מזג האוויר ההפכפך של האביב כבר נותן את אותותיו ורגע לאחר הפסח, לפני שחום הקיץ יגיע להכות במלוא עוצמתו, מסעדות רבות וטובות פושטות מעצמן את בגדי החורף ומשיקות מנות חדשות, תפריטי אביב מרעננים ושלל הפתעות שינחמו לכולנו את הבטן והנשמה בתקופה הקרובה.
מסעדת החוף לולי פותחת את עונת הקיץ
אחרי קיץ סוער במיוחד בשנה שעברה, המסעדה השמחה בחוף גורדון פותחת את עונת 2024 כבר עכשיו עם מתחם מחודש ומשופץ, מרפסת ורחבה ומיטות שיזוף.
המתחם פתוח כבר מהשעה עשר בבוקר ומשנה פניו לאווירת סוף יום החל מהשעה 16:00. את החוויה הלוהטת מלווה תפריט מרענן של השף כפיר ינין עם שלל צלחות קטנות וגדולות וקוקטיילים קרים כקרח.
בין המנות בתפריט תמצאו ברוסקטה טונה אדומה ושמנת חמוצה; ארטישוק צרוב עם זיתי טאסוס, שאלוט וזרעי עגבנייה; המבורגר בלחמניית בריוש עם רוטב איולי צ'יפוטלה, מלפפון כבוש, בצל מקורמל, חסה וקרעי תפוחי אדמה ועוד שלל סלטים, פוקצ'ות ולחמים (59-74 ש"ח).
לולי נפתחת מחדש | הירקון 122, חוף גורדון, תל אביב | ראשון-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות | הזמנות בטלפון 077-9386-252 ובאתר
ארוחת טעימות חדשה במסעדת אריא
מסעדת אריא המוערכת של השף מושיקו אברהם משיקה ארוחת טעימות ייחודית בת 12 מנות המייצגות במדויק את הקו הקולינרי של המסעדה.
הארוחה שתוגש בימים שלישי, רביעי ושבת תכלול בין השאר פתיחים כגון טארטלט זרעי קימל עם כמון ובקר נא; ברוסקטת עגבניות וסטרצ'טלה ולחם נון טוקי בוכרי עם מטבלים. מנות נאות כמו סלט עשבים; פרוסות דג ים וטרטר עם ויניגרט, פלפל ירוק וסלסה גוגואים; כיסוני מנטו, שישברק גבינות מלוחות וכיסון ברווז ועוד ועוד
המנות בארוחה מבוססות על חומרי גלם מקומיים והזיכרונות של אברהם מהילדות ברמלה בשילוב ניצוצות מהמטבח הבוכרי והתל אביבי, כל זאת תוך שימוש בטכניקות בישול מתקדמות.
ארוחת טעימות חדשה במסעדת אריא | 630 ש"ח לזוג | נחלת בנימין 66, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-5296054 ובאתר
ארוחת הבוקר של R48 חוזרת
אמנם מסעדת השף R48 טרם חזרה לפעילות סדירה, אך סימני חיים מתחילים להופיע בכל מה שקשור לגזרת ארוחת הבוקר, לעת עתה בסוף השבוע.
ארוחת הבוקר של השף אוהד סולומון תוגש בכל שישי ושבת בין השעות 8:00-11:30 ותציע שלל מאפים טריים תוצרת המקום עם מגוון סוגי לחמים, צלחת גבינות, סלמון מעושן ואבוקדו טרי.
בנוסף לאלו תוכלו לבחור עיקרית בוקר כמו ביצי עין ובייקון, ביצים רכות ומקלות בריוש, האש בראוני עם ביצה רכה ועשבי תיבול, פלמידה קונפי עם איולי חזרת ובצל כבוש ועוד ועוד. את הארוחה ילוו קוקטייל לבחירה ומיץ סחוט טרי לצד פירות העונה. מחיר ארוחת הבוקר עומד על 220 ש"ח לסועד. יש להזמין מקום מראש.
במקביל, רותי ברודו פותחת לראשונה את שערי מסעדת הבראסרי רוטשילד 48 גם בימי ראשון על בסיס פנוי בצהריים ובהזמנה מראש בערב. בצהריים יציעו במקום לחם איטלקי מהטאבון ו-4 פתיחים משתנים כמו מוסר קונפי או כרוב חרוך עם סלסה ורדה בהזמנת מנה עיקרית.
R48 ורוטשילד 48. שדרות רוטשילד 48, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-5560011 ובאתר
ויקי כריסטינה נפתחת מחדש ומרעננת תפריט
המסעדה הוותיקה ממתחם התחנה בתל אביב פותחת שעריה מחדש אחרי חצי שנת הפוגה ומציעה שלל מנות חדשות עם ארומה ספרדית של השף ברק אביטל ובמחירים הוגנים.
בין מנות תמצאו סשימי קינג פיש עם פונזו דבש וליים, מלפפון וג'ינג'ר קריספי; שיפוד קלמארי על הגריל עם גרמולטה ואבן יוגורט; שיפוד פלמידה על הגריל ועוד (64-85 ש"ח).
ויקי כריסטינה מתחדשת | מתחם התחנה 17ב, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-7367272 ובאתר