לזלול - מגזין אוכל ישראלי

חוגגים סיגד: אירוע אמנות וקולינריה אתיופית בנווה צדק

במסגרת סיגדהאון בנווה צדק בתל אביב יוצגו יצירות אמנות מגוונות לצד הופעות חיות, טעימות אוכל אתיופי ומנות ספיישל במבחר מסעדות באזור
מסעדת באלינג׳רה
מסעדת באלינג׳רה | צילום: יח"צ
שיתוף

חגיגות חג הסיגד של קהילת ביתא ישראל מגיעות השבוע לשיאן עם אירוע אמנותי-קולינרי בנווה צדק בתל אביב השואף לחבר את הקהל הרחב למסורת, לתרבות ולאמנות של הקהילה האתיופית בישראל ולטעמים של המטבח האתיופי.

חג הסיגד של יהודי אתיופיה חוגג את חידוש הברית בין העם לאלוהים במעמד הר סיני ואת קבלת התורה מזה אלפי שנים. את האירוע שיתקיים ביום רביעי הקרוב (16.11) יזם ואצר האמן הישראלי והפעיל החברתי משה טרקה שמנהל את חלל התצוגה שבזי 58 בנווה צדק בתל אביב בשיתוף פעולה עם האוצר יועד בר נוי.

עוד טעימה: האוס אוף רוז – פופ אפ אמנותי קולינרי

במסגרת אירוע סיגדהאון (סיגד עכשווי) יציגו מבחר אמנים מהקהילה יצירות במדיומים מגוונים בהשראת המסורת האתיופית עם התייחסות עדכנית לחברה הישראלית ולמדינה.

עוד טעימה: סדרת ארוחות אתיופיות של אלעזר טמנו

חוגגים את האוכל האתיופי במסעדות נבחרות

את האירוע ילוו מבחר טעימות של אוכל אתיופי מסורתי ללא תשלום מבית המסעדה האתיופית הפופולרית באלינג'רה. בנוסף מסעדות נבחרות באזור נווה צדק יצטרפו לחגיגות עם מנות ספיישל מיוחדות ומשקאות אלכוהוליים לזמן מוגבל:

  • מקרון פיוז'ן צרפתי-אתיופי של חנות המקרונים L'amande d'or (שבזי 61)
  • צלחת מסורתית של 5 תבשילים אתיופים לצד אינג'רה במסעדת משק ברזילי (אחד העם 6)
  • באן סלק עם בשר מפורק בבישול ארוך עם צוו אתיופי, איולי תפוחים ובזיליקום לצד סלטון כוסברה ובצל סגול במסעדת הבשר NG (יהודה החסיד 15)
  • כוס יין של טוליפ מרלו, טוליפ קברנה, אספרו לבן ואספרו אדום במחיר של 38 ש"ח (48 ש"ח כולל הכוס) ביקב טוליפ אצל ראול לוסקי תיווך (שבזי 61)
  • קוקטייל ספיישל Johnny Walker Highball בבר הקוקטיילים 7to1 Cocktails Bar (אחד העם 1)
סיגדהאון בנווה צדק – אמנות וקולינריה אתיופית | יח"צ[/caption]

סיגדאהון"- סגד עכשווי | רחוב שבזי 58 ומדרחוב יהודה החסיד בנווה צדק | שבת 19.11, 18:30-22:30 | פרטים נוספים באתר העירייה

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
מה שמים בצלחת פסח

אביב הגיע: מה שמים בצלחת פסח של ליל הסדר

מדריכים וטיפים
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
ט"ו באב 2022 במסעדת דלאל

אהבה קולינרית: ט"ו באב 2022 במסעדות ובברים

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
כמה קלוריות יש באוזני המן

אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?

מדריכים וטיפים
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
מה לאכול בארוחה מפסקת של יום כיפור

ארוחה מפסקת: מה לאכול לפני יום כיפור?

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לשרוד את צום יום כיפור בלי קפה

בלי אספרסו: איך לשרוד את צום יום כיפור ללא קפה?

מדריכים וטיפים
טחינה אל ארז

בעלי טחינה אל ארז הביעו תמיכה בלהט"ב ועוררו סערה

חדשות האוכל