איך לקרר בירה במהירות
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

מנצחים את הקיץ: איך לקרר בירה ומשקאות תוך 10 דקות

האורחים מגיעים ושוב שכחתם לקרר בירות? חזרתם מהחום של הקיץ ובקבוק הקולה נשאר על השיש? כך תקררו בירה ומשקאות במהירות ובקלות
שיתוף

תוכן עניינים

אתם נכנסים הביתה היישר מהכבשן הלוהט של חום יולי-אוגוסט, מדליקים את המזגן, רצים למקרר לשלוף לכם בקבוק בירה, קולה או שתייה קלה אחרת ומגלים בצער ובתדהמה שהבקבוק נשכח לו מחוץ למקרר.

אמנם תוכלו להשתמש בקוביות קרח על מנת לרענן את כוס המשקה או הכניס את הבקבוק למקרר כעת, אך תאלצו לרוב להמתין לא מעט זמן עד שהמשקה האהוב עליכם יגיע לטמפרטורה קרה מספיק, המתנה שיכולה להיות מייגעת במיוחד ביום קיץ חם. במקרה שמדובר בבקבוקי בירה למשל, גם קוביות הקרח לא יושיעו.

אך אל דאגה, גם לבעיה המצערת הזו נמצאו פתרונות קלים ופשוטים בזכות אומת האינטרנט והרשתות החברתיות. בחרנו את 2 השיטות המנצחות שיקררו את בקבוק המשקה שלכם במהירות שיא בכדי שתוכלו להתרווח על הספה וללגום משקה קר ומרענן בתוך דקות.

עוד טעימה: חם בחוץ? 5 מאכלים שיקררו לכם את הקיץ

איך לקרר משקאות במהירות

השיטות הבאות לקירור מהיר של משקאות ילמדו אתכם איך לקרר את המשקה בעזרת מי קרח מומלחים או בעזרת מגבות נייר. מדובר בשיטות מהירות וקלות לביצוע שלא מצריכות ציוד מתוחכם או מאמץ ובלגן.

עוד טעימה: איך להפריד כוסות זכוכית בקלות ובמהירות

קירור משקאות במי קרח מומלחים

בשיטה זו עושים שימוש במי קרח בתוספת מלח על מנת לקרר את בקבוק המשקה במהירות. המלח מוריד את נקודת הקיפאון של המים, מה שהופך אותם לקרים יותר ממי קרח רגילים. ע"י השריה של המשקה שלכם במי קרח מומלחים, תוכלו להעביר את הקור אל הבקבוק בצורה מהירה ואחידה.

על מנת לבצע את השיטה תצטרכו קערת זכוכית עבה, מים קרים, קרח ומלח גס.

– מלאו קערה במים קרים עם קרח ביחס של 50/50
– הוסיפו מעט מלח למי הקרח וערבבו היטב
– הניחו את בקבוק המשקה הסגור בקערה וערבבו מעט
– המתינו כמה דקות עד שהמשקה מגיע לטמפרטורה הרצויה
– מזגו את המשקה הקר לכוס זכוכית. לרוויה!

תוכלו להשתמש גם במלח שולחן רגיל, אך מלח גס יעניק תוצאה טובה יותר מבחינת הקירור. ניתן לקרר בעזרת שיטה זו כל סוג משקה, מסודה ומיצים לבירות, יין ומים.

עוד טעימה: כמה קולה זירו מותר לשתות ביום?

קירור משקאות מהיר עם נייר מגבת לח

כן, פיסה של נייר מגבת לח יכולה לעשות פלאים בקיצור זמן הקירור של בקבוק המשקה שלכם. נייר מגבת לח משמש למעשה כסוג של מוליך קור מהמקפיא ישירות אל הבירה או פחית המשקה.

כל מה שתצטרכו לעשות זה לעטוף את המשקה שלכם עם מגבת נייר לחה ולהכניס למקפיא. המשקה צפוי להתקרר מהר יותר מאשר אם תכניסו את הבקבוק או הפחית למקפיא לבדה.

– הרטיבו נייר מגבת עם מים קרים עד שהוא ספוג במים לחלוטין
– עטפו את מגבת הנייר סביב המשקה שלכם עד שהוא מכוסה מכל כיוון.
– הניחו את המשקה העטוף במקפיא לכ-10 דקות.
– הוציאו את הבקבוק והתרעננו עם משקה קר כקרח.

תוכלו להשתמש בכל סוג של מגבת נייר אך עדיף נייר עבה יחסית שיתרום לקירור יעיל יותר. ניתן גם להשתמש במטלית לחה או מגבת מטבח במקום מגבת נייר. הקפידו לא להשאיר משקאות מוגזים במקפיא לזמן רב מדי כדי למנוע התרחבות והתבקעות.

איזו שיטה אתם הולכים לנסות בפעם הבאה שתזדקקו למשקה קר ובמהירות? יש לכם שיטה משלכם לקירור מהיר של משקאות? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס