פלפלים מככבים באין ספור מנות ומטבחים ברחבי העולם. שלל הצבעים החיים של הפלפלים והטעם המתקתק הופך אותן לאופציה מעולה לשילוב בתבשילים, בסלטים ועוד שלל אפשרויות. אך כמה פעמים מצאתם את עצמכם נאבקים בחיתוך פלפל או גמבה תוך כדי יצירת בלגאן עם זרעים שמתפזרים לכל מקום?
במדריך הבא נגלה לכם איך לחתוך פלפל לפרוסות מושלמות ולהוציא את הזרעים ללא בעיות. בעזרת השיטות שנזכיר תוכלו לא רק לחסוך בזמן אלא להפוך את תהליך הבישול לנעים וחלק בהרבה.
עוד טעימה: נגעתם בפלפל חריף? כך תרגיעו את הצריבה
איך לבחור פלפל
עוד לפני שנגלה איך לחתוך את הפלפל עצמו, חשוב לדעת איך לבחור פלפל טרי בשוק או בחנות הירקות.
מה לחפש?
- פלפל טוב צריך להרגיש מוצק למגע מה שמעיד על טריותו ורמת הפריכות שלו.
- ככל שמרקם הפלפל חלק יותר, כך הוא יהיה טרי יותר. הימנעו מגמבות או פלפלים עם קמטים או פגמים.
- חפשו פלפלים עם צבע חי ובהיר, לא משנה אם מדובר בפלפל ירוק, אדום, צהוב, או כתום. ככל שהצבע יהיה חיוני יותר, כך הפלפל יהיה בשל ומלא בטעמים.
ממה להימנע?
אזורים רכים: חלקים רכים בפלפל מצביעים על ריקבון או נזק.
מרקם מקומט: מרקם שאיבד את הלחות או נראה מקומט מצביע על פלפל שעבר זמנו.
עוד טעימה: איך להוציא זרעי פלפל חריף בקלות ובמהירות
רשימת ציוד
סכין חדה: סכין טובה וחדה הכרחית על מנת לבצע חיתוך מדויק, להפעיל פחות לחץ ולמנוע טעויות. סכין שף מקצועית תעשה את העבודה הטובה ביותר.
קרש חיתוך: בחרו קרש חיתוך איכותי ויציב שאינו מחליק מעץ או במבוק שגם עדין ללהב הסכין. וודאו שהקרש נקי בכדי למנוע העברת זיהומים.
עוד טעימה: איך לחתוך בצל בלי לבכות – כל השיטות
איך לחתוך פלפל – צעד אחר צעד
1. שטפו את הפלפל תחת זרם מים קרים וייבשו היטב עם מגבת מטבח נקייה או מגבת נייר בכדי להבטיח אחיזה יציבה לאחר מכן.
2. הניחו את הפלפל על הצד על קרש חיתוך והסירו את החלק העליון כסנטימטר וחצי מהגבעול ואת החלק התחתון.
4. העמידו את הפלפל, מקמו את הסכין קרוב למרכז ולגבעול אך הימנעו מהליבה וצרו חתך מלמעלה למטה. החתך יאפשר לכם לפתוח את הפלפל ולגשת לליבה עם הזרעים והממברנות בקלות.
5. פתחו בעדינות את הפלפל והניחו על הצד. בעזרת הצד השטוח של הסכין הסירו את הזרעים והממברנות הלבנות.
6. פרסו את הפלפל השטוח לרצועות בעובי המועדף עליכם. אם אתם מעדיפים חיתוך דק, הניחו את הרצועות על הקרש ביציבות וחתכו לקוביות קטנות.
טעויות נפוצות
טיפול בזרעים: הקפידו לפתוח את הפלפל ולהסיר את הזרעים מעל קערה או פח אשפה בכדי להיפטר מהם במהירות ללא לכלוך ובלגן.
ניקיון: לאחר החיתוך השתמשו בצד השטוח של הסכין בכדי לאסוף שאריות מקרש החיתוך ונגבו את הקרש עם מגבון לח בכדי למנוע כתמים מנוזלי הפלפל.
שטיפת ידיים: אמנם פלפלים אינם חריפים, אך הם עדיין יכולים לגרום לגירוי בעיניים. הקפידו לשטוף ידיים לאחר החיתוך.
איך לאחסן פלפלם
פלפלים חתוכים ישמרו על טריותם וטעמם אם תשמרו אותם בצורה נכונה.
אם אתם מתכננים לאכול את הפלפלים בזמן הקרוב, הניחו את הפרוסות בקופסא אטומה ושמרו במקרר עד ליומיים וכך תשמרו על הטריות והפריכות.
לאחסון לתקופה ארוכה יותר ניתן להקפיא את הפלפלים על ידי הקפאה על תבנית בשכבה אחידה והעברה לשקית אטומה.
קראו עוד על אחסון פלפלים נכון
שאלות ותשובות
למה פלפלים מגיעים בצבעים שונים?
פלפלים משנים את צבעם ככל שהן מתבגרים. פלפל מתחיל לרוב בצבע ירוק והופך לצהוב, כתומ ואדומ עם הזמן. לכל צבע יש פרופיל טעמים שונה מעט כשהפלפל האדום הוא המתוק ביותר.
גמבות טובות לבריאות?
כן, פלפלים עשירים בוויטמינים, בעיקר ויטמין C. בנוסף הם מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון והם דלים בקלוריות.
כמה זמן פלפל חתוך מחזיק במקרר?
פלפל שאוחסן בקופסא אטומה במקרר יחזיק מעמד טרי ופריך ל-2-3 ימים.