זה לא סוד ששילוב ירוקים בתפריט שלכם יכול לשפר את הבריאות משמעותית, אבל בואו נהיה כנים, להפוך אותם לטעימים יכול להיות אתגר לא קטן לפעמים. לכן, רצינו להכיר לכם את התוספת החדשה האהובה עליכם – עם כמה מרכיבים פשוטים בלבד וטכניקה ייחודית, גם אתם תוכלו ליהנות מברוקולי צלוי בתנור, קריספי, מלא טעם וממכר, גם לזללנים הבררנים ביותר.
ברוקולי הוא בחירה מעולה כתוספת לתזונה בריאה. עם 120 קלוריות למנה ממוצעת, כמויות גדולות של סיבים תזונתיים, ויטמין C ו-K שחיוניים לבריאות העצם והמערכת החיסונית' מינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום ועוד שלל חומרים מזינים אחרים. המתכון הבא לברוקולי בתנור מתמקד בהעצמת הטעמים הטבעיים של הברוקולי בעזרת תיבול מדויק וצלייה לפריכות מושלמת.
עוד טעימה: איך לשמור על צבע הירקות בבישול?
מתכון לברוקולי בתנור
מרכיבים
- 2 ראשי ברוקולי גדולים וחתוכים לפרחים
- 3 כפות שמן זית
- כפית אבקת שום
- חצי כפית שבבי צ'ילי
- 2 כפות מיץ לימון
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
הוראות הכנה
- חממו את התנור ל-220 מעלות.
- שטפו את פרחי הברוקולי וייבשו היטב.
- הוסיפו את הברוקולי לקערה גדולה עם שמן זית, אבקת שום, שבבי צ'ילי, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
- פזרו את הברוקולי בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה. הקפידו לא לצופף את התבנית יתר על המידה והשאירו מרווחים.
- אפו במשך 20-25 דקות או עד שהקצוות משחימים מעט והופכים לפריכים. מומלץ לערבב באמצע בכדי להבטיח אפייה אחידה.
- הוציאו את התבנית מתנור וזלפו מיד מיץ לימון. פזרו את גבינת הפרמזן בשכבה אחידה מעל.
- הגישו את הברוקולי חם כמנת צד או כמנה פריכה וטעימה בפני עצמה.
טיפים למתקדמים
- לאחר השטיפה הראשונית, הקפידו לייבש את הברוקולי היטב. לחות היא האויב של הפריכות, כך שחשוב להקפיד לייבש כל פינה בברוקולי לפני האפייה.
- מומלץ לחתוך את פרחי הברוקולי לחתיכות שטוחות ואחידות במקום לפיסות קטנות, כך תרחיבו את שטח הפנים שחשוף לחום ותקבלו תוצאה פריכה יותר.
- הקפידו להשתמש בכמות שמן זית מספקת בכדי להבטיח צלייה ראויה. גם הקפדה על אפיה בטמפרטורה גבוהה תבטיח את הקרמול המיוחל בקצוות.
- אל תהססו להוסיף מרכיבים ותבלינים למנה. נסו להוסיף שקדים פרוסים למרקם קראנצ'י, להוסיף מעט רוטב סויה או שמן שומשום לטוויסט אסייתי או אפילו מעט דבש בכדי להדגיש את המתיקות הטבעית של הברוקולי.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המתכון גם עם ברוקולי קפוא?
כן. אפשר להשתמש בברוקולי קפוא במתכון, אך לתוצאות הטובות ביותר, הפשירו וייבשו את הברוקולי היטב בכדי להסיר עודפי לחות. קחו בחשבון שהמרקם ירגיש שונה במקצת מברוקולי טרי.
איך להבטיח שהברוקולי יהיה פריך?
וודאו לייבש את הברוקולי היטב לפני האפייה ואל תצופפו את התבנית יתר על המידה. הקפידו גם לאפות את הברוקולי על חום גבוה של 220 מעלות.
איך לאחסן ולחמם ברוקולי אפוי מחדש?
מומלץ לאחסן ברוקולי אפוי בקופסא אטומה במקרר עד ל-3 ימים. חממו בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות למרקם המיטבי או במחבת על אש בינונית.
יש לכם טיפ מעולה לברוקולי בתנור? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.