ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת

ניוקי תפוחי אדמה הוא בין המאכלים האהובים במטבח האיטלקי. כעת כובש את הרשתות החברתיות מתכון לניוקי תפוחי אדמה אוורירי במיוחד.
עדכונים טעימים למייל!

מתכון אחד לניוקי תפוחי אדמה החל את הגל הנוכחי, מתכון של אמנית האוכל, ליילה גוהר, שידועה ביצירת מנות עם טאץ' וסטייל אומנותי מתוחכם.

מאז הבידוד החלה ליילה לשתף מתכונים קלאסיים ופשוטים יותר למאכלים עממיים כמו חומוס, כרוב ממולא, טארטים שונים וכמובן מתכון לניוקי אותו מתארת גוהר כ"כריות שאפשר לאכול".

ניוקי תפוחי אדמה
ניוקי תפוחי אדמה | תמונה: מערכת לזלול

קראו עוד: איך לאחסן תפוחי אדמה

זמן קצר לאחר פרסום המתכון, החלו לצוץ ברשת אינסטגרם גרסאות של עוקבים של גוהר למנה, כשבחלק מהתמונות גם יצרו העוקבים מחווה והשתמשו בכלים דומים לאלו שגוהר נוטה להשתמש בצילומיה. "אחרי הניוקי, קיבלתי כנראה כמה מאות תמונות מאנשים בהודעה פרטית", הוסיפה גוהר.

רבים מהעוקבים שיבחו את ליילה בתגובות על המתכון המוצלח והדגישו שסוד הצלחתו טמון בפשטות המתכון ובקריאה של ליילה לעקוב אחר הרגש והתחושה במהלך הכנתו.

עוד טעימה: תפוח אדמה במיקרו במהירות ובקלות

מתכון: ניוקי תפוחי אדמה ענן

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • כמה עלי דפנה
  • מלח

ניוקי תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  • הרתיחו תפוחי אדמה במים עם הרבה מלח וכמה עלי דפנה עד ריכוך מלא.
  • קלפו את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ובעזרת 2 מזלגות מעכו קלות את תפוחי האדמה בכדי להסיר גושים, אך לא יותר מדי, רק מספיק בכדי ליצור בסיס אוורירי.
  • הוסיפו את הביצים וערבבו עד איחוד.
  • הוסיפו בהדרגה את הקמח ואת המלח וערבבו בעדינות רק עד איחוד קל, הימנעו מערבוב יתר ומלישה.
  • אם הבצק מרגיש דביק מדי, הוסיפו מעט קמח.
  • קמחו את משטח העבודה, חלקו את הבצק וגלגלו נחשים ארוכים, בערך בעובי אגודל. בעזרת סכין, חתכו את הנחשים לריבועי הניוקי עצמם.
  • כשהניוקי מוכן, הרתיחו שוב את מי הבישול של תפוחי האדמה והשליכו את הניוקי פנימה. הניוקי יתבשלו כתוך דקה, ברגע שהם מתחילים לצוף, הם מוכנים.
  • הוציאו את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת והגישו עם חמאה, פרמזן, או פסטו.
  • בתאבון!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין פירה חלק וקרמי

אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי

מדריכים וטיפים
איך לחמם תפוחי אדמה צלויים בתנור

מחזירים את הקראנץ': איך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש

מדריכים וטיפים
תפוחי אדמה צלויים בנינג'ה גריל

צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
קילוף תפוחי אדמה לפני או אחרי הבישול

בדקנו: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

נאיפה מולא מארחת לארוחה אינטימית בביתה

במטבח של נאיפה מולא: ארוחות אינטימיות אצל השפים הגדולים בישראל

אירועים ופסטיבלים
מתומר טל ורותי ברודו ועד לנאיפה מולא ומושיקו גמליאל: סן פלגרינו משיקים סדרת ארוחות פיין דיינינג אינטימיות בבתי השפים המובילים בישראל >>
פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>

מדריכים שאהבתם

הסודות נחשפים: איך להכין בצל מקורמל כמו השפים

מדריכים וטיפים

עד הטיפה האחרונה: איך מוציאים את הסוף של הקטשופ מהבקבוק?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?