לזלול - מגזין שבא לאכול
ניוקי תפוחי אדמה - מתכון ויראלי
קרדיט תמונה – Pixabay

ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת

ניוקי תפוחי אדמה הוא בין המאכלים האהובים במטבח האיטלקי. כעת כובש את הרשתות החברתיות מתכון לניוקי תפוחי אדמה אוורירי במיוחד שאתם חייבים לנסות
שיתוף

תוכן עניינים

מתכון אחד לניוקי תפוחי אדמה החל את הגל הנוכחי, מתכון של אמנית האוכל, ליילה גוהר, שידועה ביצירת מנות עם טאץ' וסטייל אומנותי מתוחכם.

מאז הבידוד החלה ליילה לשתף מתכונים קלאסיים ופשוטים יותר למאכלים עממיים כמו חומוס, כרוב ממולא, טארטים שונים וכמובן מתכון לניוקי אותו מתארת גוהר כ"כריות שאפשר לאכול".

קראו עוד: איך לאחסן תפוחי אדמה

זמן קצר לאחר פרסום המתכון, החלו לצוץ ברשת אינסטגרם גרסאות של עוקבים של גוהר למנה, כשבחלק מהתמונות גם יצרו העוקבים מחווה והשתמשו בכלים דומים לאלו שגוהר נוטה להשתמש בצילומיה. "אחרי הניוקי, קיבלתי כנראה כמה מאות תמונות מאנשים בהודעה פרטית", הוסיפה גוהר.

רבים מהעוקבים שיבחו את ליילה בתגובות על המתכון המוצלח והדגישו שסוד הצלחתו טמון בפשטות המתכון ובקריאה של ליילה לעקוב אחר הרגש והתחושה במהלך הכנתו.

עוד טעימה: תפוח אדמה במיקרו במהירות ובקלות

מתכון: ניוקי תפוחי אדמה ענן

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • כמה עלי דפנה
  • מלח

ניוקי תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  • הרתיחו תפוחי אדמה במים עם הרבה מלח וכמה עלי דפנה עד ריכוך מלא.
  • קלפו את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ובעזרת 2 מזלגות מעכו קלות את תפוחי האדמה בכדי להסיר גושים, אך לא יותר מדי, רק מספיק בכדי ליצור בסיס אוורירי.
  • הוסיפו את הביצים וערבבו עד איחוד.
  • הוסיפו בהדרגה את הקמח ואת המלח וערבבו בעדינות רק עד איחוד קל, הימנעו מערבוב יתר ומלישה.
  • אם הבצק מרגיש דביק מדי, הוסיפו מעט קמח.
  • קמחו את משטח העבודה, חלקו את הבצק וגלגלו נחשים ארוכים, בערך בעובי אגודל. בעזרת סכין, חתכו את הנחשים לריבועי הניוקי עצמם.
  • כשהניוקי מוכן, הרתיחו שוב את מי הבישול של תפוחי האדמה והשליכו את הניוקי פנימה. הניוקי יתבשלו כתוך דקה, ברגע שהם מתחילים לצוף, הם מוכנים.
  • הוציאו את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת והגישו עם חמאה, פרמזן, או פסטו.
  • בתאבון!
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לתפוחי אדמה

כתבות בשבילך

חבל לפספס