שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות.
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון | צילום: יח"צ

חברת שקד, מיבואניות היין המובילות בישראל, משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025. הקטלוג כולל מבחר מוקפד של מאות יינות, ביניהם 80 יינות חדשים ומרגשים.

בשבוע שעבר התקיים אירוע ההשקה של הקטלוג בגלריה דובנוב בתל אביב שכלל טעימות מהקטלוג החדש ומפגשים עם מומחים בתעשיית היין שחלקו את הסיפורים מאחורי היינות, הטרנדים והמגמות הבולטות בשוק היין העולמי.

יינות נבחרים מקטלוג 2025

הקטלוג השנה כולל כמה יינות מסקרנים במיוחד שלא היו זמינים בעבר בישראל ומדגישים את מחויבות החברה למעקב אחר הטרנדים הבינלאומיים בעולם היין.

עדכונים טעימים למייל!

קנונבול קברנה סוביניון

יקב קנונבול נוסד על ידי יואב גילת, עורך דין ישראלי שהתמחה בענף המזון. לאחר לימודי מנהל עסקים בקליפורניה ובשילוב עם הניסיון שצבר בעולם המשקאות ותשוקתו הגדולה ליין ולאוכל, החליט גילת להגשים חלום ולהפוך ליצרן בעצמו.

בעזרת אנשי מקצוע שאסף סביבו, הקים גילת את היקב בשנת 2006 בשאיפה לייצר את הקברנה הקליפורני הטוב ביותר מתחת לתג מחיר של 20 דולר. עם ההצלחה התווספו לקולקציה גם שרדונה, סוביניון בלאן ומרלו ואלו נמכרים כיום ברחבי ארצות הברית וב-30 מדינות מסביב לעולם.

היין המדובר מיוצר בקליפורניה, עובר תסיסה במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ומתיישן מספר חודשים בחביות אלון צרפתיות. הוא מתאפיין בניחוחות עשירים ומרוכזים של פרי אדום בשל ועץ אלון נעים ברקע, בעל גוף בינוני מלא, אופי פירותי מרוכז ואלגנטיות רבה.

קנונבול מרלו עובר השריה קרה בת 3 ימים ותסיסה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ומתיישן בחביות עץ אלון במשך 20 חודשים. הוא מתאפיין בניחוחות פרי אדום ושחור בשל לצד תבלינים ועץ אלון ברקע. קנונבול מרלו הוא יין פירותי עשיר ומרוכז עם מרקם מלטף, עומק טעמים וסיומת פירותית ארוכה.

מחיר לצרכן: 100 ש"ח.

מרסל קבלייה קרמו דו ז'ורה ברוט

מרסל קבלייה קרמו דו ז'ורה ברוט
מרסל קבלייה קרמו דו ז'ורה ברוט | צילום: יח"צ

קרמו (Cremant) הוא מונח מוגן בחוק הצרפתי ליינות מבעבעים המיוצרים בשמונה אזורים מורשים בצרפת, בשיטה המסורתית הכוללת תסיסה שניה בבקבוק הסגור. היינות מציעים איכות גבוהה עם מורכבות ואלגנטיות מורכבת, במחירים נוחים בהרבה מאלו של השמפניה.

היין מיוצר בדרישות חוקיות נוקשות בתהליך הייצור, כמעט כמו אלו של השמפניה הקלאסית. בין השאר היצרן מחויב בבציר ידני, סחיטה עדינה של אשכולות שלמים והתיישנות של לפחות 9 חודשים על משקעי השמרים בבקבוק.

מרסל קבלייה קרמו דו ז'ורה ברוט המיוצר מענבי שרדונה באזור ז'ורה בצרפת מציע ניחוחות רעננים של תפוח עץ ירוק ורמזים לבצק בריוש, ליין מרקם קרמי ובועות עדינות.

מחיר לצרכן: 90 ש"ח.

רקנאטי קברנה סוביניון כרם לבנון – סדרת כרם יחידני 2021/2022

רקנאטי קברנה סוביניון כרם לבנון – סדרת כרם יחידני
רקנאטי קברנה סוביניון כרם לבנון – סדרת כרם יחידני | צילום: איל קרן

ברקנאטי משיקים יינות מסדרת כרם יחידני מבציר 2021 ו-2022 המביאים לביטוי טרואר מדויק ושמים במרכז הבמה את חלקת הכרם ומיקרו האקלים הייחודי, סוג הקרקע, זן הענבים, שיטת הגידול והפילוסופיה היינית של היקב שגובשה במהלך שנים רבות בהתאם לאזור הגידול.

היין מופק מזן קברנה סוביניון בכרם יפתח בגליל העליון, כ-600 מטר מעל פני הים. הבציר הוא ידני וסלקטיבי, התסיסה היא בטמפרטורה מתונה ללא סחיטה והיישון מתבצע במשך 18 חודשים בחביות אלון צרפתי גדולות.

הסדרה מציגה את ההשפעות של תנאי מזג האוויר המשתנים בין שנות הבציר. בציר 2021 התאפיין בעומק טעמים עם גוף מלא ורעננות מתונה, בעוד בציר 2022 העניק ליין ניחוחות עשבי תיבול וטעמי פירות יער. כל שנה מעניקה אופי ייחודי ומאפשרת לחובבי היין חוויית שתייה מרתקת המשקפת את הטרואר הישראלי.

בציר 2021 שהתאפיין בחורף חם וכמות משקעים נמוכה מהממוצע יצר יין עשיר בארומות קסיס, דובדבן ושזיף שחור. היין בעל מבנה טאני רך ועגול, גוף בינוני עד מלא, חומצה מאוזנת וסיומת ארוכה ומתובלנת. בציר 2022 שהתאפיין בחורף קר וגשום מהממוצע ואביב וקיץ יבשים וחמים

בציר 2022 התאפיין בחורף קר וגשום מהממוצע ואביב וקיץ יבשים וחמים, מה שהוביל להבשלה אחידה ויין עשיר עם בארומת פרי יער אדום-שחור, קסיס, שיזף שחור ועשבי תבלין ים תיכוניים. הוא בעל מבנה טאני רך ועגול, גוף בינוני עד מלא, חומצה מאוזנת וסיומת הרמונית וקטיפתית.

מחיר לצרכן: 105 ש"ח.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל הסושי 2023 במסעדת סוהו
יפן זה כאן: פסטיבל הסושי 2023 מגיע אל מסעדת סוהו
אירועים ופסטיבלים
בראבה ג'נטה - חודש תוצרת מקומית
אנשים טובים: תפריט תוצרת מקומית מהצפון בבראבה ג'נטה
חדשות האוכל
פסטיבל ארץ הגולן 2022 ביקב הר אודם
פסטיבל ארץ הגולן 2022 – האירועים הקולינריים
אירועים ופסטיבלים
לה קלברזה גינתון בפסטיבל חגיגה לבנה 2022
שבועות 2022: פסטיבל חגיגה בלבן בחבל מודיעין
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אם כבר מקושקשת – שתהיה רכה ואוורירית כמו ענן
מדריכים וטיפים
בדקנו: האם כדאי להשתמש בניילון נצמד עם האוכל שלנו?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל