ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת

ניוקי תפוחי אדמה הוא בין המאכלים האהובים במטבח האיטלקי. כעת כובש את הרשתות החברתיות מתכון לניוקי תפוחי אדמה אוורירי במיוחד.
ניוקי תפוחי אדמה
ניוקי תפוחי אדמה | תמונה: מערכת לזלול

מתכון אחד לניוקי תפוחי אדמה החל את הגל הנוכחי, מתכון של אמנית האוכל, ליילה גוהר, שידועה ביצירת מנות עם טאץ' וסטייל אומנותי מתוחכם.

מאז הבידוד החלה ליילה לשתף מתכונים קלאסיים ופשוטים יותר למאכלים עממיים כמו חומוס, כרוב ממולא, טארטים שונים וכמובן מתכון לניוקי אותו מתארת גוהר כ"כריות שאפשר לאכול".

קראו עוד: איך לאחסן תפוחי אדמה

עדכונים טעימים למייל!

זמן קצר לאחר פרסום המתכון, החלו לצוץ ברשת אינסטגרם גרסאות של עוקבים של גוהר למנה, כשבחלק מהתמונות גם יצרו העוקבים מחווה והשתמשו בכלים דומים לאלו שגוהר נוטה להשתמש בצילומיה. "אחרי הניוקי, קיבלתי כנראה כמה מאות תמונות מאנשים בהודעה פרטית", הוסיפה גוהר.

רבים מהעוקבים שיבחו את ליילה בתגובות על המתכון המוצלח והדגישו שסוד הצלחתו טמון בפשטות המתכון ובקריאה של ליילה לעקוב אחר הרגש והתחושה במהלך הכנתו.

עוד טעימה: תפוח אדמה במיקרו במהירות ובקלות

מתכון: ניוקי תפוחי אדמה ענן

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • כמה עלי דפנה
  • מלח

ניוקי תפוחי אדמה

הוראות הכנה

  • הרתיחו תפוחי אדמה במים עם הרבה מלח וכמה עלי דפנה עד ריכוך מלא.
  • קלפו את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ובעזרת 2 מזלגות מעכו קלות את תפוחי האדמה בכדי להסיר גושים, אך לא יותר מדי, רק מספיק בכדי ליצור בסיס אוורירי.
  • הוסיפו את הביצים וערבבו עד איחוד.
  • הוסיפו בהדרגה את הקמח ואת המלח וערבבו בעדינות רק עד איחוד קל, הימנעו מערבוב יתר ומלישה.
  • אם הבצק מרגיש דביק מדי, הוסיפו מעט קמח.
  • קמחו את משטח העבודה, חלקו את הבצק וגלגלו נחשים ארוכים, בערך בעובי אגודל. בעזרת סכין, חתכו את הנחשים לריבועי הניוקי עצמם.
  • כשהניוקי מוכן, הרתיחו שוב את מי הבישול של תפוחי האדמה והשליכו את הניוקי פנימה. הניוקי יתבשלו כתוך דקה, ברגע שהם מתחילים לצוף, הם מוכנים.
  • הוציאו את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת והגישו עם חמאה, פרמזן, או פסטו.
  • בתאבון!
הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
למה אסור לאחסן תפוחי אדמה ובצל יחד
זו הסיבה שאסור לאחסן תפוחי אדמה ובצל יחד במטבח
מדריכים וטיפים
איך לאחסן תפוחי אדמה
מדריך: איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן
מדריכים וטיפים
איך לתקן מרק מלוח מדי
המרק מלוח מדי? יש דרך קלה לתקן – וזה לא מה שאתם חושבים
מדריכים וטיפים
איך לקלף תפוחי אדמה במהירות ובקלות
די לפציעות: מסתבר שקילפנו תפוחי אדמה לא נכון כל החיים
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שוברי המיתוסים: האם אכילה לפני השינה גורמת לסיוטים בלילה?
מדריכים וטיפים
חובצה ב-10 דקות: איך להכין רוויון ביתי
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל