משרד החקלאות מזהיר: לא לקנות קיווי – עד אוקטובר

בעקבות הופעתם של פירות בוסר בשווקים מוציא משרד החקלאות אזהרה חריגה וממליץ לציבור לא לרכוש קיווי לפחות עד לחודש אוקטובר.
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק | תמונה: מערכת לזלול
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק | תמונה: מערכת לזלול

משרד החקלאות מפרסם הבוקר (שלישי) הודעה חריגה הממליצה לציבור הצרכנים להמתין עם קניית קיווי ישראלי ולא לרכוש את הסחורה שנמצאת בימים אלו על המדפים.

בהודעה מטעם החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה של משרד החקלאות נמסר כי הקיווי הישראלי שנמצא על המדפים בימים אלו הוא פרי בוסר ואינו בשל למאכל.

המשרד ממליץ להמתין להבשלתו של זן הקיווי הישראלי הראשון לעונה "ברונו" שהקטיף שלו צפוי להתחיל רק בחודש אוקטובר כשלאחריו צפוי להגיע גם הקטיף של הזן "היוארד".

מי שיבחר לקנות בכל זאת את הקיווי הישראלי שנמצא כעת ברשתות השיווק יתאכזב ככל הנראה לגלות שהוא עדיין בוסר, מה שאומר שהפרי לא יבשיל ולא יתרכך בבית מאחר שנקטף טרם עת.

יש לציין שבשווקים ניתן למצוא כיום גם קיווי מיובא מניו זילנד שמגיע עם מדבקה של לוגו החברה הניו-זילנדית. הקיווי הישראלי לעומת זאת משווק במארזים מסומנים או בתפזורת ללא מדבקה כלל.

במשרד החקלאות ומועצת הצמחים עמלו בשנתיים האחרונות על כתיבה של לא פחות מ-32 תווי איכות לפירות וירקות שנסחרים בשווקים המקומיים על מנת לשקף מידע לצרכן ולמשווקים על איכות התוצרת.

האיכות מוגדרת על בסיס 5 רמות קבועות ואחידות לכל המגדלים בהתבסס על מדדים כמו רמת סוכר, אחוז חומר יבש, גודל, צבע וצורה. בנוסף הגדרת האיכות מתייחסת גם למועד הקטיף המומלץ לכל פרי וירק בהתאם לזן ולאזור הגידול.

היוארד, זן הקיווי הפופולרי ביותר בישראל מתאפיין בצורה עגולה ועונתו נמשכת בין סוף אוקטובר ועד לחודש יולי. עונתו של זן ברונו שמתאפיין בצורה מוארכת יותר נמשכת מאוקטובר ועד חודש מרץ.

עוד טעימה: יש לכם נדודי שינה? נסו לאכול קיווי

איך לבחור קיווי טרי

בכדי לדעת אם הקיווי שאתם נתקלים בו בשווקים בשל ומוכן לאכילה תוכלו להשתמש בכמה שיטות פשוטות. תחילה הסתכלו על הקיווי – פרי בשל יהיה בעל קליפה בגוון חום עם מרקם חלק ללא קמטים, פציעות או עובש.

אם הקליפה בגוון ירוק עם מרקם קשה ומקומט, הקיווי כנראה אינו בשל עדיין. אם הקליפה רכה מדי או רטובה, הקיווי כבר לקראת סוף ימיו.

קיווי בשל יהיה רך מעט למגע אך עדיין להרגיש קשיח כשלוחצים עליו עם האצבעות. קיווי קשה מאוד עדיין לא בשל וקיווי רק מדי כבר עבר את ימיו הטובים.

הפרי עצמו יהיה בדרך כלל בצבע ירוק בהיר-צהבהב בפנים עם גרעינים שחורים ומפותחים. בשר הקיווי צריך להיות עסיסי ורך עם טעם מרענן, ריח פירותי וארומה מתקתקה.

פאי תפוחים או טארט טאטן: איך בוחרים תפוחי עץ מתאימים לאפייה

מדריכים וטיפים

המרק מלוח מדי? יש דרך קלה לתקן – וזה לא מה שאתם חושבים

מדריכים וטיפים
שתפו והגיבו
בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

תפוחי עץ מתאימים לאפייה

פאי תפוחים או טארט טאטן: איך בוחרים תפוחי עץ מתאימים לאפייה

מדריכים וטיפים
איך לגדל תותים בבית

במקום עוד מכונות של מלחמה: איך לגדל תותים בבית?

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לאחסן בננות טריות בדרך הנכונה

פצצת אנרגיה: איך לאחסן בננות במטבח בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

טרי מהתנור

צ'יזבורגר פיצה בפאפא ג'ונס

מה לזלול בחו"ל: צ'יזבורגר פיצה בפאפא ג'ונס, צ'יפס צ'ורוס במקדונלד'ס ועוד

חדשות האוכל
צ'יפס מסאלה או צ'ורוס של מקדונלד'ס, קריספי צ'יקן וופל ב-KFC, צ'יזבורגר פיצה בפאפא ג'ונס, לחם שום עמוס תוספות וגם החור של הדונאט לקינוח >>
קוקי בראוני צ'יזקייק של ביסקוטי - שבועות 2024

שבועות 2024: 5 עוגות גבינה שוברות שגרה בקונדיטוריות

חדשות האוכל
גבינה ובראוניז, מוס יוגורט ואוכמניות, עוגת גזר ומסקרפונה, עוגת ביסקוויטים או מסקרפונה ופקאן. 5 עוגות גבינה מפתיעות בקונדיטוריות לשבועות 2024 >>

מדריכים שאהבתם

מה לזלול?