חיים כהן מארח את הבר הכי מדובר בתל אביב לערב חד פעמי

שף חיים כהן ממשיך במסורת ערבי האירוח שלו במסעדת יפו תל אביב והפעם בשיתוף פעולה יוצא דופן עם אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד
חיים כהן ואריאל לייזגולד -בלבוי X יפו-תל אביב
חיים כהן ואריאל לייזגולד -בלבוי X יפו-תל אביב | צילום: בר אלגרנטי
שיתוף

שף חיים כהן ממשיך בסדרת ערבי הדואט במסעדת יפו תל אביב במסגרתם הוא מארח קולגות מהטבח לארוחות משותפות וחד פעמיות. במפגש הבא צפוי כהן לארח לראשונה את אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד לחוויה משולבת של מנות ספיישל ודרינקים מותאמים.

אריאל לייזגולד, ממייסדי קבוצת בלבוי הכוללת את הברים פנטסטיק, 223, פליקס ואת בר הקוקטיילים האהוב בלבוי שהתרחב אף לסניף בברלין, מתייחס לבניית משקאות כפי ששף מתייחס להרכבת מנה – ממציאת השראה, דרך בניית הסיפור ועד לטאץ' הסופי של איזון הטעמים, המרקמים והנראות.

יפו תל אביב X בל בוי – מה יש לזלול?

לכבוד האירוע במסעדת יפו-תל אביב הרכיבו כהן ולייזגולד תפריט טעימות חד פעמי של כ-5 מנות כשכל מנה מתלווה קוקטייל ייעודי ומותאם משלו.

הארוחה תתחיל עם 3 פתיחים שיוגשו לכל אורח – קאטייף טרטר בקר, בליני קרם פרש, קוויאר שחור, קובית חצי מיסו, איולי תטבילה ועוד.

לאחר מכן תוגש מנה ראשונה לבחירה מבין מנות כמו סלט ירוק עם אגס מקורמל, גבינת מנצ'גו ווינגרט זעתר; סשימי דג ים עם וינגרט תפוזי דם; ברוסקטה מוח מבושל בחמאת איולי לימון כבוש ועלים ירוקים ועוד.

חיים כהן ואריאל לייזגולד ביפו-תל אביב
חיים כהן ואריאל לייזגולד ביפו-תל אביב | צילום: בר אלגרנטי

למנת ביניים תוכלו לבחור בין שישברק עם לאבנה וזעתר, תרד תורכי, גבינת צאן ורוטב יוגרט חם; לשון טלה עם כוסברה, צ'ילי אדום, לימון כבוש ואריסה; רביולי זנב שור ועוד.

בעיקריות לבחירה תמצאו מנות כמו סטייק דלעת עם גבינת קשיו, גרעיני דלעת מקורמלים, צ'ילי ג'ינג'ר וציר דלעת; צלעות טלה במילוי בצל; פלייקים של פילה דג ים עם ריזוטו ותרד שחור ועוד.

לקינוח תוכלו לבחור מבין מתוקים קלאסיים כמו כנאפה, טירמיסו או לילות ביירות. ייתכנו שינויים בתפריט.

ומה בקוקטיילים?

את הארוחה ילוו 5 קוקטיילים מותאמים מעשיו ידיו של אריאל לייזגולד כמו Rings a Bell עם ג'ין טנקיריי, קמפרי, חומץ בלסמי מתובל בקקאו, פסיפלורה, סוביניון, ליצ'י ואשכולית; Señor Smokey עם מזקל, אשכולית אדומה, ליים, פלרנום, אגבה, ביטרס שוקולד וחלבון מעושן ועמוק ו-Keep Clean עם וודקה קטל וואן, קורדיאל פרחי בר, ליקר סמבוק, נענע, ולימון פרחוני.

הקוקטיילים של הבלבוי מגיעים ליפו-תל אביב
הקוקטיילים של הבלבוי מגיעים ליפו-תל אביב | צילום: אנטולי מיכאלו

עוד תמצאו קוקטיילים לא שגרתיים עם שילובים מסקרנים וטעמים ים תיכוניים כמו Bazaar Fix #6 עם אוזו, אספרסו, חווייג', חמאת פיסטוק, גרנדין, ורדים, גרניום ואשכולית אדומה המוגש במיני פינג'אן או Tahina Colada עם רום זקאפה 23, טחינה גולמית, אננס, אורג'ה, פלרנום ושמנת. כל קוקטייל מכיל כ-100 מ"ל.

המחיר הארוחה המיוחדת עומד על 450 ש"ח לסועד, התפריט המלא יוצג בערב עצמו. מספר המקומות מוגבל ויש להזמין שולחן מראש.

יפו תל אביב X בלבוי | מסעדת יפו-תל אביב | יגאל אלון 98, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6249249

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments