שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר.
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב | צילום: דור קדמי

מסעדת יפו-תל אביב המוערכת של השף חיים כהן מציינת במהלך נובמבר ודצמבר 13 שנים להקמתה עם סדרת אירועי ספיישל ומפגשים חד פעמיים עם שפים ואנשי קולינריה מובילים שמתרכזים בעבר, ההווה והעתיד של הקולינריה הישראלית.

אירועי יום ההולדת יכללו ארוחות ערב ייחודיות, קבלות שבת חגיגיות ושיחות אינטימיות סביב הבר בליווי טעימות שיזמינו את חובבי האוכל למסע בעקבות צמיחתה של הקולינריה הישראלית, עם דגש תוצרת מקומית.

מי שאצרה את האירועים היא חוקרת תרבות האוכל מיכל לויט שהרכיבה יחד עם חיים וסיגל כהן את סיפורן של המסעדות הישראליות לאורך השנים משלל נקודות מבט.

החגיגות יחלו היום (11.11) בארוחת ערב ייחודית ומשותפת של חיים כהן עם השפים נאיפה מולא ותומר אגאי שיבשלו יחדיו את העתיד של המטבח הישראלי עם טאץ' נוסטלגי.

עוד יתארחו לאורך נובמבר-דצמבר השפים רותי ברודו, יוסי שטרית, איל שני, אסף גרניט, ארז קומרובסקי, רז רהב, יחי זינו ועוד ועוד. אלו יחשפו את הקהל למקומות וחומרי הגלם שעיצבו את משנתם הקולינרית.

שישי יפו-תל אביבי

מדי יום שישי בצהריים ועד לשקיעה יתארחו במקום שפים שיבשלו ארוחת שישי ישראלי לצד חיים כהן עם נגיעה אישית ופרספקטיבה ייחודית על האוכל של יום שישי.

תוכלו למצוא למשל ארוחת דגים מסורתית יהודית של יחי זינו ממסעדת פסקדו באשדוד, ארוחה משפחתית-ביתית שפוגשת פיין דיינינג מעשה ידיו של יוסי שטרית וגם ארוחת "חווה עד צלחת" של מסעדת מושבוצ מרמת הגולן עם שלל ירקות משק ונתחי בקר מקומי על הגריל.

רותי ברודו וחיים כהן - שיחות על הבר של יפו-תל אביב
רותי ברודו וחיים כהן – שיחות על הבר של יפו-תל אביב | צילום: דור קדמי

שיחות אינטימיות על הבר

בכל אמצע שבוע אחר הצהריים יָיערכו מפגשים אישיים של עד 30 איש סביב הבר של יפו-תל אביב עם שיחות בין כהן לאנשי קולינריה ושפים מובילים. השיחות ילוו בטעימות מותאמות.

רותי ברודו למשל תשוחח על תרבות האירוח בישראל, אייל שני יחזור למטבחים של שנות ה-90, אסף גרניט יספר על ההצלחה של המטבח הישראלי בחו"ל בשנים האחרונות, ארז קומרובסקי יערוך שיחה על חשיבות המקומיות במטבח הישראלי ורז רהב יספר על חוויותיו כשף צעיר וזהות השף הישראלי החדש.

רשימת האירועים המלאה

שלושה שפים, שני דורות, מורשת אחת – נאיפה מולא ותומר אגאי | שני, 11.11, 18:00

בין שולחן הבית לשולחן המסעדה עם יוסי שטרית | שישי, 15.11, 12:00

מרות סירקיס עד רותי ברודו: על האבולוציה של תרבות האירוח בישראל | שלישי, 19.11, 16:00

להפשיט ולפשט: אייל שני על יסודות המטבח הישראלי | שני, 26.11, 16:00

שנהיה לראש – סעודת דגים יהודית עם יחי זינו | שישי, 29.11, 12:00

גריל מקומי עם מושבוצ | חמישי, 5.12, 18:00

גריל מקומי עם מושבוצ | שישי, 6.12, 12:00

מהשכל לבטן: רז רהב על זהות השף הישראלי | ראשון, 8.12, 16:00

בלאדי-בלאדי: ארז קומרובסקי על מקומיות בישראל | שלישי, 10.12, 16:00

לונדון–פריז–יפו–תל-אביב: אסף גרניט על הקולינריה הישראלית מעבר לים | שני, 16.12, 16:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת בלקנה - חמארה בלקנית בפרדס חנה
חגיגה בבלקן: מסעדת בלקנה נפתחה בפרדס חנה
חדשות האוכל
פסטיבל תל אביב EAT 2024 - מה יש לזלול?
פסטיבל האוכל תל אביב EAT חוזר במהדורת 2024 מנחמת במיוחד
אירועים קולינריים
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
נפתחה מסעדת מנרה הכשרה על חוף ימה של תל אביב
חדשות האוכל
טושה בייקרי מתארחים בבלוברי נהריה
חדשות האוכל: רז רהב, פאפא ג'ונס, מקדונלד'ס, תושה בייקרי ונספרסו
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
צאו מהשוק: איך להכין ארטישוק בקלות בבית
טיפים למטבח
איך לנקות מדיח כלים: המדריך המלא להברקה עמוקה
טיפים למטבח
פצצות אנרגיה: למה בכלל בננות צהובות?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל