מתכון לעוגיות טד לאסו
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

תאמינו: המתכון המקורי לעוגיות טד לאסו נחשף

לרגל סיום עונתה השנייה, אפל מפרסמת את המתכון לעוגיות טד לאסו המיתולוגיות שמגיעות גם למילק בר בגרסה משודרגת של השפית כריסטינה טוסי
שיתוף

תוכן עניינים

טד לאסו הפכה לאחת הסדרות הפופולריות והאהובות ביותר בשנים האחרונות ולאחד הלהיטים הגדולים של אפל טיוי. אם בתחילה רבים הרימו גבה לגבי סדרה שמתעסקת בקבוצת כדורגל בריטית, היא בלטה עד מהרה בנוף הטלוויזיוני עם גישתה החיובית ורכשה המוני מעריצים שמוכנים להישבע בשמה.

ככל הנראה, כל צופה שהתמכר לסדרה מפנטז לנגוס יום  אחד בעוגיות המפתות תוצרת ידיו של טד לאסו. העוגיה שהפכה כבר למיתולוגית ובין התמות האהובות בסדרה החלה את דרכה כבר ביומו הראשון של לאסו בתפקיד כשהעניק לבעלי הקבוצה, רבקה וולטון, קופסא קטנה וורודה ובתוכה 3 אצבעות של הביסקוויטים העשירים. לאחר שרבקה מופתעת לטובה מהעוגיות, ממשיך טד להעניק לה קופסא חדשה בכל בוקר עד שכבש את ליבה.

לאחר זכייתה באמי ולרגל סיום העונה השנייה של טד לאסו, הגשימו חברת אפל ויוצרי הסדרה חלום רטוב של רבים מהמעריצים ופרסמו את המתכון הרשמי לעוגיות טד לאסו לכל מי שרוצה לשחזר אותן בביתו.

בו בזמן, השפית הידועה כריסטינה טוסי הציעה את העוגיות במילק בר הפופולרי בניו יורק בגרסא שלה במהדורה מוגבלת במיוחד. טוסי והצוות שלה בילו שעות בלנסות ולפענח מה צריך להיות טעמן של עוגיות שיצרו את המבט מדושן העונג של רבקה בכל ביס מחדש.

טוסי אמרה כי העונה הראשונה הפכה חיוביות לקולית שוב ושהעוגיות בקופסא הקטנה והוורודה הבליטו את כוחם הסודי של מאפים וקינוחים.

אנה מקגורמן, המנהלת הקולינרית של המילק בר אמרה כי "העוגיות המתקתקות לקחו השראה מכה מתכוני ביסקוויטים קלאסיים מבריטניה, מרחבי אירופה ומסדרת הטלוויזיה האהובה עלינו, טד לאסו."

מקגורמן הוסיפה: "שורדברד סקוטי ואנגלי בשילוב השפעות של סבלה ברטון צרפתי, הובילו אותנו ליצור את המתכון הזה. קשה ליצור מחדש משהו שקיים רק על המסך אבל ניסינו לאפות את הביסקוויטים האלה עם כל האהבה והחום שטד לאסו מעניק לנו כשאנחנו צופים בה. אכלנו במטבח שלנו כמות עוגיות שווה למספר העוגיות שרבקה אכלה לאורך 2 העונות."

"הייתי מריצה לאחור ובודקת סצנות כמו חוקרת זירת פשע, בודקת את סוג הסיר, אם יש לטד מיקסר ואיך הוא חותך את העוגיות", הוסיפה טוסי.

העוגיות נארזו כמובן בקופסא הוורודה והקטנה מהסדרה והוצעו בחינם ל-500 ברי המזל הראשונים שהצליחו להזמין משלוח או להגיע למילק בר במהרה ביום בו תמה העונה השנייה.

המתכון הרשמי של עוגיות טד לאסו שפרסמה אפל מכיל 4 מרכיבים בלבד – קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח. טוסי הוסיפה בגרסא שלה גם חלמונים וסוכר חום למשוואה, מה שמעניק לעוגייה טעמים מקורמלים ומרקם רך יותר.

בנוסף, כריסטינה טוסי הדגימה את המתכון בחשבון האינסטגרם שלה.

בראיון של כוכבי "טד לאסו" לתוכנית Today נשאלה אנה וודינגהאם, מי שמשחקת בסדרה את בעלת הקבוצה רבקה וולטון, על טיב העוגיות והודתה כי לא תמיד התלהבה מהן: "אני אהיה נחמדה ואומר שהן היו טובות בהרבה בעונה השנייה.

עמיתה לסדרה, ג'רמי סוויפט, שמשחק בה את היגינס הגיב ואמר כי וודינגהאם היא קוטרית בכל מה שנוגע לביסקוויטים.

בראיון שהעניקה מוקדם יותר השנה למגזין Vulture, הוסיפה וודינגאם כי היה לה קשה להעמיד פנים שהיא נהנית מעוגיות השורטברד בעונה הראשונה וכינתה זאת כעבודת המשחק הקשה בחייה.

"לא נהנתי מהעוגיות, הן ייבשו לי את כל הרוק מהפנים כשניסיתי לשחק ולדבר באותו זמן. הלוואי שהם היו ביסקוויטים אמיתיים, אין לי מושג מי אפה אותן. הן לא היו לא אכילות, אבל גם לא 'יאם יאם יאם, תנו לי את הביסקוויטים!' אם אתם אוהבים עוגיות חמאתיות מתוקות במיוחד, אתם תאהבו גם אותן. אבל לא, הן לא בשבילי."

מתכון: עוגיות טד לאסו של מילק בר

(ל-12 עוגיות)

רכיבים

225 גרם חמאה רכה

1 1/3 כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר חום בהיר

3 חלמונים L

1 3/4 כוס קמח

חצי כפית מלח

הכנה

  • חממו תנור ל-160 מעלות והכינו תבנית מרובעת 20 ס"מ עם נייר אפייה משומן.
  • בקערה בינונית ערבבו את החמאה והסוכר עד קבלת מרקם חלק.
  • הוסיפו את החלמונים וערבבו.
  • הוסיפו את הקמח והמלח, ערבבו מעט עד שמתגבש בצק אך לא יותר מכך.
  • בעזרת ידיים לחות, שטחו את הבצק בשכבה שווה בתבנית ואפו במשך בין 40 ל-45 דקות עד שנוצרת שכבה זהובה-שחומה.
  • צננו לחלוטין בטמפרטורת החדר וחתכו ל-2 טורים שווים ו-6 שורות.
  • חלקו את החתיכות בקופסאות ורודות קטנות, אם יש לכם.
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס