שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר.
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב | צילום: דור קדמי

מסעדת יפו-תל אביב המוערכת של השף חיים כהן מציינת במהלך נובמבר ודצמבר 13 שנים להקמתה עם סדרת אירועי ספיישל ומפגשים חד פעמיים עם שפים ואנשי קולינריה מובילים שמתרכזים בעבר, ההווה והעתיד של הקולינריה הישראלית.

אירועי יום ההולדת יכללו ארוחות ערב ייחודיות, קבלות שבת חגיגיות ושיחות אינטימיות סביב הבר בליווי טעימות שיזמינו את חובבי האוכל למסע בעקבות צמיחתה של הקולינריה הישראלית, עם דגש תוצרת מקומית.

מי שאצרה את האירועים היא חוקרת תרבות האוכל מיכל לויט שהרכיבה יחד עם חיים וסיגל כהן את סיפורן של המסעדות הישראליות לאורך השנים משלל נקודות מבט.

החגיגות יחלו היום (11.11) בארוחת ערב ייחודית ומשותפת של חיים כהן עם השפים נאיפה מולא ותומר אגאי שיבשלו יחדיו את העתיד של המטבח הישראלי עם טאץ' נוסטלגי.

עוד יתארחו לאורך נובמבר-דצמבר השפים רותי ברודו, יוסי שטרית, איל שני, אסף גרניט, ארז קומרובסקי, רז רהב, יחי זינו ועוד ועוד. אלו יחשפו את הקהל למקומות וחומרי הגלם שעיצבו את משנתם הקולינרית.

שישי יפו-תל אביבי

מדי יום שישי בצהריים ועד לשקיעה יתארחו במקום שפים שיבשלו ארוחת שישי ישראלי לצד חיים כהן עם נגיעה אישית ופרספקטיבה ייחודית על האוכל של יום שישי.

תוכלו למצוא למשל ארוחת דגים מסורתית יהודית של יחי זינו ממסעדת פסקדו באשדוד, ארוחה משפחתית-ביתית שפוגשת פיין דיינינג מעשה ידיו של יוסי שטרית וגם ארוחת "חווה עד צלחת" של מסעדת מושבוצ מרמת הגולן עם שלל ירקות משק ונתחי בקר מקומי על הגריל.

רותי ברודו וחיים כהן - שיחות על הבר של יפו-תל אביב
רותי ברודו וחיים כהן – שיחות על הבר של יפו-תל אביב | צילום: דור קדמי

שיחות אינטימיות על הבר

בכל אמצע שבוע אחר הצהריים יָיערכו מפגשים אישיים של עד 30 איש סביב הבר של יפו-תל אביב עם שיחות בין כהן לאנשי קולינריה ושפים מובילים. השיחות ילוו בטעימות מותאמות.

רותי ברודו למשל תשוחח על תרבות האירוח בישראל, אייל שני יחזור למטבחים של שנות ה-90, אסף גרניט יספר על ההצלחה של המטבח הישראלי בחו"ל בשנים האחרונות, ארז קומרובסקי יערוך שיחה על חשיבות המקומיות במטבח הישראלי ורז רהב יספר על חוויותיו כשף צעיר וזהות השף הישראלי החדש.

רשימת האירועים המלאה

שלושה שפים, שני דורות, מורשת אחת – נאיפה מולא ותומר אגאי | שני, 11.11, 18:00

בין שולחן הבית לשולחן המסעדה עם יוסי שטרית | שישי, 15.11, 12:00

מרות סירקיס עד רותי ברודו: על האבולוציה של תרבות האירוח בישראל | שלישי, 19.11, 16:00

להפשיט ולפשט: אייל שני על יסודות המטבח הישראלי | שני, 26.11, 16:00

שנהיה לראש – סעודת דגים יהודית עם יחי זינו | שישי, 29.11, 12:00

גריל מקומי עם מושבוצ | חמישי, 5.12, 18:00

גריל מקומי עם מושבוצ | שישי, 6.12, 12:00

מהשכל לבטן: רז רהב על זהות השף הישראלי | ראשון, 8.12, 16:00

בלאדי-בלאדי: ארז קומרובסקי על מקומיות בישראל | שלישי, 10.12, 16:00

לונדון–פריז–יפו–תל-אביב: אסף גרניט על הקולינריה הישראלית מעבר לים | שני, 16.12, 16:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
50 המסעדות הטובות במזרח התיכון 2023
מהפך בצמרת: מי המסעדה הישראלית הטובה במזרח התיכון?
חדשות האוכל
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב Eat - מה כדאי לאכול?
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב-EAT: המלצות ואזהרות
אירועים קולינריים
בוטיק 180 - בר אוכל חדש על הטיילת של תל אביב
בוטיק 180: בר אוכל חדש ושמח על הטיילת של תל אביב
חדשות האוכל
מסעדת בר ים בעיר התחתית בחיפה
בר ים: בר-אוכל אינטימי בעיר התחתית בחיפה
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שותים קפה ומתעייפים במהירות? זה מה שאתם עושים לא נכון
טיפים למטבח
טיפ מבריק לניקיון המיקרוגל בקלות ובמהירות
טיפים למטבח
זו הדרך הנכונה לאחסן פלפלים במקרר בכדי לשמור על טריותם
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל