עונת האבטיחים נפתחת וחובבי הפרי הקיץ הפופולרי יכולים להתענג סוף סוף על אבטיח מתוק ועסיסי בימים החמים שהולכים ומתקרבים. עם זאת, הציפייה הזו יכולה להתחלף מהר מאוד באכזבה כשהאבטיח שבחרתם בקפידה בדיוק לפי כל הכללים הופך לרך מדי, חסר טעם ובשל יתר על המידה.
אחסון אבטיח נכון במטבח שלכם יבטיח שתוכלו ליהנות מפרי טרי וטעים לזמן הארוך ביותר האפשרי. במדריך הבא נציע את השיטות המומלצות לשמור על האבטיח שלכם, נסקור טיפים להארכת חיי המדף, נזהיר מטעויות שכולם עושים ונענה על כמה שאלות נפוצות בכל מה שקשור לאחסון אבטיחים.
לבחור את האבטיח המושלם
עוד לפני האחסון, כדאי לדעת איך לבחור אבטיח בשל ואיכותי. כך תעשו זאת בצורה הנכונה. רוצים עוד? 5 טיפים לבחירה באבטיח המושלם
משקל ודחיסות: אבטיח בשל צריך להרגיש כבד ביחס לגודלו. המשקל מצביע על כך שהאבטיח מלא במים ולכן טרי ועסיסי יותר. כשאתם מרימים אבטיח, הוא צריך להרגיש דחוס יותר ממה שהייתם מצפים. מומלץ להשוות בין 2 אבטיחים בגודל דומה ולבחור את הכבד ביותר מביניהם.
מראה וקול: בחרו אבטיח בגודל אחיד, עיוותים ושינויים בצורה בחלקים מסוימים מצביעים על גידול לא אחיד ובעיות פוטנציאליות באיכות האבטיח. חפשו אחר כתם צהוב קרמי מעט על הקליפה, מה שנקרא "כתם השדה".
הכתם מסמן את האזור עליו נח האבטיח על הקרקע בזמן ההבשלה. כתם צהוב בולט מצביע לרוב על אבטיח בשל יותר. בנוגע לקליפה עצמה, העדיפו קליפה בצבע ירוק עמוק ולא בוהק. קליפה בוהקת מצביעה על פרי שנקטף לרוב מוקדם מדי. לבסוף, נקשו על האבטיח עם האצבעות וחפשו אחר קול חלול ועמוק.
הכנות מקדימות
הגעתם הביתה עם האבטיח הנבחר וכעת זה הזמן לכמה הכנות מקדימות ופשוטות, בין אם אתם מתכננים לזלול את האבטיח ממש עכשיו או לשמור אותו להמשך.
אם אתם רוצים לחתוך את האבטיח כבר עכשיו, שטפו אותו תחת זרם מים בכדי להסיר לכלוך ושאריות הדברה פוטנציאליות. מומלץ גם להשתמש במברשת רכה בכדי לקרצף בעדינות את פני השטיח בכדי למנוע זיהומים לאחר החיתוך. ייבשו את האבטיח היטב עם מגבת נקייה בכדי למנוע שאריות לחות וצמיחת עובש.
חתכו את האבטיח לפרוסות או קוביות, בהתאם להעדפתכם האישית. הקפידו להשתמש בסכין גדולה וחדה בכדי לשמור על חיתוך נקי ולצמצם אובדן מיץ. אם לאבטיח יש גרעינים, שקלו להסיר אותם בזמן החיתוך בכדי להפוך את האכילה והאחסון לנוחים יותר לאחר מכן.
אחסון אבטיח שלם
אבטיח שלם שטרם נפרס מומלץ לשמור בטמפרטורת החדר בין 10-15 מעלות. אחסון בטמפרטורות קרות יותר של מתחת ל-10 מעלות יכול לגרום לפציעות קור שישפיעו על המרקם והטעם. מומלץ לשמור על רמת לחות בינונית בכדי למנוע מהקליפה מלהתייבש ולשמור על הטריות בתוך הפרי.
אפשר לשמור את האבטיח על השיש באזור מוצל והרחק מאור שמש ישיר. מזווה או מרתף גם הם אופציות מעולות עם סביבות יציבות וקרירות יותר שיאריכו את הטריות. אם אתם מתכננים לשמור את האבטיח לזמן ארוך (יותר משבוע), ניתן לאחסן אותו במקרר אך להקפיד על טמפרטורה ורמת לחות נכונות.
טמפרטורת החדר: אבטיח שלם ישמור על טריותו בטמפרטורות החדר לכ-7-10 ימים.
במקרר: באחסון במקרר, האבטיח השלם ישמור על טריותו לכ-2-3 שבועות.
עוד טעימה: הלהיט של הקיץ – איך להכין צ'יפס אבטיח
אחסון אבטיח לאחר החיתוך
חיתוך האבטיח מקצר את אורך חיי המדף שלו משמעותית, כך שמומלץ לחתוך רק כשאתם מתכוונים לאכול אותו. כך תשמרו עליו טרי לאחר החיתוך.
שמרו את פרוסות האבטיח בקופסה אטומה בכדי למנוע התייבשות של הפרי ואיבוד מטעמו. אם חתכתם רק חלק מהאבטיח, עטפו את השארית עם ניילון נצמד בכדי למנוע חשיפה לאוויר כמה שניתן.
שמרו את הקופסאות במקרר בטמפרטורה של בין 1-4 מעלות. הטווח הזה יאט צמיחת בקטריות וישמור על הפרי טרי ליותר זמן. אם למקרר יש אופציה לשליטה בלחות, כוונו אותה לגבוהה. ניתן גם להניח מגבת נייר בתחתית הקופסה בכדי לסייע בספיגת לחות עודפת.
הקפידו תמיד לאחסן אבטיח מיד לאחר החיתוך. אם אין ברירה, הקפידו לאכול אותו בתוך מספר שעות בכדי למנוע צמיחת בקטריות. במקרר, הימנעו מאחסון של האבטיח לצד פירות כמו תפוחים ובננות שיכולים להאיץ את ההבשלה ולגרום לקלקול מוקדם.
אבטיח חתוך ישמור על טריותו לכ-3-4 ימים באחסון נכון בקופסה אטומה במקרר. מעבר לתקופת הזמן הזו, האבטיח יחל לאבד מהטעם והטריות ויעלה הסיכוי לצמיחת בקטריות. בדקו אחר סימני קלקול כמו ריח חמוץ, מרקם רירי או שינויי צבע והיפטרו מהאבטיח במקרה הצורך.
הקפאת אבטיח
אם אתם רוצים להאריך את חיי המדף של האבטיח שלכם בצורה משמעותית, תוכלו לעשות זאת על ידי הקפאה, אם כי זו תשנה לרוב את המרקם והטעם של הפרי. מסיבה זו אבטיח קפוא יתאים בעיקר לשימוש בשייקים וסורבטים.
- חתכו את האבטיח לקוביות או פיסות קטנות והסירו גרעינים. הקפידו לחתוך פיסות בגודל אחיד להקפאה אחידה.
- פזרו את חתיכות האבטיח על תבנית אפייה בשכבה אחת מבלי שייגעו אחד בשני והכניסו למקפיא למספר שעות עד הקפאה מלאה.
- העבירו את חתיכות האבטיח לשקית מתאימה למקפיא או קופסה. הוציאו כמה שיותר אוויר וכתבו את תאריך ההקפאה למעקב.
- העדיפו להפשיר את האבטיח במקרר, הפשרה בטמפרטורת החדר תגרום למרקם להפוך לרך מדי בגלל אובדן מים משמעותי.
יש לכם שיטה מעולה להארכת חיי המדף של אבטיח? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.