משרד החקלאות מזהיר: לא לקנות קיווי – עד אוקטובר

בעקבות הופעתם של פירות בוסר בשווקים מוציא משרד החקלאות אזהרה חריגה וממליץ לציבור לא לרכוש קיווי לפחות עד לחודש אוקטובר.
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק | תמונה: מערכת לזלול

משרד החקלאות מפרסם הבוקר (שלישי) הודעה חריגה הממליצה לציבור הצרכנים להמתין עם קניית קיווי ישראלי ולא לרכוש את הסחורה שנמצאת בימים אלו על המדפים.

בהודעה מטעם החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה של משרד החקלאות נמסר כי הקיווי הישראלי שנמצא על המדפים בימים אלו הוא פרי בוסר ואינו בשל למאכל.

המשרד ממליץ להמתין להבשלתו של זן הקיווי הישראלי הראשון לעונה "ברונו" שהקטיף שלו צפוי להתחיל רק בחודש אוקטובר כשלאחריו צפוי להגיע גם הקטיף של הזן "היוארד".

מי שיבחר לקנות בכל זאת את הקיווי הישראלי שנמצא כעת ברשתות השיווק יתאכזב ככל הנראה לגלות שהוא עדיין בוסר, מה שאומר שהפרי לא יבשיל ולא יתרכך בבית מאחר שנקטף טרם עת.

יש לציין שבשווקים ניתן למצוא כיום גם קיווי מיובא מניו זילנד שמגיע עם מדבקה של לוגו החברה הניו-זילנדית. הקיווי הישראלי לעומת זאת משווק במארזים מסומנים או בתפזורת ללא מדבקה כלל.

במשרד החקלאות ומועצת הצמחים עמלו בשנתיים האחרונות על כתיבה של לא פחות מ-32 תווי איכות לפירות וירקות שנסחרים בשווקים המקומיים על מנת לשקף מידע לצרכן ולמשווקים על איכות התוצרת.

האיכות מוגדרת על בסיס 5 רמות קבועות ואחידות לכל המגדלים בהתבסס על מדדים כמו רמת סוכר, אחוז חומר יבש, גודל, צבע וצורה. בנוסף הגדרת האיכות מתייחסת גם למועד הקטיף המומלץ לכל פרי וירק בהתאם לזן ולאזור הגידול.

היוארד, זן הקיווי הפופולרי ביותר בישראל מתאפיין בצורה עגולה ועונתו נמשכת בין סוף אוקטובר ועד לחודש יולי. עונתו של זן ברונו שמתאפיין בצורה מוארכת יותר נמשכת מאוקטובר ועד חודש מרץ.

עוד טעימה: יש לכם נדודי שינה? נסו לאכול קיווי

איך לבחור קיווי טרי

בכדי לדעת אם הקיווי שאתם נתקלים בו בשווקים בשל ומוכן לאכילה תוכלו להשתמש בכמה שיטות פשוטות. תחילה הסתכלו על הקיווי – פרי בשל יהיה בעל קליפה בגוון חום עם מרקם חלק ללא קמטים, פציעות או עובש.

אם הקליפה בגוון ירוק עם מרקם קשה ומקומט, הקיווי כנראה אינו בשל עדיין. אם הקליפה רכה מדי או רטובה, הקיווי כבר לקראת סוף ימיו.

קיווי בשל יהיה רך מעט למגע אך עדיין להרגיש קשיח כשלוחצים עליו עם האצבעות. קיווי קשה מאוד עדיין לא בשל וקיווי רק מדי כבר עבר את ימיו הטובים.

הפרי עצמו יהיה בדרך כלל בצבע ירוק בהיר-צהבהב בפנים עם גרעינים שחורים ומפותחים. בשר הקיווי צריך להיות עסיסי ורך עם טעם מרענן, ריח פירותי וארומה מתקתקה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לשמור על לימון טרי
מדריך: כך תשמרו על לימון טרי לאורך זמן
טיפים למטבח
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות
בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות
טיפים למטבח
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה
איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה
טיפים למטבח
הקפאת תותים טריים בבית
לשייקים ולמאפים: איך להקפיא תותים בצורה הנכונה?
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בלי פאניקה: איך לנקות שמן מהרצפה במהירות וביעילות
טיפים למטבח
כמו חדשות: איך לנקות כפות עץ ללא מאמץ
טיפים למטבח
קריספיות מובטחת: איך לשמור על עוגיות פריכות לשבוע לפחות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל