בדקנו: זו הדרך הנכונה לאחסן ג'ינג'ר במטבח

ג'ינג'ר מוסיף לאוכל שלנו ארומה וטעמים שאי אפשר להתחרות בהם. בכדי לשמור עליהם לאורך זמן כדאי לדעת איך לאחסן ג'ינג'ר במטבח בצורה הנכונה
אחסון ג'ינג'ר במטבח
אחסון ג'ינג'ר במטבח
שיתוף

הארומה של ג'ינג'ר טרי היא משהו שלא ניתן להתעלם ממנו. אך בכדי לשמור על הארומה הזו ועל טריות הג'ינג'ר לאורך זמן, כדאי לדעת כמה דברים אחסון נכון של ג'ינג'ר במטבח.

במדריך הבא נספק עצות מעשיות להארכת חיי המדף של ג'ינג'ר, השיטות המובילות לאחסון ג'ינג'ר מהמקרר ועד המקפיא ומדריך צעד אחר צעד שיעזור לשמור על הטריות והטעם ככל הניתן.

עוד טעימה: איך לקלף ג'ינג'ר – 3 שיטות שכדאי להכיר

מדריך מהיר לזללן העסוק

עסוקים במיוחד ורוצים את התמצית כאן ועכשיו בלי לקרוא את כל הכתבה? אספנו את הנקודות החשובות ביותר.

קירור נכון: שמרו ג'ינג'ר בשקית מאווררת במגירת הירקות בדי לשמור על טריות הג'ינג'ר עד ל-3 שבועות.
הקפאה לזמן ארוך: קלפו, קצצו או גרדו את הג'ינג"ר והקפיאו על מגש. לאחר מכן העבירו לקופסא אטומה למספר חודשים.
אחסון במזווה: ניתן לשמור ג'ינג'ר לזמן קצר באזור חשוך, יבש וקריר במזווה בתוך שקית או קופסה מאווררת והרחק מאור שמש ישיר.

איך לאחסן ג'ינג'ר

הטריות של הג'ינג'ר קשורה מהותית לרמת הלחות בו – יותר מדי לחות והג'ינג'ר יתרכך, מעט מדי והוא יתכווץ. על ידי שמירה על האיזון העדין הזה, תוכלו לוודא שהג'ינג'ר נשאר טרי ומלא ארומה וטעמיםולשילוב במנות האהובות עליכם.

אחסון במקרר

  • הניחו את הג'ינג'ר בשקית ניילון ניתנת לסגירה, הוציאו כמה שיותר אוויר וסגרו חלקית.
  • שמרו את השקית במגירת הירקות של המקרר שם הטמפרטורה והלחות ברמות המתאימות.

בשיטה הזו הג'ינג'ר יישאר טרי עד לשלושה שבועות בסך הכל.

הקפאת ג'ינג'ר

  • קלפו את הג'ינג'ר ואז קצצו או גרדו אותו היטב.
  • פזרו את הג'ינג'ר הקצוץ או המגורר על תבנית עם נייר אפייה והקפיאו.
  • לאחר ההקפאה העבירו את הג'ינג'ר לקופסא אטומה.

בשיטה זו ניתן להשתמש בג'ינג'ר ישירות מהמקפיא ולהוסיף לתבשילים ומנות רבות ללא הפשרה. הג'ינג'ר יחזיק מעמד מספר חודשים במקפיא.

אחסון במזווה

  • עטפו את הג'ינג'ר בצורה רופפת עם מגבות נייר בכדי לספוג לחות עודפת ולמנוע התרככות וצמיחת עובש.
  • הניחו בשקית נייר ואחסנו באזור קריר, יבש וחשוך בפינת המזווה.

שיטה זו יעילה לאחסון לטווח קצר ותשמור על הג'ינג'ר טרי ומלא טעמים לשבוע ימים.

טעויות נפוצות

כשזה מגיע לאחסון ג'ינג'ר, השטן נמצא בפרטים הקטנים. אספנו כמה טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן בכדי לשמור על הג'ינג'ר שלכם לאורך זמן.

לחות: ג'ינג'ר מתעב לחות גבוה שמעודדת התרככות יתר וצמיחת עובש. אחסון ג'ינג'ר באזורים לחים או בקופסאות לא מאווררות יגרמו לקלקול מואץ.

חשיפה לאוויר: בעוד ג'ינג'ר צריך לנשום, חשיפת יתר לאוויר עלולה לייבש אותו. הימנעו מלהשאיר ג'ינג'ר לא מכוסה לתקופות זמן ארוכות, במיוחד במקרר או במקפיא.

חשיפה לחום: ג'ינג'ר רגיש לחום שגורם לירידה באיכותו מבחינת הטעם והריח ומקצרת את חיי המדף שלו. הימנעו מלאחסן את הג'ינג'ר באזורים חמים, ליד התנור או בחשיפה לשמש ישירה.

איך יודעים אם ג'ינג'ר טרי

בכדי שתוכלו ליהנות מהטעם המלא ושלל היתרונות הבריאותיים של הג'ינג'ר, מומלץ להכיר כמה סימנים המעידים על טריות הג'ינג'ר או אם כבר עבר זמנו.

מרקם: ג'ינג'ר טרי ירגיש מוצק ודחוס למגע. אם הג'ינג'ר רך או מקומט מדי, כנראה שעבר זמנו.
קליפה: חפשו קליפה חלקה ומתוחה. קמטים וכתמים יכולים להעיד על גיל מתקדם ואיכות פחותה.
ארומה: ג'ינג'ר טרי ידיף ניחוח חד ופלפלי. ארומה חלשה או ריח לא נעים מעיד לרוב על ג'ינג'ר ישן יחסית.

גיליתם שיטה ששומרת על הג'ינג'ר למשך שבועות? יש לכם סוד משפחתי שעבר מדור לדור על אחסון נכון של ג'ינג'ר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת