איך לרכך עוגיות שהתקשו עם טריק אחד פשוט להפליא

שוב אפיתם עוגיות שוקולד צ'יפס רכות להפליא רק כדי לגלות שהן התקשו לגמרי ביום למחרת? יש לנו פתרון פשוט שישמור עליהן רכות לאורך זמן
איך לשמור על עוגיות רכות לאורך זמן
איך לשמור על עוגיות רכות
שיתוף

מכירים את הרגע הזה שאתם שולחים יד אל עבר עוגייה ממקבץ העוגיות הרכות והנימוחות שאפיתם אתמול, בציפייה לקבל שוב עוגייה מושלמת שנמסה בפה בתוך רגע, רק בכדי לגלות שוב אכזבה קשה כאבן?

הבעיה הכואבת הזו בעולם האפייה המופלא, תוקפת עוגיות ביתיות ועוגיות קנויות ומשאירה חובבי מאפים מסביב לעולם מתוסכלים, אך אל חשש, יש לה פתרון מפתיע ופשוט להפליא.

שיטה זו, שמגובה על ידי מדעני מזון ומומחים קולינריים, כולל מחקר ייחודי מהמכון הקולינרי של ארצות הברית, מבטיח לשמור על העוגיות רכות, נימוחות וטריות להרבה יותר זמן, יותר ממה שיכלתם לדמיין.

עוד טעימה: איך להכין אוזני פיל בקלות ובמהירות

הטריק? פרוסת לחם לבן פשוטה. זה אולי נשמע מוזר בהתחלה, אבל השימוש הזה מנצל את הלחות הטבעית של הלחם בדי ליצור סביבה טובה יותר עבור העוגיות שלכם.

אחסון פרוסת לחם יחד עם העוגיות מונע מהן להתייבש ולהפוך לקשות ולא נעימות לאכילה. בדרך זו אתם יוצרים למעשה סביבה עשירה בלחות לעוגיות ומאפשרים להן להישמר רכות ונמסות בפה למשך ימים או אפילו שבועות.

יש לנו גם פתרון לשמירה על עוגיות פריכות לאורך זמן, למי שמעוניין.

המרכיב הסודי: פרוסת לחם לבן

ההסבר המדעי מאחורי השיטה קשור לאיזון לחות. לחם, שנחשב למאכל עתיר בלחות, משחרר באופן טבעי לחות לאורך זמן. כשאתם מניחים פרוסת לחם בקופסה אטומה עם עוגיות, העוגיות יספגו את הלחות העודפת שמשתחררת ולא יתייבשו.

פרוסת לחם מכילה כ-35 אחוזי לחות בעוד עוגייה מומצעת מכילה כ-10 אחוזים בלבד הודות לתכולת השומנים והסוכר. כשפרוסת הלחם משחררת לחות לחלל האטום, מולקולות העמילן בעוגיות סופגות אותה ומרככות את מבנה התא של העוגיות.

זו דרך יעילה ופשוטה להאריך את חיי המדף של העוגיות שלכם מבלי שימוש בחומרים משמרים או כימיקלים מזיקים, אך היא מתאימה בעיקר לעוגיות שנועדו להיות רכות מראש, כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, שיבולת שועל עם צימוקים ועוד.

עוגיות קשות יותר כמו ביסקוטי או פתי בר למשל, לא דורשות טיפול שכזה, מאחר ואנחנו רוצים לשמור עליהם פריכות ככל האפשר.

עוד טעימה: מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים בלבד.

איך לשמור על עוגיות רכות – צעד אחר צעד

כל מה שתצטרכו זה להניח את פרוסת הלחם בתחתית קופסת העוגיות. השיטה מתאימה לכל קופסה בה אתם מאחסנים את העוגיות, אם זו צנצנת זכוכית, קופסת פלסטיק או אפילו שקית ניילון אטומה. חשוב להניח לעוגיות להגיע לטמפרטורת החדר בטרם העברתן לקופסת האחסון.

הקפידו לסדר את העוגיות מסביב או מעל פרוסת הלחם כשפיסת נייר אפייה מפרידה ביניהם. הרעיון הוא למנוע מהעוגיות לגעת ישירות בלחם בכדי לא לגרום להן להתרכך יתר על המידה או להעביר טעמים מהלחם לעוגיות.

לבסוף, הקפידו לסגור את מיכל האחסון שלכם היטב. צעד זה קריטי מאחר והוא לוכד את הלחות של הלחם ויוצא אקוסיסטם מיניאטורי בתוך הקופסא ובכך משאיר את העוגיות רכות וטריות.

הקפידו גם להחליף את פרוסת הלחם כל יומיים שלושה בכדי לוודא שהלחם לא יתחיל להראות סימני עובש, שעלול להשפיע על טריות העוגיות שלכם. מומלץ גם לשמור את קופסת העוגיות באזור קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר ולא לשמור אותן במקרר, שעלול להאיץ את התהליך ולהפוך אותן לקשות מדי בטרם עת.

עוד טעימה: העוגיות שוב משתטחות בתנור? יש פתרון

טיפים למתקדמים

מעבר לשיטה הבסיסית, כדאי לעקוב אחר כמה צעדים בכדי לשמור על העוגיות טריות לתקופה ארוכה ככל האפשר.

  • העדיפו להשתמש בצנצנת זכוכית לאחסון העוגיות. הזכוכית יכולה ללכוד את הלחות בקלות יותר וגם לא סופגת ריחות כמו קופסאות פלסטיק.
  • אם העוגיות מתרככות יתר על המידה, הוציאו את פרוסת הלחם ל-12-24 שעות או עד שהעוגיות מגיעות למרקם המושלם עבורכם.
  • במקרה של ריכוך יתר ניתן גם לחמם את העוגיות בעדינות בתנור בחום של כ-80 מעלות לכ-2-3 דקות.
  • אם תרצו להפוך למומחים של ממש בתחום, תוכלו להוסיף לקופסה מד לחות בכדי לעקוב אחרי אחוזי הלחות ולהתאים אותה לרכות המיוחלת.

ניסיתם את השיטה בהצלחה? גיליתם שיטה מנצחת אחרת שעובדת פלאים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה והפכו את העוגיות הבאות שלנו למענגות מתמיד.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת