מסעדת יפו-תל אביב המוערכת של השף חיים כהן מציינת במהלך נובמבר ודצמבר 13 שנים להקמתה עם סדרת אירועי ספיישל ומפגשים חד פעמיים עם שפים ואנשי קולינריה מובילים שמתרכזים בעבר, ההווה והעתיד של הקולינריה הישראלית.
אירועי יום ההולדת יכללו ארוחות ערב ייחודיות, קבלות שבת חגיגיות ושיחות אינטימיות סביב הבר בליווי טעימות שיזמינו את חובבי האוכל למסע בעקבות צמיחתה של הקולינריה הישראלית, עם דגש תוצרת מקומית.
מי שאצרה את האירועים היא חוקרת תרבות האוכל מיכל לויט שהרכיבה יחד עם חיים וסיגל כהן את סיפורן של המסעדות הישראליות לאורך השנים משלל נקודות מבט.
החגיגות יחלו היום (11.11) בארוחת ערב ייחודית ומשותפת של חיים כהן עם השפים נאיפה מולא ותומר אגאי שיבשלו יחדיו את העתיד של המטבח הישראלי עם טאץ' נוסטלגי.
עוד יתארחו לאורך נובמבר-דצמבר השפים רותי ברודו, יוסי שטרית, איל שני, אסף גרניט, ארז קומרובסקי, רז רהב, יחי זינו ועוד ועוד. אלו יחשפו את הקהל למקומות וחומרי הגלם שעיצבו את משנתם הקולינרית.
שישי יפו-תל אביבי
מדי יום שישי בצהריים ועד לשקיעה יתארחו במקום שפים שיבשלו ארוחת שישי ישראלי לצד חיים כהן עם נגיעה אישית ופרספקטיבה ייחודית על האוכל של יום שישי.
תוכלו למצוא למשל ארוחת דגים מסורתית יהודית של יחי זינו ממסעדת פסקדו באשדוד, ארוחה משפחתית-ביתית שפוגשת פיין דיינינג מעשה ידיו של יוסי שטרית וגם ארוחת "חווה עד צלחת" של מסעדת מושבוצ מרמת הגולן עם שלל ירקות משק ונתחי בקר מקומי על הגריל.
שיחות אינטימיות על הבר
בכל אמצע שבוע אחר הצהריים יָיערכו מפגשים אישיים של עד 30 איש סביב הבר של יפו-תל אביב עם שיחות בין כהן לאנשי קולינריה ושפים מובילים. השיחות ילוו בטעימות מותאמות.
רותי ברודו למשל תשוחח על תרבות האירוח בישראל, אייל שני יחזור למטבחים של שנות ה-90, אסף גרניט יספר על ההצלחה של המטבח הישראלי בחו"ל בשנים האחרונות, ארז קומרובסקי יערוך שיחה על חשיבות המקומיות במטבח הישראלי ורז רהב יספר על חוויותיו כשף צעיר וזהות השף הישראלי החדש.
רשימת האירועים המלאה
שלושה שפים, שני דורות, מורשת אחת – נאיפה מולא ותומר אגאי | שני, 11.11, 18:00
בין שולחן הבית לשולחן המסעדה עם יוסי שטרית | שישי, 15.11, 12:00
מרות סירקיס עד רותי ברודו: על האבולוציה של תרבות האירוח בישראל | שלישי, 19.11, 16:00
להפשיט ולפשט: אייל שני על יסודות המטבח הישראלי | שני, 26.11, 16:00
שנהיה לראש – סעודת דגים יהודית עם יחי זינו | שישי, 29.11, 12:00
גריל מקומי עם מושבוצ | חמישי, 5.12, 18:00
גריל מקומי עם מושבוצ | שישי, 6.12, 12:00
מהשכל לבטן: רז רהב על זהות השף הישראלי | ראשון, 8.12, 16:00
בלאדי-בלאדי: ארז קומרובסקי על מקומיות בישראל | שלישי, 10.12, 16:00
לונדון–פריז–יפו–תל-אביב: אסף גרניט על הקולינריה הישראלית מעבר לים | שני, 16.12, 16:00