שף אלעזר טמנו מציג: סדרת ארוחות אתיופיות במבטא ישראלי

שף אלעזר טמנו יערוך במהלך החודש הקרוב בחלל "רזיאל" ביפו סדרות ארוחות ספיישל על טהרת המטבח האתיופי עם פרשנות אישית מפתיעה.
פופ אפ אוכל אתיופי של שף אלעזר טמנו
פופ אפ אוכל אתיופי של שף אלעזר טמנו | צילום: מיכה לובטון

שף אלעזר טמנו, מי שכיכב בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" ומכהן כיום כסו-שף של מסעדת ג'ורג' וג'ון יקיים סדרות ארוחות אתיופיות מיוחדת בחלל האירוח "רזיאל" ביפו, סמוך לשוק הפשפשים, בו יוצגו גם עבודות אמנות של אלעזר.

במסגרת ערבי הספיישל יגיש טמנו "אוכל אתיופי במבטא ישראלי, עדכני, אישי, ייחודי ולא שגרתי" כפי שהוא מכנה אותו. בארוחה יוגשו מנות מאזורים נבחרים באתיופיה על שלל חומרי הגלם, התבלינים וטכניקות הבישול של המטבח האתיופי היהודי.

הארוחה תוגש סביב שולחן גדול כשחלק מהמנות הן מנות חלוקה המוגשות למרכז השולחן. ניתן להזמין מקומות ליחידים, לזוגות ולקבוצות. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שלישי (28.2) עם שתי ארוחות נוספות בחודש הקרוב. מחיר הארוחה יעמוד על 450 ש"ח לאדם.

לפתיחה יוגש קוקטייל "מארה" על בסיס וודקה, סירופ ג'ינג'ר ודבש בכתר ברברה ומנות קלאסיות כמו דאבו – לחם אתיופי מתובל לצד שירו (חומוס אתיופי), פטריות וחמאת צ'וו; סלט מנדרין עם מנדרינות, אגוזים מקורמלים בצ'וו, ווינגרט אוואזה, בצל סגול ומיקס עלים על חסה לאליק; גומן – מנגולד במילוי כרוב ותפוח אדמה, דמי גלאס כרוב, קריספי דוחן וקציפת הלבט (פול וחילבה אתיופי) ועוד.

אלעזר טמנו בארוחות ספיישל אתיופיות
אלעזר טמנו בארוחות ספיישל אתיופיות | צילום: סיון רושיאנו

עוד בתפריט – טרטר דג בסגנון אוואזה עם רוטב דלעת מוחמצת חריף, יוגורט מתובל, שמן ברברה וקרקר טף; קיטפו טרטר בקר בחמאת צ'וו איולי לימון, ממרח פשתן וקריספי דינצ' (תפוחי אדמה) על אנג'רה; אנג'רה בדורו עם תבשיל עוף מפורק, ביצה רכה, טחינה, סלסת עגבניות ואנג'רה.

לקינוח יוצעו מוס שוקולד מריר "טקס הבונה" עם קפה אתיופי, אנגלז פופקורן ופייטה ומארה – טארט דבש והל אתיופי עם קציפת יוגורט מתובל ודבש.

לאורך הערב יוגשו לכל אורח 2 כוסות יין מבית היוצר של יקב הרי גליל. הארוחות נוצרו בשיתוף פעולה עם אשת הקולינריה אפרת אנזל.

עוד טעימה: חגיגות הסיגד בפסטיבל אמנות וקולינריה אתיופית

אלעזר טמנו הוא שף ואמן שמחזיק בניסיון רב בבישול מסעדות בתל אביב, בשנה שעברה השתתף טמנו בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" בה התחרו שפים וחובבי בישול על פתיחת מסעדה למשך שנה על חוף ימה של תל אביב.

בשנה האחרונה ממלא טמנו את תפקיד הסו-שף של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" המוערכת שזכתה בחודש שעבר בתואר המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון בטקס פרסי 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה שנערך בדובאי.

ETHIO POP – UP | שלישי 28.2, רביעי 15.3, שלישי 28.3 | דוד רזיאל 7, יפו | הזמנות בטלפון 052-6429402 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת אלטער נסגרת

מסעדת אלטער של שף ענר בן רפאל נסגרת

חדשות האוכל
חגיגות עשור למסעדת פופינה

רהב, קומרובסקי וניצן: פופינה חוגגת עשור עם השפים המובילים

אירועים ופסטיבלים
טושה בייקרי מתארחים בבלוברי נהריה

חדשות האוכל: רז רהב, פאפא ג'ונס, מקדונלד'ס, תושה בייקרי ונספרסו

חדשות האוכל
מסעדת פיגם בעין הוד

מסעדת פיגם של שף דן זוארץ נפתחת בעין הוד

חדשות האוכל

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>

מדריכים שאהבתם

די לייבש: הדרך הנכונה לחמם עוף מהמקרר

מדריכים וטיפים

פעם אחת ולתמיד: איך לבחור מלפפונים טריים אצל הירקן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?