לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מדריך: כך תשמרו על לימון טרי לאורך זמן

המדריך השלם עם כל הטיפים שיעזרו לכם לשמור על לימון טרי לאורך זמן, איך כדאי לאחסן, האם ניתן להקפיא לימונים ועוד טיפים להארכת חיי המדף
איך לשמור על לימון טרי
איך לשמור על לימון טרי | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

לימון הוא אחד מחומרי הגלם הבסיסיים בכל מטבח, הוא משמש לאינספור מטרות מתיבול סלטים, דגים, פסטות וקינוחים. אך האם אתם מאחסנים לימונים בתנאים האידאליים כדי לשמור על טריותם וטעמם? כך תאריכו את זמן המדף של הלימונים בכמה שבועות לפחות.

איך לשמור על לימון טרי

כמה זמן לימונים מחזיקים מעמד?

אורך חיי המדף של לימונים תלוי בעיקר בדרך בה הם מאוחסנים. בטמפרטורת החדר הם יישמרו במצב טוב כשבוע ימים. במקרר לעומת זאת, חיי המדף של הלימונים מתארך בעוד שבועיים שלושה, כלומר לימונים במקרר יישארו טריים כחודש ימים סך הכל.

איך לאחסן לימונים?

הדרך המומלצת ביותר לאחסון לימונים היא בקופסא אטומה לאוויר במקרר. למרות הפיתוי של להניח את הלימונים בקערת הפירות במזווה, במקרר יחזיקו הלימונים טריים ושמישים לפחות חודש. ניתן גם לשמור אותם בשקית אטומה.

עוד טעימה: הטריק הפשוט לסחיטת לימון

איך לאחסן לימונים חתוכים?

במקרים רבים, נמצא את עצמנו עם חצי לימון חתוך בו לא השתמשנו. במקרה כזה, חובה לשמור את הלימון במקרר.

כדי לוודא שטריות הלימון החתוך תשמר לזמן המקסימלי, עטפו את הלימון החתוך ביריעת ניילון נצמד ועטפו שוב בנייר אלומיניום. במצב כזה, לימונים טריים חתוכים אמורים לשמור על טריותם עד ארבעה ימים.

האם ניתן להקפיא לימונים?

ניתן להקפיא לימונים שלמים. אם אתם משתמשים גם בגרידת הלימון, הקפאתם אף תהפוך את מלאכת גרידת הלימון לקלה יותר. הניחו את הלימונים בתוך שקית אטומה מותאמת לפריזר, וודאו שהוצאתם מהשקית כמה שיותר אוויר ואז אטמו אותה.

לימונים יחזיקו במקפיא בין שלושה לארבעה חודשים. בכדי להפשיר לימונים קפואים, הניחו להם לשבת בקערה עם מים קרים לרבע שעה או חממו במיקרוגל למספר שניות ותקבלו שוב לימון טרי ממש כמו חדש.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין תפוח מסוכר

אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

מדריכים וטיפים
איך לחתוך מנגו?

איך לבחור, לאחסן ולחתוך מנגו – המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך מונעים מתפוחי עץ להשחיר

איך מונעים מתפוחים להשחיר: 3 שיטות שעובדות כמו קסם

מדריכים וטיפים
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות

בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לגדל תותים בבית

במקום עוד מכונות של מלחמה: איך לגדל תותים בבית?

מדריכים וטיפים
איך לשמור דובדבנים במקרר

הדובדבן שבקצפת: איך לאחסן דובדבנים ולשמור על טריותם

מדריכים וטיפים
איך לבחור ואיך לשמור תותים במקרר

הדרך הנכונה: איך לשמור תותים טריים במקרר

מדריכים וטיפים
איך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן

הדרך הנכונה: איך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן?

מדריכים וטיפים