משרד החקלאות מזהיר: לא לקנות קיווי – עד אוקטובר

בעקבות הופעתם של פירות בוסר בשווקים מוציא משרד החקלאות אזהרה חריגה וממליץ לציבור לא לרכוש קיווי לפחות עד לחודש אוקטובר.
עדכונים טעימים למייל!

משרד החקלאות מפרסם הבוקר (שלישי) הודעה חריגה הממליצה לציבור הצרכנים להמתין עם קניית קיווי ישראלי ולא לרכוש את הסחורה שנמצאת בימים אלו על המדפים.

בהודעה מטעם החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה של משרד החקלאות נמסר כי הקיווי הישראלי שנמצא על המדפים בימים אלו הוא פרי בוסר ואינו בשל למאכל.

קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק | תמונה: מערכת לזלול

המשרד ממליץ להמתין להבשלתו של זן הקיווי הישראלי הראשון לעונה "ברונו" שהקטיף שלו צפוי להתחיל רק בחודש אוקטובר כשלאחריו צפוי להגיע גם הקטיף של הזן "היוארד".

מי שיבחר לקנות בכל זאת את הקיווי הישראלי שנמצא כעת ברשתות השיווק יתאכזב ככל הנראה לגלות שהוא עדיין בוסר, מה שאומר שהפרי לא יבשיל ולא יתרכך בבית מאחר שנקטף טרם עת.

יש לציין שבשווקים ניתן למצוא כיום גם קיווי מיובא מניו זילנד שמגיע עם מדבקה של לוגו החברה הניו-זילנדית. הקיווי הישראלי לעומת זאת משווק במארזים מסומנים או בתפזורת ללא מדבקה כלל.

במשרד החקלאות ומועצת הצמחים עמלו בשנתיים האחרונות על כתיבה של לא פחות מ-32 תווי איכות לפירות וירקות שנסחרים בשווקים המקומיים על מנת לשקף מידע לצרכן ולמשווקים על איכות התוצרת.

האיכות מוגדרת על בסיס 5 רמות קבועות ואחידות לכל המגדלים בהתבסס על מדדים כמו רמת סוכר, אחוז חומר יבש, גודל, צבע וצורה. בנוסף הגדרת האיכות מתייחסת גם למועד הקטיף המומלץ לכל פרי וירק בהתאם לזן ולאזור הגידול.

היוארד, זן הקיווי הפופולרי ביותר בישראל מתאפיין בצורה עגולה ועונתו נמשכת בין סוף אוקטובר ועד לחודש יולי. עונתו של זן ברונו שמתאפיין בצורה מוארכת יותר נמשכת מאוקטובר ועד חודש מרץ.

עוד טעימה: יש לכם נדודי שינה? נסו לאכול קיווי

איך לבחור קיווי טרי

בכדי לדעת אם הקיווי שאתם נתקלים בו בשווקים בשל ומוכן לאכילה תוכלו להשתמש בכמה שיטות פשוטות. תחילה הסתכלו על הקיווי – פרי בשל יהיה בעל קליפה בגוון חום עם מרקם חלק ללא קמטים, פציעות או עובש.

אם הקליפה בגוון ירוק עם מרקם קשה ומקומט, הקיווי כנראה אינו בשל עדיין. אם הקליפה רכה מדי או רטובה, הקיווי כבר לקראת סוף ימיו.

קיווי בשל יהיה רך מעט למגע אך עדיין להרגיש קשיח כשלוחצים עליו עם האצבעות. קיווי קשה מאוד עדיין לא בשל וקיווי רק מדי כבר עבר את ימיו הטובים.

הפרי עצמו יהיה בדרך כלל בצבע ירוק בהיר-צהבהב בפנים עם גרעינים שחורים ומפותחים. בשר הקיווי צריך להיות עסיסי ורך עם טעם מרענן, ריח פירותי וארומה מתקתקה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

אחסון תפוחים במטבח

הדרך הנכונה: איך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן?

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לקלף קיווי ואיך לאחסן קיווי בצורה נכונה

עסיסי עם וויטמין C: איך לקלף קיווי בקלות ולשמור על טריותו

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>
פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>

מדריכים שאהבתם

זו הסיבה שלאוכל ושתייה יש טעם מוזר אחרי צחצוח שיניים

מדריכים וטיפים

יום כיפור 2024: זמני כניסת ויציאת הצום וטיפים לארוחה מפסקת

מדריכים וטיפים

מה לזלול?