חוגגים סיגד: אירוע אמנות וקולינריה אתיופית בנווה צדק

במסגרת סיגדהאון בנווה צדק בתל אביב יוצגו יצירות אמנות מגוונות לצד הופעות חיות, טעימות אוכל אתיופי ומנות ספיישל במבחר מסעדות באזור.
מסעדת באלינג׳רה
מסעדת באלינג׳רה | צילום: יח"צ

חגיגות חג הסיגד של קהילת ביתא ישראל מגיעות השבוע לשיאן עם אירוע אמנותי-קולינרי בנווה צדק בתל אביב השואף לחבר את הקהל הרחב למסורת, לתרבות ולאמנות של הקהילה האתיופית בישראל ולטעמים של המטבח האתיופי.

חג הסיגד של יהודי אתיופיה חוגג את חידוש הברית בין העם לאלוהים במעמד הר סיני ואת קבלת התורה מזה אלפי שנים. את האירוע שיתקיים ביום רביעי הקרוב (16.11) יזם ואצר האמן הישראלי והפעיל החברתי משה טרקה שמנהל את חלל התצוגה שבזי 58 בנווה צדק בתל אביב בשיתוף פעולה עם האוצר יועד בר נוי.

עוד טעימה: האוס אוף רוז – פופ אפ אמנותי קולינרי

עדכונים טעימים למייל!

במסגרת אירוע סיגדהאון (סיגד עכשווי) יציגו מבחר אמנים מהקהילה יצירות במדיומים מגוונים בהשראת המסורת האתיופית עם התייחסות עדכנית לחברה הישראלית ולמדינה.

עוד טעימה: סדרת ארוחות אתיופיות של אלעזר טמנו

חוגגים את האוכל האתיופי במסעדות נבחרות

את האירוע ילוו מבחר טעימות של אוכל אתיופי מסורתי ללא תשלום מבית המסעדה האתיופית הפופולרית באלינג'רה. בנוסף מסעדות נבחרות באזור נווה צדק יצטרפו לחגיגות עם מנות ספיישל מיוחדות ומשקאות אלכוהוליים לזמן מוגבל:

  • מקרון פיוז'ן צרפתי-אתיופי של חנות המקרונים L'amande d'or (שבזי 61)
  • צלחת מסורתית של 5 תבשילים אתיופים לצד אינג'רה במסעדת משק ברזילי (אחד העם 6)
  • באן סלק עם בשר מפורק בבישול ארוך עם צוו אתיופי, איולי תפוחים ובזיליקום לצד סלטון כוסברה ובצל סגול במסעדת הבשר NG (יהודה החסיד 15)
  • כוס יין של טוליפ מרלו, טוליפ קברנה, אספרו לבן ואספרו אדום במחיר של 38 ש"ח (48 ש"ח כולל הכוס) ביקב טוליפ אצל ראול לוסקי תיווך (שבזי 61)
  • קוקטייל ספיישל Johnny Walker Highball בבר הקוקטיילים 7to1 Cocktails Bar (אחד העם 1)
סיגדהאון בנווה צדק – אמנות וקולינריה אתיופית | יח"צ[/caption]

סיגדאהון"- סגד עכשווי | רחוב שבזי 58 ומדרחוב יהודה החסיד בנווה צדק | שבת 19.11, 18:30-22:30 | פרטים נוספים באתר העירייה

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

משתה מרוקאי במסעדת אווה סאפי לסילבסטר 2023

כיד המלך: החפלה המרוקאית של אווה סאפי לסילבסטר

אירועים ופסטיבלים
חיתוך רימון - השיטות המובילות

בלי כל הבלגן: 3 שיטות שעובדות לחיתוך רימון

מדריכים וטיפים
למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

שאלת תם: למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

חדשות האוכל
איך לרכך דבש שאיך לרכך דבש שהתגבשהתגבש

הדבש התגבש? למה זה קורה ואיך לרכך אותו ברגע

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים

חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח

חדשות האוכל
חודש לאחר שהפסקת האש בצפון נכנסה לתוקף, יצאנו למסע טעים ומעורר השראה של התחדשות, יצירתיות וחוסן בין עסקי הגליל שחזרו לפעילות עם אהבה ותקווה >>
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

שוברי המיתוסים: ביצה עם חלמון כתום טריה יותר?

מדריכים וטיפים

המדריך לבשלן: איך להכין ביצה עלומה מושלמת בכל פעם

מדריכים וטיפים

מה לזלול?