שף אלעזר טמנו, מי שכיכב בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" ומכהן כיום כסו-שף של מסעדת ג'ורג' וג'ון יקיים סדרות ארוחות אתיופיות מיוחדת בחלל האירוח "רזיאל" ביפו, סמוך לשוק הפשפשים, בו יוצגו גם עבודות אמנות של אלעזר.
במסגרת ערבי הספיישל יגיש טמנו "אוכל אתיופי במבטא ישראלי, עדכני, אישי, ייחודי ולא שגרתי" כפי שהוא מכנה אותו. בארוחה יוגשו מנות מאזורים נבחרים באתיופיה על שלל חומרי הגלם, התבלינים וטכניקות הבישול של המטבח האתיופי היהודי.
הארוחה תוגש סביב שולחן גדול כשחלק מהמנות הן מנות חלוקה המוגשות למרכז השולחן. ניתן להזמין מקומות ליחידים, לזוגות ולקבוצות. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שלישי (28.2) עם שתי ארוחות נוספות בחודש הקרוב. מחיר הארוחה יעמוד על 450 ש"ח לאדם.
לפתיחה יוגש קוקטייל "מארה" על בסיס וודקה, סירופ ג'ינג'ר ודבש בכתר ברברה ומנות קלאסיות כמו דאבו – לחם אתיופי מתובל לצד שירו (חומוס אתיופי), פטריות וחמאת צ'וו; סלט מנדרין עם מנדרינות, אגוזים מקורמלים בצ'וו, ווינגרט אוואזה, בצל סגול ומיקס עלים על חסה לאליק; גומן – מנגולד במילוי כרוב ותפוח אדמה, דמי גלאס כרוב, קריספי דוחן וקציפת הלבט (פול וחילבה אתיופי) ועוד.
עוד בתפריט – טרטר דג בסגנון אוואזה עם רוטב דלעת מוחמצת חריף, יוגורט מתובל, שמן ברברה וקרקר טף; קיטפו טרטר בקר בחמאת צ'וו איולי לימון, ממרח פשתן וקריספי דינצ' (תפוחי אדמה) על אנג'רה; אנג'רה בדורו עם תבשיל עוף מפורק, ביצה רכה, טחינה, סלסת עגבניות ואנג'רה.
לקינוח יוצעו מוס שוקולד מריר "טקס הבונה" עם קפה אתיופי, אנגלז פופקורן ופייטה ומארה – טארט דבש והל אתיופי עם קציפת יוגורט מתובל ודבש.
לאורך הערב יוגשו לכל אורח 2 כוסות יין מבית היוצר של יקב הרי גליל. הארוחות נוצרו בשיתוף פעולה עם אשת הקולינריה אפרת אנזל.
עוד טעימה: חגיגות הסיגד בפסטיבל אמנות וקולינריה אתיופית
אלעזר טמנו הוא שף ואמן שמחזיק בניסיון רב בבישול מסעדות בתל אביב, בשנה שעברה השתתף טמנו בריאליטי האוכל של רשת "המסעדה הבאה של ישראל" בה התחרו שפים וחובבי בישול על פתיחת מסעדה למשך שנה על חוף ימה של תל אביב.
בשנה האחרונה ממלא טמנו את תפקיד הסו-שף של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" המוערכת שזכתה בחודש שעבר בתואר המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון בטקס פרסי 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה שנערך בדובאי.
ETHIO POP – UP | שלישי 28.2, רביעי 15.3, שלישי 28.3 | דוד רזיאל 7, יפו | הזמנות בטלפון 052-6429402 ובאתר אונטופו