מתכון לברוקולי פריך בתנור עם לימון, צ'ילי ופרמזן

זה הזמן לשלב ברוקולי בתפריט שלכם. מתכון לברוקולי בתנור שיוצא פריך להפליא בכל פעם מחדש עם טעמים נפלאים ופינוק של פרמזן למי שרוצים.
ברוקולי בתנור עם לימון, צ'ילי ופרמזן
ברוקולי בתנור עם לימון, צ'ילי ופרמזן

זה לא סוד ששילוב ירוקים בתפריט שלכם יכול לשפר את הבריאות משמעותית, אבל בואו נהיה כנים, להפוך אותם לטעימים יכול להיות אתגר לא קטן לפעמים. לכן, רצינו להכיר לכם את התוספת החדשה האהובה עליכם – עם כמה מרכיבים פשוטים בלבד וטכניקה ייחודית, גם אתם תוכלו ליהנות מברוקולי צלוי בתנור, קריספי, מלא טעם וממכר, גם לזללנים הבררנים ביותר.

ברוקולי הוא בחירה מעולה כתוספת לתזונה בריאה. עם 120 קלוריות למנה ממוצעת, כמויות גדולות של סיבים תזונתיים, ויטמין C ו-K שחיוניים לבריאות העצם והמערכת החיסונית' מינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום ועוד שלל חומרים מזינים אחרים. המתכון הבא לברוקולי בתנור מתמקד בהעצמת הטעמים הטבעיים של הברוקולי בעזרת תיבול מדויק וצלייה לפריכות מושלמת.

עוד טעימה: איך לשמור על צבע הירקות בבישול?

עדכונים טעימים למייל!

מתכון לברוקולי בתנור

מרכיבים

  • 2 ראשי ברוקולי גדולים וחתוכים לפרחים
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית אבקת שום
  • חצי כפית שבבי צ'ילי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור ל-220 מעלות.
  2. שטפו את פרחי הברוקולי וייבשו היטב.
  3. הוסיפו את הברוקולי לקערה גדולה עם שמן זית, אבקת שום, שבבי צ'ילי, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
  4. פזרו את הברוקולי בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה. הקפידו לא לצופף את התבנית יתר על המידה והשאירו מרווחים.
  5. אפו במשך 20-25 דקות או עד שהקצוות משחימים מעט והופכים לפריכים. מומלץ לערבב באמצע בכדי להבטיח אפייה אחידה.
  6. הוציאו את התבנית מתנור וזלפו מיד מיץ לימון. פזרו את גבינת הפרמזן בשכבה אחידה מעל.
  7. הגישו את הברוקולי חם כמנת צד או כמנה פריכה וטעימה בפני עצמה.

 

טיפים למתקדמים

  • לאחר השטיפה הראשונית, הקפידו לייבש את הברוקולי היטב. לחות היא האויב של הפריכות, כך שחשוב להקפיד לייבש כל פינה בברוקולי לפני האפייה.
  • מומלץ לחתוך את פרחי הברוקולי לחתיכות שטוחות ואחידות במקום לפיסות קטנות, כך תרחיבו את שטח הפנים שחשוף לחום ותקבלו תוצאה פריכה יותר.
  • הקפידו להשתמש בכמות שמן זית מספקת בכדי להבטיח צלייה ראויה. גם הקפדה על אפיה בטמפרטורה גבוהה תבטיח את הקרמול המיוחל בקצוות.
  • אל תהססו להוסיף מרכיבים ותבלינים למנה. נסו להוסיף שקדים פרוסים למרקם קראנצ'י, להוסיף מעט רוטב סויה או שמן שומשום לטוויסט אסייתי או אפילו מעט דבש בכדי להדגיש את המתיקות הטבעית של הברוקולי.

 

שאלות ותשובות

אפשר להכין את המתכון גם עם ברוקולי קפוא?

כן. אפשר להשתמש בברוקולי קפוא במתכון, אך לתוצאות הטובות ביותר, הפשירו וייבשו את הברוקולי היטב בכדי להסיר עודפי לחות. קחו בחשבון שהמרקם ירגיש שונה במקצת מברוקולי טרי.

איך להבטיח שהברוקולי יהיה פריך?

וודאו לייבש את הברוקולי היטב לפני האפייה ואל תצופפו את התבנית יתר על המידה. הקפידו גם לאפות את הברוקולי על חום גבוה של 220 מעלות.

איך לאחסן ולחמם ברוקולי אפוי מחדש?

מומלץ לאחסן ברוקולי אפוי בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים. חממו בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות למרקם המיטבי או במחבת על אש בינונית.

יש לכם טיפ מעולה לברוקולי בתנור? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לשמור חסה במקרר
אחת ולתמיד: איך לשמור חסה במקרר לאורך זמן
מדריכים וטיפים
איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים
איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן
מדריכים וטיפים
איך לחתוך כרוב
בלי להסתבך: זו הדרך לחתוך כרוב כמו מקצוענים
מדריכים וטיפים
איך להכין ארטישוק במים או בתנור
צאו מהשוק: איך להכין ארטישוק בקלות בבית
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
קיץ עסיסי: איך לבחור ולשמור אפרסקים במטבח
מדריכים וטיפים
בחוץ או במקרר? הדרך הנכונה לשמור עגבניות שרי במטבח
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל