בואו לפרגן: 6 עסקים קולינריים בצפון הנגב שנפתחים מחדש

6 עסקים קולינריים בצפון הנגב שחדלו מפעילות ב-7.10 נפתחים מחדש בימים אלה לקהל הרחב וזו ההזדמנות שלכם להגיע לפרגן, לתמוך וליהנות.
יקב גלאי במושב ניר עקיבא
יקב גלאי במושב ניר עקיבא | צילום: טל ציקרמן

הרצון העז לעסוק ביצירה ובטעמים ולשמח אנשים, גורם לעסקים קולינריים רבים בצפון הנגב לחזור אט אט לפעילות, למרות ובגלל המצב. משוקולד בוטיק איכותי שאיבד את אחד ממייסדיו ויקב ותיק ואהוב ועד מתחם אלכוהול ויינות, פודטראק יצירתי ותוסס ו-2 מסעדות עם אוכל בינלאומי

בואו לחזק את הנשים והגברים מאחורי 6 עסקים קולינריים בצפון הנגב שפסקו לפעול ב-7 באוקטובר ונפתחים מחדש בימים אלה לקהל הרחב, כולם אוהבים ליצור קולינריה טובה וממתינים למבקרים שיגיעו לפרגן, לתמוך וליהנות.

גידולי רוני

מסעדה תאילנדית קטנה שמסתתרת במושב עין הבשור המציעה חווית תאילנד אותנטית. נוי נקר שהגיעה מתאילנד ואחראית על המטבח ובעלה איתן, חזרו לעבוד בחודש אפריל לאחר שיפוץ המקום. הם מציעים מגוון של מנות תאילנדיות מחומרי גלם וגידולים ייחודיים מהמשק האישי במקום.

עדכונים טעימים למייל!

גידולי רוני | מושב עין הבשור | שני-חמישי 12:00-20:00, שישי בערב בתיאום מראש בלבד, שבת 11:00-20:00 | הזמנות בטלפון 077-7295740

שוקולד קפה

לאחר שאיבד את חברו ושותפו, השוקולטייר דביר קרפ ז"ל ב-7.10, השיק אורי שטינר בקמפיין הדסטארט בכדי להמשך ולפתח את הפרויקט המשותף שלהם – בית הקפה "שוקולד קפה" במועצה האזורית אשכול.

שוקולד קפה במועצה האזורית אשכול
שוקולד קפה במועצה האזורית אשכול | צילום: דורון נחמני אשטן

כעת, לאחר שהקמפיין הוכתר כהצלחה, המקום נפתח, בשלב הראשון, לקפה של בוקר עם שתייה קלה, שייקים טבעיים, כריכים וסלטים כשבעתיד הקרוב התקווה היא גם לחזור ולהציע קינוחים מפתים וכמובן שוקולד, במטרה שיהיה דומה ככל האפשר לפרלינים האהובים שהכין דביר.

שוקולד קפה | מועצה אזורית אשכול | ראשון-חמישי 8:30-14:00 | הזמנות בטלפון 077-7295848

מיימונס

מתחם בילוי כפרי שנפתח כחודש וחצי לפני המלחמה וחזר לפעול לאחרונה. במתחם מגישים בין השאר קפה, שייקים, בירות ואת "הליקרים של אילנה", מותג הבית של המקום, שרבים מגיעים במיוחד עבורו, ומהווה גם את הבסיס לרוב הקוקטיילים במקום. לצד המשקאות אפשר למצוא גם קינוחים שווים, ג'חנונים ועוד הפתעות.

מיימונס בכפר מיימון
מיימונס בכפר מיימון | צילום: הלל קרסנטי

מיימונס | כפר מיימון | חמישי 20:00-00:00 שישי 10:00-14:00 | הזמנות בטלפון 077-7295874

מסעדת פטגוניה

מסעדת פטגוניה הוותיקה, שנפתחה לראשונה בקיבוץ אור הנר בשנת 2006, חזרה לפעילות לפני שבועיים. המסעדה מתמחה בבישול דרום אמריקאי מסורתי ומציעה מנות כמו אסאדו, אנטריקוט, צ'וריסו ועוד שלל בשרים איכותיים. לצד הבשרים מוגשים סלטים טריים, קינוחים ועוד. וכן, יש גם אופציות לצמחוניים.

מסעדת פטגוניה בקיבוץ אור הנר
מסעדת פטגוניה בקיבוץ אור הנר | צילום: ליעד לוין

פטגוניה שומרת על אותו הסגנון שאפיין אותה עד חודש אוקטובר, עם ציוד חדש ושדרוג ויזואלי, זאת לאחר שרוב הציוד נהרס או נגנב בחודשים האחרונים. כעת, מחכים במסעדה למבקרים הרעבים.

פטגוניה | קיבוץ אור הנר | שישי 18:30-21:00 שבת 12:00-16:00 | הזמנות בטלפון 077-7295709

טאבון טראק

עמית ושלומי, צמד חברים טובים שהרגישו מיצוי מעיסוק תחומי החינוך והבניין, החליטו לפתוח פוד טראק של פיצות בטאבון ומאפים נוספים בכפר מיימון, כחודש לפני המלחמה. לפני כשבועיים החליטו לפתוח מחדש את המקום בו הם מכינים בעצמם את הבצק והרטבים לפיצות כשמרבית התוספות מגיעות מחקלאי האזור.

טאבון טראק בכפר מיימון
טאבון טראק בכפר מיימון | צילום: טאבון טראק

טאבון טראק | כפר מיימון | חמישי 20:00-00:00 שישי 10:00-14:00 | הזמנות בטלפון 077-7295784

יקב גלאי

היקב הוותיק ואהוב חזר לארח במקום ומציע טעימות יין מודרכות לצד לחם, סלטים גבינות, עלי גפן ועוד מנות. ניתן גם להזמין סל פיקניק שאפשר לאכול במתחם, או לקחת לטבע.

יקב גלאי במושב ניר עקיבא
יקב גלאי במושב ניר עקיבא | צילום: טל ציקרמן

היינות עצמם מופקים אך ורק מענבים הגדלים במשק (כרם ליד היקב), והם יינות-איכות עטורי מדליות ופרסים יוקרתיים בתחרויות יין בארץ ובחו”ל. ניתן גם לסייר בצורה חופשית ביקב ובכרם המטופח.

יקב גלאי | מושב ניר עקיבא | שישי 11:00-16:00 שבת 11:00-17:00 שני-חמישי בתיאום מראש | הזמנות בטלפון 077-7295876

פרטים על מקומות אוכל נוספים ניתן למצוא באתר של תיירות שקמה בשור

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

הערב ההודי חוזר אל מסעדת טאיזו

התגעגענו: הערב ההודי חוזר אל מסעדת טאיזו

חדשות האוכל
מסעדת בנג'מין בהוד השרון

הוד השרון מתחדשת עם בנג'מין – ביסטרו ישראלי של שף דניאל שליט

חדשות האוכל
קיץ 2024 במסעדת החוף לולי

מה אוכלים השבוע: תפריטי אביב וחידושים מרעננים במסעדות

חדשות האוכל
תפריט ספיישל חיטה במסעדת קלארו

מבורגול ועד פריקי: ספיישל חיטה במסעדת קלארו של השף רן שמואלי

חדשות האוכל

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>

מדריכים שאהבתם

טיפ מבריק לניקיון המיקרוגל בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

בלי טיפת שמן: איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים

מה לזלול?