ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת

ניוקי תפוחי אדמה הוא בין המאכלים האהובים במטבח האיטלקי. כעת כובש את הרשתות החברתיות מתכון לניוקי תפוחי אדמה אוורירי במיוחד.
ניוקי תפוחי אדמה
ניוקי תפוחי אדמה | תמונה: מערכת לזלול
ניוקי תפוחי אדמה
ניוקי תפוחי אדמה | תמונה: מערכת לזלול

מתכון אחד לניוקי תפוחי אדמה החל את הגל הנוכחי, מתכון של אמנית האוכל, ליילה גוהר, שידועה ביצירת מנות עם טאץ' וסטייל אומנותי מתוחכם.

מאז הבידוד החלה ליילה לשתף מתכונים קלאסיים ופשוטים יותר למאכלים עממיים כמו חומוס, כרוב ממולא, טארטים שונים וכמובן מתכון לניוקי אותו מתארת גוהר כ"כריות שאפשר לאכול".

קראו עוד: איך לאחסן תפוחי אדמה

זמן קצר לאחר פרסום המתכון, החלו לצוץ ברשת אינסטגרם גרסאות של עוקבים של גוהר למנה, כשבחלק מהתמונות גם יצרו העוקבים מחווה והשתמשו בכלים דומים לאלו שגוהר נוטה להשתמש בצילומיה. "אחרי הניוקי, קיבלתי כנראה כמה מאות תמונות מאנשים בהודעה פרטית", הוסיפה גוהר.

רבים מהעוקבים שיבחו את ליילה בתגובות על המתכון המוצלח והדגישו שסוד הצלחתו טמון בפשטות המתכון ובקריאה של ליילה לעקוב אחר הרגש והתחושה במהלך הכנתו.

עוד טעימה: תפוח אדמה במיקרו במהירות ובקלות

מתכון: ניוקי תפוחי אדמה ענן

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • כמה עלי דפנה
  • מלח

ניוקי תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  • הרתיחו תפוחי אדמה במים עם הרבה מלח וכמה עלי דפנה עד ריכוך מלא.
  • קלפו את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ובעזרת 2 מזלגות מעכו קלות את תפוחי האדמה בכדי להסיר גושים, אך לא יותר מדי, רק מספיק בכדי ליצור בסיס אוורירי.
  • הוסיפו את הביצים וערבבו עד איחוד.
  • הוסיפו בהדרגה את הקמח ואת המלח וערבבו בעדינות רק עד איחוד קל, הימנעו מערבוב יתר ומלישה.
  • אם הבצק מרגיש דביק מדי, הוסיפו מעט קמח.
  • קמחו את משטח העבודה, חלקו את הבצק וגלגלו נחשים ארוכים, בערך בעובי אגודל. בעזרת סכין, חתכו את הנחשים לריבועי הניוקי עצמם.
  • כשהניוקי מוכן, הרתיחו שוב את מי הבישול של תפוחי האדמה והשליכו את הניוקי פנימה. הניוקי יתבשלו כתוך דקה, ברגע שהם מתחילים לצוף, הם מוכנים.
  • הוציאו את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת והגישו עם חמאה, פרמזן, או פסטו.
  • בתאבון!

על הדרך: איך להכין חביתה במיקרוגל בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

ארוחה מפסקת: מה לאכול לפני יום כיפור?

מדריכים וטיפים
שתפו והגיבו
בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות בהכנת פירה תפוחי אדמה

5 טעויות נפוצות שכולם עושים בהכנת פירה תפוחי אדמה

מדריכים וטיפים
איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים
איך להכין פירה חלק וקרמי

אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי

מדריכים וטיפים
איך לאחסן תפוחי אדמה

מדריך: איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן

מדריכים וטיפים

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

טרי מהתנור

גלידות שמנת עם חלב עיזים טורקיות חדשות

קולקציית גלידות טורקיות מחלב עיזים נוחתת בסניפי יאפא כנאפה

חדשות האוכל
סניפי יאפא כנאפה מתחדשים בקולקציית גלידות טורקיות עם חלב עיזים בטעמי שמנת, פיסטוק ושוקולד שמשתלבות מעולה עם כנאפה חמה. כל הפרטים >>
פיצה קורנפלקס של פאפא ג'ונס

פיצה עם קורנפלקס? הקולקציה הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס לקיץ

חדשות האוכל
רגע לפני גמר היורו, רשת פאפא ג'ונס משיקה קולקציה מפתיעה וקראנצ'ית לקיץ במהדורה מוגבלת עם פיצות ומאפים בתוספת פתיתי קורנפלקס >>

מדריכים שאהבתם

מה לזלול?