שף אלעזר טמנו מציג: סדרת ארוחות אתיופיות במבטא ישראלי

שף אלעזר טמנו יערוך במהלך החודש הקרוב בחלל "רזיאל" ביפו סדרות ארוחות ספיישל על טהרת המטבח האתיופי עם פרשנות אישית מפתיעה.
פופ אפ אוכל אתיופי של שף אלעזר טמנו
פופ אפ אוכל אתיופי של שף אלעזר טמנו | צילום: מיכה לובטון

שף אלעזר טמנו, מי שכיכב בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" ומכהן כיום כסו-שף של מסעדת ג'ורג' וג'ון יקיים סדרות ארוחות אתיופיות מיוחדת בחלל האירוח "רזיאל" ביפו, סמוך לשוק הפשפשים, בו יוצגו גם עבודות אמנות של אלעזר.

במסגרת ערבי הספיישל יגיש טמנו "אוכל אתיופי במבטא ישראלי, עדכני, אישי, ייחודי ולא שגרתי" כפי שהוא מכנה אותו. בארוחה יוגשו מנות מאזורים נבחרים באתיופיה על שלל חומרי הגלם, התבלינים וטכניקות הבישול של המטבח האתיופי היהודי.

הארוחה תוגש סביב שולחן גדול כשחלק מהמנות הן מנות חלוקה המוגשות למרכז השולחן. ניתן להזמין מקומות ליחידים, לזוגות ולקבוצות. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שלישי (28.2) עם שתי ארוחות נוספות בחודש הקרוב. מחיר הארוחה יעמוד על 450 ש"ח לאדם.

עדכונים טעימים למייל!

לפתיחה יוגש קוקטייל "מארה" על בסיס וודקה, סירופ ג'ינג'ר ודבש בכתר ברברה ומנות קלאסיות כמו דאבו – לחם אתיופי מתובל לצד שירו (חומוס אתיופי), פטריות וחמאת צ'וו; סלט מנדרין עם מנדרינות, אגוזים מקורמלים בצ'וו, ווינגרט אוואזה, בצל סגול ומיקס עלים על חסה לאליק; גומן – מנגולד במילוי כרוב ותפוח אדמה, דמי גלאס כרוב, קריספי דוחן וקציפת הלבט (פול וחילבה אתיופי) ועוד.

אלעזר טמנו בארוחות ספיישל אתיופיות | צילום: סיון רושיאנו

עוד בתפריט – טרטר דג בסגנון אוואזה עם רוטב דלעת מוחמצת חריף, יוגורט מתובל, שמן ברברה וקרקר טף; קיטפו טרטר בקר בחמאת צ'וו איולי לימון, ממרח פשתן וקריספי דינצ' (תפוחי אדמה) על אנג'רה; אנג'רה בדורו עם תבשיל עוף מפורק, ביצה רכה, טחינה, סלסת עגבניות ואנג'רה.

לקינוח יוצעו מוס שוקולד מריר "טקס הבונה" עם קפה אתיופי, אנגלז פופקורן ופייטה ומארה – טארט דבש והל אתיופי עם קציפת יוגורט מתובל ודבש.

לאורך הערב יוגשו לכל אורח 2 כוסות יין מבית היוצר של יקב הרי גליל. הארוחות נוצרו בשיתוף פעולה עם אשת הקולינריה אפרת אנזל.

עוד טעימה: חגיגות הסיגד בפסטיבל אמנות וקולינריה אתיופית

אלעזר טמנו הוא שף ואמן שמחזיק בניסיון רב בבישול מסעדות בתל אביב, בשנה שעברה השתתף טמנו בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" בה התחרו שפים וחובבי בישול על פתיחת מסעדה למשך שנה על חוף ימה של תל אביב.

בשנה האחרונה ממלא טמנו את תפקיד הסו-שף של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" המוערכת שזכתה בחודש שעבר בתואר המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון בטקס פרסי 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה שנערך בדובאי.

ETHIO POP – UP | שלישי 28.2, רביעי 15.3, שלישי 28.3 | דוד רזיאל 7, יפו | הזמנות בטלפון 052-6429402 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת בנג'מין בהוד השרון
הוד השרון מתחדשת עם בנג'מין – ביסטרו ישראלי של שף דניאל שליט
חדשות האוכל
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל
לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד
חדשות האוכל
מסעדת ברטה החדשה של שף אסף גרניט בברלין
ברטה: המסעדה החדשה והאישית של אסף גרניט בברלין
חדשות האוכל
חגיגות עשור למסעדת פופינה
רהב, קומרובסקי וניצן: פופינה חוגגת עשור עם השפים המובילים
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
תוקף ביצים קשות במקרר
כמה זמן ביצים מחזיקות מעמד – המדריך המלא לאחסון נכון
מדריכים וטיפים
איך באמת שומרים ביצים במטבח כמו שצריך? כמה זמן שורדות ביצים קשות, טריות וטרופות במקרר – ואיך להימנע מהטעויות הנפוצות >>
5 בקבוקי בירה מלכה בעיטור שרוליק של דוש
עצמאות בכוס בירה: הבירות הישראליות והנכונות ליד המנגל
חדשות האוכל
יום העצמאות זה לא רק מנגלים. גם השנה נמזוג גאווה מקומית מבית בירה מלכה, שקמה ואלכסנדר עם כל הטעמים, הסיפורים והמהדורות המיוחדות של עצמאות 77 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אחת ולתמיד: איך לשמור חסה במקרר לאורך זמן
מדריכים וטיפים
אחת ולתמיד: מותר לחמם אוכל בקופסאות פלסטיק במיקרוגל?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל