חוגגים סיגד: אירוע אמנות וקולינריה אתיופית בנווה צדק

במסגרת סיגדהאון בנווה צדק בתל אביב יוצגו יצירות אמנות מגוונות לצד הופעות חיות, טעימות אוכל אתיופי ומנות ספיישל במבחר מסעדות באזור.
מסעדת באלינג׳רה
מסעדת באלינג׳רה | צילום: יח"צ

חגיגות חג הסיגד של קהילת ביתא ישראל מגיעות השבוע לשיאן עם אירוע אמנותי-קולינרי בנווה צדק בתל אביב השואף לחבר את הקהל הרחב למסורת, לתרבות ולאמנות של הקהילה האתיופית בישראל ולטעמים של המטבח האתיופי.

חג הסיגד של יהודי אתיופיה חוגג את חידוש הברית בין העם לאלוהים במעמד הר סיני ואת קבלת התורה מזה אלפי שנים. את האירוע שיתקיים ביום רביעי הקרוב (16.11) יזם ואצר האמן הישראלי והפעיל החברתי משה טרקה שמנהל את חלל התצוגה שבזי 58 בנווה צדק בתל אביב בשיתוף פעולה עם האוצר יועד בר נוי.

עוד טעימה: האוס אוף רוז – פופ אפ אמנותי קולינרי

במסגרת אירוע סיגדהאון (סיגד עכשווי) יציגו מבחר אמנים מהקהילה יצירות במדיומים מגוונים בהשראת המסורת האתיופית עם התייחסות עדכנית לחברה הישראלית ולמדינה.

עוד טעימה: סדרת ארוחות אתיופיות של אלעזר טמנו

חוגגים את האוכל האתיופי במסעדות נבחרות

את האירוע ילוו מבחר טעימות של אוכל אתיופי מסורתי ללא תשלום מבית המסעדה האתיופית הפופולרית באלינג'רה. בנוסף מסעדות נבחרות באזור נווה צדק יצטרפו לחגיגות עם מנות ספיישל מיוחדות ומשקאות אלכוהוליים לזמן מוגבל:

  • מקרון פיוז'ן צרפתי-אתיופי של חנות המקרונים L'amande d'or (שבזי 61)
  • צלחת מסורתית של 5 תבשילים אתיופים לצד אינג'רה במסעדת משק ברזילי (אחד העם 6)
  • באן סלק עם בשר מפורק בבישול ארוך עם צוו אתיופי, איולי תפוחים ובזיליקום לצד סלטון כוסברה ובצל סגול במסעדת הבשר NG (יהודה החסיד 15)
  • כוס יין של טוליפ מרלו, טוליפ קברנה, אספרו לבן ואספרו אדום במחיר של 38 ש"ח (48 ש"ח כולל הכוס) ביקב טוליפ אצל ראול לוסקי תיווך (שבזי 61)
  • קוקטייל ספיישל Johnny Walker Highball בבר הקוקטיילים 7to1 Cocktails Bar (אחד העם 1)
סיגדאהון"- סגד עכשווי | רחוב שבזי 58 ומדרחוב יהודה החסיד בנווה צדק | שבת 19.11, 18:30-22:30 | פרטים נוספים באתר העירייה

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
חדש על המדף לחגים
כריות מרשמלו, שוקו בזוקה וחטיפים מתוקים לחגים
חדש על המדף
מימונה 2023 במסעדת אווה סאפי
יאללה מופלטה: מסעדת אווה סאפי חוגגת מימונה כמו במרוקו
חדשות האוכל
אוזני המן של רולדין - פורים 2023
פיסטוק, קוקוס או בננה: אוזני ההמן של רולדין לפורים 2023
חדשות האוכל
קולקציית בשרים לשולחן החג של שף רן שמואלי וקצביית מרינדו
עושים חג: קולקציית הבשרים של שף רן שמואלי ומרינדו לראש השנה
חדש על המדף
טרנדים קולינריים טריים
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אדום, לבן או מבעבע: כמה זמן אפשר לשמור יין פתוח במקרר?
טיפים למטבח
פצצות אנרגיה: למה בכלל בננות צהובות?
טיפים למטבח
כמה זמן מותר לשמור ביצה קשה מחוץ למקרר?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל