז הם שמרו על קשר וחלמו לשתף פעולה. הארוחה המיוחדת שלהם תשלב חומרי גלם מקומיים בטכניקות עכשוויות.
בין המנות בתפריט תמצאו למשל פילה דג מבושל בשמן אצטרובל שרוף, קרם לימון בגריל, ברוקולי ותפוז דם. הארוחה תדגיש את הטריות של חומרי הגלם המקומיים, ואת השילוב בין טכניקות מודרניות לטעמים מסורתיים שמאפיינים את שניהם.
עוד באותם תאריכים יארח השף מוטי טיטמן ממסעדת מילגו ומלבר את השף היהודי-איטלקי ג'יאקומו חסן, יליד מילאנו שעבד במסעדות מישלן רבות ביניהן Disfrutar בברצלונה, המחזיקה בשלושה כוכבי מישלן ופתח לאחרונה מסעדת קונספט במלון בוטיק שזכתה בפרס המסעדה המדוברת ביותר בברצלונה.
בארוחה המשותפת יציעו השניים שלל מנות פיין דיינינג המשלבות בין איטליה לברצלונה ומרכיבים מקומיים ייחודיים מהמטבח הים תיכוני כמו טליאטלה ראגו זנב טלה עם עגבניות שרי קלופות.
8-11.12: השפים תומר טל ורונן אליהו יארחו במסעדת דריה הכשרה בתל אביב את השף אוהד אמזלג מפריז, שמסעדתו נבחרה לאחת מ-20 המסעדות הטובות לשנת 2024.
הארוחה תכלול בין היתר מנות כשרות של קוביות טונה נאה, פלפל שושקה אדום, צ'ילי מותסס, קונסומה עגבניות מגי וקוקטייל גריי גוס עם עשבי תיבול וג'ינג'ר ביר. הארוחה הכשרה תשלב בין טעמים צרפתיים, ים תיכוניים וישראלים.
אמזלג, שהפך לאחת הדמויות המובילות בסצנת הקולינריה הפריזאית, מביא אתו גישה ייחודית לבישול הכשר, המשלבת טכניקות מודרניות עם מרכיבים מסורתיים. השפים טל ואליהו ישלבו את ניסיונם המקומי ואת הידע הרב שצברו כדי ליצור יחד חוויה חד פעמית.
באותם התאריכים יארח השף גיא אריש ממסעדת משייה את השף רפאל זאגה ממקסיקו שזכה בפרס "השף החדש הטוב ביותר לשנת 2023" ונכלל לרשימת Michelin Bib Gourmand.
זאגה הוא בעליה של מסעדת "GALEA" במקסיקו סיטי המשלבת בין מטבח איטלקי מודרני עם טכניקות ים תיכוניות וצרפתיות. הארוחה המשותפת תשלב טעמים מהעולם הלטיני והים תיכוני עם מנות כמו פילה דג ממולא פירות ים ורוטב אמריקן ורליש ענבים.
חוויה תרבותית מעבר לאוכל
אירועי Round Tables שואפים לייצר אירוע תרבותי מקיף שאינו מתרכז בקולינריה בלבד אלא מאפשר לשפים לשתף את הסיפורים האישיים, הפילוסופיה שמאחורי המטבח שלהם ואת המסע שעברו.
מזיכרונות הילדות של שף ארז אוחיון בקיבוץ עין גב והשפעתם עם גישתו למטבח המקומי ועד הטעמים שרכש השף גיאקומו חסן במעבר בין מליאנו לברצלונה.
כל ארוחה תחל במפגש אישי בו השפים יספרו על עצמם ועל התפריט שבנו יחד, מה שמאפשר הצצה נדירה מאחורי הקלעים של המטבח ולתהליכי היצירה והעבודה המשותפת.
מחירים ופרטים נוספים
עלות ארוחה בת שש מנות תעמוד על 389 ש"ח לסועד, כאשר לקוחות אמריקן אקספרס ייהנו ממחיר מיוחד של 299 ש"ח בלבד במסגרת מכירה מוקדמת שהחלה בימים אלו. מספר המקומות לכל ארוחה מוגבל ולכן מומלץ לשריין הזמנה מראש.
בנוסף, רשת מלונות פתאל, המארחת הרשמית של השפים הבינלאומיים, תציע חבילות אירוח אורבניות שכוללות ארוחה זוגית במסגרת הפסטיבל ולינה באחד ממלונות הרשת.
במסגרת הארוחות יוצע גם תפריט קוקטיילים מבית מותג הוודקה גריי גוס, שיעניק חווייה משלימה ומותאמת לכל ארוחה בשילוב מיטב המיקסולוגים בארץ.
Round Tables 2024 | בין התאריכים 1-11-12 | פרטים והזמנות באתר ניתן למצוא את כל המידע ולהזמין באתר toMIX